08-06-2009, 20:13
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
ברשותך, השיעים לא מהווים 40% מהאוכלוסיה ע"פ אף אומדן שאני מכיר.
ההערכות נעות בין 28% ל- 35% מהאוכלוסיה, אבל בגלל האיסור על עריכת מפקדים עדתיים בלבנון, אין אומדן מדויק.
אני אשמח אם תביא מקור אמין כלשהו לגבי העובדה שהשיעים הגיעו ל 40% מהאוכלוסיה.
באשר לטענה השניה שלך - כמחצית מהשיעים (בבחירות אלו כבר יותר) לא מצביעים חיזבאללה, אלא אמל.
אמנם שתי התנועות האלו משתפות פעולה ונמצאות בבאותו צד של המפה הפוליטית, אבל זה בדיוק כמו ההבדל בין מלודת לליכוד של 88. שניהם ימין ושניהם ישבו יחד באותה ממשלה, אבל ההבדל בינהן גדול מאוד.
אמל מאז הסכם טאיף התפרק כמעט לחלוטין מנשקו, ופותר את רובן הגדול של המחלוקות שלו עם הפלגים השונים דרך בית המשפט ולא כוונות הרובה.
הם לא ליברלים, הם לא חברים שלנו או של הסונים בלבנון והאינטרסים שלנו מנוגדים בכל נושא שאני מסוגל לחשוב עליו. אבל עדיין הם עדיפים עשרות מונים על החיזבאללה.
וד"א - אחת הטענות החזקות ביותר של החיזבאללה בציבור השיעי היא באמת החלוקה של ההשפעה הפוליטית. הם טוענים שהמושבים בפרלמנט צריכים להיות מחולקים 30% לסונים, 30% לשיעים, 30%לנוצרים והיתר יתחלקו ב 10%, ולא כמו שהם היום, כשהנוצרים מקבלים 50%, והיתר מתחלקים ב 50% הנותרים.
|