לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-09-2009, 20:40
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מוסקיטו17 שמתחילה ב "שר הביטחון למלש"ב: "המדינה אפילו לא יכולה להבטיח את חייך כשתהיה בצבא""

הוא צודק, זה בהחלט גישה בריאה להדגיש שהחיילים פה בשביל להגן עלינו, ולא להפך.

יש גישה מאוד רווחת בארץ, שעדיף זקנה בת 70 הרוגה מאשר חייל בן 18 הרוג (גם מאוד קל לקבל את זה, הרי היא כבר סיימה את תפקיד חייה), אבל זאת לא צריכה להיות הגישה - חיילים פה בשביל להגן עלינו, וחייל שמתגייס צריך לקחת בחשבון שהוא עלול למות למען המטרה הזאת.

עם זאת אני חושב שיש חובה מוסרית כן להחזיר חייל חטוף הביתה, בגלל שאנחנו סומכים עליו שיהיה מוכן להקריב את חייו למען המדינה, גם אם השחרור עלול להוביל להדרדרות במצב הביטחוני (אפשר לחשוב שכל מי שבכלא שונא אותנו ואלו שבחוץ אוהבים אותנו מכל הלב, אני לא באמת חושב ששחרור אסירים יוביל לסכנה בטחונית גדולה יותר - יהיה נכון מיד אחרי השחרור לקבוע סטנדרטים חדשים ולעמוד בהם, כדי שיהיה ברור שחטיפת חייל היא לא עסק משתלם)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-09-2009, 20:56
  מוסקיטו17 מוסקיטו17 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.08.09
זו לא גישה בריאה
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "הוא צודק, זה בהחלט גישה בריאה..."

התשובה לשאלה צריכה להיות "אנחנו לא יכולים להבטיח את שלומך את תיחטף, אבל המדינה תעשה ככל יכולתה (עד גבול ומחיר מסויימים) כדי לשמור עליך". אני דווקא לא רוצה להיכנס לנושא בפסקה האחרונה שלך - האם ראוי לשחרר חייל בכל מחיר או לא. אני חושב שלא בכל מחיר אבל לא זה העניין.

התשובה היא "אנחנו ממילא לא יכולים" מובילה לזילות חיי האדם. למה לפרוק נשק, אם ממילא אתה יכול למות בקרב? למה לשים מעקי בטיחות על גגות של בנייני צבא אם ממילא הצבא לא יכול להבטיח את שלומם של חיילים?

החיילים נמצאים כאן כדי להגן עלינו, ואתה צודק שזו גישה בעייתית בישראל שבה כשאזרחים מתפוצצים לחתיכות זה "בסדר" אבל כשחייל נהרג אנשים המומים (אם כי בשנים האחרונות המצב משתפר לדעתי), וזה נכון שהחיילים עומדים במחסום כדי להיות קו הגנה לאזרחים בערים, אבל זה לא אומר שחיים של חייל לא שווים כלום.

וכן, הביקורת על פרשת שליט לגיטימית. לדעתי זה איום ונורא שבסוף יעשו את אותה עסקה שיכלו לעשות לפני שנה ולפני שנתיים, רק בשביל הפוזה של לעשות קצת שריר שבסוף יכופפו לנו ממילא. אם הולכים לשחרר את גלעד באמצעות מבצע צבאי או לחץ קשה אחר על החמאס, ניחא. ההרגשה שלי היא שבסוף ישראל תעמוד בתנאים של החמאס, מה שאומר שאדם בילה שנים מיותרות בשבי. אולי אתה צודק ששווה לשחרר מאות מחבלים תמורת שליט, ואולי אחרים צודקים וזה לא שווה, אבל אני מקווה שגם אתה תסכים שאם שינו שני שמות מתוך 450 בשביל שלוש שנים נוספות של גלעד במרתפי החמאס זה לא שווה את זה.
ישן 01-09-2009, 21:13
  avihil avihil אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.10.08
זהו שלי לא נראה כך..
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי מוסקיטו17 שמתחילה ב "זו לא גישה בריאה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מוסקיטו17
ההרגשה שלי היא שבסוף ישראל תעמוד בתנאים של החמאס, מה שאומר שאדם בילה שנים מיותרות בשבי. אולי אתה צודק ששווה לשחרר מאות מחבלים תמורת שליט, ואולי אחרים צודקים וזה לא שווה, אבל אני מקווה שגם אתה תסכים שאם שינו שני שמות מתוך 450 בשביל שלוש שנים נוספות של גלעד במרתפי החמאס זה לא שווה את זה..

אחרת זה היה מבוצע מזמן.. אם אולמרט לא נכנע לדרישות, יש לשער שגם נתניהו יעמוד בלחצים..
"אבל אני חושב שאם האיסלאם ימשיך להתחזק בחברה שלנו החברה שלנו תשתנה לגמרי. אפשר כבר לראות את זה במדינות שבהן האחוז של המוסלמים באוכלוסייה גדל. בבריסל, למשל, אנשים מקבלים מכות משום שהם שותים מים ברחוב בתקופת הרמדאן. אני לא מאמין בקשקושים של הפוליטיקלי קורקט - לא כל התרבויות שוות. אני חושב שהתרבות שלנו טובה יותר".

חירט וילדרס

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:11

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר