לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-08-2009, 17:56
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DashaChepas שמתחילה ב "קניית עדשה.."

עדשה נהדרת לפורטרטים היא ה 50 מ"מ המפורסמת של ניקון.
גרסאת ה 1.8 עולה כ 500 ש"ח חדשה, מה שמשאיר אותך עם הרבה מאוד עודף בארנק.
מנסיון, ה 1.4 מ-ד-ה-י-מ-ה! היא עולה כ 1350-1400 ש"ח חדשה, ומפיקה תוצאות מרהיבות.
לדעתי - אם יש את התקציב - שווה את הכסף.

בנוסף, את יכולה לחפש עדשות מקרו קבועות כגון 50 מ"מ, 60 מ"מ, 90 מ"מ, 105 מ"מ... כל מה שיכנס לך בתקציב - יהיה טוב לצילומי פורטרטים.
היתרון במקרו הוא שהן מאפשרות לצלם גם מקרו (אם את בקטע), והן מצויינות לפורטרטים.

חשוב לשים לב כי כל העדשות הנ"ל (מלבד ה Nikon 105mm macro אשר לא בתקציב [לא חדשה בכל מקרה]) ללא מנוע Auto focus מה שאומר שלא תוכלי לקבל Auto Focus עם ה D40 שלך.
לסיגמא יצאה גרסא עם מנוע AF ל 50 מ"מ 1.4 שלהם, אבל לא יצא לי לראות אותה במציאות (עדיין):
http://sfo.co.il/user/product.php?id=1291
ולקצת יותר טכני:
http://www.dpreview.com/news/0808/0...gma50review.asp

אם קונים את העדשה הזו, שווה לבדוק מול המוכר שאכן מדובר בגרסא החדשה עם ה HSM (מנוע אוטופוקוס). בלי ה HSM ה AF פשוט לא יעבוד.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-08-2009, 13:06
צלמית המשתמש של Seo
  Seo Seo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.07.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Seo שלח הודעה דרך MSN אל Seo Facebook profile
האמת שגם אני די מתלבטת באותו נושא, לעדשה הבאה שאני רוצה לקנות.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DashaChepas שמתחילה ב "קניית עדשה.."

מה עם ה55MM 1.4 AF-S של ניקון? אני לא ממש מכירה אותה, אבל יש לך תקציב לא קטן, אז היא תכנס שם. בזאפ ראיתי אותה מתחילה מ2300.

לי יש את הD60 שגם לה אין מנוע פיקוס. אבל אין לי תקציב כמו שיש לך.
מצד אחד כולם ממליצים על ה50MM של ניקון, מצד שני, עוד לא נתקלתי במישהו שאין לו מנוע פיקוס במצלמה שממליץ עליה למשהו פרט לעצמים דוממים. היא עולה גרושים בהשוואה לעדשות אחרות, אבל השאלה אם היא באמת שווה אפילו את הגרושים האלה, כשאפשר לפספס איתה המון פורטרטים מדהימים בגלל הזמן שיקח לנו לפקס.
לעומת זאת, יש פתרון קצת אחר. ה1.8 AF-S 35MM של ניקון. אורך המוקד קצת פחות מתאים למאקרו, אבל מבחינת פורטרטים, ראיתי תמונות שצולמו איתה, ואני אישית ממש אהבתי (פליקר מעולה לדברים כאלה) היא עולה בסביבות ה1400 בישראל, ו200 דולר בחו"ל.
אני חוסכת אליה כרגע, אם עד אז תצא 50MM עם מנוע פיקוס במחיר סביר יותר, אז נראה מה עושים.

ישן 13-08-2009, 02:17
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Au79 שמתחילה ב "לא רק יותר מוארת, גם עומק שדה..."

ה 1.8 היא עדשה נהדרת נקודה - בלי קשר לזה שהיא גם זולה מאוד, מה שעושה קניה שלה לחובה כמעט לכל צלם.
מצד שני, ה 1.4 מדהימה עוד יותר (אם כי אני לא יודע להגיד אם זו באמת העדשה עצמה שכל כך מדהימה, כיוון שקניתי אותה בשביל ה D700 ואני מצלם בעיקר איתה. כושר ההפרדה של ה D700 טוב בהרבה משל ה D70 ואולי זה חלק ממה שגורם לי להעריך כל כך את ה 1.4).
לדעתי, תקני את ה 1.8... בלאו-הכי אין לך פריים מלא ולא תצליחי לנצל את מלוא היכולת של העדשה.

מצד שלישי - לא הייתי ממהר לקנות עדשה בלי אפשרות ל Auto focus... מנסיון, זה מאוד עוזר (המצלמה יודעת בד"כ לפקס יותר טוב מהעין שלנו, וגם יותר מהר) - במיוחד בסצינות חשוכות.

מחזק את אסף בנוגע ל 35 מ"מ... היא נראית מאוד קורצת... עדשה ל DX שתהיה בעלת מנוע AF-S, יחסית זולה עם מפתח צמצם גדול... אבל אורך המוקד מציק... אני רגיל לחשוב במונחים של אורכי מוקד גדולים יותר, שעוזרים לבידוד של הרקע (ברמת אורך המוקד - בלי קשר לצמצם).
ככל שהעדשה ארוכה יותר, והצילום מתבצע מקרוב יותר לדמות - הרקע יהיה מבודד בצורה רכה ונעימה יותר.
http://www.fresh.co.il/repository/f...graphy/koko.gif (המחשה באדיבות קוקו).

כמו שאמרתי, לסיגמא יש 50 מ"מ 1.4 עם מנוע HSM... על פני השטח, נראית כמו העדשה המתאימה ביותר.

דאשה - כמו שאמרתי קודם, עדשות מאקרו על עדשות מעולות לפורטרטים.
לכן אפשר ואפילו כדאי לשלב - אממה, עדשות מקרו הן יקרות יותר ולכן לפעמים קצת קשה להתמודד עם המחיר שלהן... עקרונית זה מאוד מומלץ, במידה ויש את הכסף.
לשאלתך קודם - האם עדשות זום הן טובות לפורטרטים... יש עדשות טובות יותר ויש עדשות טובות פחות.
יש עדשות זום נהדרות לפורטרטים ויש עדשות זום שהן גרועות לפורטרטים... מאוד תלוי בעדשה עצמה ואיך משתמשים בה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:39

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר