25-06-2009, 15:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 05.08.07
|
|
אהלן.
לאן אתה מתגייס ומתי? אני בכל מקרה גדוד 55 (דרקון).
טוב, תשובות:
1. ישנים בחדרים, חלקם אפילו ממוזגים.
2. בטירונות אין לחיילים ארוניות, באימון מתקדם כבר יש לכל חייל ארונית שאם תביא מנעול מהבית גם תוכל לנעול אותה כרצונך.
3. תג יחידה מקבלים במהלך הטירונות לאחר אחד המסעות, סיכת כומתה מקבלים גם לאחר אחד המסעות, את הכומתת טורקיז מקבלים לאחר המסע כומתה (בסוף הטירונות), את סיכת הגדוד מקבלים במהלך האימון גדוד, את הסיכת לוחם בסוף מסלול, אחרי 8 חודשים.
4. רוב אלו שיוצאים לקורס מפקדים יוצאים לאחר תום המסלול, כ 8 חודשים מיד גיוסך. אם תהיה חייל מוביל, תדאג להבהיר למפקד שלך שאתה מעוניין לצאת לקורס פיקודי, ותתנהג בהתאם סיכוי מאוד גבוה שתצא לקורס מפקדים ואם תהיה בו טוב כנראה שגם קצינים. מעבר לזה, גם אם לא תצא אחרי 8 חודשים, תמיד תינתן לך האופציה 4 חודשים לאחר מכן, לאחר שתהיה באחת הסוללות הוותיקות.
5. בתקופתי היה אסור לצאת עם נשק הביתה במהלך הטירונות, אבל אמרו לי שהחוק הזה יישתנה בכל הצבא אך שאני לא כל כך מעודכן. בכל מקרה, בתחילת האימון מתקדם אתה כבר יוצא עם נשק בוודאות.
6. האמת שלא הייתי בשבטה כבר כמעט שנה אז ככה שאולי האוכל השתפר מאז, כשאני הייתי הוא לא היה אכיל כל כך. שניצל גידים שולט. אמרו לי שמאז הוא השתפר, אז קח את מה שאמרתי בסעיף הזה בערבון מוגבל.
7. בטירונות היציאות זה אומנם 12-2 אבל הרבה פעמים יוצאים שתי שבתות ברציפות, יוצאים לפעמים רבע"וש בחלק מהחגים וכו'.
באימון מתקדם בשבטה הקטנה היציאות כבר הרבה יותר טובות. בדרך כלל יש שלוש שבתות שהם סוללתיות שכל הסוללה סוגרת בהן, השבת הראשונה, האמצעית והאחרונה. בדרך כלל לפני תרס"ול (תרגיל סוללה) סוגרים שבת. בכל שאר השבתות יוצאים מלבד שבת אחת שבה כל הצוות סוגר לשמירות.
|