לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-06-2009, 09:50
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
מגעיל ח"כ ניסים זאב על הטרדות: שחיילות יידעו להתנהג.

ח"כ זאב על הטרדות: שחיילות יידעו להתנהג.

על פי סקרים אנונימיים, אחת מכל 7 חיילות מוטרדת מינית, אך לפי נתוני הצבא התלונות מועטות יחסית. זעם על דברי הח"כ מש"ס, שהוסיף: "יש חיילות שיפרשו זאת כמחמאה"

יעל ברנובסקי פורסם: 23.06.09, 21:29

סערה התעוררה היום (ג') בוועדת הכנסת למעמד האשה, בעקבות דברים שאמר חבר הוועדה נסים זאב (ש"ס), בעת דיון בנושא ההטרדה המינית בצה"ל. ח"כ זאב אמר שיש להעביר הדרכות לחיילות, כדי שיידעו איך להתנהג. בנוסף, אמר זאב בדיון כי ישנן חיילות שיפרשו זאת כהטרדה מינית, וישנן חיילות שיפרשו את אותה התנהגות כמחמאה.

ח"כ אורית זוארץ (קדימה), שניהלה ויכוח נוקב עם זאב בעקבות הדברים, אמרה לאחר מכן ל-ynet: "הדברים שלו מחזירים אותנו שנות דור אחורה". לדבריה, "יש טעם לפגם בהתבטאות שלו כחברי כנסת. צריך לשים קו אדום. לנבחר ציבור יש אחריות גדולה בדברים שהוא אומר. יש הגדרות מאוד ברורות להטרדה מינית. בדברים שנאמרו הוא ניסה לקחת את המהות הנשית של חיילות לכיוון של זילות, וזה דבר מאוד לא מקובל. האחריות על הטרדה מינית צריכה להיות מוטלת כולה על אותם המטרידים".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3735958,00.html

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-06-2009, 11:10
צלמית המשתמש של bazooka joe
  bazooka joe bazooka joe אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.02
Facebook profile
יש יותר מאחת שהצליחה.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "עוד לא שמעתי על אשה אחת שהטרדה מינית היא אומנותה"

גם אם האדם יוצא בסוך זכאי במשפט. הנזק כבר נגרם.
(וכן, אני מכיר כמה מקרים מקרוב מאוד שהאשימו בנאדם בהטרדה ובסוף התברר שזה חלק
מסחיטה של נשים. אינ לא יודע איזה עונש קיבלו הנשים בסוף אבל לא נראה לי שזה היה משהו רציני.
כמו כן, ידוע גם המקרה של הרב אבינר שכמה נשים העלילו עליו ובסוף הן נשברו והודו שרק רצו לסחוט אותו)

לגבי השאר אני מסכים איתך, אין בזה באמת כדי להעליל על נפגעות אמיתיות.
אף על פי שלעניין דנן, אני יכול להעיד שבהמלך שרותי הצבאי נתקלתי במקרים עליהם מדבר הח"כ.
כמובן שכל התנהגות(פרוצה ככל שתהיה) של אישה לא תתיר לשום גבר לעשות לה כלום. אבל שלא יחיו
באשליות, בעולם הלא אידאלי שלנו עדיף שכל אישה תהיה גם חכמה ולא רק צודקת.

ישן 24-06-2009, 11:22
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "ח"כ ניסים זאב על הטרדות: שחיילות יידעו להתנהג."

בתור אישה, בעברה חיילת, שעברה הטרדה מינית תוך כדי שירות, ללא כל התגרות מצדה ולא התלוננה מפאת הבושה והגועל (ומי שמכיר אותי יודע היטב שהתגרות או פיתוי מכיווני לעברו של גבר משולה לנחש בעל פרווה) אני מוצאת את הדברים של הח"כ זאב מטרידים מאוד מאוד.
אין ספק, יש לא מעט נשים שבחרו להעליל על מפקדיהם/ גברים אחרים עלילות שווא בצורת הטרדה מינית. אין ספק גם, שהן גרמו נזק רב לאנשים הללו.
אבל מעל לכל ספק- אין לשום גבר/ אישה, בשום צורה או תפקיד, זכות לתפוס, לצבוט, להעיר, לכפות מגע על שום גבר/ אישה בשום מצב, אלא אם היחסים הדדיים ובהסכמה.

ישן 24-06-2009, 17:52
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.09.06
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "בתור אישה, בעברה חיילת, שעברה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי chatulim
\אבל מעל לכל ספק- אין לשום גבר/ אישה, בשום צורה או תפקיד, זכות לתפוס, לצבוט, להעיר, לכפות מגע על שום גבר/ אישה בשום מצב, אלא אם היחסים הדדיים ובהסכמה.

את כמובן צודקת לחלוטין. מעל לכל ספק.
אבל החוק אומר שאם ישנם יחסי מרות בנינו (לדוגמא אני סרן ביחידה בה את משרתת כפקידה), כל מה שצריך לקרות על מנת שאני אורשע הוא שאת תחשבי ש"התייחסויות חוזרות" שלי הן בעלות אופי מיני, גם אם לי אין ולא היה מעולם מושג שאת חושבת כך.
האם כשאני אומר לך שמתאים לך הסומק ששמת היום, או שהתספורת/חצאית/משקפיים החדשים שלך מחמיאים לך זו "התייחסות" בעלת אופי מיני?
אני לא חושב כך. אולי את כן. ולי אין שום דרך לדעת - לפחות לא לפני הגשת כתב אישום.

זה חוק דרקוני.
אני מבין את המקור לו, ואני יותר ממסכים עם ההיגיון שמאחוריו.
אבל בצורה בה הוא מנוסח כעת - מוטב לי אם לא אומר לנשים העובדות מתחתי דבר, כי גם אם אני אומר שהן "עובדות מתחתי" זה יכול לגרום למישהי מהן לחשוב שמדובר בהתייחסות בעלת אופי מיני, ולהביא לפיטורי.

ישן 24-06-2009, 19:07
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.09.06
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "אוסיף לדבריך, שבשיעור שהעבירו..."

אם המעשה חוזר על עצמו ויש בינכם יחסי מרות - אז כן. זה מה שמפריע לי.

אם היא מקבילה לך ואין לך סמכויות כלשהן עליה, היא צריכה להבהיר לך שמבחינתה המעשה הוא בעל אופן מיני (אתה מנסה להתחיל איתה לצורך העניין) - ושהיא לא מעוניינת שתנסה שנית.

עם חלק זה של החוק ד"א אין לי שום בעיה.
לא זה לא.
ואם אין לך מספיק שכל להבין את זה, 25 שנה מאחורי סורג ובריח צריכות להספיק ע"מ שתלמד.
אבל זו רק דעתי.

ישן 24-06-2009, 22:31
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "בתור אישה, בעברה חיילת, שעברה..."

מה שאת כותבת כאן הוא חמור מכמה היבטים:
בראש ובראשונה בהיבט של התלוננות. אם כל חיילת המרגישה מאויימת/מושפלת מבחינה מינית/או מוטרדת היתה עוזרת אומץ ופונה לגוף האחראי בצה'ל, הדברים היו נראים אחרת. ברור שאת חשש לשאת בתוצאות של התלונה ולהצטייר כמי שהיתה זו ש"משכה את החצאית מעל הברך". או להיות מופקרת להתעללות מצד המטריד.
אבל כיצד לדעתך יש לטפל במטרידים כאלה אם הדבר לא מובא לידיעת המפקד?

שנית - הצבא אינו גוף סוברני בעניין השיפוט. אני יכול לומר לך שהיו מקרים שלצערנו לא הגיעו לידיעת הציבור של התערבות גורמים חיצוניים רשמיים בבעייה.
קבלי לינק מעניין בנושא, כדי שתביני שהטיפול הפנים צה'לי יכול להיות מופקע מידיו והענישה יכולה להיות על פי הפרמטרים של ענישה אזרחית.
(אני לא מביא כדוגמה את פרשת רמון שמדובר בהטרדה של אזרח כלפי חיילת)
http://www.knesset.gov.il/protocols...2007-02-28.html
ישן 24-06-2009, 14:23
  ishaicohen ishaicohen אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "ח"כ ניסים זאב על הטרדות: שחיילות יידעו להתנהג."

הוא חצי צודק
גם חיילים צריכים לדעת איך להתנהג

אבל משהו מעיק עליי בכתבה הזאת

הכותרת מרמזת על כך שידברו על הנתונים של חיילות שמוטרדות מינית, אבל כל הכתבה עוסקת במה שחבר כנסת אמר

חוץ מזה, כל אחד מביא נתונים סותרים ככה שאני בספק מה היו השאלות בסקר הזה שאולי הנשאלת לא פירשה את זה כהטרדה מינית אבל הסקר כן פירש
יש פער גדול מ-300+ לעשרת אלפים
לא די שיידע מפקד את מלאכתו. עליו להיות אוהב את האדם, שחיי הפקוד שלו יהיו יקרים לו והחייל שנשלח אליו יהיה יקר לו, שיאהב אותו. רק מפקד כזה ימצא בפקודיו את מסירות-הנפש שתלכם לכל אשר ישלח אותם. אם המפקדים יעוררו את האמון, את הדבקות ואת האהבה בחיילים שלהם-אזי תדע כל אם עבריה כי הפקידה את גורל בניה בידי המפקדים הראויים לכך.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i44.tinypic.com/bdqhi0.jpg]

נערך לאחרונה ע"י ishaicohen בתאריך 24-06-2009 בשעה 14:26.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:11

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר