21-06-2009, 19:15
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.01.09
|
|
|
לא ברור לי מה יש כאן להסכים או לא להסכים
הדברים נאמרו על דעתי האישית בלבד, ואינני בטוח שעובדתית יש לו על מה להסתמך..
ציטוט:
הסכמי אוסלו נכשלו למרות תמיכת מרבית שני העמים בהסכמים. אחת הסיבות לכך הייתה ההתייחסות למו"מ כאילו מדובר בעסקת נדל"ן למרות שהסכסוך אינו כזה.
על שלושת המילים הראשונות די ברור לי שכולם פה יסכימו ואני לא רואה סיבה למה לא להסכים ליתר המשפט, שהרי הבעיה כפי שהציג אותה מר נתניהו היא בדיוק הבעיה הזו. אנחנו מדברים עם הפלסטינים על גבולות לפני שמדברים על בעיית הסיכסוך האמיתית - ההכרה אחד בשני.
B]הסכמי אוסלו נכשלו בגלל סיבה אחת עיקרית, הפלסטינאים אינם בשלים להכרה במדינת ישראל. הסכמי אוסלו היו הונאה שנפלנו בה בפח ושלמנו ביוקר לאחר מכן על האמונה התמימה שפני ערפאת היו לשלום. לגוף כמו שלו היה קל לסגת מההסכם מכיוון שמאחוריו לא עומדת מדינה. תכליתו של ההסכם מבחינת ערפאת: לחזור בגדול לשטחי יהודה, שומרון ועזה ולנהל מתוכן מאבק מזויין נגד ידינת ישראל. [/B]2.
ציטוט:
יש כאב פלשתיני אמיתי שחלקו נגרם בגלל ישראל ואין להתכחש לו.
לא צריך להתכחש לשום דבר. היתה סיבה לכל זה וצריך להדגיש את הסיבה.
[B]באמת? מעניין! איפה הכאב הישראלי אחר האמונה שהסכמי אוסלו הם הסכמי שלום. מה עלה בגורל הכאב של אובדן למעלה מאלף ישראלים בעקבות אותו הסכם?
על איזה כאב פלסטיני מדבר, זה שישראל גורמת? איפה הכאב של הפלסטינים שהחמאס גורם להם?
[/B]
3.
ציטוט:
קיימת תעשיית שקר ישראלית הולכת ופורחת הטוענת שהכול פורח ויפה. המציאות היא ש- 30% מסוחרי הנשק בעולם הם יהודים ו- 10% מהם הם ישראלים. זה חלק מפעולת השטן.
מסכים עם כל מילה.
שוב מעניין מאד, אם התעשייה כל כך מפריעה לו, מדוע קולו לא נשמע כאשר ינק מעטיניה של אותה תעשייה שהזינה את מפלגתו במשך שנים?
מעניין מה הוא חיפש בעשות אשקלון וקשריו לגורמים פליליים (למרות שלמען הגילוי הנאות החקירה נסגרה בשנת 2006 מחוסר ראיות).
נראה לי שהאיש מדבר מתוך תסכול כלשהו על זה שקיבל בעיטה בישבנו.
שאר הדברים אינם ראויים להתייחסות.
איש קטן, שפל קומה שאינו ראוי להימנות על בניה של המדינה שמעניקה לשפלים שכמוהו במה חופשית.
לגבי שאר הדברים - הנה הנקודות שאני לא מסכים איתם:
ציטוט:
ישראל הוקמה כדי לפתור את הבעיה היהודית, אך היא עדיין קשורה בעבר ומבססת את יחסיה עם האחר על בסיס הפחד של הישראלים מסביבתם, כאילו הם נמצאים באירופה של המאה ה- 19
העבר הוא לא כזה עבר. אנחנו מדברים על העבר כאילו הוא היה לפני 300 שנה. הדור ההוא עדיין לא חלף והעם היהודי רק שינה את אויב ולא ניצל משום שואה. שואת העם היהודי באירופה אינה שונה מהניסיון לבצע שואת עם יהודי בארץ ישראל והמטרה שלנו תהיה לסיים את הקרב של שואת העם היהודי בארץ ישראל כפי שהסתיימה שואת העם היהודי באירופה, עם הבדל מהותי כמובן במספר הנפגעים היהודי - כלומר בהשמדת הטרור והסכמי שלום.
ציטוט:
ישראל מנהלת 'תחרות' של שואה מול נכבה.
מי שמנהל את התחרות של השואה מול הנכבה הוא העם הפלסטיני מתוך הנחה שהלחץ הבינלאומי בעקבות השואה ישחק לטובתם במשחקם הפוליטי של היום.
ציטוט:
אינני מעוניין לחיות במדינה המנצלת את האסון היהודי למטרות פוליטיות. מדיניות ישראל כיום היא בגדר בגידה בזיכרון הקולקטיבי היהודי ולהבטחה לנהוג באחר באופן שונה ממה שנהגו כלפי היהודים.
ישראל חייבת להיות מדינה של כל אזרחיה ולא יתכן שזהותה היהודית תצבע את אופייה הדמוקרטי.
ישראל אינה מנצלת את האסון היהודי למטרות פוליטיות כאם את הזכות ההיסטורית כעם. כל עוד אנו נרדפים, לא באירופה, אלא במדינתנו הקטנטונת, הרי שאנחנו צריכים להזכיר לעצמנו בכל יום ויום את הסיבה שבגללה לא "נשארנו" באירופה ובשאר ארצות העולם ואסור לנו לרגע לשכוח את זה.