לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-05-2009, 21:27
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
על פניו נראה לי...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ducklock שמתחילה ב "צבא פקיסטן השתלט מחדש על עיר בשליטת הטליבאן"

שלאחרונה הם הבינו שם שאם הם לא יפעלו כמו שצריך לפעול נגד הטליבאן הם יפסידו ובגדול, בנוסף לכך כבר פורסם לאחרונה לא אחת שארה"ב לוחצת עליהם להתחיל להזיז את התחת והם אף קיבלו תגבור מאסיבי של אבפקה ותוספת כוחות לכל זה אפשר להוסיף את תוצאות המלחמה שניהלה סרי לנקה במורדים הטאמיליים שבוודאי שימו כמאיץ...

לא נותר אלא לאחל להם בהצלחה !

מה שיפה זה איך כשזה נוגע לאינטרס האמריקאי באופן ישיר הממשל שם יודע לעמוד על שתי רגליים ע"ע פרשיית צ' קוריאה לאחרונה (ואין מי שיותר ממני מקווה ומתפלל שהצ' קוריאנים ישגרו השבוע עוד איזה טיל )...
רק כדי לראות מה האמריקאים יעשו הפעם....
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-05-2009, 22:04
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
לא הייתי ממהר להספיד את הטאליבן
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "על פניו נראה לי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי לבני
שלאחרונה הם הבינו שם שאם הם לא יפעלו כמו שצריך לפעול נגד הטליבאן הם יפסידו ובגדול, בנוסף לכך כבר פורסם לאחרונה לא אחת שארה"ב לוחצת עליהם להתחיל להזיז את התחת והם אף קיבלו תגבור מאסיבי של אבפקה ותוספת כוחות לכל זה אפשר להוסיף את תוצאות המלחמה שניהלה סרי לנקה במורדים הטאמיליים שבוודאי שימו כמאיץ...

לא נותר אלא לאחל להם בהצלחה !

מה שיפה זה איך כשזה נוגע לאינטרס האמריקאי באופן ישיר הממשל שם יודע לעמוד על שתי רגליים ע"ע פרשיית צ' קוריאה לאחרונה (ואין מי שיותר ממני מקווה ומתפלל שהצ' קוריאנים ישגרו השבוע עוד איזה טיל )...
רק כדי לראות מה האמריקאים יעשו הפעם....

אולי מדובר בעוד מהלך טאקטי של הטאליבאן כפי שעשו באפגניסטאן, שם נסוגו, התכנסו מחדש, בנו את כוחותיהם והחלו לפעול בצורה די יעילה גם באפגניסטאן וגם בפקיסטאן.
עובדה שהם ממשיכים לזנב בארה'ב, אולי לא בצורה מאסיבית, אבל , שולחים מדי כמה ימים "שקי פלסטיק" לארה'ב.

על פי המקורות לאחרונה, מתברר כי עשרות אלפי טאמילים ואזרחים נטבחו בידי צבא סרילנקה.
יש קצת הבדל ואני בספק אם ממשל מוסלמי יכול לבצע את אותו טבח מבלי לעורר את זעמם של התושבים (שכבר נמלטים מאזורי הקרבות והופכים לפליטים).

הלוואי ונתבדה ואכן סוף סוף תהיה פריצת דרך ומדינה כלשהי תתחיל להלחם ברצינות נגד ארגוני טרור.

לגבי צפון קוריאה, לא צריך ללכת רחוק, המודיעין הקוריאני כבר מדווח על הכנות צפון קוריאניות לשיגור טיל טווח . הכנות שתארכנה כשבועיים. טיל היכול להגיע עד להוואי או אלסקה, מה שאומר שיש כאן הסלמה.

ואם זה נכון, לא בטוח שהאמריקאים אלה שיחוללו מהומה, סין ורוסיה רואות בחומרה את מה שקורה שם ואם יהיו הם שיגיבו, זאת תהיה סטירת לחי כפולה לאמריקאים.
ישן 30-05-2009, 22:30
  Shpringa Shpringa אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.07.08
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "לא הייתי ממהר להספיד את הטאליבן"

רק לא הבנתי מה הקשר לסרי לנקה, פקיסטן מדינה ענקית עם כמעט 200 מילון תושבים שבחלקים נרחבים שלה החוק הוא חוק שבטי-מוסלמי בערך כמו באפגניסטן (למרות שבעיקרון העם פחות לוחמני מהאפגנים) ואם גבולות נרחבים עם מדינות לא יציבות במיוחד (בניגוד לסרי לנקה).
השתלטות על עיר אחת גם אם היא מרכזית לא אומרת יותר מידי, כל המטרה של גרילה היא לגרום לאויב לרכז כוחות במקום אחד ולזנב אותו במקומות אחרים.
מה שחשוב הוא לא הצלחה טקטית מקומית אלה יציבות השלטון והצבא, אני מבטיח לך שהמצב במינגורה פחות מדאיג את הגנרלים של ארה"ב מהאפשרות שכלי נשק גרעיני יפול לידיים עוינות. השאלה היא האם הארגונים השונים של אלקאידה יצליחו להתבסס בלב הסוואת כפי שעשו בגבול הצפוני או לא.
ישן 30-05-2009, 23:42
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
מהפה שלך לזה שלמעלה!
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "ראשית כל לא מיהרתי להספיד את הטליבאן !..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי לבני
שנית - גם ההשוואה בין שני המקרים היא כדבריך לא ממש מתאימה...
מה שאני כן מנסה לומר הוא שאולי בכל זאת מדובר כאן בהעלאת הילוך בכל מה שקשור להתנהלות השלטונות שם מול הטליבאן ושאני בהחלט מקווה שזה כך !

בינתיים הצבא הפקיסטאני לא ממש מרשים בכל הטיפול בבעייה האסלאמית וחוץ מזה חלה עליו חובת ההוכחה אחר מה שקרה בהודו, בכל הקשור לשיתוף פעולה של גורמים מודיעיניים עם גורמי אסלאם קיצוני.
עובדה שמסבכת את פקיסטאן במסר כפול כלפי האסלאם הפונדמנטליסטי והרצון לטפל בו ביד קשה.
בכל אופן, ימים יגידו, אם זה מהלך אחד מוצלח, או שורת מהלכים בהתהוות.

לגבי צפון קוריאה, הנושא השני שהעלית. האמריקאים קבלו "ארכה" של שבועיים לטפל בהכנות לשיגור טיל ארוך טווח.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:22

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר