24-08-2009, 11:17
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.04
|
|
|
מה הקשר בין הציטוט שהבאת ממכתבי לבין מכתבך ?
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "בפועל זה מה שקורה..בטח בשיחות עם מנהיגנו וראשי הממשל של ארה"ב"
יש כאלו ואני ביניהם ונדמה לי שהיום גם ראש הממשלה ומרבית שריו, החושבים שמימוש "זכותנו" על כל הגדה המערבית, יביא לאסון לאומי ולחיסולה של מדינת ישראל. לאחר שנים של התעסקות הגיע הזמן שתבין שהכתבות בגנות הבניה בשטחים באה בשל הדאגה הכנה והאמיתית לעתידה של מדינת ישראל, כמדינה חזקה, משגשגת ובריאה.
אכן אהיה מרוצה אם הסכסוך הפעיל יגיע לסיומו וירושלים תחזור לעצמה, ללא הנספחים, שאינם מתאחים ושאין כל כוונה לאחותם באמת. חלוקת ירושלים הפכה לסיסמא של אלו שאין בכוונתם להגיע לכל הסדר והחפצים לשלוט על למעלה מ- 200 אלף פלסטינאים, בעלי תעודת תושב ישראלי.
באשר למחמוש זכות השיבה אני דוחה אותה מכל וכל. מימושה יביא את קיצנו בדיוק כפי שיקרה אם נמשיך לשלוט על כל השטחים שכבשנו ב- 1967.
גם באשר לפנוי כ-300 אלף יהודים, אתה טועה ובגדול - לדעתי כל הישובים, המאוכלסים באזרחים ישראליים, הצמודי הקו הירוק (ממזרחו) יכללו בשטחי מדינת ישראל, כאשר תקבענה גבולותיה הסופיים.
באשר למקומות הקדושים ליהודים, ולא במקרה אותם המקומות קדושים גם למוסלמים ולעיתים גם לנוצרים. יש להתייחס לכל אתר לגופו. לדעתי מרביתם צריכים להיות מנוהלים ע"י גוף משותף, שיאפשר גישה חופשית וניהולם של פולחנים לכל מי שהדבר חשוב בעיניו.
גם בהקשר להבנת הצדק, המוסר וההגינות קצרה ידך מלהבין את הערותי. בפירוש שהם מנת חלקם הבסיסית של הישראלים . כואב לי כאשר דוקא ישראלים חוטאים לאמת שלהם ונוהגים בניגוד למה שהם.
יתכן והצדק איתך ווכנראה שבדורנו, רצונותי לא יתממשו . אבל אין זה מצדיק הרמת ידים.
וכאן הטעות הגדולה ביותר שלך, שלא ירדת לסוף דעתי וכל הסברי לא מועילים - אני מבקש ללא הרף את טובת הישראלים ואת טובתה של מדינת ישראל. ראה כיצד כל מנהיג ההופך להיות ראש ממשלה נעשה פתאום "שמאלני" ה"מוכר" את ארץ ישראל.
עצם העובדה שאני חי, פועל ויוצר למען הארץ הזאת, מוכיח שיש לנו זכויות בארץ ישראל. אלא שזכויות אלו אינן בלעדיות ולכן יש לחלוק אם חפצי חיים אנו.
|