01-09-2009, 20:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 18.08.09
|
|
|
זו לא גישה בריאה
התשובה לשאלה צריכה להיות "אנחנו לא יכולים להבטיח את שלומך את תיחטף, אבל המדינה תעשה ככל יכולתה (עד גבול ומחיר מסויימים) כדי לשמור עליך". אני דווקא לא רוצה להיכנס לנושא בפסקה האחרונה שלך - האם ראוי לשחרר חייל בכל מחיר או לא. אני חושב שלא בכל מחיר אבל לא זה העניין.
התשובה היא "אנחנו ממילא לא יכולים" מובילה לזילות חיי האדם. למה לפרוק נשק, אם ממילא אתה יכול למות בקרב? למה לשים מעקי בטיחות על גגות של בנייני צבא אם ממילא הצבא לא יכול להבטיח את שלומם של חיילים?
החיילים נמצאים כאן כדי להגן עלינו, ואתה צודק שזו גישה בעייתית בישראל שבה כשאזרחים מתפוצצים לחתיכות זה "בסדר" אבל כשחייל נהרג אנשים המומים (אם כי בשנים האחרונות המצב משתפר לדעתי), וזה נכון שהחיילים עומדים במחסום כדי להיות קו הגנה לאזרחים בערים, אבל זה לא אומר שחיים של חייל לא שווים כלום.
וכן, הביקורת על פרשת שליט לגיטימית. לדעתי זה איום ונורא שבסוף יעשו את אותה עסקה שיכלו לעשות לפני שנה ולפני שנתיים, רק בשביל הפוזה של לעשות קצת שריר שבסוף יכופפו לנו ממילא. אם הולכים לשחרר את גלעד באמצעות מבצע צבאי או לחץ קשה אחר על החמאס, ניחא. ההרגשה שלי היא שבסוף ישראל תעמוד בתנאים של החמאס, מה שאומר שאדם בילה שנים מיותרות בשבי. אולי אתה צודק ששווה לשחרר מאות מחבלים תמורת שליט, ואולי אחרים צודקים וזה לא שווה, אבל אני מקווה שגם אתה תסכים שאם שינו שני שמות מתוך 450 בשביל שלוש שנים נוספות של גלעד במרתפי החמאס זה לא שווה את זה.
|