לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-06-2009, 22:21
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
לצערי נעשו בנושא הזה כל הטעויות האפשריות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "המרצה שהשווה בין ישראל לנאצים יצא נקי"

אני לומד ועובד בקמפוס הזה והייתי מעורב, באופן שולי, בפרשיה הזו לאחר שהוגשה התלונה.
בישיבה של ועדה שהוקמה אד-הוק על ידי תומכים של ישראל מהקמפוס ומחוצה לו הוחלט על ידי הרוב כי במסגרת המאבק במרצה הנאלח רובינסון יש להימנע מאיזכור של ההשוואה עצמה שערך הפרופסור ובמקום זה להתמקד בהפרתו את כללי האוניברסיטה. אני סברתי שמדובר בטעות ושיש לתקוף ישירות את האווליות, הבורות וחוסר היושר שבהשוואה עצמה כמו גם את הצביעות של כל אלו שהזדעקו ונעמדו מאחוריו בטענה שהוא פעל במסגרת החופש האקדמי המקודש. דעת המיעוט שלי לא נתקבלה.
פרופסור רובינסון גייס תמיכה רבה בקמפוס ובמערכת האוניברסיטאית בכלל משני גורמים: 1. שונאי ישראל מושבעים שמצאו נתיב חדש לתקוף את ישראל ותומכיה. מדובר בחבורה נאלחת שכוללת לא מעט יהודים ושהיא צבועה במיוחד כפי שאתאר בהמשך. 2. מרצים מהשורה שברובם אין להם דבר וחצי דבר נגד ישראל אך חוששים מאוד מכך שסטודנטים יגישו נגדם תלונות על דברים שאמרו בכיתה, ושיש להם מימד חברתי או פוליטי כלשהו ויסבכו אותם. אפילו אחד המרצים תומכי ישראל הגדולים בקמפוס הסביר לחברי שלא יוכל לתמוך בגלוי במאבקנו משום שהוא עצמו חושש מכך שיווצר תקדים שלאחריו כל תלמיד מוסלמי או ערבי יסבך אותו כשיאמר משהו בכיתה שמתאר, למשל, את הרדיקליזם האיסלמי.
מעבר לכך, רובינסון הוא מרצה עם קביעות ובלאו הכי לא יכלו לעשות לו יותר מדי. מקסימום נזיפה חסרת משמעות.
אם להוסיף לכך שרובינסון הנ"ל שיקר בלי בושה ונעזר בפרקליטים ממולחים שאיפשרו לו להציג את הדברים כאילו לא הפר את כללי האוניברסיטה (ויאמר מייד שהוא הפר גם הפר ללא צל של ספק) הרי אין זה מפתיע כלל שהוא יצא מהסיפור חלק וללא פגע ועשה שירות גדול לאויבינו בקמפוס. קמפוס שהוא אחד המעטים בקליפורניה שבו הם לא הצליחו להגיע לדומיננטיות בזכות עבודת קודש שעשו כאן סטודנטים יהודים לתואר ראשון.
כעת, קיבלתי כאן מעין תפקיד פורמאלי בקשר עם קבוצת הסטודנטים הפרו-ישראלית בקמפוס ובשאיפה נעשה מה שהיה צריך להעשות מלכתחילה. הזמנה של אדון רובינסון הנכבד ותומכיו הראשיים לויכוח פומבי בנושא ההשוואות שערך וחופש אקדמי בכלל. היות ואדון רובניסון ותומכיו הם (ואני כותב זאת אחרי שיצא לי לשמוע אותם פעמים רבות) בורים לחלוטין הרי שיקרה אחד מהשניים-או שהם יסכימו לפאנל כזה ונעשה מהם חוכא ואיתלולה או (מה שיותר סביר) שהם יחששו מלהכנס לויכוח כזה ואנחנו נתן להתחמקות שלהם את מירב הפירסום.
ולגבי הצביעות של אבירי חופש הביטוי האקדמי: ידוע לי שאותם מרצים שונאי ישראל שהזעקו בהקשר זה הוכיחו עצמם כמי שבאופן בוטה מונעים מסטודנטים בכיתות שלהם להביע עמדות שאינן אנטי ישראליות. אחת מאותן מרצות שנתנה ציון נכשל בעבודה לסטודנטית יהודיה שכתבה על כך שמלמדינות ערב אחריות בכל מה שנוגע למצבם של הפליטים הפלסטינים. היא נימקה את הציון בכך שהעובדה "גזענית" ו"לא מדייקת בעובדות". התלמידה (באורח חריג כאן בקרב תלמידי תואר ראשון) לא נבהלה והגישה ערר בחוג הרלבנטי. בסופו של דבר היא קיבלה על העבודה את הציון המקסימלי....
חופש אקדמי עלק.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-06-2009, 00:40
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "קשה בגולה :)"

למעשה, רוב המידע של הצעירים האירופים (שהם הרבה יותר אנטי מאשר האמריקאים) שגוי. כשטיילתי באירופה מדרום לצפון מספר חודשים, הופתעתי להישאל על האם אנחנו דמוקרטיה, האם לנשים יש זכות בחירה אצלנו והאם יש לנו גמלים בצבא. לשמחתי אציין שמלבד בריטי אחד, לא היה אדם אחד, אחד! שלא הצלחתי לשכנע שאנחנו החבר'ה הטובים בסיפור הזה. אני חושב שחצי מהחופשה ישבתי עם אנשים מול מחשב והראיתי להם באינטרנט עובדות, בין אם וויקיפדיה ובין אם מפות באטלס, הוכחתי להם שהם לא יודעים כלום על המצב פה, פשוט כלום.

(אותו בריטי היה מקרה אבוד, הוא טען שאחמדיניג'ד הוא שתול אמריקאי, שבתור אירופי הוא מפחד מהאמריקאים יותר מכל מדינה אחרת ושישראל מבצעת פשעי מלחמה. אחרי שנוכחתי שאין עם מי לדבר פשוט הלכתי.)

ישן 27-06-2009, 07:30
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "קשה בגולה :)"

רוב האנשים לא מאוד מתענינים בסכסוך ולדעתי עדיף לא לכפות הרצאות על מי שאינו מעוניין בהן מלכתחילה כי זה רק יעורר אנטגוניזם.

כמובן שלמי ששואל ראוי לענות וגם אם השאלה היא פרובוקטיבית רצוי מאוד לענות בשקט, בנימוס ולעניין. שאלה שאני לפחות נישאלתי כמה וכמה פעמים אחרי פיגועי האחד עשר בספטמבר היתה מה יש לי לומר על הדעה שארה"ב הותקפה בגלל תמיכתה בישראל. מכל השאלות שעלולים לשאול אותי בנושא זו האחת שקל במיוחד לענות עליה (התשובה בקצרה היא לא מכיוון שלארה"ב יש אינטרסים לאומיים חשובים מאוד במזה"ת שאינם קשורים לישראל, קרי עתודות הנפט שבמפרץ הפרסי, והאינטרסים הללו מעלים אותה על מסלול התנגשות עם העולם הערבי עם או בלי ישראל). לשאלה הזו יש בשביל האמריקאים חשיבות גדולה הרבה יותר מאשר האתיקה של הכיבוש הישראלי מכיוון שאת איום הטרוריסטים הם מרגישים על בשרם וכמו כולם גם הם מתעניינים קודם כל במה שבבית.

גישה נוספת שחביבה עלי היא להדגיש דווקה את האלמנטים האזרחיים "נורמליים" בחיים בישראל ולהזכיר שמי שמכיר את ארה"ב רק מהחדשות חושב שכל יום יורים שם בסטודנטים בקמפוסים. כפי שגל כתב פה לפני כמה שבועות חשוב לספר שהישראלי הממוצא ביום רגיל בכלל לא מתעסק בסכסוך אלא בבעיות חיים בנאליות לחלוטין כמו חיובי חברת האשראי ואיך בדיוק לחשב את הריבית שהבנק לוקח על הלוואות, בדיוק כמו כולם.

עניין נוסף שעובד יפה דווקה על אמריקאים ליברלים זה להדגיש את הרב גוניות של החברה הישראלית ולמטרה הזו כל התמונות הטיפשיות של צמדי חיילות, האחת רוסיה האחרת אתיופית פשוט עובדות ניפלא.

כך או אחרת אם כבר נכנסים לויכוח מומלץ מאוד לדעת לא רק את העמדות שלנו אלא גם את עמדות הצד השני. ידע כזה יאפשר הכנת תשובות מראש. בדיוק בגלל זה התחלתי לפני דיי הרבה שנים לקרוא דווקה עיתונות שמאלנית מאוד (לא הארץ או ידיעות או אפילו הניו יורק טיימס שהם בכלל לא שמאל אלא הגארדיאן והאינדפנדנט שפשוט משפריצים אנטישמיות) ולמדתי הרבה על הלוך המחשבה שם. לצערי בשלב מסויים צימצמתי מאוד את החשיפה שלי למקורות הללו כי ריגשית יש שם דברים מקוממים מאוד מאוד שפשוט קשה לקרוא.

ישן 29-06-2009, 01:29
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
אני מסכים עם חלק ניכר מדבריך וחולק על אחרים
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "רוב האנשים לא מאוד מתענינים..."

מניסיוני הרי שלפחות בסביבה שלי יש הרבה מאוד עניין בישראל ובסכסוך, בעיקר כאשר יש אירועים בראש החדשות כמו ההתנתקות, מלחמת לבנון השניה, עופרת יצוקה וכו'. הבעיה היא שהמקורות שניזונים מהם הם או רשתות החדשות או התועמלנים הפרו-פלסטינים.
אתה צודק באלף אחוז שחשוב מאוד ויעיל מאוד להדגיש את הנורמליות שבחיים בישראל, את הרב גוניות והליברליות שבחברה הישראלית וגם, אני מוסיף, את התרומות המדעיות והטכנולוגיות של ישראל לעולם. כל הנ"ל גורם לאמריקאי הממוצע להרגיש קירבה רבה יותר לישראל לעומת החברה הערבית שנתפסת מפגרת, עוינת וכמי שתורמת בעיקר טרור, קיצונית וגמלים.
אני גם מסכים לחלוטין שחשוב מאוד להכיר את עמדות הצד השני משום שזה מסייע לך להיות מוכן להתמודד עם הטיעונים שעולים בויכוח, וחשוב מזה, עם טיעונים שמשמיעים החבר'ה הממוצעים ונטולי הדיעה העיקבית שפשוט ממחזרים מה ששמעו בפנל האחרון שנקלעו אליו. למדתי הרבה מאוד ממקורות מעצבנים מהסוג שתיארת. עצבים, עצבים, אבל אתה לומד לחשוב על טיעוני הנגד ויש לך אותם בשלוף.
ובאופן כללי חשוב להתאים עצמך ל"קהל" שמולך. עם סטודנטים אמריקאים ממוצעים חשוב להראות מתינות ומחויבות לשלום וזכויות אדם וגם אמפתיה לצד השני. מי שמפגין קיצוניות, התלהמות ושינאה בדרך כלל מפסיד מראש.
ישן 29-06-2009, 06:22
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אני מסכים עם חלק ניכר מדבריך וחולק על אחרים"

ההבדל הוא כניראה כפי שכבר רמזת בהודעתך בהבדלים בין הסביבות בהן אנחנו נמצאים. נישמע לי שאתה נימצא בסביבה פוליטית מאוד, הסביבה שלי כניראה פחות.

על התרומות המדעיות והטכנולוגיות של ישראל כולנו כמובן גאים מאוד אבל הנסיון שלי הוא שלא כל כך ניזקקתי לדבר עליהן כי המון פעמים בני השיח שלי העלו זאת מיוזמתם. לפחות בעניין הזה השם שלנו הולך לפנינו (אני בסביבה טכנולוגית מאוד, אולי זו הסיבה.) אצל אסיאתים אגב יש לנו גם כיהודים וגם כמדינת ישראל שם מצויין ברפואה, לטעמי יש לזה ערך לא פחות מלהשגים הטכנולוגיים שלנו.

אחד הדברים שכמה וכמה פעמים הפתיעו אותי זה כמה אנשים מופתעים כשהם שומעים שישראל לעולם לא מוציאה להורג מחבלים שניתפסו. גם עסקאות השבויים בהן אנחנו משחררים מאות מחבלים מורשעים, רבים מהם רוצחים (כהד לחילופי תגובות בינינו באשכול השכן) לא בדיוק משתלבות בתפיסת עולמם של אמריקאים שהתרגלו לראות בישראל מדינה קשוחה ולוחמת חסרת רחם.

יכולתי כמובן לכתוב הודעה ארוכה מאוד על כל השטויות והנבזויות שמצאתי בכל מיני אתרי שמאל קיצוני, אין לי ספק שגם אתה יכול לשלוף שפע דוגמאות ולכן אחסוך זאת משנינו למעט דוגמה אחת שמצאתי אותה כל כך מדהימה בניבזותה שכבר באמת לא ידעתי מה לומר. את יהודי גרמניה שנרצחו בידי הנאצים צריך לספור, כך על פי כותב פורום באינדיפנדנט לפני מספר שנים, כקורבנות גרמנים במילחמה. יש בטוח איזו אימרת כנף שמיועדת לתיאור טיעונים שפלים כאלו אבל כרגע לא עולה לי דבר לראש.

ישן 29-06-2009, 12:57
  ishaicohen ishaicohen אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.07
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "ההבדל הוא כניראה כפי שכבר..."

לצערי גם אני נתקלתי באירופאים שמאוד מאוד הופתעו לדעת שאני משחק במשחקי מחשב
הם חשבו שאני גר במערה ושכל ישראל היא מדבר וגמלים

כשהראתי להם את התמונה הזאתי http://linetpro.d-campus.net/nodewe...Aviv_Beachs.jpg

הם היו בהלם טוטאלי כאילו כל החיים שלהם התנפצו
ובנוגע לרפואה אתה צודק בהחלט, ולדעתי אין מספיק חשיפה על הרפואה הישראלית
המון המצאות רפואיות שכל בית חולים מודרני משתמש בהן, אלה המצאות כחול לבן
לעזאזל אני בעיניים שלי ראיתי בעבודה של אמא שלי בחקר ימים ואגמים כמה חוזים יש להם עם חברות אירופאיות ואמריקאיות בסכומים של מליוני דולרים

למשל חברה אירופאית ביקשה מהם שהם יוכלו לשמר בשר אדם בטמפרטורת החדר במשך יומיים

הם הצליחו שזה בפני עצמו פריצת דרך ולא רק שהם הצליחו ליומיים, הם הצליחו לשבוע שלם

כן בתחומים ההומניטריים ישראל מובילה ואחת הדוגמאות היא הטפטפות
וזה נותן השפעה ישירה לחקלאות
בישראל אחוז קטן מהאדמה מספק אוכל לכל המדינה ובנוסף לייצוא למדינות אחרות
לא מעט יצא לי לשמוע מילות תודה מגרמנים על התפוזים שלנו
בכל מקרה ההצלחה בחקלאות מרשימה בגלל שהאיזור הוא מדברי !!!

על כל פנים, כמו שהזכירו פה, למי שרואה חדשות בבריטניה למשל CNN שהם ממש אבל ממש אנטי-ישראל, יראה שכשהם מראים תמונות מהארץ, זה רק של חיילים ושל מדבר וגמלים

כשאני רואה fox news אני ממש אוהב אותם
למשל הם עשו כתבה על הרובוט הנחש הזה שהצבא פיתח (בינתיים זה אב טיפוס) והיית צריך לראות איך הם התלהבו מזה ודיברו כל כך יפה על ישראל

עריכה: אגב !!! וכמעט שכחתי לציין
שדווקא מדינות אין לומר את זה...שאנחנו פחות מתייחסים אליהן
הם ממש אבל ממש רוכשים לנו כבוד עצום
לדוגמא אזרבג'ן, שבדיוק פרס חזר משם לאחר שישראל חתמה איתם על מספר חוזים, האוכלוסייה שם ממש אוהבת את ישראל
גם הצבא שלהם משתמש בהמון נשקים מתוצרת הארץ
לא די שיידע מפקד את מלאכתו. עליו להיות אוהב את האדם, שחיי הפקוד שלו יהיו יקרים לו והחייל שנשלח אליו יהיה יקר לו, שיאהב אותו. רק מפקד כזה ימצא בפקודיו את מסירות-הנפש שתלכם לכל אשר ישלח אותם. אם המפקדים יעוררו את האמון, את הדבקות ואת האהבה בחיילים שלהם-אזי תדע כל אם עבריה כי הפקידה את גורל בניה בידי המפקדים הראויים לכך.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i44.tinypic.com/bdqhi0.jpg]

נערך לאחרונה ע"י ishaicohen בתאריך 29-06-2009 בשעה 13:17.
ישן 29-06-2009, 18:04
צלמית המשתמש של ashoichet
  ashoichet ashoichet אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לצערי נעשו בנושא הזה כל הטעויות האפשריות"

אתה עושה עבודת קודש. עלה והצלח.

בזמן האינטיפדה השנייה אני למדתי לתואר ראשון באוני' קליפורניה בברקלי. לעולם לא אשכח את התפרצות האנטישמיות המטורפת (במסווה הפסאודו-אקדמי שלה) שהחלה בספטמבר 2000, והרעילה את האווירה בקמפוס עד שסיימתי את התואר בשנת 2004. טרם חומת מגן, בזמן שבארץ כל שבוע התפוצצו אוטובוסים ונטבחו נשים, ילדים וזקנים, בקמפוס הנאור שלנו בסוף המערב התקיים קרנבל של שנאה ודמוניזציה כלפי ישראל שהובילו הסטודנטים הערבים ביחד עם חלק מהסגל ומספר לא מבוטל של סטודנטים אמריקנים ממוצא יהודי (לעולם לא אקרא להם יהודים). והכל עם המטרה לא כל כך נסתרת להצדיק את הרצח היום-יומי של היהודים בארץ. איזה סופר מפורסם כתב שאנשים שונאים קשה ביותר מתוך רגשי אשמה?

אני לא חושב שיש בארה"ב מקומות שבהם אפשר להגיע לפגישה פנים מול פנים עם האנטישמיות בלבושה החדשה מלבד הקמפוסים ה"ליברליים" בחוף המערבי. ברוך השם אני כבר בארץ ולא שם בגולה, אבל מסקרן אותי מאוד האם המצב השתנה לטובה או לרעה בשנים שחלפו.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:18

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר