
25-04-2009, 12:06
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי op9090
התקשורת ממזמן עיבדה את הכיוון, תראה מה פורסם אתמול ב YNET בהקשר של המהומות ביצהר והכפר עוריף
...
צהל הפך למגן אנושי עבור תושבי יצהר ולכתב זה נראה מוזר.
|
הייתי מסכים איתך לחלוטין, אלמלא הייתי טיפוס ספקן שקורא כל מילה.
ע"פ המתואר, האירוע התנהל כך:
אדם בודד מקבוצה פ' נכנס לשטחי הישוב (מחוץ לגדר) בסביבות 18:30, כיתת הכוננות של קבוצה י' הוקפצה - עד כאן הכל תקין לחלוטין.
אבל בהמשך הכתבה מסתבר שעיקר העימות התרחש באמצע הדרך בין בישובים - מה שמעלה את השאלה מה היה לאנשי שני הקבוצות לעשות שם? זה לא שטח של אף אחד מהישובים ולכן זכותם להיות בשטח זה זהה.
ואז הפסקא הלפני אחרונה מעלה עוד פרט מעניין - בשעה 16:00 באותו יום היה עימות קודם בין הקבוצות, בתוך שטח הכפר של קבוצה פ', שלטענת קבוצה פ' השאיר אחריו נזק מבני קל.
מה אתה מסיק כשאתה מסתכל על הנתונים היבשים?
אני מסיק שיש פה הרבה מידע חסר ע"מ לקבל תמונה כרונולוגית מלאה, אבל שעל פניו זה נראה יותר כמו שרשרת פרובוקציות הדדיות מאשר כל דבר אחר.
מה שכן, לאור העובדה שבעשורים האחרונים קבוצה פ' (בהכללה) הוציאה מקרבה הרבה יותר מעשי אלימות, כוחות הביטחון פעלו בצורה נכונה כש"הגנו" על קבוצה זו והפעילו אלימות ממוסדת כנגד השניה.
_____________________________________
 A nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...
|