
01-09-2009, 11:29
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.04
הודעות: 9,419
|
|
|
זה לא עניין דתי ולא עדתי
מי שהוא חבר של החברים, הכול נשאר במשפחה, במיוחד הכסף, ובמיוחד כשזה סכום עצום שאפשר להתחלק עם הרבה חברים.
אבל מי שהוא עלוב נפש קמצן שגונב קמצוץ שמספיק בקושי רק לעצמו ולא מתחלק עם כל החברים, הוא יינמק בכלא להרבה הרבה שנים.
ככה זה עובד בישראל.
זה לא עניין דתי ולא עדתי:
בין אם מדובר בדתי ובין בחילוני, בין אם הוא מעדות המזרח או מהאשכנזים: מי שגונב הרבה הרבה, הוא יצא בזול, מי שגונב רק קצת, איתו יערכו כפרות, להראות כאילו שיש צדק, כאילו שיש מערכת משפט.
ציטוט:
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=662073
ביום בו הוחמר עונשו של בניזרי, נשלח שר האוצר לשעבר אברהם הירשזון ל-5 שנים וחמישה חודשי מאסר בפועל. השופטת ברכה תום-אופיר גזרה על הירשזון קנס כספי של 450 אלף שקלים, לאחר שהורשע בגניבה, מירמה, רישום כוזב וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. שר האוצר לשעבר הורשע בלא פחות משישה סעיפי אישום חמורים, שהחמור שבהם - גניבה של כשני מיליון שקלים
|
גנב לפחות שני מיליון, שילם קנס של 450 אלף ונשאר עם מיליון וחצי.
לשם השוואה:
ציטוט:
http://news.walla.co.il/?w=//1377637
בית המשפט העליון החמיר הבוקר (חמישי) בעונשו של חבר הכנסת לשעבר עופר חוגי (ש"ס), שהורשע לפני כשנתיים בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ובשימוש כוזב במסמכי תאגיד. השופטים קבעו, כי חוגי ירצה שלוש שנות מאסר בפועל במקום שנתיים, שגזר עליו בית המשפט המחוזי בירושלים. בנוסף, יצטרך חוגי לשלם קנס כספי בגובה 200 אלף שקל, במקום 12 אלף שקל.
|
_____________________________________
יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)
|