לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-04-2009, 23:08
צלמית המשתמש של agent_amos
  משתמש זכר agent_amos agent_amos אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל agent_amos שלח הודעה דרך MSN אל agent_amos Facebook profile
תגובה...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי M00N שמתחילה ב "ואיך אפשר להגיע ליעודי? אני..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי M00N
ואיך אפשר להגיע ליעודי? אני מתכוון בתחוםפ המודיעין...על קשר"ג שמעתי ..יעודי במודיעין לא

תזכיר לי איפה אתה? נח"ל?

חוץ מזה , פעם שמעתי שמי שרוצה להיות קמ"ן אז מקצרים לו את המסלול או משהו כזה והוא עושה רק טירונות ומין מתקדם מזורז או בכלל לא וישר מועבר לקצינים והשלמה מודיעינית. תקן אותי אם לא היה דבר כזה..

מסלול ייעודי זה משהו שמוצע בשאלון העדפות למלש"ב.
מה שהם עוברים בד"כ זאת טירונות 02 או 03 קורס קמ"מ עוד קורס,סיפוח,הכנה ואז יציאה לקק"צ והשלמה.
אני בגדוד 932 של הנח"ל.
לא שמעתי על דברים של קיצור טירונות או אימון אבל הסברתי לך מה אני מכיר בבחינת לוחמים שרוצים להיות קמ"נים גדודיים והגדוד רוצה שהם יחזרו בתור מיצוי.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-04-2009, 15:41
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי deltaforce שמתחילה ב "מקפיץ-אולי למישהו יש מושג?"

טליק ענה לך.

עם זאת - אני ממש לא אוהב את הרעיון ואת התוצרים שלו. לקמ"נים שאני פגשתי שעברו את המסלול הזה היה חסר עצום בידע מקצועי רלוונטי בכל הקשור לעבודה עם כוחות ומול כוחות.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 19-04-2009, 16:39
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי deltaforce שמתחילה ב "אז למה אין מסלול שמכשיר..."

להיפך - חייל שעבר מסלול קרבי, ורצוי פיקודי כלשהו הוא בעל מטען יותר טוב להיות קמ"ן טוב מאחד שהתחיל מההתחלה.
אני מכיר חייל שיצא לקמ"נים מהרקון, ובהתחשב במצבת הקמ"נים בצבא, לא נראה לי שיש בעיה כזו.
איפה תשובץ? איפה שצריך, והתאם להערכה כלפיך (הערכה טובה, מקום טוב).

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 20-04-2009, 04:05
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי M00N שמתחילה ב "אפשר לדעת למה הצורך העז הזה..."

תפקיד קשה שדורש בגרות וידע מקצועי רב. פתאום מגיע לו סג"מ חסר נסיון והוא צריך לשרת צרכים של גדוד - דרישה הרבה יותר רצינית מכל מ"מ, או קצין מקצועי אחר. ממש ממש לא פשוט והרבה נכשלים בזה. תוסיף על זה הכשרה בעייתית ותבין את השחיקה שבתפקיד.
רק לשם השוואה - במילואים, הקמ"נים הכי טובים שהכרתי הם אקס-מ"פים.
אפשר לבקש לצאת לקמ"נים מיחידות - ואני מכיר כמה וכמה שעשו את המסלול הזה.

ישן 20-04-2009, 21:29
  טליק טליק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.12.04
עדכון
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "תפקיד קשה שדורש בגרות וידע..."

• קמ"ן גדוד נחלק לשתי רמות ותק ל"יעודי" ולרגיל כאחד:
  1. תפקיד ראשון מיד עם סיום קורס הקצינים וההשלמה למי שמצוי בשירות סדיר -גדוד חת"ם, שריון וכו'.
  2. תפקיד שני, לאחר ביצוע תפקיד כקצין איסוף חטיבה או ע' קמ"ן- בגדוד חי"ר, מוד"ש וכו'.
קמ"ן תפקיד ראשון גם יכול להיות בבא"ח וכדומה.

קמ"ן יחידות מיוחדות /מובחרות וכו' זה כבר סיפור אחר וברובן מתחילים בתפקיד שלישי (בדר"כ).

שיבוץ ליחידות נעשה לקראת סוף ההשלמה החילית בהתאם לצרכי הצבא ורמת ההתאמה וההשגים של כל צוער בקורס (שווה להצטיין ) בנוסף יש מפקדים ששולחים לוחם בכוונה שיחזור ליחידה כקמ"ן שלה (לטוב ולרע- אם הוא טוב =הרוויח / אם לא טוב=אכלת אותה).
  • קק"צ יעודי
סדר בנושא-
  1. יש מסלול יעודי לקמ"ן גדוד במוד"ש כפי שציינתי בעבר כמו במספר חילות אחרים (קשר לדוגמא).
  2. המסלול אינו מתקיים בכל מחזור גיוס!
  3. המסלול אינו במקום הקצאות ליחידות/גדודים להכשרת לוחמים לתפקיד הקמ"ן במהלך שירותם, אלא בא בנוסף ע"מ להשלים/לטייב/ליצור גרעין מקצועי וכו'.....
  4. מדובר באנשים טובים ורציניים שאותרו לתפקיד והוכשרו לו באופן מסויים , וכמו בכל דבר בחיים, גם כאן יש יתרונות וחסרונות, אך בשורה תחתונה המסלול משתפר וקציניו תופסים עמדות ותפקידים טובים בשדה (ואף במחקר לאחר מס' תפקידי שטח).
  • לגבי מאיפה יוצאים:
חייל יכול לצאת לקמ"נים גדודיים גם אם היה רקוניסט/פלס"ריסט/דובדבניסט/אגוזיסט/טנקיסט וכו'... ובתנאי שעמד בקריטריונים לקצונה המחייבים בצבא (פרופיל/קב"א/מתאם/מבדק/רובאי 03 ומעלה וכיוב') , הומלץ ע"י מפקדיו ונמצא לו מקום בהקצאה של יחידתו .
לעשות הסבה מקצין חי"ר (דוגמא) לקמ"ן -נדיר. קרה בעבר אך לא שכיח בכלל.
  • לגבי הצורך בקמ"נים:
שמח לבשר שהמצב השתפר מאד, בלי עין הרע, אין בעיה .
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:10

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר