01-04-2005, 16:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.05
|
|
|
במקרה אני הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית...
אני בשנה השנייה, בעצם סיימתי את הלימודים ואני מתחיל לעבוד על הפרוייקט גמר .
אני למדתי במכללת עמק הירדן (שהוא אחד מ-4 בתי ספר שמלמדים את המקצוע הזה, המקצוע עצמו נפתח רק לפני כ-3 שנים).
הטכניון הוא כמובן מספר 1 בארץ אבל אני ממליץ לך לבדוק כמה כיתות הולכים לפתוח שם כי לדעתי יותר מ-4 כיתות נותן תחושה שהכוונה היא לעשות יותר כסף מהתלמידים מאשר להשקיע בלימוד -זאת דעתי בלבד.
בגדול אני לא חושב שיש ביקוש למקצוע הספיציפי הזה כיום אבל אפשרויות העבודה העיקריות שלך להתחלה הם (גם אם תמצאי אותם :-)) :
סטודיואים לעיצוב גרפי.
מעבדות עריכה וצילום .
עיתונים (עיצוב גרפי ועימוד).
עיצוב בנייה ותיחזוק אתרי אינטרנט.
ואולי פה ושם עבודות קטנות הקשורות לאחד הקורסים שלמדת.
כמובן שעדיף ללכת על מסלול מהנדס (אבל אני כבר חושב על ללמוד משהו אחר בכלל ...).
את תלמדי איך לעבוד עם תוכנות ציור ותוכנות גרפיות אבל את לא תלמדי איך לעצב, עיצוב זה עניין של כישרון או שיש לך את זה או שאין לך את זה .
את תלמדי לעבוד עם תוכנות מקצועיות לעיצוב ובנייה של אתרי אינטרנט, כמובן שיהיו גם קורסים שיסבירו לך מה זה אינטרנט ואיך זה התחיל ומה הולך היום...
יהיו הרבה קורסים על הטכנולוגיות בתחום המולטימדיה.
ילמדו אותך לעבוד עם פלאש ולעשות אנימציות שישמשו אותך בין השאר גם באתרי אינטרנט, ילמדו אותך לעשות משחקי מחשב ב-2D ולהכין מצגות עיסקיות אינטראקטיביות ב-Director (שיהיה לך בהצלחה בלימוד שפת התכנות Lingo, אני הצלחתי להבין מספיק בשביל המצגות).
ילמדו אותך לעבוד עם וידאו אודיו ולבצע עריכות בתוכנות מקצועיות בין השאר פרימייר, פינאקל, אוויד ועוד...
ילמדו אותך גם לעבוד עם 3D Studio Max בעיקר עבור אנימציות בתלת מימד ואפשרות לשילוב בעריכת וידאו, גם פה ילמדו אותך בעיקר את הכלים שיש לתוכנה להציע .
כל זה נשמע דיי כייפי והלימודים באמת דיי כיפיים אבל כשזה מגיע לעבודות את תמיד תקבלי ביקורת רעה מהתלמידים וביקורת טובה ורעה רק מהמורה, אין מה לעשות תלמידים תמיד ישאפו להיות יותר טובים מאחרים ומהם תקבלי בעיקר ביקורות רעות, פשוט תתרגלי לזה, גם את תתני ביקורות רעות וגם לך יעשו לפעמים פרצופים .
יש גם קורסים משעממים להחריד שאת תתחילי לחשוב "מה לעזאזל זה קשור?..." ולקורסים האלה תצתרכי לעשות עבודות, תרשי לי לתת לך מראש קורס אחד לדוגמה שיעשה לך כאב ראש (או שאולי במקרה שלך לא) "שיווק ומכירות" .
יש אפשרות גם למסלול מהנדס אבל ממה שהבנתי השנה השלישית\רביעית ללימודים לא יהיו בכלל כמו השנה הראשונה\שנייה, לומדים דברים אחרים לגמרי כאילו מקצוע אחר לגמרי, אין בעצם מסלול מהנדס לתקשורת אינטראקטיבית אז אם תרצי בתואר הזה תצתרכי לבחור מסלול אקדמי לפי בחירתך ולפי ציוני הבגרות שלך ואולי גם פסיכומטרי, ייתכן שייתנו לך "נקודות זכות" אם תעברי את לימודי ההנדסה באותו מקום שבו למדת להנדסאי .
אם יש לך שאלות נוספות תוכלי לפנות אליי גם בפרטי .
נערך לאחרונה ע"י Ncoder בתאריך 01-04-2005 בשעה 17:05.
סיבה: תוספת
|