לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-04-2009, 14:10
  משתמש זכר hzhz hzhz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.07.05
מפרט למחשב משחקים [2300-2900]

הגיע הזמן להתחדש במחשב חדש, והתקציב הוא בין 2300 ל-2900 ש"ח. ניתן לחרוג קצת מהתקציב, אבל זה לחוץ...
ייעוד: בעיקר משחקים כבדים, קצת סרטי HD, ושימוש כללי+ (כלומר קצת תיכנות, עבודה בסיסית עם תוכנות עריכה כמו פוטושופ).

הערות:
המסך שבו ישתמש המחשב הוא 17" CRT של MAG, אבל בעתיד הלא רחוק אולי אקנה מסך 19" LCD
כלומר, אנא תכננו את המפרט עבור רזולוציה של 1024*1280.
רק כדי שלא יהיו אי הבנות - אני רוצה מחשב שקט ברמת ה"סביר", כלומר שלא ירעיש כמו מטוס סילון
את המפרט אבקש שתכינו מפנדה www.pandas.co.il

המפרט יכלול: מעבד, לוח אם, זיכרון, דיסק קשיח, כרטיס מסך, מארז וספק וגם הרכבה.

אני חשבתי על מפרט כזה:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אני רק לא סגור על הלוח אם. האם הצ'יפסט (G31) יהווה מגבלה על המחשב?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-04-2009, 14:50
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 09.10.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hzhz שמתחילה ב "מפרט למחשב משחקים [2300-2900]"

יש כמה נקודות שכדאי לשפר במפרט שלך:
1. רצוי לקנות מחשב חדש למשחקים עם 4GB זיכרון.
2. כיוון שהפרש המחיר בין HD בנפח 250GB ל 320GB קטן מאוד, רצוי ללכת לפחות על 320GB. בחנויות אחרות נמכרים HD בנפח 500GB בכ 300 ש"ח ולכן הם משתלמים עוד יותר, בפנדה הם נמכרים סביב 350-400 ש"ח ממה שראיתי ולכן פחות משתלמים.
3. G31 הוא לא צ'יפסט שכדאי להשתמש בו, זה לא מקרה שמחירו נמצא ברצפה ביחס לצ'יפסטים אחרים.
4. המארז שלקחת לא כדאי למערכת למשחקים, הוא מיועד ללוחות mATX ומגיע עם אפשרות לחיבור מאווררי 92 ו 80 מ"מ בלבד. למערכת אופיס אין עם זה שום בעיה, במערכת משחקים רצוי להשתמש במאווררי 120 מ"מ ובמארזי mid tower כדי לאפשר יותר חלל פנוי לזרימת אוויר במארז, שחיוני לקירור כרטיס המסך והמעבד.

אחרי השינויים הנ"ל לא ניתן עוד להכניס מעבד אינטל למערכת בלי לחרוג ממסגרת התקציב ולכן הפיתרון הנכון לדעתי הוא לעבור למערכת מבוססת AMD, כמו זאת:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 21-04-2009, 15:45
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי hzhz שמתחילה ב "ברשותך, יש לי כמה שאלות: 1...."

1. כי משחקים מודרניים כבר מנצלים את הזיכרון הנוסף, בנוסף מחירי זכרונות DDR2 די נמוכים כרגע והצפי הוא שבעתיד (תוך שנה-שנתיים) הם יעלו הודות למעבר של רוב השוק ל DDR3.
3. הלוח מגיע עם 2 סלוטים בלבד לזיכרון, מה שאומר שהרחבה של הזיכרון (אם תרצה בעתיד) תדרוש ממך החלפה של המודולים הקיימים.
הלוח מגיע עם כרטיס מסך מובנה שאתה לא תשתמש בו.
מגיע עם 4 חיבורי SATA כשכל לוח מודרני מגיע עם 6 חיבורים.
לא תומך ב PCIE2.0 (סטנדרטי בכל צ'יפסט מודרני)
מגיע עם HEADER למאוורר בודד (מלבד המאוורר שעל המעבד), מה שאומר שאם תשתמש בשני מאווררים במארז לא תוכל לשלוט על אחד מהם, זה יכול לגרום לרעש גם כשאין צורך בכך.
4. בהפרש של 40 ש"ח אני הייתי הולך על ה ANTEC, אבל זאת בחירה שלך, שניהם יספיקו.

ה 9800GT וה HD 4830 מציגים את אותה רמת ביצועים, לכן הלכתי על הזול מביניהם.
האמת שכיוון שאתה מכוון לטווח השוק הזה הייתי ממתין עוד שבועיים ליציאת ה HD 4770 של AMD, שאמור להיות זול מעט יותר ולתת את אותם ביצועים, ואולי אפילו להיות מעט טוב יותר.

ה AMD 5400 חלש יותר מה E7400, אבל במשחקים ממילא צוואר הבקבוק שלך בדר"כ הוא לא המעבד אלא כרטיס המסך ולכן גם הוא יספיק.

נערך לאחרונה ע"י rlsf בתאריך 21-04-2009 בשעה 15:48.
ישן 21-04-2009, 16:07
  משתמש זכר hzhz hzhz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.07.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי rlsf שמתחילה ב "1. כי משחקים מודרניים כבר..."

המשך:
1. נשמע הגיוני. גם ככה המחירים כרגע ברצפה.
3. האמת שמה שאמרת לא כ"כ מצדיק מעבר לצ'יפסט מתקדם יותר:
> אם אני הולך על 4GB זיכרון, גם ככה זה לא משנה לי אם יש 2 סלוטים.
> זה שהלוח מגיע עם כרטיס מסך מובנה לא מפריע לי
> אני לא צריך יותר מ-4 חיבורי SATA...
> זה אולי הסעיף הקריטי: זה שהוא לא תומך בPCIE2.0 זה משנה לכרטיסי המסך המודרניים או העתידיים?
> בשביל 180 שקל, אני יכול לחיות עם עוד קצת רעש

אם זה אכן כך, אז אני ילך על הHD4830.

ממ.. זה קצת בעיה כי לפי הטבלה של טום ההפרש במשחקים עומד בממוצע על 20 FPS לטובת E7200, שידוע כחלש יותר מE7400.
E7200 עם 2.53GHZ לעומת E7400 עם 2.8GHZ.

עריכה: שכחתי שצריך גם צורב :S

נערך לאחרונה ע"י hzhz בתאריך 21-04-2009 בשעה 16:18.
ישן 21-04-2009, 16:24
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי hzhz שמתחילה ב "המשך: 1. נשמע הגיוני. גם ככה..."

3. בדור הנוכחי של הכרטיסים רואים את הבעיה ברוחב הפס כשעולים לרזולוציות גבוהות יחסית, או בשימוש בכרטיסי מסך חזקים יותר. כרגע זה כנראה לא רלוונטי, אבל אני לא יכול לומר עד כמה זה ישאר לא רלוונטי בעתיד הקרוב. אם נניח שתעשיית כרטיסי המסך תמשיך בקצב הנוכחי שלה, אני מניח שזה יכול להפוך לגורם מגביל בעוד שנה-שנתיים.

לגבי המעבד, אתה צודק, אבל אפשר ללכת על ה 7750 שעולה בערך 10 ש"ח יותר וישפר את הביצועים, ראה כאן
אופציה אחרת, בתוספת מחיר של 30 ש"ח מעל ה E7400 אתה יכול למצוא כבר את ה AMD PHENOM II X3 710 שעדיף מכל בחינה על ה E7500 (וכתוצאה מכך, גם על ה E7400 כמובן), כמו שאתה יכול לראות כאן:
http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=87&p2=84

עריכה: אחרי שתכניס צורב באמת שאין סיכוי להכניס מעבד אינטל בתקציב שלך.

ישן 22-04-2009, 14:43
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי hzhz שמתחילה ב "שאלה על המפרט של AMD ושל..."

כרטיס מסך - אין בעית תאימות נכון להיום בין תקני PCIE השונים (1 ו 2), ככה שאלא אם יופיע תקן חדש, זה לא רלוונטי.
זיכרון - DDR2 ו DDR3 לא תואמים אחד לשני, המגמה כיום היא מעבר ל DDR3 אבל העלות של לוח אם תומך וזיכרון מתאים עדיין יקרה מדי בטווח המחיר של המפרט שלך. מצד שני, קניית 4GB זיכרון כיום אמורה לפטור אותך מהצורך בשדרוג שלו לטווח הנראה לעין.
מעבד - במקרה של אינטל, אין נתיב שדרוג כיוון שתושבת 775 אמורה להתחלף בתושבת 1156 שתביא איתה את מעבדי ה Core i5 בהמשך השנה (כרגע הצפי הוא איזור אוגוסט, אבל זה עדיין נזיל), במקרה של AMD - שימוש בתושבת AM2+ (זאת שבמפרט שלך) תאפשר שימוש במעבדים בשקע AM3 ש AMD מתכננת להוציא בהמשך השנה. לא ידוע עדיין על התוכניות של AMD לשקעים מעבר ל AM3 לשוק הפרטי.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:55

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר