16-05-2009, 22:15
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.10.04
|
|
והזוכה המאושר הוא (תופים, תופים, תופים, חצוצרה ברקע): אופיר! (למרות ההתלבטות בין אפוד לשכפ"ץ).
התשובה היא שכפ"ץ! למה זה יהפוך אותם לחיילים טובים יותר? הם יחיו יותר!
אני פשוט לא מצליח להבין איך הצבא הסדיר לא מתאמן עם שכפצי"ם, ועדיף קרמיים.
כבר שכחו את לבנון 2.0? את הטענות על מחסור בשכפצי"ם?
מישהו חושב בכלל על האפשרות להכנס לשדה קרב בלי שכפ"ץ?
כל האימון הזה חארטה! באותה מידה הם יכלו ללכת עם נשק, מחסנית ובקבוק מים מינרליים. לא חבל לשחוק את כל הציוד הזה על אימון שלא מדמה כלום?
ותנו לי לחסוך את התגובות של הסדירים/משוחררים טריים:
זה שאת כל הפעילות בשטחים אתם עושים עם קרמיים, באמת כל הכבוד לכם. זה עדיין לא סיבה לא לצאת עם זה לתרגילים.
תרגילים עם קרמיים לא נועדו לעזור לכם להבין איך עושים חיילות פרט עם קרמי. את זה אני מסכים שאתם יודעים לעשות ברמה פחות-או-יותר סבירה.
תרגילים עם קרמיים נועדו לתרגל את המפקדים שלכם בסביבה מדמה מציאות מלחמה.
דוגמה:
עשיתם תרגיל בלי קרמי.
המג"ד יודע כי לפלוגה לוקח לעשות איגוף של קילומטר פחות מעשר דקות ובסיומו כולם רעננים (פחות או יותר. מה זה רצה של קילומטר בסדיר...)
אבל... זה בלי קרמי! אותו דבר, עם קרמי, יקח כמעט כפול. בסיומו של האיגוף יהיה צורך במנוחה, שתיה, התרעננות.....
שלא לדבר על הדרגים שיצטרכו להעביר קדימה הרבה יותר מים ובתדירות יותר גבוהה!!!
בקיצור - אין שכפצי"ם, לא מתרגלים.
הגיע הזמן שגם בסדיר יבינו את זה!
אם אפשר לעשות את זה במילואים (פשיטה של 10 ק"מ. ציוד ל48 שעות כולל מים, אוכל, תחמושת. כל הפקלי"ם), אפשר גם בסדיר
שמעון אבידן
מפקד חטיבת "גבעתי", תש"ח
|