לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-06-2009, 14:53
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
חיילי חיל הים באילת: אנחנו רעבים ומביאים מזון מהבית

לדברי החיילים כבר זמן רב שאין מספיק אוכל בבסיס, ובשבוע שעבר אף לא הוגש בשר בחדר האוכל במשך שלושה ימים
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]

חיילים בבסיס חיל הים זי"ס באילת טוענים שהם נשארים רעבים כל היום, ושמנות המזון הניתנות להם מתאימות ל"ציפורים". לדבריהם, בחודש האחרון חלה הרעה ניכרת בתנאי ההאכלה שלהם, ובשבוע שעבר לא הוגש בשר בחדר האוכל במשך שלושה ימים; וגם כאשר הוגש בשר, זו היתה חתיכה קטנה של עוף.

החיילים פנו למפקדים, אך אלה אמרו שהדבר אינו באחריותם אלא באחריות מפקדי המטבח בבסיס.

באחת הארוחות פנו החיילים לעובדי המטבח והתלוננו על כמות האוכל. "אנחנו רעבים", אמרו החיילים, ונענו: "תאכלו הרבה אורז". כשפנו החיילים למפקד המטבח, הוא ענה להם "זה מה שאני מקבל - את זה אתם תאכלו ועם זה תסתדרו".

"במשך השבוע אנחנו מרגישים כמו בתוכנית הישרדות: חיים על אורז, שקשוקה ופתיתים. השבוע הגישו ארוחה צהריים שהמנה העיקרית בה היא דג, מי שלא אוכל את הדג נשאר רעב כל היום", אמר אחד החיילים שמשרת בבסיס.

החיילים, שמנסים להתאים את עצמם למצב, סיגלו לעצמם פתרון יצירתי. "בכל יום ראשון שאנחנו מגיעים לבסיס, כל אחד מביא כמויות גדולות של אוכל מהבית, טונה, פתיתים, קופסאות שימורים ופסטות, רק כדי שנעבור את השבוע", תיאר חייל נוסף את הרעב עמו הם מתמודדים במשך השבוע.

"דבר כזה לא יכול להיות, אנחנו באים עד קצה המדינה כדי לשרת בצבא ונשארים רעבים במשך השבוע, זו פשוט בושה, שאנחנו לא מקבלים אוכל כמו שצריך" אומר החייל.

לדברי החיילים, הם מוציאים 300 שקל בחודש על קניית אוכל והזמנתו מאילת. "כמעט חצי מהמשכורות שלנו הולכות לאוכל. מי יכול לחיות יום שלם על קערת פתיתים?", אמר חייל.

מדובר צה"ל נמסר, בתגובה, ש"בחודש האחרון היו שלושה מקרים שניתנה מנת דגים במקום המנה הבשרית, כפי שמאפשרות פקודות הצבא. כמות האוכל הניתנת לחיילים בבסיס היא גדולה ומספקת. חייל שבוחר לקנות מכספו מזון, אין ביכולת המפקדים למנוע זאת ממנו".

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1090886.html

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-06-2009, 18:34
  משתמש זכר whoracle whoracle אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.05.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "חיילי חיל הים באילת: אנחנו רעבים ומביאים מזון מהבית"

אני כבר יותר שנים משאני יכול לזכור חי על אורז - זה מקור פחמימות זול ובריא והוא הולך טוב עם מלא דברים, מרוטב עבגניות ועד חומוס ועריסה.

ומה זאת אומרת לא אוכלים דג? כל עוד הוא כשר, לא מוצדק לסרב לזה.

אני בדעה שכל עוד הבן אדם מקבל את כמות החלבונים והפחמימות היומית שהוא צריך, המקור ממנו הוא מגיע (כל עוד הוא טבעי כן) ממש לא קריטי.

אם באמת אין כזה מקור חלבונים אז זאת בעיה. אני לא רוצה לקרוא להם בכיינים, אבל אני אישית לא הייתי מתלונן על חוסר מגוון באוכל - רק על חוסר אוכל נטו.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:32

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר