13-08-2009, 02:17
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
ה 1.8 היא עדשה נהדרת נקודה - בלי קשר לזה שהיא גם זולה מאוד, מה שעושה קניה שלה לחובה כמעט לכל צלם.
מצד שני, ה 1.4 מדהימה עוד יותר (אם כי אני לא יודע להגיד אם זו באמת העדשה עצמה שכל כך מדהימה, כיוון שקניתי אותה בשביל ה D700 ואני מצלם בעיקר איתה. כושר ההפרדה של ה D700 טוב בהרבה משל ה D70 ואולי זה חלק ממה שגורם לי להעריך כל כך את ה 1.4).
לדעתי, תקני את ה 1.8... בלאו-הכי אין לך פריים מלא ולא תצליחי לנצל את מלוא היכולת של העדשה.
מצד שלישי - לא הייתי ממהר לקנות עדשה בלי אפשרות ל Auto focus... מנסיון, זה מאוד עוזר (המצלמה יודעת בד"כ לפקס יותר טוב מהעין שלנו, וגם יותר מהר) - במיוחד בסצינות חשוכות.
מחזק את אסף בנוגע ל 35 מ"מ... היא נראית מאוד קורצת... עדשה ל DX שתהיה בעלת מנוע AF-S, יחסית זולה עם מפתח צמצם גדול... אבל אורך המוקד מציק... אני רגיל לחשוב במונחים של אורכי מוקד גדולים יותר, שעוזרים לבידוד של הרקע (ברמת אורך המוקד - בלי קשר לצמצם).
ככל שהעדשה ארוכה יותר, והצילום מתבצע מקרוב יותר לדמות - הרקע יהיה מבודד בצורה רכה ונעימה יותר.
http://www.fresh.co.il/repository/f...graphy/koko.gif (המחשה באדיבות קוקו).
כמו שאמרתי, לסיגמא יש 50 מ"מ 1.4 עם מנוע HSM... על פני השטח, נראית כמו העדשה המתאימה ביותר.
דאשה - כמו שאמרתי קודם, עדשות מאקרו על עדשות מעולות לפורטרטים.
לכן אפשר ואפילו כדאי לשלב - אממה, עדשות מקרו הן יקרות יותר ולכן לפעמים קצת קשה להתמודד עם המחיר שלהן... עקרונית זה מאוד מומלץ, במידה ויש את הכסף.
לשאלתך קודם - האם עדשות זום הן טובות לפורטרטים... יש עדשות טובות יותר ויש עדשות טובות פחות.
יש עדשות זום נהדרות לפורטרטים ויש עדשות זום שהן גרועות לפורטרטים... מאוד תלוי בעדשה עצמה ואיך משתמשים בה.
|