לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-06-2009, 11:17
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
צו קריאה

תא"ל איציק בן-טוב רותק לסיפורו האמיתי של הנער שברח מהנאצים, רמ"ט אכ"א שאבה תובנות מספרו של פרופ' ויקטור פרנקל וקרפ"ר ממליץ בחום על "נוטות החסד" של ג'ונתן ליטל. לרגל שבוע הספר העברי כותבים מפקדי צה"ל על הספרים שהם הכי אוהבים. ספרים רבותי ספרים

קצין הלוגיסטיקה הראשי - תא"ל איציק בן-טוב

בתקופה האחרונה, בעקבות ההכנות לקראת יום השואה, וכיוון שהיה לי הכבוד והגאווה להשתתף שלוש פעמים במסע לפולין, הגעתי למסקנה שהתחום לא בא לידי ביטוי די הצורך לאורך השנה כולה - אלא רק לקראת יום הזיכרון לשואה ולגבורה. בהקשר זה, אני ממליץ בחום על הספר "אל תשלח ידך אל הנער", מאת הרב ישראל מאיר לאו.

בספר מתאר הרב את הניסים שקרו לו כנער בתקופת מלחמת העולם השנייה. אותו נער, שנקרא אז לולק, הפך במרוצת הזמן לרב הראשי לישראל, דבר שהוא נס בפני עצמו. אני חושב שמדובר בספר חובה. הספר מעביר מסרים רבים בכל הקשור לתקופת השואה והיהודים באותו הזמן ולאחר המלחמה. אני לוקח ומאמץ את מרבית הדברים שכתובים בו, כמו המחשבה מה יעלה בגורל העם היהודי אם אנחנו לא נלמד מאירועי העבר. אנו לא נותנים מספיק קשב ללמידה מהניסיון המצטבר. עלינו לחזק את אותן הבנות וערכים, כדי שהעם היהודי - שחלקו הקטן נמצא כאן, לא רק יעריך את המדינה - אלא יבצר את מעמדו כחומת מגן, קודם כל מבפנים, ויתאחד. אבותינו שילמו בדמם כדי שנקבל את המדינה על מגש של כסף, ובכך הם ציוו לנו את החיים.

להמשך קריאה לחץ כאן

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:53

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר