לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-05-2009, 13:05
  ishaicohen ishaicohen אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.07
מתלבט בין חוקר ללוחם

אז ככה

התגייסתי לפני מספר ימים וכרגע אני בדח"ש לגיוס קרבי שם אני אבחר איפה לשרת

ההתלבטות שלי היא להתגייס ליחידה לוחמת משם להתקדם ליחידה מובחרת (אם צנחנים אז דובדבן או מגלן וכ"ו) או להיות חוקר במשטרה צבאית (בימל"מ או למשטרה כחולה בבילוש)

מצד אחד יחידה לוחמת זה מה שאני מרגיש שאני רוצה לעשות אבל גם להיות חוקר
זה משהו שאני מרגיש שאני רוצה להיות. כל פעם שאני קורא על הפשעים ורציחות זה ממש כואב לי בלב ואני מאוד רוצה לעזור בזה שאני אהיה חוקר, אני גם מאוד אוהב את הנושא הזה ומתעניין בו ואני מקווה שאתם מבינים את הדילמה שלי.

כרגע אני לא סגור מה אני רוצה, אבל אני באמת אשמח אם תעזרו לי בכך שתתנו לי חוות דעת שלכם, מהניסיון האישי וכ"ו כדי שאני אוכל לגבש דעה חזקה בנוגע לאן להתגייס.

תודה רבה =)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-05-2009, 15:12
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ishaicohen שמתחילה ב "מתלבט בין חוקר ללוחם"

מי הבטיח לך שתהיה חוקר? מי הבטיח לך יחידה מובחרת?

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 21-05-2009, 16:54
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ishaicohen שמתחילה ב "[QUOTE=ביטיס]מי הבטיח לך..."

בחיי...תפתח את העיניים ותקשור את האצבעות.
רוב הסיכויים שאם תנסה להיות חוקר, תגיע למ"צ.
רוב הסיכויים שנסיון להגיע ליחידה מובחרת ישאיר אותך בחי"ר הנדסה או משהו אחר.

מה אתה מעדיף? חייל במ"צ או חי"רניק, מוהנדס או שריונר?

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 21-05-2009, 21:42
צלמית המשתמש של צנחן1
  צנחן1 צנחן1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.05
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ishaicohen שמתחילה ב "[QUOTE=ביטיס]בחיי...תפתח את..."

מר ישי כהן הנכבד,

מנהל הפורום מנסה לעזור לך, אבל אתה ממשיך בשלך (כי אתה כנראה יודע יותר טוב) וממשיך לזלזל.

אז תקשיב חבר לקול הניסיון, בכל מחזור מתגייסים אלפי חבר'ה כמוך, רוצים להגיע ליחידה מובחרת כלשהי, והשאלה היא לא תמיד מה הם רוצים מצה"ל אלא מה צה"ל רוצה מהם.

אם אתה רוצה להיות לוחם תנסה לעבור את מיוני הסיירות למיניהן, בידיעה שאם תיכשל תגיע לחי"ר "רגיל". אם אתה רוצה להגיע לימל"מ אתה מתגייס למ"צ כאשר חושב שתבין שישנו סיכוי גבוה מאד שבסופו של דבר תהיה שוטר צבאי "רגיל" ולא חוקר ימל"מ.

אז השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם אתה רוצה להיות חי"רניק או להיות מ"צ, ולאחר מכן תנסה להיות הכי בשפיץ של היחידה שבה בחרת.

בהצלחה.

ישן 21-05-2009, 22:44

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי צנחן1 שמתחילה ב "מר ישי כהן הנכבד, מנהל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צנחן1
מר ישי כהן הנכבד,

מנהל הפורום מנסה לעזור לך, אבל אתה ממשיך בשלך (כי אתה כנראה יודע יותר טוב) וממשיך לזלזל.

אז תקשיב חבר לקול הניסיון, בכל מחזור מתגייסים אלפי חבר'ה כמוך, רוצים להגיע ליחידה מובחרת כלשהי, והשאלה היא לא תמיד מה הם רוצים מצה"ל אלא מה צה"ל רוצה מהם.

אם אתה רוצה להיות לוחם תנסה לעבור את מיוני הסיירות למיניהן, בידיעה שאם תיכשל תגיע לחי"ר "רגיל". אם אתה רוצה להגיע לימל"מ אתה מתגייס למ"צ כאשר חושב שתבין שישנו סיכוי גבוה מאד שבסופו של דבר תהיה שוטר צבאי "רגיל" ולא חוקר ימל"מ.

אז השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם אתה רוצה להיות חי"רניק או להיות מ"צ, ולאחר מכן תנסה להיות הכי בשפיץ של היחידה שבה בחרת.

בהצלחה.

מר צנחן אני תמיד אוהב לקרוא את התגובות שלך בפורום ובגלל זה אני תמיד מעריך את דעתך ותאמת ציפיתי שתרשום פה =)
אבל באמת ובתמים אני חושב שיש אי הבנה, תבין אני אדם עם הרבה גאווה, כשרציתי משהו חתרתי והשגתי אותו
ובכלל כשאני מדבר על שאיפות אין אצלי "אם", אלא "כש.."

לכן אני מתנצל כלפי ביטיס.

עכשיו לנושא, אני מאמין שכל אדם צריך לתת 100% לא משנה איפה הוא משרת.
וכרגע יש לי שאיפה להגיע לקרבי או ליחידה מובחרת או לחקירות.
במידה ולא אני אמשיך איפה שישימו אותי עם הרבה מוטיבציה ושמחה ואני אנסה שוב מאוחר יותר.
אבל אני באמת שלא מצליח להגיע להחלטה וזה מעיק עליי.
בגלל זה אני שואל כמה מקורות, הפורום הזה הוא אחד מהם, לאן כדאי לי לחתור

בשביל זה אני צריך מידע (מוגבל לבטחון שדה כמובן) כדי שאני אוכל לקבל החלטה

אגב הזכרת לי ברנש בפורום הזה שכתב עם המון גאווה שהוא הולך להגיע צנחנים וליחידה מובחרת שם
הוא קיבל המון הודעות כמו בגישה הזאת לא תגיע, עם התנהגות שלך לא תגיע וכ"ו
עכשיו הוא שם

נערך לאחרונה ע"י ishaicohen בתאריך 21-05-2009 בשעה 22:46.
ישן 21-05-2009, 23:07
צלמית המשתמש של צנחן1
  צנחן1 צנחן1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.05
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ishaicohen שמתחילה ב "[QUOTE=צנחן1]מר ישי כהן..."

ישי אני מבין שאתה מצפה לקבל בפורום סוג של סיוע בקבלת החלטה, דבר שכשלעצמו אינו שלילי אבל צריך לקחת אותו בעירבון מוגבל, אבל לא הבנתי מה אתה רוצה לדעת ?

אני מניח שקראת את החומר ואתה מכיר את היחידות המיוחדות את חטיבות החי"ר ואת יח' המשטרה הצבאית לסוגיהן, אתה רוצה המלצות לאן כדאי ללכת ?

אתה נמצא בשלב מוקדם מאד, כמו שאמרתי עליך להחליט על מסגרת בסיסית - חי"ר או מ"צ - רק אח"כ ניתן לחשוב על הצטרפות ליחידות בתוך המסגרת הגדולה.

אם קיבלת זימון ליום סיירות, ואתה באמת רוצה ללכת בכיוון הזה, אז בהצלחה. אם אתה רוצה להגיע למ"צ עליך להתחיל לבחון את הנושא לעומק, ולהתייעץ עם אנשים שמשרתים שם.

אי אפשר לבסס החלטה על נתונים קיצוניים כמו "אני אהיה טייס F-16 או שייטת 13", זה לא עובד ככה.

ואגב, ניתן לוותר על ה"מר", אנחנו לא רשמיים פה, והצירוף של "מר X הנכבד" משדר זלזול.

ישן 21-05-2009, 23:37

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי צנחן1 שמתחילה ב "ישי אני מבין שאתה מצפה לקבל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צנחן1
ישי אני מבין שאתה מצפה לקבל בפורום סוג של סיוע בקבלת החלטה, דבר שכשלעצמו אינו שלילי אבל צריך לקחת אותו בעירבון מוגבל, אבל לא הבנתי מה אתה רוצה לדעת ?

אני מניח שקראת את החומר ואתה מכיר את היחידות המיוחדות את חטיבות החי"ר ואת יח' המשטרה הצבאית לסוגיהן, אתה רוצה המלצות לאן כדאי ללכת ?

אתה נמצא בשלב מוקדם מאד, כמו שאמרתי עליך להחליט על מסגרת בסיסית - חי"ר או מ"צ - רק אח"כ ניתן לחשוב על הצטרפות ליחידות בתוך המסגרת הגדולה.

אם קיבלת זימון ליום סיירות, ואתה באמת רוצה ללכת בכיוון הזה, אז בהצלחה. אם אתה רוצה להגיע למ"צ עליך להתחיל לבחון את הנושא לעומק, ולהתייעץ עם אנשים שמשרתים שם.

אי אפשר לבסס החלטה על נתונים קיצוניים כמו "אני אהיה טייס F-16 או שייטת 13", זה לא עובד ככה.

ואגב, ניתן לוותר על ה"מר", אנחנו לא רשמיים פה, והצירוף של "מר X הנכבד" משדר זלזול.

הבנתי צנחן
אבל לך יש יתרון עליי...אתה יודע את שמי
ואתה צודק במה שרשמת, לקחתי לתשומת ליבי

שבוע טוב =)
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:07

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר