
31-08-2009, 08:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.01.09
הודעות: 5,552
|
|
|
עניין "נקמת הדם" לא שייך לעניין!
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי hamora
מעין תחת עין כל העולם הופך לעיוור (מוהנדרס גאנדי)
זה לא סתם משפט יפה. ראה למשל את בני דודנו הידועים כל כך בסובלנותם. כשמתחילים עם מעגלי נקמות דם כמעט ואי אפשר לצאת מזה. זו לא תופעה ייחודית לערבים או למוסלמים, למעשה רוב ההסטוריה רוב האנושות התנהגה כך. התוצאה היא מעגלים אין סופיים של נקמות ונקמות חוזרות, השקעה אין סופית של משאבים אנושיים במלחמות שאף אחד לא זוכר למה התחילו וחברות כושלות.
|
מה שבעצם אתה רומז הוא:
1. שבתיק שהמדינה היא התובעת בו, יש צורך להזהר מפחד נקמת דם, במידה וננקוט ביד קשה ביותר עד כדי עונשי מוות על פשעים חמורים.
2. בקביעה כזאת, אנו מחזקים את ידיהם של הפושעים, כדוגמת מיכאל מור, אותו פושע מצפון הארץ שבשיחה טלפונית נשמע אומר את הדברים הללו: צטוט "אמא שלי זונה אם אני לא מזיין את השופט ואת בני המשפחה שלו".
3. במילים אחרות, הוא מבהיר כי מי שיתעסק איתו ויחמיר בעונשו, ישלם מחיר כבד. או , שבעצם הוא מסנדל את מערכת המשפט ומעקר את כוחה בכך שהשופט יחשוש לחייו.
זאת לא נקמת דם. זאת מערכת משפט שמכוונת את עצמה לפרופורציות הנכונות ביחס לענישה.
שרותי בתי הסוהר לא נועדו לשקם, ואםועדת קרפ החליטה על כך בזמנו, הרי שאנו רואים היום שהמערכת נכשלה ובגדול.
בתי הסוהר הפכו לחממות לגידול זן חדש של פושעים שאינם נרתעים מדבר. הללו אינם נרתעים מכל דבר פשע ומוכנים להקריב מספר שנים מחייהם, במידה והם "חיילים" בצבא משפחה כלשהי.
בשל כך נחוצה מערכת חזקה יותר שתוכל להחמיר בצורה משמעותית בענישה. אין לחלק פרסים לפושעים, כי זה מה שעושים כעת השופטים "הנאורים" שלנו.
זאת היא מלחמה אכזרית ומשמעותית בחייה של המדינה, וזאת לא סתם מליצה. מה שיפורר אותנו הוא ההתפוררות החברתית שלנו ולא אוייבים מבחוץ. לכן יש להגיב בכל הכלים העומדים לרשות שלטונות החוק שלא כל אחד ייקח את החוק לידיים.
מספיק כדי לפתוח עתון בבוקר כדי לראות את ההתדרדרות במדרון המוסרי של מדינת ישראל.
חבורה של פרחחים חרדים, ממררים לעיר שלמה את החיים.
חבורת מנהלים דתיים מנהלים סלקציה כנגד ציבור אחר שהוחלט כנגד רצונו לשלוח אותו דווקא למערכות החינוך הדתיות.
ילדה קטנה בוכה - אז מרוצצים לה את הגולגולת ומשליכים אותה כמו חפץ שאין בו שימוש.
*
|