28-06-2009, 11:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
אדם מפחיד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "אהרון ברק, נשיא בית המשפט העליון בדימוס: יהודים רוצים שוויון - ולזרוק ערבים לים"
אין לי דרך לשפוט את "גדולתו" במובן המשפטי, משום שההשכלה המשפטית שלי מסתכמת בהכרת, ואימוץ, הביטוי "עוכר דין" שזה לא הרבה.
מצד שני לאורך השנים קראתי דברים שלו, וראיונות (כולל הספר הלקקני ההןא שכתבה עליו איזו גרופית) והאיש פשוט מפחיד אותי: מדובר באדם חסר מעצורים, פעלתן חסר תקנה שמשוכנע שהוא נשלח לכאן ע"י ההשגחה העליונה ושמה שלא יעשה בחייו, לא יעשה, ולכן אסור שזה יקרה. הבעיה העיקרית עם "בולדוזרים" מסוג זה, שכל חייהם משולבים בעשיה ציבורית, היא שכשהם מזדקנים הם הופכים נרגנים וחסרי סבלנות, ובעיקר מסרבים להשלים עם כך שתפקידם כמשפיעים הסתיים, ולכן הם בכוח מוצאים כל נישה שבה יוכלו להשפיע - לצערינו לרוב זה מתבטא ע"י אימוץ הפוזה של המכפישן והפרובוקטור התורן.
לא מזמן הוא סיפר בראיון שהוא חי תמיד בצל הפחד מן המוות, ולכן מקפיד להוציא תפוקה מירבית של עבודה. זה פחות או יותר מסכם את האדם - הוא מפחד מהחידלון של תפקידו, ולא מסוגל לפרוש לזקנה, ומאחר ומנגנוני החוק והמנהל "הפרישו" אותו, כפי שעושים לכל אדם בגיל מסויים, הוא נתלה בכל ענף שיעניק לו בדל של תחושת השפעה.