לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-05-2009, 21:02
  yossiz3 yossiz3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.12.01
עזרה בשדרוג למצלמה חדשה

שלום לכולם.
אז ככה.. כבר הרבה מאוד זמן שחולפות בראשי מחשבות על שדרוג המצלמה שלי.
כרגע אני נמצא עם D80 כבר שנתיים, היא שירתה ועדיין משרתת אותי נאמנה, אין מה לומר מצלמה מעולה. אך אני מרגיש קצת מוגבל בעיקר בנושא הצילום ברגישות גבוהה, (אני לא עובר את ה - 1000) וגם ב - 1000 תמונות יוצאות רועשות ולא תמיד שמישות.
לכן אני חושב לשדרג, השאלה היא לאיזה גוף??
ההתלבטות העיקרית היא בין ה- 300 ל - 700. אמנם ה - 700 מצריכה שדרוג של חלק מהעדשות אבל לקחתי את זה בחשבון. מה גם שה - viewfinder גדול ובהיר יותר ב - 700.
אולי תוכלו לייעץ ולעזור לי בנושא? האם אני מרחף גבוה מדי וה - 300 תספיק לי? או שללכת כבר על ה - 700?
לגבי עדשות, במידה ואני קונה את ה - 700, אני אחליף את הטמרון הנוכחית שלי ב - 28 - 75 2.8
ואני רוצה גם להוסיף 35 F2 ו - 85 עדיין לא סגור האם 1.4 או 1.8.
אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי בנושא.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-05-2009, 09:13
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yossiz3 שמתחילה ב "עזרה בשדרוג למצלמה חדשה"

הדילמה האמיתית היא התקציב שלך, ולא איזו מצלמה לבחור.
אין ספק שה D700 היא אחד מהפלאים ההנדסיים של ניקון, ואני אומר את זה בלב שלם אחרי ששברתי שיניים לרכוש אחת.
הפרטים שלה, הצבעים שלה, האיכות שלה... אלו דברים שקשה להיות אדישים אליהם, אבל - היא עולה מלא כסף.
כמו כן, שידרוג העדשות גם עולה כסף, אבל בו בזמן גם משדרג לחלוטין את רמת התמונות עצמן.
אם בעבר צילמתי פורטרטים עם ה 50 1.8 על ה D70 ונהניתי, המעבר ל D700 עם 50 1.4 הפכה את התחום של צילומי פורטרטים למשהו אחר לגמרי.
פתאום אני מוצא את עצמי כמעט כל הזמן עם העדשה הזו מחוברת.
האיכות שאני מקבל איתה, זה משהו בלתי רגיל.

מצד שני, אני מודע ליכולת לייצר תמונות מרהיבות עם כל DSLR אחרת, כולל ה D70, D80 ובטח שעם ה D300, אבל בתאכלס, זה לא אותו הדבר.
גם כשאני מצלם עם ה D300, זה לא אותו הדבר... מרגישים את ההבדל.

חלק מהעניין הוא שאם גם ככה אתה בונה על עדשות איכותיות, אתה מנצל אותן עד הסוף ב D700, ואילו ב D300 אתה מאבד חלק מהאיכות (למשל, לצלם מקרו עם עדשת מקרו אמיתית על מצלמת DX זה באסה... חלק גדול מאוד מהזכוכית לא בא לידי ביטוי.

הקולטנים מרווחים וגדולים ב FF והאיכות המתקבלת בצילומים רגילים ו ISO גבוה - זה עולם אחר.
לדעתי, המעבר ל FF נדרש.
אמנם עולה כסף, אבל אתה מקבל מוצר שאתה יכול בהחלט להגיד עליו "פאק, זה שווה כל שקל!".

ישן 07-05-2009, 10:15
צלמית המשתמש של Au79
  משתמש זכר Au79 Au79 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.05.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "הדילמה האמיתית היא התקציב..."

לא יודע אם "שווה כל שקל" זה הדבר הנכון להגיד, בגלל העובדה שתג המחיר גבוה כל כך.
ה-D700, במקצת המשחקים שיצא לי לשחק בה, היא מצלמה "מקצועית", נקרא לזה. להבדיל מה-D70, D80 ושאר המצלמות
ה"פשוטות". היא רמה אחרת לגמרי, גם מבחינת התחושה (למרות הגוף הזהה ל-D300) ובטח שמבחינת איכות התמונות.
עבור מישהו שמצלם הרבה, משקיע ונהנה מזה (כמוך וכמו יוסי?), זו בהחלט השקעה מעניינת (ועדיין לא נחוצה, אלא אם
היא תשמש למטרות עבודה. עבור אנשים שמצלמים פעם ב.. ולא ממש שקועים בתחביב (או בעיסוק) הזה - זה מותרות.

בכל מקרה, ממעט הידע והנסיון שיש לי בצילום ובציוד - מסכים עם השורה הראשונה שלך, הכל עניין של תקציב.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:16

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר