לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-05-2009, 14:32
צלמית המשתמש של נוסטור
  משתמש זכר נוסטור נוסטור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.06.08
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ilane שמתחילה ב "אתה באמת מתאים לשופט בנושא,..."

שימי לב שאני מאוד אבל מאוד צימצמתי את הביטויים האלה ככל הניתן על פי בקשה ושיחה מפורטת כאן ממנהל האתר שאותו אני מכבד מאוד,לגבי זה שהנני קורא לעיתון YNET =YNET ARAB PRESS זה על בגלל הדעות הקיצוניות שלו ולעיתים המוטות שלו כנגד ציבור אחר בארץ ופחות התייחסות לאזרחי ישראל ויותר לכיוון הצד השני זה לא קללה ולא מילת גנאי זאת דיעה ולא שיפוט שוב שימי לב בבקשה לא לעוות דברים שהנני מגיב בהם כאן,אינני שונא אותך או כל אחד אחר פה ונמאס לי לחזור על כך מאות פעמים אני מתנגד כמו כל אחד בעל דיעות דמוקרטיות לתגובה עצמה קרי ורק אליה,זה שאתם מנסים להפוך אותי למפלצת פה זה ברור וזה כאשר גולש לכיוון אישי שם אינני מרחם על אף אחד.

היה ונפגעת מהביטויים שלי הנני מצר על כך,אבל לעיתון YNET אני לא יוותר.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-05-2009, 20:35
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אז עכשיו זה אשמת המנהלים..."

אני לוקח לעצמי את הקרדיט בתור אחד המעירים הראשונים על השימוש בסמול
אני מקווה שהמנהלים לא חוסמים אנשים בשבילי....
אני השתמשתי בזה בשביל להוציא את התוכן מהודעות שכאלה, ולא ביקשתי חסימה חלילה
אם המנהלים ראו לנכון לחסום את משתמשי הביטוי, החלטה שלהם

אבל לגבי השאלה למה מהימין יותר מאשר מהשמאל בשימוש בביטויים מכלילים פוגעניים
היה ניסון שגם הוא זכה לביקורת לא ממש ענינית לדעתי:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=452974

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.SiteVacuum.com/publisher/GoogleSearchIconShadow.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.SiteVacuum.com/publisher/SuperSearchIconShadow.gif]

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

ישן 31-05-2009, 19:37
  jumbo jumbo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.02
לא יפה לשקר.
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אני לוקח לעצמי את הקרדיט בתור..."

בקשר לקישור שהבאת מחודש ינואר:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=452974

כדי לספר צייזבט הזוי לא חייבים לשקר ולהמציא בדיה חביבה. חברי הפורום לא עד כדי כך
טיפשים.
אתה כותב:
"היה לי ויכוח עם כותב שהערתי לו על כך שמפריע לי שהוא לא מכבד את אהוד ברק ואותי כאשר הוא מדבר איתי וקורא לו הגמד".
אז הנה הויכוח:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...4#post3075 949

אני בכלל לא כתבתי שם את המילה "אהוד ברק"!!! למה היית חייב לשקר???
אני בהחלט חושב שאהוד ברק הוא גמד ואף פעם לא התביישתי להגיד את זה. מחצית מחברי מפלגת העבודה חושבים דברים יותר חמורים עליו. אבל איתך לא הזכרתי אותו כלל!!! אז למה לשקר?
אני התייחסתי אך ורק לאותם אלה שמכנים את חיילי צה"ל בכל מיני כינויי נאצה כמו: "פושעי מלחמה" "יודונאצים", "קלגסים" וכד'.
אכן כיניתי את הנבלות הנ"ל בכינוי "יצורים" ואתה טענת שאני לא מכבד אותך בכך שאני עולב בנבלות הללו.
קרא שוב את הקישור. הוזכרו שם נבלות שנושאות איתן קופת שרצים גדושה של נאצות בחיילי צה"ל כמו: שולמית אלוני, ישעיהו לייבוביץ וכו'.
אם מעליב אותך שפוגעים בנבלות שמנאצות בחיילי צה"ל זו זכותך.
אבל לך לא התאים לספר שהויכוח היה על פיגורות עמוסי השמצות על חיילינו כמו הנבלות הנ"ל ולכן הנפקת סיפור חביב כאילו התווכחנו על ברק.
ואולי התכוונת לויכוח שהיה לך עם מישהו אחר? אין ספק. כנראה שהתכוונת לויכוח אחר. שהרי
לא יתכן שאדם מכובד כמוך יפיץ שקר בפרהסיה.

נערך לאחרונה ע"י jumbo בתאריך 31-05-2009 בשעה 19:41.
ישן 30-05-2009, 20:02
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי eGod שמתחילה ב "תודה על ההזמנה, אני מבין שהפורום הזה של אבא שלך"

אם תסתכל על הותק וכמות ההודעות תראה שאתה טועה, הוא גם יותר ותיק וגם כתב הרבה יותר (בקשר לתרומה זה כבר נתון לויכוח, לא שבאמת יש צורך לקיים כזה ויכוח ילדותי)

הפורום הזה, להרבה מאוד אנשים הוא ממש לא "כיף", כמובן שאחרי משפט כזה הדבר הכי הגיוני הוא להגיד "אז מי שלא כיף לו שלא יכנס", אך זה לא נכון, כי הפוטנציאל קיים, ולעיתים קרובות יש פה דיונים מעניינים (מתי שבאמת יש כאן דיונים ולא סתם מלחמת התשה של "אם אני אשגע אותך מספיק זה אומר שאני צודק") ויש פה לא מעט גולשים שתענוג לקרוא אותם, גם אם אני לא מסכים למילה ממה שהם כותבים.

הבעיה מתחילה עם משפטים שמורידים את הפורום לרמת טוקבקים, לא לחינם הפורום הזה בנוי כך שאתה יכול להגיב לכל הודעה ולא רק לאשכול עצמו כמו בפורומים אחרים ובאתרי חדשות. המטרה היא שבאמת יתקיים דיון בין הצדדים - וכשאתה מגיב להודעה היא באמת תהיה עיניינית ותיועד למי שאתה מגיב אליו. יש מספיק פורומים ואתרי חדשות שלא עובדים בשיטה הזאת, ובאמת מאמינים שמטרת האינטרנט זה לזרוק סתם הערות חסרות תוכן כדי למלא דפים שלמים של התלהמויות (זה מביא רייטינג)

ברגע שתגובות רבות מידיי פועלות על אוטומט במסגרת טוקבקיסטית, זה מוציא את החשק לנהל דיון אמיתי בתוך האשכול, איזה סיבה יש לי להשקיע בהודעה, לודא שדבריי ברורים ולהביא סימוכין, אם אני יודע שהתגובה תהיה מנותקת לחלוטין מתוכן הדברים, יהיה בה את השורש ש.מ.ל וסביר להניח שהיא תצוטט בצורה הפוכה לחלוטין ממה שכתבתי כדי שניתן יהיה להדביק לה את השורש ש.מ.ל (או ס.מ.ל למתקשים בכתיבה) - אז יכול להיות שלחלק מהאנשים זה ממש כיף, אבל זה מוציא לכל היתר את החשק לכתוב.

כבר אמרתי בדיון אחר שהיה בנושא - שימוש בכינויים הוא בהחלט משהו לגיטימי בתרבות דיון, "חשודי" מאוד מתאים כשמדברים על חקירה של אולמרט, וה"ביביתון" מאוד מתאים כמפורסמת כתבה מתחנפת - אך שזה הופך לכל מהות הדיון, שזה מהווה חלופה לתגובה רצינית ומנוסחת ושזה נהיה ביטוי קבוע שלא קשור בכלל לדיון - אז זה הופך את הפורום לסתם עוד אתר טוקבקים ובאותו זמן מבריח את כל אלו שכן רוצים לנהל פה דיון רציני ומהנה.

ישן 30-05-2009, 12:26
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SHMOEL שמתחילה ב "ח"כ פרופ' אריה אלדד חשף את הירדנים במערומיהם."

הסוגייה הירדנית מאוד מעניינת. אף פעם לא הבנתי למה אנשי ימין לא מפמפמים 24/7 לכל מי שרוצה ולא רוצה לשמוע בארץ ובעולם שירדן=פלסטין כמו שהפלסטינים מפמפמים שהציונים גזלו לפלסטינים את הארץ. בשיח קיצונים משני הצדדים זה מתבקש. בשורה התחתונה, ככל שהפלסטינים חוזרים יותר על הסיפור הזה שוב ושוב תושבי עולם (שמתעצלים לבדוק את האמת ההיסטורית) מתחילים להאמין לפלסטינים. ב"יו טיוב" יש הרבה תגובות של חבר'ה מכל העולם שבטוחים שהציונות היא איזשהו גילגול של הנאציזם ואנחנו פה בשביל לעשות לפלסטינים מה שהנאצים עשו לנו.

לא ברור לי האם הימין הוא עצלן או סתם מתנשא - מה גורם לו לחשוב שהוא יכול לעשות מה שמתחשק לו בלי מכונת תעמולה משומנת? זה שאתה תופס גבעה שיש לך זכות עליה (או שאין לך זכות עליה) לא מעניין אף אחד בעולם אם זה לא מלווה בתעמולה חכמה. הפלסטיני יכול להיכנס למסעדה עם חגורת נפץ ולרצוח 30 איש ואחרי שבוע סולחים להם אבל ישראלי ששם קרוואן על גבעה הופך לסיפור שפותח מהדורות בכל העולם. למה זה? בגלל שכשליברמן (לדוגמא) רוצה לשבור סטטוס קוו הוא קודם עומד מול המצלמות של כל העולם ומתחיל לקשקש איך הוא לא שם על אנאפוליס ואיך הוא אוטוטו שולח מטוס להפציץ סכרים במצרים בעוד שכשפלסטיני רוצה לשבור סטטוס קוו הוא עומד מול מצלמות ומספר איך גזלו אותו, שהוא מסכן ושאין לו ברירה. הוא גורר צלמים של הBBC לקברים של תרנגולות ומספר שפה קבורים 5 ילדים של משפחה אחת שרצחו אותם הציונים בדם קר בלילה כשישנו במיטה.

אני לא תומך במעשי הימין אבל אני כן מצפה שיפעילו את התאים האפורים של המוח כדי לגבש תוכנית איך מציגים את הדברים לעולם ולהתחיל לפמפם שירדן=פלסטין זו התחלה טובה כדי שבעוד 25 שנים אנשים בעולם יתחילו להאמין לזה.

ישן 30-05-2009, 12:53
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
אני אתן לך שתי סיבות למה הימין לא נוקט ב"מתקפת ההסברה" שהצעת:
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "הסוגייה הירדנית מאוד מעניינת...."

1. הסיבה הראשונה לכך שהימין לא נוקט ב"מתקפת הסברה", היא שזה לא באמת משנה. שנאת
ה"עולם הנאור" כלפינו (ברמות שונות, כמובן) היא עובדה יציבה ולא משתנה, גם כאשר מסלמים מתפוצצים
להם באמצע הרחוב. זה שנבוא עם יוזמות למיניהן (גם כאלה שכוללות נסיגות מרשימות שלנו, ונטילת
סיכונים בטחוניים מופקרים, מהסוג של ה"התנתקות") לא ישנה את העובדה היציבה הזו.
2. ירדן היא פלסטין רק במובן שרוב תושביה הם פלסטיניים. בכלל בכלל לא בטוח שלישראל יש אינטרס
בנפילת ההאשמים ובעליית ממשלה פלסטינית נאורה של פת"ח/חמא"ס, עם גבול משותף עם עראק
(שנשלטת ע"י מפלגה שיעית, שדקה אחרי נסיגת ארה"ב, עלולה לפרוס זרועותיה לחבק את שכנתה
ממזרח), סוריה ומאחוריהן איראן (לא מזכיר לך קצת את ימי "החזית המזרחית" הישנים והטובים"?).
3. בוא נניח שאכן הקמפיין מצליח, הצבא הירדני מופתע בבסיסיו, עבדאללה ומשפחתו בורחים ללונדון
ובירדן קמה הרפובליקה האסלאמית של פלסטין בהנהגתו של ה"ה ח'אלד משעל הגדול. האם לדעתך
יזנח הנ"ל את שאיפותיו ל"שתי גדות לירדן"? או שמא לדעתך תהפוך ירדן לבסיס טרור מהסוג שלבנון
הייתה בשנות ה70 וירדן עצמה הייתה בסוף שנות ה60?

עבדאללה בהחלט מעצבן בהתבטאויותיו, ואם ירדן אכן תתנהג כאוייב, הרי שלא יהיה צידוק לתמוך
בהמשך קיומה כממלכה האשמית, אבל אני עדיין סבור שהאינטרס של ישראל מצדיק את המשך קיומה
ככזו - ומסתבר שאני לא היחיד, ולכן סוגיית ירדן=פלסטין, היא לא קונצנזוס בימין, ובטח לא בשאר חלקי
המדינה (שתומכים בנסיגות ממערב לירדן - ולמרבה הצער, לא מצליחים יותר מהימין בקמפיין
ההסברה המופלא שלהם, שנסיגותינו מוכיחות שאנו דווקא לא קולוניאליסטים מתלהמים...
ירדן צריכה להיות המדינה שבה הפלסטינים מצביעים לפרלמנט - אבל רצוי לנו שפרלמנט זה לא יהיה
הריבון בירדן - אלא מלך האשמי שקיומו תלוי במידה רבה, ברצון הטוב שלנו. מלך כזה, כפי שהוכח
בדר"כ ב45 השנים האחרונות, הוא דווקא ערובה לשקט יחסי מכיוון מזרח, לאורך הגבול הארוך
ביותר שלנו עם מדינה כלשהי.
ישן 30-05-2009, 14:48
צלמית המשתמש של נוסטור
  משתמש זכר נוסטור נוסטור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.06.08
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני אתן לך שתי סיבות למה הימין לא נוקט ב"מתקפת ההסברה" שהצעת:"

דבר חשוב ששכחת לציין ORI זאת הדרך של ירדן להפיכתה למה שהיא כיום מבחינה היסטורית שזה לערכתי החשוב וצריך להיות מובן ע"י קריאה והפנמה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%A8%D7%93%D7%9F

ההחלטה הרשמית על סיפוח הגדה המערבית לעבר-הירדן במסגרת "הממלכה הירדנית ההאשמית" נתקבלה ב24 - באפריל .1950 לא לאחדות זו נשא עיניו השריף של מכה, ראש בית האשם, חסין בן עלי, אשר נרתם בעול התנועה הלאומית הערבית בשנת 1916. הלה הגה רעיון של אימפריה ערבית בראשותו, אך חזון זה נתמוסס והיה לאין בהיתקלו במציאות הסבוכה של האינטרסים האנגליים-צרפתיים. עד מהרה הוברר להאשמים, כי אפסו התקוות להגשמה מיידית של הרעיון בדבר מדינה ערבית אחת אחר מלחמת העולם הראשונה. משהובררה להאשמים עובדה זו, הסכימו בינהם חסין ובניו על קביעת תוכנית משפחתית, שלפיה - עלי,הבכור, יירש את אביהם כמלך חג'אז, עבדאללה, הבן השני, ייעשה מלך עיראק ופיצל, השלישי,ייעשה מלך סוריה. חסין, האב, נעשה מלך חג'אז והאמיר עלי יורש העצר בה. פיצל (שבתום המלחמה נמצא בדמשק, ואשר זכה להחשב על ידי הבריטים למוכשר בבניו של חסין, לאור הצלחתו עם לורנס בלחימה צפונה מחג'אז ציר עקבה - דמשק) שלט בסוריה, וב1918 - אף הכריז על עצמו כעל מלך סוריה. אולם, ימיו של פיצל בסוריה היו ספורים בשל חילוקי הדעות עם הצרפתים שהיו בעלי אינטרסים משלהם בסוריה. עבדאללה נעשה לשר החוץ של אביו בחג'אז כשהוא מביט בקנאה על אחיו הצעיר, פיצל, שירש את תפקידו כנושא ונותן עם הארופאים בנושאים הערביים. בראשית 1917 נערך עבדאללה למצור על אלמדינה שהוכנעה רק בסוף המלחמה. בראשית 1919 היה עבדאללה עסוק בהתמודדות עם הוהאבים בטוראבה - מערכה בה הובס.
לאחר תבוסתו הבין עבדאללה שלא יצליח להביס את הוהאבים ולכן מיקד את שאיפותיו בבגדאד. במרץ 1920 בחר "הקונגרס הסורי הכללי", שהתקיים בדמשק, בפיצל למלך סוריה,כאשר 29 נציגים עיראקיים ניצלו הזדמנות זו והכריזו על עבדאללה כמלך עיראק. נראה שהתוכנית המשפחתית ההאשמית עמדה להתגשם, אולם תוכנית זו עלתה חיש מהר בתוהו.
עבדאללה, ששאף לקדם את ענייניו בנושא עיראק, נסע לקהיר על מנת להפגש עם הלורד אלנבי,בתקווה להמשיך משם לאירופה, אולם אלנבי דחה את שאיפתו היומרנית ושלחו חזרה לחג'אז במקום לאירופה. ב24 - ביולי 1920, לאחר קרב מייסלון, סולק פיצל מדמשק, מאחר ושאיפותיו,בתמיכת הלאומנים הערבים, לא עלו בקנה אחד עם האינטרסים של צרפת בסוריה. בריטניההחליטה לפצות את פיצל על נאמנותו - הפיצוי היה הכתר העיראקי. סילוקו של פיצל מסוריה העניקה לעבדאללה הזדמנות להופיע מעל בימת התנועה הלאומית הערבית. בספטמבר 1920 יצא עבדאללה מחג'אז ובנובמבר הגיע בראש כוח גדול של לוחמים למעאן, על גבולה הדרומי של עבר-הירדן. במעאן הודיע עבדאללה על כוונתו לסלק בכוח את הפולשים הצרפתים ולהחזיר את אחיו פיצל לכס המלכות בסוריה. הוא ביקש מחברי קונגרס סוריים ומקציני הצבא הסורי לחבור אליו במעאן. למעשה, עבדאללה בא למעאן מתוך מניע ושאפתנות אישית. הוא נכשל כמצביאו של אביו בקרבות נגד הוהאבים וכשר החוץ שלו, ונאלץ לחפש בקעה להתגדר בה. עבר-הירדן כשלעצמה לא היוותה בשלב זה נכס אסטרטגי והיא נעדרה כל אוצרות טבע. האינטרסים הבריטיים באותה עת היו: למנוע חדירת השפעה צרפתית דרומה, לאפשר מעבר חופשי לצי הבריטי בים התיכון, לקיים נתיב אויר להודו ולמנוע את חדירת הסעודים צפונה. לכן נזדקקה בריטניה לשלטון כלשהו בעבר-הירדן. ב2 - במרץ 1921 הגיע עבדאללה לעמאן, וב12 - במרץ נפתחה ועידת קהיר, בה נדונו נושאי עיראק ועבר-הירדן. שאפתנותו של עבדאללה, שהביאה אותו עד לעמאן, היה בה משום פתרון נוח לבעיותיה של ממשלת בריטניה. שר המושבות,וינסטון צ'רצ'יל, הממונה על המזרח התיכון בממשלת בריטניה, בהשראת יועצו לורנס, החליט להעז, ובמהלך מספר פגישות עם עבדאללה בירושלים, בסוף מרץ 1921, הטיל עליו את המנהל של עבר-הירדן למשך שישה חודשים. עבדאללה הציע באותן פגישות שלטון ערבי על פלסטין ועבר-הירדן כאחד, או לאחד את עבר-הירדן עם עיראק, אך שתי הצעות אלו נדחו על הסף.
כעבור שישה חודשים שלח צ'רצ'יל את לורנס לעבר-הירדן לבדוק ולייעץ אם להאריך את שליטתו של עבדאללה ללא הגבלת זמן. עצתו של לורנס היתה חיובית וצ'רצ'יל קיבלה. נחלתו החדשה של עבדאללה היתה דלה עד מאוד בהשוואה לעיראק ולסוריה שנשמטו מידיו. גרעין האמירות היה רצועה שבין מסילת הברזל החג'אזית ממזרח ובין מורדות בקעת הירדן וים המלח במערב - אזור חקלאי מרושש ובו כמאתיים כפרים. האוכלוסיה בכללותה מנתה כ 225 - אלף נפש מתוכם %54 מיושבים ו46% - נוודים. נחלה דלה זו וחוסר יכולתו של עבדאללה לזכות בעיראק או בסוריה זרעה בו תסכול רב. הוא לא יכל לסלוח לאחיו פיצל על שזכה בעיראק, שיועדה לו עפ"י התוכנית ההאשמית המשפחתית, וביקש תנחומים בסוריה שלטענתו חייבת להימסר לו. מאבקו של עבדאללה להשגת "סוריה הגדולה" לא נשא פרי. אולם, האם ניתן לומר כי מאבקו והצלחתו של עבדאללה לספח את הגדה המערבית שיקפו כוונות כלשהן מצידו לוותר על שאיפתו למשול ב"סוריה הגדולה" או שמא ראה עבדאללה בסיפוח הגדה המערבית "קרש קפיצה" ומפתן להשגת עמדות כח גדולות יותר במסגרת "תכנית שלבים" שהתווה לעצמו?

ישן 30-05-2009, 17:57
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני אתן לך שתי סיבות למה הימין לא נוקט ב"מתקפת ההסברה" שהצעת:"

אהבתי את התגובה. מלאה. מקיפה. התרשמתי (שוב).

הדבר היחידי שלא הסכמתי איתו הוא:
"הסיבה הראשונה לכך שהימין לא נוקט ב"מתקפת הסברה", היא שזה לא באמת משנה. שנאת
ה"עולם הנאור" כלפינו (ברמות שונות, כמובן) היא עובדה יציבה ולא משתנה..."

אני בטוח ב 100% שהאופן בו צד ג' (ליחסי ישראלים-פלסטינים) רואה אותנו זה דבר גמיש כמו כל דבר אחר. עם עבודה ממושכת ועקבית אפשר ליצור שינוי בדעת הקהל או לכל הפחות לאזן את התמונה.

שים לב שבבגדול אני לא תומך במפעל ההתנחלויות ובאג'נדה הימנית בכלל אבל איכשהו זה לא סותר את זה שהייתי רוצה שלימין תהיה זרוע הסברתית טובה יותר. אולי בגלל שהתבטאות ש"לא ארוזה יפה" בתקשורת מצד איש ימין משליכה גם על איך שתופסים אותי כישראלי שהרי לאדם שיושב בפלורידה או מדריד לא ממש יש סבלנות לברור מה ההבדל בין ישראלי כזה או אחר. כל אזרחי האומות תופסות את חברותיהן די כמקשה אחת (כי למי יש סבלנות להבין בדיוק מי נגד מי ולמה).

בנוגע לירדן - אני מסכים לחלוטין שאין לנו אינטרס שהגבול הארוך ביותר של מדינת ישראל יהיה בידיים חסרי האחריות של הפלסטינים כשהחלופה היא משטר האשמי מתון שמשמיע לעיתים קריאות נגדנו רק בשביל שהדבר יירשם בפרוטוקול. פשוט שאלתי את עצמי למה אנשי ימין לא מעלים את טענת ירדן=פלסטין (כי לא יחסתי להתבטאויות שלהם עד כה חשיבה אסטרטגית ולכן לא חשבתי שקיימת מחשבה מאחורי ההחלטה שלא להעלות את הטענה שירדן=פלסטין).

כנראה שאריה אלדד רצה לתפוס כותרת.

נערך לאחרונה ע"י צ'נדלר בינג בתאריך 30-05-2009 בשעה 17:59.
ישן 30-05-2009, 20:44
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
ללא שליטה בכלי התקשורת בעולם, כל פעילות ההסברה שלתעשה, לא תשיג דבר...
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "אהבתי את התגובה. מלאה. מקיפה...."

עלינו ללמוד לחיו עם העובדה שמה שנראה לנו ברור ומובן מאליו, פשוט לא מוקרן על מסכי הטלוויזיה
באירופה (וגם בחלק מהערוצים בארה"ב), ולא מודפס בעיתונים.
העיתונאים הזרים שנמצאים פה, לצד עורכיהם בחו"ל הם שמחליטים על מה ואיך לדווח, וכל הניסיונות
היפים שלנו לספר שאנחנו דווקא אחלה אנשים ונורא נאורים ("הנה, תראו איך אנחנו מגרשים יהודים
מבתיהם למען השלום"...), לא ישנו דבר למי שבבסיס לא אוהב אותך...
בעיני חלק גדול מההשמאל החדש באירופה, ארה"ב וגם יותר ויותר יהודים מטומטמים כאן אצלנו, קיומה
של מדינה יהודית הוא דבר לא לגיטימי, והם מרגישים צורך להתנצל על עצם קיומה.

הגיע הזמן שנפנים שזה שנספר לאירופאים על כך שאנחנו מודעים לפשעינו הנוראיים ("הכיבוש"
ו"מפעל ההתנחלות הקולוניאליסטי"), לא יגרום להם להגיד שהם מעריכים את יושרינו המופלא ויכולתנו
להכות על חטא - אלא רק יגרום להם לטפוח לעצמם על השכם ולהפעל מכך שזיהו את אופיינו האמיתי
עוד לפני שאנחנו הודינו בו בעצמנו...

גם אם אינך מקבל זאת, האמת היא שימני שאומר דברים שאינך מסכים עימם, לא פוגע בך - אבל איש
שמאל שהולך לאובמה ומבקש ממנו להפעיל לחץ על ממשלה נבחרת בישראל, במטרה לקדם אג'נדה
שרוב הציבור הישראלי הצביע נגדה - כן פוגע בך, בי ובכולנו, שכן מרגע שנקבעת עובדה שמי שלא
ניצח כאן בבחירות, פועל נגד מי שכן ניצח באמצעות גורמים זרים, הרי ששוב אבד כל ערכן של
הבחירות פה, ונוצר מדרון חלקלק של פעילות בעייתית יותר ויותר.
ישן 30-05-2009, 19:23
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
יש לך הרבה "פמפומים" בחיים?
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "הסוגייה הירדנית מאוד מעניינת...."

מאיפה החיבה היתרה לביטוי זה?

האם זה משום ההיכרות מאחורי המנגנון של אנשים "מן הצד השני" לחבר בין מחשה ערטילאית ובין דיבור (ומכאן ההקשה שגם "אנשי ימין מובהקים" מגלים התנהגות כזאת), או מחיבה אחרת למילה הזאת?

ובכל מקרה, כפי שגם אורי ציין - אנשי ימין אינם מעונינים לחקות את מנהג השמאל הקיצוני ולקיים הפרדה בין התעמולה, שהיא השפה שבה מסבירים את ההזיה והפנטזיה, ובין המציאות. כאיש הימין הקיצוני אני מביט בגועל על חוסר ההגיון שמאחורי המתודולוגיה השמאלנית של הדברת ולפעמים נראה לי שעדיף שכל מה שאני מאמין בו "יפול", מאשר שיתקיין בשל הגות שיקרית וצבועה כמו זאת שמאמצים מזה עשור וחתי אנשי השמאל הקיצוני (גם בעולם) במטרה "לפמפם" למוות את מוחות המאזינים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:36

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר