לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-08-2009, 20:52
צלמית המשתמש של cookoorookie
  משתמשת נקבה cookoorookie cookoorookie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.08.06
שאלה דל, לנובו ואורך חיים

שלום,
אני מתכננת לקנות מחשב נייד לצורך לימודים ומתלבטת בעיקר בין שני מחשבים:

lenovo G530 עם מעבד אינטל T3400
dell inspiron 1545 עם מעבד T4200 או T6400 (שני דגמים בחנויות שונות, והפרש מחירים של כ-100 שח).

מבחינות אחרות (אחריות, זיכרון, גודל מסך וכו') המחשבים די דומים, אך הפרשי המחירים הם כ-500 שח (3350 ללנובו ו3800 בערך לדל). בהנחה שהמחשב ישרוד לאורך שנים, ההשקעה הזאת משתלמת לי. שאלתי היא - האם יש קשר בין חדישות המעבד לאורך החיים של המחשב?

כרגע אני נוטה יותר למחשב ה dell בגלל שהוא כי הבנתי שלמסכים של דל יש תאורת LED שפחות מעייפת את העיניים, אבל מתלבטת בגלל המחיר הגבוה יחסית ללנובו והעובדה שמעבדות דל נמצאות במרכז (לעומת זאת נאמר לי שללנובו יש מעבדה גם בירושלים).
האם לדעתכם התמורה שאקבל אם אקנה dell שווה את המחיר הזה?

אשמח לשמוע דעות מנסיונכם, או אם יש לכם עצה לעסקה משתלמת יותר (אפשר גם בפרטי)
תודה, רומי

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-08-2009, 00:35
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי cookoorookie שמתחילה ב "דל, לנובו ואורך חיים"

כיוון שמעבדים לא נוטים להתקלקל, לעניות דעתי הקשר בין כמה הם מודרניים לבין אורך חייהם, קלוש. מה שאולי כן משנה, זה כמות החום שהם מפיקים - מעבד קר יותר זה תמיד יותר טוב.

לעניין לנובו, טוב או לא טוב, אם צריכים את שירות המעבדה שלהם, יש לצפות שהמחשב ישב אצלם כשבוע וחצי עד שיטופל, בתקווה שיטופל (כבר קרה לי שמחשב חזר מתיקון והבעייה נשאר בשלה, ואפילו מספר פעמים ברצף, כאשר כל פעם היה שבוע וחצי המתנה, והיה מדובר עוד על דגם עסקי, שבעצם השבית בנאדם מעבודה...).

לעומת זאת, יש חברות אחרות שנותנות טכנאי עד הבית בדגמים מסויימים של המחשב שלהם. נדמה לי שגם לדל יש דבר כזה, אבל צריך לבדוק אם הוא נכון לדגם המסויים שמעוניינים לקנות.

ישן 09-08-2009, 10:15

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי cookoorookie שמתחילה ב "תודה"

א.
כל עוד העומס נשאר אותו דבר (לא "משדרגים" גירסאות, ולא מוסיפים כל הזמן תוכנות חדשות), אין סיבה שקצב העבודה של המחשב ישתנה.

מה יהיה בעתיד? קשה לדעת. למשל, כשיצא אופיס 2007, צריכות המשאבים לאופיס, גם של מעבד, וגם של זיכרון, זינקו לשמיים, יחסית לגירסא שהייתה לפני כן. אותו דבר בויסטה. כעקרון ברור שככל שהמעבד חזק יותר, הוא יעמוד בגירסאות העתידיות יותר בכבוד, כמה ואיך, איך אומרים.. מאז שחרב בית המקדש.. הנבואה ניתנה לשוטים... לדעתי עם עוצמת המעבדים המודרניים, הבעייה תהפוך להיות יותר של חוסר בזיכרון ודיסק קשיח איטי, מאשר מעבד. אז לדעתי כדאי לקנות מחשב שאפשר לשדרג לפחות ל 4GB זיכרון, אם לא יותר, ועם דיסק קשיח במהירות 7200RPM, ולא 5400 (ובטח שלא 4200!!! מי שקונה 4200, יכול כבר להכין את הפחית צבע כחול כדי לצבוע את המחשב בתור הכנה לזריקה לים...)

ב.
לכל מעבד יש צריכה מקסימלית, נתון המבוטא בשם TDP - Thermal Design Power, ונמדד ביחידות ההספק הסטנדרטיות - וואט (Watt או פשוט W בקיצור)

ישן 09-08-2009, 11:05

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי cookoorookie שמתחילה ב "[QUOTE=שימי] לדעתי כדאי לקנות..."

תלוי. לרוב דיסקים במהירות 7200 פולטים יותר חום מדיסקים של 5400, ולא כל מארז מחשב נייד מותאם לכמות החום שצריך לפזר מהדיסק הקשיח. מה שאומר שאם את אותו דגם (בדיוק, למעט הדיסק הקשיח ששונה) אפשר לקנות גם עם 5400 וגם עם 7200, יהיה ניתן להחליף לאחר מכן את הדיסק ל 7200. אבל כמובן שככה יוצא שמשלמים על שני דיסקים וגם שלא מקבלים את ההנחה-המובנית שיש על העובדה שרוכשים את כל הרכיבים ביחד, ככה שהעלות יוצאת גבוהה בהרבה. אם מתחשבים בזה, שכיום, צוואר הבקבוק במהירות העיבוד של המחשב, הוא לרוב באיטיות הדיסק הקשיח, זה פשוט לא הגיוני לא לקנות 7200, בהנחה וזה אפשרי...

ישן 09-08-2009, 21:28
  Rationalist Rationalist אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.05
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי cookoorookie שמתחילה ב "אני יכולה להבין מהתגובה שלך..."

לא בדיוק. אולי לא ירדת לסוף דעתו של שימי.

שימי מכוון לקנייה של רכיבים איכותיים, בכדי שייעמדו בדרישות עתידיות (אבל גם הוא מתכוון לשנים בודדות). הוא שם דגש על כמות זכרון ועל מהירות כונן קשיח (להבדיל ממה שנהוג להחשיב בטעות כרכיב הקריטי - המעבד), דרכם אפשר גם לוודא שקונים מחשב חדש יחסית (ולא מודל מיושן).

אין נוסחת פלא שתביא למחשב נייד שמיש לאורך שנים. ניתן להשקיע סכום מסוים בכדי לקנות מחשב איכותי וחדש היום, ולקוות שבעוד יותר משלוש שנים הוא עדיין יעבוד בצורה סבירה. אפשר לשלם הרבה יותר ולהשאר בערך באותו המצב. אפשר לשלם פחות, ולקבל משהו שכבר עכשיו לא ממש שווה משהו.

אני חושב כמו שימי, במובן הזה: אם את מתלבטת בין כמה דגמים, זה עם ה-7200 עדיף. זו לא ערובה לביצועים, אבל סביר להניח שהאיטי יותר גם ישן יותר. מעבר לזה, חשוב לקנות זכרון בכמות מספקת (ולויסטה 1GB זה בדיחה), ולהוציא סכום ממוצע ריאלי. אני מניח שתדרשי להוציא קצת יותר מ-4,000 ש"ח אם את מעוניינת במחשב שייראה יום יותר משלוש השנים הבאות (לדעתי, משהו כמו 6,000 בסה"כ).
ישן 10-08-2009, 05:43

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי cookoorookie שמתחילה ב "נשאל ככה:"

כיוון שאני לא מומחה למעבדי אינטל, אולי יעזור למי שכן מבין, המפרט הטכני של שניהם:
ה 3200 כאן: http://ark.intel.com/Product.aspx?id=37160
וה 4200 כאן: http://ark.intel.com/Product.aspx?id=37251

נראה שהראשון מבוסס Merom והשני מבוסס Penryn. אני כמובן [חושב שאני] יודע שהשני מהיר יותר אבל אין לי מושג בכמה. הבדל נוסף הוא שהשני בליטוגרפיה של 45 נ"מ מול 65 נ"מ בראשון, אבל לשניהם אותו TDP של 35 וואט, ועובדים באותו תדר, אם כי ה FSB של השני הוא 800 במקום 667 בראשון.

(לצערי אני לוקח בחשבון שאת דווקא כן משתמשת יותר כבדה ממני. המוצר שנקרא "אופיס" [בהנחה ומדובר בגירסת 2007] כבד יותר מכל דבר שיש אצלי על המחשב... אני עדיין בעד דיסק מהיר, אבל נראה מה יגידו אחרים...)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:56

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר