לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-06-2009, 14:19
  letrep letrep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.08.02
כמה שאלות על כיוון בתחום php

שלום,
יצא לי להכיר את עולם התיכנות מקרוב, כולל תכנות אינטרנט וצד שרת(asp כפרוייקט בתיכון וקצת php שחבר לימד).
כרגע אני בן 21 אחרי צבא, ויש לי בעיה רפואית מסויימת שמונעת ממני כרגע לתפקד כמו שצריך, בין היתר במציאת עבודה. (קשה לי פיזית אפילו לעבוד 4 פעמים בשבוע לדוגמא בעבודה כדוגמת פקיד/חנות).
סדר היום שלי כרגע מאוד מבולגן בגלל הבעיה הזאת, וכולל הרבה שינה וקצת קושי להתרכז.

אני ניסיתי להתמיד בלמידת php בעצמי, כאשר הייתי צריך מהצד גם ללמוד html, css, js, ajax אך פשוט התקשתי מאוד בגלל כל הגורמים(ונוסיף לזה את העובדה שבעבר הייתי קצת מתכנת c וכו אבל גם אז התקשתי לשבת וללמוד בעצמי, פחות בעיה בהבנת החומר ויותר בהתמדה).

כרגע בגלל הבעיה הרפואית, לא ממש בא בחשבון לעשות תואר 3 שנים, ואין לי הכשרה מסויימת או תחום מסויים שאני יכול לעבוד בו שהוא לא כללי.

החלטתי לעבור קורס באינטרביט של lamp (שאצרף סילבוס שלו להודעה).
עכשיו הקורס יחסית יעלה לי קצת(הכל יחסי) באיזור ה8500 ל160 שעות+60 שעות תירגול בערך.

אני מכיר את הדיעה, של מתכנתי php(שבאים מעולם הקוד הפתוח, וגם לי הייתה התנסות עם לינוקסים למיניהם בהיותי בן 15-16) שעדיף ללמוד לבד ולחסוך את הכסף.
כרגע לאחר ניסיונות רבים ונשנים, וחוסר סדר גדול, מצאתי את עצמי לא מסוגל לכך.(ולא מהבחינה הטכנית).
בגלל הזיקה המסויימת שלי לתחום, ובגלל האפשרות לעשות עבודות מהבית(בשונה מהרבה תחומים אחרים) החלטתי לנסות להיכנס לתחום הזה, בעזרת הקורס. (תמיד אפשר לעשות תואר בגיל 23 אם רוצים).

אני מקווה שקורס והמסגרת שלו, יתנו לי מן דחיפה להיכנס לתחום.
אני מתכוון(ומקווה מאוד שאתמיד בכך) בכל שבוע שלומדים נושאים, גם ללמוד מהצד בעזרת מקורות אחרים(מן מוטיבציה שאני לא מצליח לקבל סתם ככה), ולתרגל כמה שאוכל.

אני יודע שיש ביקוש למתכנתי php וגם למתכנת מתחיל בלי ניסיון, השכר גבוהה יותר ממשכורת מינימום(המשכורת ברוב העבודות ה"כלליות").
רציתי לדעת מה לדעתכם הדבר הכי נכון בשבילי במצב שלי עם המכשולים שהצגתי מבחינת תעסוקה וניסיון?
האם בזמן הקורס לכתוב כמה שיותר פרוייקטים כך שאוכל להכניס אותם למן פורטפוליו? האם אוכל למצוא עבודה ולאיזה סוגי עבודה לגשת אחרי הקורס? עבודות פרילנסר קטנים? (שגם שם אוכל לעבוד מהבית וגם להרוויח יותר מ20 שקל לשעה), האם יהיו חברות שיסכימו להעסיק בנאדם בלי ניסיון אך שעבר קורס? (ד"א אינטרביט מוכרת בעולם התוכנה?)
כי בכל זאת בעלי תואר ראשון לומדים בעצמם אחרי התואר Php אם רוצים, ולא ממש מתמקצעים בזמן התואר.

אני מאמין שאם אכנס לשוונג אוכל בעתיד גם ללמוד בעצמי ולהשתכלל בעבודה, אבל כרגע אני מרגיש שאני צריך דחיפה ואין אפשרויות יותר טובות(שוב-יש לי זיקה לתחום, אבל כרגע לא מסוגל לא לעשות תואר, לא קורס של שנה ולא ללמוד לבד).

האם אולי להשתלב בפרוייקט קוד פתוח בין היתר? או שזה קשה מידי להתחלה?
אני מצרף סילבוס של הקורס שכולל הרבה נושאים, ואשמח אם תתנו את דעתכם גם על הנושאים הללו.

*יש לי חבר בן 21 עם 3 שנות ניסיון בתחום שעובד בחברה ויכול לסדר לי עבודות, או אפילו לעבוד יחד איתי על פרוייקטים אם צריך.

תודה.

http://www.interbit.co.il/uploads/Developing%20Web%20App%20using%20PHP-Syllabus(11).pdf
-הסילבוס.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-06-2009, 20:25
  משתמש זכר orninyo orninyo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי letrep שמתחילה ב "כמה שאלות על כיוון בתחום php"

לדעתי הסילבוס מכיל את כל מה שצריך
חוץ מפוטושופ /פלאש שתצטרך ללמוד לבד אם תרצה לבנות אתרים בשביל עצמך ולא לקחת חלק כמתכנת גרידא אלא גם לעצב אותם. אבל תמיד אפשר לעצב גם בCSS ולא לתת ערך מסף רב מידי לעיצוב.

בקשר לשאר השאלות
הקריטריון היחיד במציאת עבודה בPHP הוא הנסיון
כמו שאמרת, כמה שיותר פרוייקטים שתיצור לבד ותכניס לתיק עבודות ככה תהיה יותר שווה ערך בשוק העבודה.
תתחיל את הקורס ותמיד תנסה להתקדם בחומר גם מהצד כדי להתחיל פרוייקטים תוך כדי ולהעזר במרצים.
לאחר החלק הראשון כבר תוכל לעשות כל מיני אתרים המורכבים מצד שרת בלבד (שמתי לב שיש הרבה דרישה גם לזה)
לא פירטת בדיוק מהם המגבלות שלך אז אני לא יודע בדיוק איך הם יכולים להגביל אותך ולאיזה אופי של עבודות כדאי לך ללכת.
ישן 13-06-2009, 21:31
  משתמש זכר dorM dorM אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 26.07.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי letrep שמתחילה ב "כמה שאלות על כיוון בתחום php"

אגיד לך איך אני התחלתי ואולי תפעל כמוני:

בהתחלה רציתי להקים פורום שמבוסס על מערכת IPB גירסה 1.3 (גירסה די ישנה...).
במשך הזמן הייתי צריך לכתוב למערכת הזו מודולים כדי להתאים אותה לצרכיי.
אז הסתכלתי בקוד והתחלתי לבצע שינויים. האמת שזה די קל, PHP זה כמעט לקרוא אנגלית. מאוד מובן גם למשתמש המתחיל.

אחרי שתראה איך מערכת כמו IPB מאורגנת, אתה תבין בעצמך כיצד לבנות מערכת. ובמקביל תתחיל להכיר פונקציות חשובות.
יש גם קהילות (ישראליות, חפש אותן בגוגל) שנותנות מודולים בחינם שאפשר להתקין במערכת IPB בגירסה הנ"ל. תנסה להתקין בעצמך מודולים ותראה איך זה מתבצע. למרות שהקוד שבמודולים האלה לא בדיוק מקצועי, אבל במשך הזמן תבין יותר.

בנוגע להשתתפות בפרויקט קוד פתוח: זה אפשרי לכולם, אבל אני חושב שזה יהיה קשה מידי בינתיים. בכל זאת, שווה לנסות במשך שבוע.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:47

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר