לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-04-2009, 02:33
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "תו לי דוגמה למדינה שבה מרצה..."

נתחיל בהבהרה, כי באמת אין לי כוח שהאשכול הזה יתנפח מעבר לפרופורציות בגלל שכמה משתמשים (אני יכול כבר לנקוב בשמות) יתחילו לצטט דברים שלעולם לא טענתי - אני לא מנסה להגן על אותו מרצה, אין לי שום דבר טוב להגיד עליו ואני בטוח שאם אני הייתי נמצא בשיעור שזה קרה לא הייתי שותק כמו שאר הסטודנטים באותו שיעור.

נכתוב בנקודות מאוד קצרות כדי למנוע כמה שיותר את היכולת לעוות את מה שאני אומר:
*מרצה שמונע מסטודנט להשתתף בשיעורים בגלל כל רקע כל שהוא לא צריך ללמד במוסד אקדמאי (משמעות - הסיבה הייחידה שמרצה צריך למנוע השתתפות סטודנט זה אם הוא לא עומד בתקנון המשמעתי)
*דעתי האישית היא שמי שיוצא נגד מילואימניקים הוא נבלה.
*המשפט הקודם לא אומר שצריך להגזים ולהקצין כל דבר.
*אני כן טוען שהייתה פרובוקציה גם מהצד השני (לא בהכרח מצד המילואימניק, זה גם יכול להיות מאנשים שרכבו על הגל) ועל זה הייתה כל ההתמרמרות שלי - הם פוגעים בשם של המכללה בגלל מרצה אחד.
*אין לי שום קשר למחלקת קולנוע במכללה, הרושם שלי שמדובר בבועה בתוך המכללה, הם לא ממש קשורים לשאר המחלקות.
*יש מרצים עם דעות קיצוניות בהרבה משל אותו מרצה, גם בספיר וגם במכללות אחרות. זה לא מעיד בשום צורה על המכללה.
*לדעתי הפרובוקציה המיותרת הועילה לאותו מרצה, בחוגים שלו זה רק עזר לשמו בתור "לוחם כנגד המוסכמות" זה לא שהוא איבד את חלום חייו להפיק את ארועי יום העצמאות...
*בקשר למדינות אחרות - בכמה מדינות מערביות נוצר מצב שסטודנט מגיע לשיעור עם מדי צבא? (שלא לדבר על מרצה כפי שקורה אצלנו לעיתים קרובות) קצת התממות לחשוב שהאוניברסיטאות בעולם לא מלאות במרצים שמשתייכים לשמאל רדיקאלי פצפיסטי ושלא יסכימו לעולם שחייל במדים יכנס לשיעורים שלהם - ואף "מדינה מתוקנת" (תהרגו אותי, אני עדיין לא מבין את הביטוי הזה) לא תאסור את אותו מרצה או תגרש אותו מהמדינה.
*בקשר לפריטי לבוש - לקחת דוגמא קלה למדיי, למה דווקא חג'אב? האם מרצה שיעיף סטודנט מהשיעור בגלל כיפה או בגלל שהוא לבוש כחרדי זה יותר חמור מהמקרה של המילואמניק? לדעתי כן, זה הרבה יותר חמור. ולצד ההפוך לגמרי (רק כדי להמחיש שלסוג הלבוש יש חשיבות) אם סטודנטית מגיעה בלבוש חשוף הרבה יותר מידיי, אני בהחלט אבין אם המרצה יסרב לתת לה להיכנס לשיעור.

בקיצור, לא יודע איך מכל התגובות יצא כאילו הגנתי על המרצה, אני מסכים שהוא צריך להיות מפוטר והבאתי את העובדה שהוא לא הפסיק לעבוד במחלקה אפילו לרגע בתור דבר שלילי. לעומת זאת אני כן חושב שצריך לשים את הדברים בפרופורציה ולהפסיק לנפח כל דבר מעבר למה שהוא. אנשים כמו חסן ניזונים מהשטויות האלו, והוא את הפרסום שלו קיבל.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-04-2009, 12:12
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "נתחיל בהבהרה, כי באמת אין לי..."

95% מהדברים שכתבת בתשובה אלי לא ממש קשורים אלי ואני לא טענתי אותם. אני אנסה
לענות על החלקים שכן קשורים אלי.

ציטוט:
בקשר למדינות אחרות - בכמה מדינות מערביות נוצר מצב שסטודנט מגיע לשיעור עם מדי צבא? (שלא לדבר על מרצה כפי שקורה אצלנו לעיתים קרובות) קצת התממות לחשוב שהאוניברסיטאות בעולם לא מלאות במרצים שמשתייכים לשמאל רדיקאלי פצפיסטי ושלא יסכימו לעולם שחייל במדים יכנס לשיעורים שלהם - ואף "מדינה מתוקנת" (תהרגו אותי, אני עדיין לא מבין את הביטוי הזה) לא תאסור את אותו מרצה או תגרש אותו מהמדינה.

אני דיי בטוח שאני לא צריך להסביר לך למה אנחנו צריכים צבא, אני משוכנע שאתה גם יודע כמה קשה לשלב בין המילואים ללימודים. עניין המדים פחות רלוונטי למדינות אחרות, אבל אני כן חושב שאותן אוניברסיטאות בעולם יפטרו מרצה אם הוא יעיז להעיף תלמיד בגלל הלבוש שלו, ולא משנה מה הלבוש הזה יהיה.
אין לי מושג למה הוא התכוונן "במדינה מתוקנת" אבל אם אתה שואל אותי מדינה מתוקנת היא מדינה שלא אכולה בשנאה עצמית, מדינה שלא מתנצלת על העובדה שהיא צריכה להגן על עצמה והכי חשוב מדינה מתוקנת היא מדינה שמגבה את את האנשים שמסכנים את החיים שלהם כדי להגן עליה. המקרה הזה הוא דוגמה טובה לחוסר גיבוי, אין שום סיבה שהמדינה תממן את המשכורת של מי שפוגע בחיילים שעושים מילואים. אף אחד לא שכר את שרותיו של המרצה הזה כדי שיביע את דעותיו הפוליטיות, שכרו אותו כדי שילמד קולנוע. אם הוא לא יכול להפריד בין הדעות הפוליטיות שלו לבין העבודה, שימצא מקום אחר להביע בו את דעותיו הפוליטיות. מבחינתי הדבר הזה נכון לגבי כל המרצים בלי קשר לדעותיהם הפוליטיות, שמאלנים או ימנים.

ציטוט:
*בקשר לפריטי לבוש - לקחת דוגמא קלה למדיי, למה דווקא חג'אב? האם מרצה שיעיף סטודנט מהשיעור בגלל כיפה או בגלל שהוא לבוש כחרדי זה יותר חמור מהמקרה של המילואמניק? לדעתי כן, זה הרבה יותר חמור. ולצד ההפוך לגמרי (רק כדי להמחיש שלסוג הלבוש יש חשיבות) אם סטודנטית מגיעה בלבוש חשוף הרבה יותר מידיי, אני בהחלט אבין אם המרצה יסרב לתת לה להיכנס לשיעור.

בחרתי בלבוש ערבי מסורתי בכוונה, אני חושב שזה רק מדגיש את הצביעות שקיימת לדעתי במדינה שלנו. אני באמת חושב שאם מרצה דתי היה מעיף ערבייה מהשיעור בגלל הלבוש שלה היו עושים מזה מטעמים. גם בתקשורת, גם בכנסת וסביר להניח שבמקומות נוספים.
אין מקום בשום מוסד אקדמאי למרצה שמפלה תלמיד לרעה ולא משנה על רקע מה אותו תלמיד מופלה לרעה. זו תעודת עניות לכל מוסד שממשיך להעסיק מרצה כזה ולצערי זו תעודת עניות גם למכללה שבה אתה לומד, תאהב את זה או לא.

ישן 03-04-2009, 19:24

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "95% מהדברים שכתבת בתשובה אלי..."

ציטוט:
אני דיי בטוח שאני לא צריך להסביר לך למה אנחנו צריכים צבא, אני משוכנע שאתה גם יודע כמה קשה לשלב בין המילואים ללימודים. עניין המדים פחות רלוונטי למדינות אחרות, אבל אני כן חושב שאותן אוניברסיטאות בעולם יפטרו מרצה אם הוא יעיז להעיף תלמיד בגלל הלבוש שלו, ולא משנה מה הלבוש הזה יהיה.
אין לי מושג למה הוא התכוונן "במדינה מתוקנת" אבל אם אתה שואל אותי מדינה מתוקנת היא מדינה שלא אכולה בשנאה עצמית, מדינה שלא מתנצלת על העובדה שהיא צריכה להגן על עצמה והכי חשוב מדינה מתוקנת היא מדינה שמגבה את את האנשים שמסכנים את החיים שלהם כדי להגן עליה. המקרה הזה הוא דוגמה טובה לחוסר גיבוי, אין שום סיבה שהמדינה תממן את המשכורת של מי שפוגע בחיילים שעושים מילואים. אף אחד לא שכר את שרותיו של המרצה הזה כדי שיביע את דעותיו הפוליטיות, שכרו אותו כדי שילמד קולנוע. אם הוא לא יכול להפריד בין הדעות הפוליטיות שלו לבין העבודה, שימצא מקום אחר להביע בו את דעותיו הפוליטיות. מבחינתי הדבר הזה נכון לגבי כל המרצים בלי קשר לדעותיהם הפוליטיות, שמאלנים או ימנים.

אני לא בטוח שיש ביננו יותר מידיי ויכוח, אני מסכים שחסן היה צריך להיות מפוטר (ואם לא מפוטר אז לפחות להבטיח שהוא לא יהיה בשום תפקיד שיכול לגרום לכך שהוא יפלה בין סטודנטים). אני פשוט לא חושב שזה סיפור גדול כמו שעושים מזה (אתה מוזמן לקפוץ לרוטר (דאג לקחת איתך שקית הקאה) ולראות את האשכול שם, אנשים מאחלים שהמכללה תמשיך לחטוף קאסמים)

בקשר לדעותיו הפוליטיות - במדעי הרוח (והדשא) זה מאוד נהוג, האקדמיות שומרות בקנאות על זכות הבעת הדעה, לא משנה כמה הזוייה ובזוייה היא. (כמובן שבמקרה של חסן הוא דאג לשמור על החופש האקדמי של עצמו, אך לא כיבד אותו לצד השני)

ציטוט:
בחרתי בלבוש ערבי מסורתי בכוונה, אני חושב שזה רק מדגיש את הצביעות שקיימת לדעתי במדינה שלנו. אני באמת חושב שאם מרצה דתי היה מעיף ערבייה מהשיעור בגלל הלבוש שלה היו עושים מזה מטעמים. גם בתקשורת, גם בכנסת וסביר להניח שבמקומות נוספים.
אין מקום בשום מוסד אקדמאי למרצה שמפלה תלמיד לרעה ולא משנה על רקע מה אותו תלמיד מופלה לרעה. זו תעודת עניות לכל מוסד שממשיך להעסיק מרצה כזה ולצערי זו תעודת עניות גם למכללה שבה אתה לומד, תאהב את זה או לא.

לדעתי אם זה תעודת עניות זה דווקא למחלקת קולנוע, תאמין לי ששום דעה פוליטית לא מובעת בתואר שאני לומד (אלא אם כן המרצה תחליט שהכיבוש של מייקרוסופט משחית). המכללה מחזיקה הרבה יותר תארי כבוד - אני לא מכיר אף מכללה בארץ שמחוברת כל כך לאזור בוא היא נמצאת - בין אם זה בכנס שדרות לחברה שנחשב לאירוע החשוב ביותר שהמכללה מקיימת בכל שנה, בין אם זה בכמות האדירה של מלגות התנדבות לאזור שבאמת צריך כמה שיותר מתנדבים ולא רק במישור הכללי-חברתי אלא גם בתמיכה לאור המצב הביטחוני באזור. הסטודנטים גם מהווים נתח משמעותי בשוק הדירות והמסחר בעיר ובאזור בכלל ובנוסף מספר המשרות שהמכללה מוסיפה לאזור.

ישן 03-04-2009, 08:30
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
אתה מסתכל על כך מהכיוון הלא נכון.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "נשבע לך שלא הבנתי את..."

הדבר לא קשור כלל וכלל למרצה עצמו אלא לעובדה שמכללה המקבלת תקצוב מהמדינה מעסיקה אותו, במיוחד לאחר שהדבר התפוצץ ופורסם בתקשורת.

מדובר ביריקה בפרצופם של חיילי המילואים שגם ככה אוכלים חרא, גם ככה הם מוצאים את עצמם צריכים להתחנן להקלות והתחשבות מצד הממסד האקדמי, ועכשיו גם חוזירם ומעסיקים מרצה שהראה בצורה פומבית שהוא לא סובל סטודנטים המשרתים במילואים.

האם אתה יכול לסמוך על מרצה כזה שלא יפלה סטודנטים המשרתים במילואים מבחינת ציון, תנאי הגשת עבודות ושאר קריטריונים אקדמים? האם אתה לא חושב שבכך שהוא חמק מעונש הדבר לא יעודד מרצים אחרים שדעתם על סטודנטים המרשתים בצה"ל אינה חיובית לבצע מעשים דומים מתוך ידיעה שלא יעזו להעניש אותם?

מעניין מה היתה דעתך אם היה מדובר במרצה דתי שהיה מסלק סטודנטית בגלל שלדעתו היא לבושה בצורה לא צנועה (רואים לה את המרפקים).

ישן 02-04-2009, 23:14
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.02
הרי אם חסן היה יהודי, לא היה עולה על דעתו לסלק סטודנט על מדים
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "הוא אמנם לא לימד עד עכשיו,..."

זה ברור, לא?
אני לא יודע לגבי כלא, אבל לו הדברים היו תלויים בי, לא הייתי מאפשר לו להמשיך להרצות גם אם מדובר באיש מוכשר..
למה, חסרים מרצים למגמת קולנוע?

מתוך הכתבה:
"בעקבות זאת ערכה הנהלת המכללה שימוע לחסן, ולאחריו פרסמה הודעה מטעמה בה נאמר כי החלה בהליכים לפיטורי המרצה".
החליט מי שהחליט כי חסן יהיה "מרצה מן החוץ"
בימים האחרונים, הופתעו סטודנטים לקולנוע לגלות את שמו של חסן ברשימת המרצים המתוכננים ללמד בחוג בקורסים של סמסטר ב', שנפתח בשבוע שעבר.

"וואלק", הסטודנט בשרות מילואים פעיל, עושה מאמץ להגיע ללימודי הקולנוע והמרצה מסלק אותו בשל המדים?
יש דבר כזה?

ישן 02-04-2009, 23:48
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "הרי אם חסן היה יהודי, לא היה עולה על דעתו לסלק סטודנט על מדים"

צריך לשלול לאותו מרצה את התעודת הוראה ולהעמיד אותו לדין על אי נאמנות למדינה.

זאת חוצפה שרק במדינה הזאת אפשרית, חייל במילואים בא ללימוד עם מדים. אז מה?
הייתי שופט את המרצה הזה על אי נאמנות למדינה ושולל לו את האזרחות הישראלית ומחרים את כל הרכוש שלו נקודה. מסלק אותו מהמדינה וזהו.

סטודנטים שבאים עם מדים לא עשו שום דבר רע לא למכללה ולא למדינה. להפך הם משרתים את המדינה, בניגוד הפוך לאותו מרצה.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 03-04-2009, 19:32

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "איך תעשה את זה?"

לדעי מקרים כאלו אפשר היה למנוע בקלות אם רק היו מחוקקים חוק מילואים כמו שצריך.

החוק היום אמנם עוזר למילואמניקים, אבל עדיין אנחנו נמצאים בנקודה הרבה יותר גרועה מסטודנטים שלא משרתים. צריך לחוקק חוקים שכל מוסד אקדמאי יהיה חייב לעמוד בהם כדי למנוע כל פגיעה בחיילי מילואים, אפשר לשפר את החוק הקיים ובכך גם מקרה חסן לא יוכל לחזור. לדוגמא: לאסור על אי הכנסת סטודנט לשיעורים בזמן תקופת המילואים ו80% אחוז מתקופת השירות אחריה (כפי שנהוג היום בקשר לאי הגעה מבחנים) גם אם הוא לא רשום לאותו קורס.

החוק הזה יאפשר לחייל המילואים להיכנס לכיתות שהוא לא רשום בהם ולהשלים חומר שהוא פיספס, ועל הדרך זה גם יהפוך את המעשה של חסן ללא חוקי.

ישן 03-04-2009, 19:56
צלמית המשתמש של hagarblu
  hagarblu hagarblu אינו מחובר  
ארל'ה בלומברג ז"ל, מנהל פורום הסטוריה וידיעת א"י

חבר מתאריך: 14.06.07
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "לדעי מקרים כאלו אפשר היה..."

לפני התהליך המיגע של חוקים,תשמעו סיפור:האגודה למלחמה לסרטן היתה ברשימת הניתרמים שלנו במשך שנים רבות. לפני שנים מספר הבחנתי כי האגודה הנל בחרה במר מוחמד בכרי, ההוא מגנין גנין, ומי שאחייניו היו מעורבים באופן פעיל בפיגוע של קיו 361 במירון, כמקדם הקמפיין למניעת העישון במגזר הערבי. בתגובה, פניתי טלפונית לדובר האגודה והודעתיו כי אנו מבטלים את הוראת הקבע לתרומה, מאחר ואיננו מוכנים לממן את מי שמשווה את חיילי צהל לנאצים.כמו כן שלחנו מכתב לנשיא התאחדות האיכרים , שהיא התנועה לה שייך הישוב שלנו תנועתית,אדם מקושר מאד. מסתבר שהפנייה עזרה, והקמפיין למיטב ידיעתי, בוטל. זו היתה הפעם הראשונה והאחרונה שפעלתי בנושא ציבורי. לדעתי, אם כל אחד יפרסם את השערוריה בספיר, ויפנה ,גם למכללה, דברים ישתנו.
ישן 03-04-2009, 20:10

בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי hagarblu שמתחילה ב "לפני התהליך המיגע של..."

תראה, בשבועיים הקרובים המכללה לא פועלת (בשבוע הבא יתקיימו רק מבחנים) ולכן כנראה שלא יקרה שום דבר. אם כן יהיה משהו אחרי החזרה מחופשת פסח אני מבטיח לעדכן.

הניסיון הקודם הוא ממבצע עופרת יצוקה, בלי יותר מידי מידע מוקדם ובלי התראה התקיימה "הפגנה" של בערך 5 אנשים נגד המבצע בעזה. ברגע שזה נודע המכללה "הופצצה" בדגלי ישראל (לא היתה בעיה להשיג אותם, בנק הפועלים תרם כמות אדירה של דגלים לשדרות) ומול הבודדים עמדו רבים שעשו הרבה יותר רעש (למען האמת בשלב מסויים המפגינים נגד המלחמה פשוט השתתקו, לא היה להם סיכוי), אצלנו, בניגוד לאוניברסיטת חיפה, מותר להניף דגלים כל הזמן.

ישן 03-04-2009, 19:53
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
הסיפור הזה מדגים את פשיטת הרגל המוסרית של "החינוך והתרבות" בישראל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "זוכרים את המרצה שסילק מהכיתה חייל במדים? אז הוא הוחזר ללמד במכללת ספיר"

רוב ההשכלה הגבוהה בישראל היא נתמכת תקציבים ממשלתיים, וככזו אמורה להיות מחוייבת, לפחות
מוסרית, לא לנשוך את היד שמאכילה אותה.
קצין מילואים שלומד במכללה ציבורית בכלל לא צריך לנהל מו"מ לגבי כניסה עם מדים ונשק לשיעור. זה
בכלל לא אמור להיות נתון לשיקול דעתו של מרצה. המרצה מקבל משכורת מהממשלה שזימנה קצין
מילואים זה, ועל כן תפקידו של המרצה לשתוק, ולאפשר לקצין להשלים החומר, מבלי לפצות פה ולצפצף.

מכללת ספיר היא לא תופעה יוצאת דופן בכל הנוגע להתנהגות עויינת למילואימניקים. תופעות כאלה
נתגלו גם באוניברסיטאות רגילות לגמרי, ובחוגים רגילים לגמרי (אחרי הכל, הרגילו אותנו לצפות שלימודי
קולנוע מחייבים לפחות קצת אנטי ציונות, אם רוצים להתפרנס בארץ מעשיית סרטים...).

מה אנחנו למדים מזה? שהגיעה העת שמשרד החינוך יטפל בהשכלה הגבוהה בצורה אחרת מכפי
שהורגלנו עד כה. יש לפזר את גופי הניהול האחראים על המוסדות האקדמיים שרוצים לקבל כסף
מהממשלה. האוניברסיטאות והמכללות הציבוריות לא יהיו חייבות להסכים לפיקוח שכזה (שיכלול מניעת
התעללות במילואימניקים, ומניעת פעילות תומכת טרור בתוך הקמפוסים), אך ייאלצו לוותר על
ההקצבות הממשלתיות. אין דבר הזוי יותר מאשר תקצוב של מוסד שלא מפסיק להשתין על היד
שמאכילה אותו.

החסן הזה הוא בסה"כ דוגמית קטנה. בי-ם יש פרופ' צימרמן שעשה דברים גרועים בהרבה (הוא
הבהיר שהעדרות משיעור בגלל מילואים, אינה מוכרת כהעדרות מוצדקת), וכמותו רבים אחרים. אם
רוצים לשנות את המצב, יש לעשות טיפול שורש, ולחדול מכל מיני טיפולים קוסמטיים. הנהלת מכללת
ספיר לא תטפל בחסנים למיניהם כל זמן שלא תחשוב שלאי-טיפול בהם, יהיו השלכות קשות לגבי
יכולתה לפתוח את השנה הבאה - וזה נכון לגבי אונ' חיפה, אונ' ב"ש, האונ' העברית וכיו"ב.
לאלה שדוגאים למחקר האקדמי - שתנוח דעתם. בכל הפקולטות שאשכרה עושות מחקר אקדמי,
כמעט שאין חנטרישים שעושים רעש מ"צה"ל פושע המלחמה", ואותן אין שום בעייה לתקצב באופן
ישיר. אין סיבה בעולם לממן אנשים שפועלים ישירות נגד האינטרס של אזרחי ישראל, שמיסיהם
משלמים את משכורות אותם חנטרישים...
מי שרוצה לקיים לימודים אקדמיים שבהם אסור ללבוש מדים, לעשות מילואים, להניף דגלי ישראל (כן,
בחיפה בשעתו היה איסור כזה בהפגנות סטודנטים - אין לי מושג אם הוא עדיין בתוקף...) וכד', שיפתח
מכללה במימון גורמים שתומכים במטרות נאלצות אלה - האיחוד האירופי ישמח לעזור...
ישן 03-04-2009, 21:49
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

את הסיפור על אלכסנדרוני אני מכיר מקרוב מאוד
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי hagarblu שמתחילה ב "אני ממליץ לחברים להכנס לאתר..."

העובדה שהסוף טוב, היא כל-כולה עניין של מזל (תדי כ"ץ הוא לא רק שקרן, אלא גם טיפש - לו חיכה כמה
שנים, עד לפטירתו של אחרון הלוחמים בקרב, הוא גם היה משיג את הכותרות - וגם חוסך מעצמו את
ההתבזות במשפט, ואת חשיפת שקריו).
עורך דינם המצויין של יוצאי אלכסנדרוני, גיורא ארדינסט, לא יכול היה להגיע למאבק, לולא היה מי שיגייס
אותו למאבק, ואוניברסיטת חיפה לא הייתה חוזרת בה ממתן התואר השערורייתי לתדי כ"ץ, לולא פעל
ארדינסט בנחישות כה רבה במערכת במשפטית והציבורית.

מצד שני, הנצחון בסיפור תדי כ"ץ הוא כ"כ חלקי, שחובה לעמוד גם על נושא זה: שני העומדים מאחורי
העבודה של כ"ץ, עבודה שהוגדרה כלא עומדת בסטנדרטים אקדמיים, המשיכו לעבוד באוניבסיטה עוד
שנים ארוכות (אחד מהם עדיין עובד בה, ועדיין מנחה סטודנטים לתזות ולדוקטורטים), והשני היה ממשיך
לעבוד בה, לולא קיבל הצעה מפתה יותר מאוניברסיטה בבריטניה...
תומכי תדי כ"ץ באוניברסיטה היו ועודם בעלי עמדות מפתח, וגם אם לא הצליחו למנוע פסילת עבודתו
(שהייתה מעשה מרמה די חובבני, כפי שהוכיחה וועדת הבדיקה שעברה על מקורותיו), הרי שהם בעמדה
לסייע לעבודות דומות להתקבל בעתיד...

האתר הבא מכיל תכתובת ענפה בנוגע לסיפור תדי כ"ץ. מעניין להכנס ולקרוא את חילופי הדברים
בין פפה, פרופ' אבנר גלעדי, עו"ד ארדינסט, פרופ' יואב גלבר, פרופ' אמציה ברעם (שני הראשונים
תמכו בעבודה, ושלושת הבאים העלו טיעונים נגדה).
http://www.ee.bgu.ac.il/~censor/katz-directory/

סיפור תדי כ"ץ יכול להיראות כמעורר תקווה - אבל 10 שנים אחרי, אני יכול לומר שכ"ץ אולי הפסיד,
אבל תומכיו ניצחו ללא עוררין. השליטה בתחום האקדמי הנוגע ללימוד ההסטוריה שלנו בארץ, היא
בידיהם. מי שחושב אחרת, שינסה לכתוב עבודה על עצמאות ישראל, וישתמש במלים "מלחמת
העצמאות" ולא "מלחמת 1948", או "העפלה", ולא "הגירה יהודית", וכן הלאה וכן הלאה...
ישן 04-04-2009, 21:41
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
עד כמה כץ באמת סילף עדויות?
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "את הסיפור על אלכסנדרוני אני מכיר מקרוב מאוד"

לפני שנים היה לי ויכוח פומבי (כאן בארה"ב) עם פפה שעשה עליי רושם של שקרן פתולוגי. בין השאר הוא סיפר כבדרך אגב לנוכחים שהוא נפצע ברגל מירי של חייל סורי במלחמת יום כיפור. בהתחשב בכך שהוא שירת במודיעין (ואני מניח שלא בחרמון) הרי שזה נשמע לי תמוה, מה עוד שזה לא מופיע בשום ראיון עימו בישראל...נשמע לי כמו סתם מעשיה חסרת טעם.
פפה דיבר ארוכות על פרשת כץ תוך התעלמות גמורה מהטענות שכץ שיקר או שעבודתו הייה לקויה מבחינה מקצועית כששאלתי אותו מדוע לא ציין זאת הוא הכריז שמדובר בשקר. כשלחצתי בעניין הוא טען שהיו בעבודה של כץ בסך הכל כמה דיוקים שוליים ורק שניים בעלי משמעות. כשציינתי שעורך הדין של אלכסנדרוני טוען אחרת, הוא הגיב בזילזול (מבוטא באנגלית מסורסת): "אתה מאמין לעורכי דין?!"
מה אתה יודע על היקף הזיוף של כץ?
ישן 05-04-2009, 01:01
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הוא סילף עד לרמה של הפיכת "לא ראיתי" ל"ראיתי", בכל הנוגע לתמלילי הקלטות של ראיונות...
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "עד כמה כץ באמת סילף עדויות?"

במהלך המחקר, ראיין כ"ץ עשרות פלסטינים וצבר עשרות שעות הקלטה. למרבה הצער, איש לא בדק
שהטקסטים שהוא ייחס לפלסטינים בתזה שלו, הם הטקסטים שאותם פלסטינים אמרו לו ולמראיין
מטעמו - והסילוף שהבאתי בכותרת היא דוגמא קיצונית של מקרה שכזה, שבו מרואיין שהשיב בשלילה
לשאלה האם ראה במו עיניו רצח אנשים לא חמושים, צוטט בעבודה כאילו השיב בחיוב.

טבעי שאילן פפה יתעלם ממסקנות המחקר הזה, שהוא המנווט הראשי שלו. האיש הזה צבר את רוב
"הונו האקדמי" מהשמצת ישראל ומסיפורי בדים אודותיה - האיש לעולם לא היה מקבל דרגה בכירה
וקביעות באוניברסיטה בריטית, לולא היה מי שהוא.
ישן 03-04-2009, 22:37
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
את באה מתחום המדע ולא ממה שהפך ממדעי הרוח לפוליטיקה אנטישמית מנותקת במימון הציבור
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "מעולם, בכל שנותי (הלא מעטות)..."

כשמה שקובע את מיקומך במאמר ואת קבלת פרסומך לנייצ'ר [רק על תשכחי את פשוטי העם] הינו תרומתך למחקר, הכלים בהם השתמשת, אמינות התוצאות, רמת הניתוח ויכולתם של אחרים לשוב על הנסוי - אינך צריכה להתחכך באנטישמים עשירים ולהצדיק פגועי טרור בבני עמך.

כשהתחום שלך הינו פלואידי ואף מכון לא ינסה לפתח בעזרתו מוצר רווחי - מה שיקבע הרבה יותר יהיו הקשרים ולמרבה הצער אלו מצוי בידיהם של אויבי המוסר והיהדות בכלל וישראל בפרט. כדי להתחנף אליהם, צריך לחבק בחום קצת רוצחי ילדים ולפגוע באופן בלתי חוקי במילואימניקים.

בלימודי - לא נתקלתי באפליה מכוונת נגד מילואימניקים אך מידת ההתחשבות הייתה תלויה מאוד בטוב ליבו של המרצה. פעם אחת ננזפתי ע"י מישהו שכעס על כך שזומנתי למילואים דווקא בתקופה בה היה אמור להרביץ בי תורה. העובדה כי העזתי לשאול מדוע הוא סבור כי אנשים יעדיפו להיות בלבנון על פני שהייה במחיצתו - לא היטיבה את היחסים בינינו...
ישן 04-04-2009, 21:32
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
חבר'ה, צריך להבהיר משהו חשוב עובדתית
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "זוכרים את המרצה שסילק מהכיתה חייל במדים? אז הוא הוחזר ללמד במכללת ספיר"

המרצה ל-א סילק את המילואימניק (שאגב, בניגוד לכמה תיאורים שיקריים, כולל של המרצה עצמו, היה ללא נשק) אלא דרש שבפעם הבאה יבוא לא במדים. בניגוד לרושם שהתקבל אצל רוב האנשים, המילואימניק ממש לא שתק ולא יצא פרייאר אלא התווכח עם המרצה ועמד על דעתו. בסופו של דבר להבנתי דווקא הסטודנט המילואימניק לא התרגש יותר מדי מהעניין ומי שהוציאו את העניין החוצה והתלוננו וכו' היו אנשים אחרים.
מעבר לזה, ברור שהגיעה לו ההרחקה ומצער שהוא כנראה חוזר ללמד שם.
לגבי פרופסורים שהבהירו שמבחינתם מילואים אינם סיבה להתחשבות (צימרמן): הם יכולים להגיד מה שהם רוצים בשביל הפרובוקציה והצ'ומי אבל לאוניברסיטאות יש תקנות ברורות ביחס לזכויות המילואימניקים והפרופסורים מחויבים להם בין אם ירצו ואין אם לאו. מרצה לא יכול לסרב לתת מועד ג' לבחינה לסטודנט שהיה בשיירות מילואים בעת שזו נערכה ואם היה מקרה כזה (בין אם אצל צימרמן או כל מרצה אחר) מדובר בעבירה חמורה שהיינו כבר שומעים עליה.
אני רק רוצה לומר שצריך להבחין בין הרמה ההצהרתית האנטי-ישראלית (החמורה כשלעצמה אך בעלת משמעות נמוכה בפועל לסטודנט) ובין הרמה המעשית של אי התחשבות בסטודנט המילואימניק מעבר לרמה מסוימת-זה נובע בדרך כלל מאדישות ואטימות ופחות מפוליטיקה, אבל המשמעות עבור הסטודנט חמורה הרבה יותר. אני מדגיש זאת מפני שהמוסדות להשכלה גבוהה לא מקלים מספיק עם המילואימניקים ושזה שהם יזרקו מרצה פרובוקטיבי פחות חשוב מזה שהם יאפשרו השלמות וכיתות עזר לסטודנטים מהמדעים הקשים.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:38

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר