לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-09-2009, 15:15
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.09.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "הר הבית: 80 אלף מתפללים מוסלמים הגיעו לתפילת יום השישי"

מתוך סקרנות, וניסיון לגרום לכם להבין איך אתם נשמעים:

מה הייתם אומרים על גולשים בפורום ערבי שמדברים על כך ששמונים אלף יהודים הגיעו לכותל ביום כיפור (או ש 20 אלף מתנחלים נמצאים בחג בחברון), מתייחסים אליהם כאל 80 אלף מתפרעים שמקיפים 500 אנשי ווקף ושואלים כמה עומדים לההרג משני הצדדים מתוך ההנחה שהמתפללים ינסו לרצוח את אנשי הוואקף?

אני הייתי קורא לאותם חברי פורום ערבי דמיוני גזענים ואנטישמים, ופועל לחסימתם מהפורום.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-09-2009, 19:57
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "אני הייתי מכנה אותך: "אדם בעל..."

כאשר מדובר באמירה שבסבירות גבוהה תעליב אנשים על בסיס אתני - אני לא חושב שזה הומור.
בטח ובטח כאשר דברים דומים הנאמרים על בני הלאום והדת שלי מתקבלים ע"י רובם כסממן בוטה לגזענות ואנטישמיות.

למען האמת אתה מזכיר לי את התינוק בן השנתיים שצועק "קקה, פיפי" על שולחן האוכל ליד האורחים ובטוח שהוא גאון גדול.
אבל אני לא מכיר אותך מספיק בשביל באמת לדעת...

ישן 05-09-2009, 01:05
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "[QUOTE=cre666]כאשר מדובר..."

סאטירה לשם סאטירה היא כמו חרישת שדה לשם החרישה - שום תועלת לא תצמח מזה - רק יבלית.

סאטירה היא דרך מאוד יעילה להעביר ביקורת בצורה לא קאנונית.
הדובר לא מעביר ביקורת, אלא תולה האשמות רבות, מתאוות רצח לאומנית ועד פשיעה- אך ורק במוצא האתני של אוכלוסיה מסויימת.
זו, לעומת זאת, סאטירה. יש לו ביקורת על נטיית השופטים להקל עם עבריינים, והוא מעביר בדיוק מה בעייתי איתה.

במקרה הנוכחי הכותב מסווה גזענות בוטה כסאטירה, וחושב שהוא חכם יותר מכולנו.

אני, כאחד, מאוד לא אוהב את זה. בלשון המעטה.
אני לא רואה הבדל בין מה שהוא עושה לבין התעמולה הפלסטינאית בדמות "פרפור".

תעבור על כל ההודעות שלו, במיוחד כאלו שהוא פתח, ביומיים-שלושה האחרונים, ותגבש דעה.

נערך לאחרונה ע"י cre666 בתאריך 05-09-2009 בשעה 01:22.
ישן 05-09-2009, 03:05
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "[QUOTE=cre666]סאטירה לשם..."

אני מזהיר אותך מראש – דיון עקרוני ידרוש נאום שלם.
אותו בחור
, שלא בטובתו, רק מגרד את קצה קצהו של הר געש קיים.
סאטירה יעילה (לדוגמא הקומיקס של ג'ורג' גרוס, ד"ר סטריינג'לאב של קיובריק, גוליבר של סוויפט או חוות החיות של אורוול) מציגה את החולשה בתאוריות הקיימות, את הפערים בהם ולרוב מציגה אלטרנטיבה.
אבל מה שאני רואה אצל אותו כותב, ומה שראיתי בתוכניות טלוויזיה שהוגדרו כתוכניות סאטירה בארץ (לפחות עד שסילקתי את מכשיר הטלוויזיה מביתי לפני כ-9 חודשים) הוא זלזול לשם זלזול ללא שום אמירה, כלשהי.
שניהם השתמשו בטכניקות של הסאטירה - אבל לא הציגו שום טיעונים לשום כיוון, רק זלזול בוטה חסר ערך מוסף. סוויפט השתמש באותן טכניקות בדיוק כשכתב את "מסעותיו של גוליבר" כביקורת מאוד חריפה על התרבות הבריטית של זמנו - אבל הייתה לו ביקורת נוקבת, היו לו מסרים, היו לו טיעונים חזקים והוא הציע אלטרנטיבות. זלזול אצלו (ואצל סאטיריקאנים בכלל) היה אמצעי אחד מקשת של אמצעים בהם השתמש ע"מ להעביר את הביקורת שלו.
כאן נראה כי הזלזול וההעלבה הם הם היעד, מכיוון שאין שם שום דבר מעבר להם.
ונגד הזלזול הזה אני יצאתי - לא נגד סאטירה, לא נגד חופש הביטוי - ובטח שלא נגד הומור כהומור.

בחברה מנומסת, בה כל אדם מבוגר ממך הוא "אדוני" וכל אישה היא "גברתי" או לפחות "עלמה" - אתה יכול להתיר את הרסן ולהרשות (במקרים מסויימים לעודד) טשטוש גבולות.
במדינה בה כל אחת היא "כוסית" או "מכוערת" וכל אחד הוא "אחי" או "גבר" - אתה לא יכול להרשות לעצמך מותרות כאלו, כי ההבדל ביו סאטירה מהותית לבין זלזול והעלבה לשמם לא קיים.

אם אני לא מסכים עם דבריו של אדם (ואתה עד לכך) אני בד"כ אגיד שאני חושב אחרת ואני אציג את הטיעונים שמאירים את הפגמים בתאוריה שלו ואת הטיעונים שמחזקים את התאוריה שלי.
אני לא ראיתי שום דבר בסגנון זה בדבריו, באותה תוכנית מדוברת, ולמען האמת אני לא ראיתי הרבה ביקורות יעילות גם בתוכניות חדשות\אקטואליה.
בשנים האחרונות נראה כאילו מתרכזים בלצעוק עד כמה כולם מטומטמים, מבלי להעמיד טענות שיתמכו בעמדה זו, שלא לדבר על הצעת חלופה כלשהי לדרך אותה תוקפים.

לפני מספר חודשים, במהדורת החדשות של ערב שבת של אחד הערוצים המסחריים (שד"א הציבה בדחן בתור קריין החדשות של ערב שבת) שמעתי את הקריין אומר לאחר שהשמיעו ציטוט של נשיא המדינה "נו, טוב, אז הוא אמר" תוך גיחוך.

אם אותו קריין באמת היה רוצה להעביר ביקורת על דברי הנשיא זו זכותו (אם כי מתוקף היותו קריין לא מתפקידו), אבל הייתי מצפה שיגיד מה בעייתי בעיניו בדברי הנשיא, למה זה בעייתי בעיניו, מהן האופציות האחרות, מה הוא חושב שהנשיא היה צריך לבחור ולמה הוא חושב כך.
כך מעבירים ביקורת בצורה יעילה. אחרי שישלטו בבסיס, יוכלו לעטוף אותה בעטיפה של סאטירה ככל שירצו.

אני חי בגוש דן לאחרונה ואני פוגש בני 22+ שמזלזלים בכל דבר שזז, לא מעריכים שום דבר, אבל כשאתה מקלף מהם את הצבע, ושואל מה הבסיס לדעות שלהם, אתה מגלה שהם חלולים לחלוטין. אין להם שמץ של ידע בהיסטוריה אזורית, או אפילו היסטוריה מקומית – אין להם מספיק ידע ע"מ להגן על עמדותיהם 30 שניות ברצף - והם בטוחים שהם יודעים מה "המדינה הזאת" צריכה לעשות.
ואם נרד לעומקו של עניין נראה שמדובר בכשל חינוכי – חוסר בכבוד בסיסי, נימוס ותרבות.

לדעתי אם נציג בטלוויזיה ובפורום דוגמא לאיך כן מעבירים ביקורת, ונראה דוגמא של איך כן צריך להתנהג, זו תהיה נקודת התחלה טובה.
כי הנוער הזה למד את הגישה הזו מאיפשהו, ובניגוד אלי ולאיך שאני גדלתי - באזורים אלו לא נתקלתי ב"נוער ברזלים". אלו לא ילדים שגדלו ברחוב, ולפי מה ששמעתי מהם המעורבות של ההורים שלהם בחינוך שלהם הייתה אפסית, ורוב מה שהם כן רואים בטלוויזיה אלו בדיוק אותן תוכניות סאטירה.
הזלזול והמשטמה האלו, שאין שום דבר מהותי שתומך בהם (ואם היה – אותו בחור כבר היה שם טענות מוצקות על השולחן) – הם אלו שחורים לי, פחות הצעטפת (הסאטירה), אלא יותר העובדה שהיא הפכה למהות.

ישן 05-09-2009, 03:47
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "[indent][size=2]אני מזהיר..."

תראה, תשמע...

מה שכתב הבחור לא יכול לעמוד עם אותם כותבים שהזכרת, ואם נתחדש לרגע- גם לא עם יוצרי סאות'פארק או קווין סמית שלקחו את הסאטירה למחוזות רחוקים. אז ההומור שלו גס, נוראי, לא מצחיק וחסר מטרה. להתרעם אתה תמיד יכול, לקרוא לו גזען אתה תמיד יכול, לשלול את זכותו- אינך יכול ואסור להרשות שתוכל.

אגב- דיברת על בריטניה המנומסת. האם בארה"ב, שבעיני נתפסת גסת רוח יותר (מחילה על ההכללה), הסאטירה לא נחשבת בעיניך? וארצות הלבנט? מה עם אפרים קישון אללה ירחמו?
אז כן, יש לנו בהמות גסות רוח במדינה. רצוי שתחונכנה, אבל בינתיים הן זכאיות לאותה הזכות להצחיק (או לנסות).

מי הקריין שהוא גם בדרן? חידשת לי, אינני מעלה אחד כזה בדמיוני.

אם אעשה עוד הכללה אחת, אוסיף שככל שאני נחשף לשכבות עשירות יותר, אני מבין כמה החינוך באמת רקוב. אם חשבתי פעם שזה עניין של כסף, אני מבין שלכסף יש השפעה הפוכה על חינוך ועל ערכים. הוריהם מצאו בייביסיטר זול יחסית- הטלויזיה והמחשב, ופינו זמן לפיתוח האישי שלהם

ישן 05-09-2009, 15:23
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "..."

הכותב, לעניות דעתי ותוך הכללה של מקרים שתסמיניהם דומים, רכש את הגישה המזלזלת והמעליבה מאותה תרבות צריכה שמקבלת גושפנקא מאמצעי התקשורת, ובעצמו כנראה לא ידע שסאטירה עצמה היא לא הלעגה וזלזול, אלא שאלו רק אמצעים המשמשים בידי הסאטירה ע"מ להשיג מטרה נעלה יותר - במקרה זה ביקורת חברתית בונה.

אני לא מתכוון לשלול את זכותו של הכותב להעליב את הסאטירה בכך שהוא קורא להלעגה וזלזול סאטירה.
אני כן שם דגש על כך שגזענות מוסוות ע"י הלעגה אינה סאטירה, ומונע ממנו להסתיר את גילויי הגזענות כסאטירה.
מעבר לכך אני מנסה להסביר לאותו פרט כיצד כן ניתן להעביר ביקורת בונה ומנסה לדרבן אותו לכיוון זה (או להוקיע אותו בתהליך).
אני מאמין גדול בכך ש"אם אינך חלק מהפתרון - אתה חלק מהבעיה". אני מסרב להיות חלק מהבעיה פה.

גם בארה"ב יש סאטירה טובה ואלגנטית (רוב היחס של מרק טווין בספריו לחברה הממוסדת הוא סאטירי*). פשוט בימינו לרוב האנשים שם כנראה אין באמת טענות מהותיות, אחרת הם היו טוענים אותם תוך שימוש באמצעים סאטיריים (כמו שמיעוט מהם עושה), ולא רק משתמשים באמצעים סאטיריים ללא פואנטה.
אפריים קישון ד"א הוא סאטיריקן בחלק גדול ממחזותיו לפחות**. נכון שבמופעי הבידור שלו לפעמים לא היה מסר, אבל אדם שמעביר מסר בחלק מהותי מהזמן - אני אהיה מוכן לקבל שיש נקודות זמן שאינו מעביר שום מסר.
זה לא המקרה כאן.

באשר ל"קריין" החדשות שמועל בתפקידו בצורה תדירה - מדובר ביאיר לפיד. למיטב זיכרוני במעל ל50% מהמהדורות במקום לקריין את החדשות, הוא זולג לפרשנות ובכך יוצר תערובת אחידה של עובדות ודעות שניתן לקרוא לה בהרבה שמות - אבל לא חדשות. הוא שכח שלא מדובר ב"תוכנית אירוח" שבה הוא יכול להציג את תמונת המצב הנוחה לו תוך התייחסות רצינית רק לעובדות המתאימות לו. החדשות הן דיווח של העובדות - לא דעות אישיות של קריינים.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* אתה זוכר איך טום סוייר קיבל תגי הצטיינות מהכומר מבלי לדקלם פסוק אחד בע"פ? הוא משכנע אחרים ש"עבודה זה טוב" (צביעת הגדר), הם משלמים לו בשביל לעבוד במקומו, והוא משתמש בזה בשביל לרכוש את הסרטים (מעיין פרס ביניים) שאחרים קיבלו על כך שדיקלמו את הפסוקים בע"פ. זו העברת ביקורת מאוד ממוקדת על שיטות החינוך של אותה תקופה.
ואיך הזקנה מזהה שהאק פין מתחזה לבת? הוא מצמיד את ברכיו ע"מ לתפוס משהו, ולא פורס אותן (הרי יש לו שמלה, שום דבר לא יפול בין רגליו). זה מעלה את השאלה של האק "אם הן כל כך יעילות - למה גברים לא לובשים שמלות?". חץ מדויק לאפליה על רקע מיני.
יש גם הרבה דוגמאות אחרות ביחס לעבדות שניתן לראות יחס סאטירי לחברה בשני הספרים האלו.

** קח לדוגמא את סצנת השידוך בחממה ב"סאלח שבאתי". ההתמקחות לא נועדה להלעיג את הצדדים, אלא ע"מ להראות את הבדלי החשיבה בין הקבוצות, ולשמרות כל אלו - הם עדיין בני אדם.

נערך לאחרונה ע"י cre666 בתאריך 05-09-2009 בשעה 15:27.
ישן 05-09-2009, 14:32
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "[QUOTE=cre666]סאטירה לשם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
ועדיין היא לא אסורה.
גם לספר בדיחות שואה רק בשביל להצחיק את החבר'ה או לזעזע (בניגוד, למשל לניצולים שיספרו את זה כי זה עוזר להם להתמודד) נשמע פסול, אבל חוקי, מותר ורצוי. ואם תפסול שלב זה, איפה תיעצר?

אני לא מתייחס להודעה ספציפית של אותו גולש, רק בודק למה משתמע ממך שאתה מתנגד לסאטירה לשם סאטירה, או הומור לשם הומור.

להשתייכות האתנית/לאומית של מספר הבדיחה והקבוצה המשמשת מטרה יש משמעות. זה דבר אחד לשמוע ישראלי מספר בדיחות שואה, אולי זה טעם רע אבל פסיכולוגים יספרו לך שזו דרך התמודדות. גרמני שפורץ במחרוזת משעשעת על הוואי מחנות הריכוז במלחמה לא יוכל להנות מאותה הסלחנות.

ישן 05-09-2009, 16:25
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
ההבדל נורא פשוט - עד כדי כך פשוט, למען האמת, שהיית אמור לזהותו בעצמך...
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "מתוך סקרנות, וניסיון לגרום..."

ההבדל הוא שאם המצב היה הפוך - ל-א היו 80,000 יהודים שיעלו להתפלל בכותל (או בכל מקום אחר,
למען האמת...).
איך אני יודע זאת? כי כאשר שלטה ירדן (אותה מדינה שעל הליברליזם החילוני המומצא שלה, מרחת
כאן אלפי תווים) בעיר העתיקה - לא הגיע יהודי אחד להתפלל...

במקום לגלגל עיניים ולהגדיר את אלוויס ולבני כ"גזענים", מותר להיות כן והגון, ולהסתכל למציאות בעיניים
פקוחות, ולפחות לנסות לאפשר לסיסמאות הנבובות של השלומיזם, לערפל את הראייה.

באופן אישי, הייתי נמנע מיציאתו של אלוויס, ואני מוצא אותה סרת-טעם, אבל התגובה שלך גרועה בהרבה,
כיוון שהיא סילוף חמור של המציאות, ומציגה את הקרבן והעבריין כתמונת מראה האחד של השני.
ישן 05-09-2009, 17:20
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ההבדל נורא פשוט - עד כדי כך פשוט, למען האמת, שהיית אמור לזהותו בעצמך..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
ההבדל הוא שאם המצב היה הפוך - ל-א היו 80,000 יהודים שיעלו להתפלל בכותל (או בכל מקום אחר,
למען האמת...).
איך אני יודע זאת? כי כאשר שלטה ירדן (אותה מדינה שעל הליברליזם החילוני המומצא שלה, מרחת
כאן אלפי תווים) בעיר העתיקה - לא הגיע יהודי אחד להתפלל...

אוה, שלום לך.
טענה מעניינת מאוד, במיוחד בהתחשב בעובדה שבהודעה אליה הגבת לא דיברתי על 80,000 יהודים שעולים להר הבית.

זה מה שכתבתי:
ציטוט:
מה הייתם אומרים על גולשים בפורום ערבי שמדברים על כך ששמונים אלף יהודים הגיעו לכותל ביום כיפור (או ש 20 אלף מתנחלים נמצאים בחג בחברון), מתייחסים אליהם כאל 80 אלף מתפרעים שמקיפים 500 אנשי ווקף ושואלים כמה עומדים לההרג משני הצדדים מתוך ההנחה שהמתפללים ינסו לרצוח את אנשי הוואקף?

אבל למה לצפות ממך שתתיחס למה שנאמר?
כמו תמיד אתה התייחסת, וכנראה תמשיך להתייחס, למה שאתה החלטת שאחרים אמרו...

ישן 05-09-2009, 23:01
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
סילוף על גבי סילוף. אני התווכחתי על עצם קיומה של האפשרות שהעלית...
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "[QUOTE=ori]ההבדל הוא שאם המצב..."

מעבר לעובדה, שלא כתבתי על יהודים בהר הבית, אלא בכותל (כן, גם לשם המסלמים העדינים שלך לא
הרשו ליהודים להגיע, כאשר שלטו במרחב הזה), הרי שנוכחותם של רבבות יהודים במקום - מתפרעים או
לא מתפרעים - הוא פשוט פיקציה נלעגת...

הניסיונות שלך לייצר מציאות כאילו יכולה להיות סיטואציה בה אלפי מתפרעים יהודיים מקיפים אנשי אכיפת
חוק מסלמים, היא אפילו לא בדיחה תפלה (מעבר למשוואה הלא-מדוייקת בעליל שמתחת בין שוטרים
לבין אנשי וקף, אבל האמת היא שכולם כבר התרגלו לפסאודו-ידע שלך...). כאשר תהיה מציאות כזו
אפשרית בעולם שמחוץ לקסדת ה-VR שחושב כל שלומיסט שמכבד עצמו - יהיה ערך לניסיון התפל
לחפש גזענות אצל אנשים שמעלים חשש (גם אם באופן סר טעם) להתפרעות מסלמית בסיומה של
תפילת יום ו' על הר הבית...

אתה תמשיך להעלות ספקולציות שמטרתן השמצת אלה שלא חושבים כמוך (יותר נכון שלא מדקלמים כמוך
את מנטרות השלומיזם המנותקות מהמציאות), ותצטרך לחיות עם זה שיהיו מי שימשיכו לתקן את
הסילופים שלך, מבלי שיש לך יכולת "למתן" אותם או ,לטפל" בהם...
ישן 05-09-2009, 01:09
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "[QUOTE=cre666]ומה תעשה אם..."

ידוע גם שהוא היה שייך ליבוסים לפנינו ולמוסלמים ונוצרים אחרינו (עד 67).
אז מה הועילו חכמים בתקנתם?

וללא כל קשר - האיסור לעלות להר הבית נובע מכך שלא ניתן להיות בטוח באיזה חלק מהמשכן אתה נמצא, ואתה עלול לעמוד בחלקים שהעונש על כניסה אליהם הוא מוות, ע"פ הלכות היהדות.
אין שום קשר למוסלמים.
עצם העובדה שנתנו את השטח לווקף (בהשאלה, עד שיבוא המשיח) חסכה לנו מלחמת אחים בין ארכאולוגים חילונים וזרמים משיחיים מצד אחד לזרמים האורתודוקסיים מצד שני.
(המשפט האחרון נועד גם לנוסטור וללינוקסבוט)

נערך לאחרונה ע"י cre666 בתאריך 05-09-2009 בשעה 01:11.
ישן 05-09-2009, 03:10
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "דווקא יש כמעט תמימות דעים,..."

תמימות דעים לגבי מה?
שהווקף גורם נזק בלתי הפיך לממצאים ארכאולוגיים? נכון.
שאם לא היה הווקף מצבנו היה טוב יותר?
רק תחשוב על כל אותם משיחיים שיעלו לשם בשביל לתכנן את בית המקדש הבא והיהדות האורתודוקסית תרגום אותם באבנים בגלל דין כרת.
אתה חושב שאם מרעיבה הוציאה את המירע שבהם?
אני לא רוצה לחשוב מה יקרה כשהם יעמדו מול יהודים שהולכים על מיקומו האפשרי של הדביר.
הווקף היה פתרון רע, אבל הוא חסך לנו עוד גורם פילוג גדול בעם.

ישן 05-09-2009, 14:20
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "ואולי אם היו מהומות של חרדים..."

כשהרב קוק ז"ל (שאליו דווקא יש לי הרבה כבוד) אמר לתלמידיו "לסגור את הגמרות" קיבלנו את העליה לסבסטיה, גוש אמונים ואת המפעל ההתנחלות.
עם אנשים כמו הרב גורן ברבנות צה"ל ומתחילת השבעים כרב הראשי לישראל והרב ישראל אריאל - תודה לאל (ולתבונתו שלו) שהרב קוק לא הורה על בניית בית מקדש שלישי.
גם כך הייתה התנגדות רבה למשנתו של הרב קוק בזרמים החרדיים, הקטע על שאמל"ח ישראלי הוא קדוש בפני עצמו כי הוא מהווה כלי לביצוע מצווה (כיבוש הארץ), שעבודת אדמה שווה למצוות הנחת תפילין ושהיא חשובה הרבה יותר מהקמת ישיבות, שלא לדבר על כך שכל פושע בישראל קדוש (אם ירצה ואם לא), ההגדרה של החרדים הלא-ציוניים כופרים, ולעומתם את הרצל כמשיח בית-יוסף...

אם היה מוסיף על כך הנחיה לעלות להר הבית, קשה לי להאמין שהחרדים, שחלקם ממילא ראו בו ככופר, לא היו מוציאים דין כרת עליו ועל כל מי שיעלה בהר.

Off topic - אולי מישהו מיוצאי מרכז הרב המבוגרים יותר פה יוכל לענות לי על שאלה ישנה:
יש למישהו מושג מאיפה רכש הרב קוק ז"ל, ליטאי במקורו, את הביטוי "הוטטנטוט" כמייצג תרבות זרה כלשהי?
זה ביטוי דרום-אפריקאי מובהק...

ישן 06-09-2009, 02:06
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי לב כל-רואה שמתחילה ב "[QUOTE=cre666]ומה תעשה אם..."

הבעיה שלי עם יהודים על הר הבית היא שזו נקודת פילוג מהותית.
אני מפחד ממה שיקרה כשרבנים מהזרמים המשחיים יאשרו עליה להר הבית, מה שיטיל בעיני הזרמים האורתודוקסים דין כרת עליהם. מי הרב שיחתן זוג שעל אחד מהם מוטך דין כרת? ימהול את ילדיהם?

אם היית יכול לקבל הסכמה של כל הזרמים הגדולים - לי זה לא משנה.
ע"פ מיטב היכרותי את פסקי ההלכה הקיימים - זה בלתי אפשרי.

ישן 06-09-2009, 08:40
  לב כל-רואה לב כל-רואה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.02.08
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "הבעיה שלי עם יהודים על הר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי cre666
הבעיה שלי עם יהודים על הר הבית היא שזו נקודת פילוג מהותית.
אני מפחד ממה שיקרה כשרבנים מהזרמים המשחיים יאשרו עליה להר הבית, מה שיטיל בעיני הזרמים האורתודוקסים דין כרת עליהם. מי הרב שיחתן זוג שעל אחד מהם מוטך דין כרת? ימהול את ילדיהם?

אם היית יכול לקבל הסכמה של כל הזרמים הגדולים - לי זה לא משנה.
ע"פ מיטב היכרותי את פסקי ההלכה הקיימים - זה בלתי אפשרי.

התירוצים המאד המוזרים שלך לא גורמים לי להבין, מדוע מסירת המקום הכי קדוש לנו אל הווקף המוסלמי
חסכה מאיתנו מלחמת אחים...
אני פשוט לא מבין את ההגיון המוזר הזה שלפיו עם צריך למסור את המקום הכי קדוש לו לאויב,
כדי להמנע מסכסוכים פנימיים.

מעניין שפת---אום אכפת לך מה רבנים חושבים. ואני עוד חשבתי שאתם השמאלנים סולדים מכל מה שקשור ברבנות והלכה.... הרי תמיד הייתם נגד עירוב רבנים בענייני המדינה.
ובכלל, אם באמת היה קיים דין כרת על עלייה יהודית למקום הכי קדוש ליהודים,
הרי שמסירת הר-הבית לגויים הינה מעשה חמור פי כמה וכמה.

בקיצור, אני לא מאמין לתירוצים שלך.
הרושם שלי הוא שאתה צריך אותם כדי לתרץ למה לא צריכה להיות שם ריבונות יהודית מוחלטת.
כי זה מה שבאמת מפריע לך.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://he.manhigut.org/templates/mlevi/cutimages/top_logo.jpg]

"צדק צדק תרדוף"

ישן 06-09-2009, 15:38
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי לב כל-רואה שמתחילה ב "[QUOTE=cre666]הבעיה שלי עם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי לב כל-רואה
מעניין שפת---אום אכפת לך מה רבנים חושבים. ואני עוד חשבתי שאתם השמאלנים סולדים מכל מה שקשור ברבנות והלכה.... הרי תמיד הייתם נגד עירוב רבנים בענייני המדינה.
ובכלל, אם באמת היה קיים דין כרת על עלייה יהודית למקום הכי קדוש ליהודים,
הרי שמסירת הר-הבית לגויים הינה מעשה חמור פי כמה וכמה.

עברת להכללות שמרשיעות אדם רק על סמך נטיה פוליטית שלו?
זה סביר, הגישה הזו נפוצה פה.
אבל לאור העובדה ששכל ולוגיקה כבר הוכחת שיש לך - תזכר בדיונים שלנו בעבר.
אני אי פעם הבעתי סלידה או זלזול ביהדות?
הדברים היחידים שאי פעם הבעתי בהם סלידה וזלזול והם קשורים במידה כלשהי ליהדות -
הם כפיה דתית וקנאות דתית (ע"ע הסיקריקים ששרפו את המזון בירושלים הנצורה ורצו לדקור את "גופתו" של בן זכאי).
אני לא חושב שנכון שרבנים, או מצוות דת ינהלו את המדינה - וגם לא טענתי שזה מה שצריך לעשות במקרה זה.
כן טענתי שמהלך כזה יפגע בעם שלנו, שגם כך הוא מפוצל ומפולג.
לא בטוח שאתה מבין את ההשלכות - כרת מוטל (בין היתר) על ע"ז, גילוי עריות, אכילה ועבודה ביום כיפור.
להתיר עליה להר הבית ליהודים - שקולה להתרת פשעים אלו, שהעונש עליהם זהה.
אתה באמת חושב שאם רב כלשהו יגרום לתומכיו לעלות להר הבית (ויש כאלו שכבר היום טוענים שזה מותר, פשוט בלתי אפשרי) הוא ותומכיו ימשיכו להחשב כיהודים? הם יחשבו כחוטאים להכעיס שמטמאים בידיעה מלאה את קודש הקודשים.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי לב כל-רואה
בקיצור, אני לא מאמין לתירוצים שלך.
הרושם שלי הוא שאתה צריך אותם כדי לתרץ למה לא צריכה להיות שם ריבונות יהודית מוחלטת.
כי זה מה שבאמת מפריע לך.

אז אתה עיוור.
איזו סיבה יש לי להתנגד לריבונות יהודית שם?
העובדה שאתה מתייג אותי כ"שמלאני"? אז יש לי חדשות בשבילך, רוב האנשים, המגדירים עצמם כשמלאנים, שדיברתי איתם מגדירים אותי כימני.
למה? לא בגלל שאני ימני. בגלל שכמו רוב האוכלוסיה קל להם יותר לתייג אותי כאחד מ"הם" מאשר להקשיב למה שיש לי להגיד. בדיוק כמו אלו מפה שמתייגים אותי כ"שלומיסט" ללא קשר לדעותי ואמונותי.

יודע מה? אל תקשיב למה שאני אומר לך.
לך לרב חרדי ותגיד לו שיכולה להיות לך אפשרות לעלות להר הבית, ושאתה מכיר פסיקה של הרב שלמה גורן, שהיה הרב הראשי לישראל, שזה מותר*.
תראה מה התגובה שלו.

* אתה לא תשקר ד"א. הפסיקה הנ"ל שרירה וקיימת, ובתור תקדים - אני, בגיל שנתיים, נלקחתי לשם ע"י סבא שלי לטיול. אין לי זכרונות מהאירוע, אבל יש לי תמונה בה אני יושב על מדרגות מקדש אל-אקצא.

נערך לאחרונה ע"י cre666 בתאריך 06-09-2009 בשעה 15:42.
ישן 06-09-2009, 12:49
  BigSmoke BigSmoke אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.09
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "הבעיה שלי עם יהודים על הר..."

יהודים על הר הבית הם לא נקודת פילוג, אלא בנייה על הר הבית היא נקודת הפילוג. אם המשמעות היא רק עלייה להר הבית, אז אני תומך בה, אם כי אני הייתי מעדיף את התפילה בכותל המערבי.

היהודים יודעים להתפלג כשצריך לעשות משהו וזה יהיה פחות או יותר ככה: ויכוח על מי יבנה, ויכוח על כמה להשקיע, ויכוח על מה יהיה שם, ויכוח על חומרי הגלם, ויכוח על מי בכלל צריך להחליט (הממשלה המכהנת? הרבנות הראשית? הרבנים?), ויכוח על המוסד שיהיה אחראי על זה, ויכוח על המוסד שיפקח על המוסד שאחראי לזה וכו'. בקיצור, גם אם החלטה כזו היתה מתקבלת לא היו עושים כלום גם עוד 100 שנה.

מבחינת הר הבית עצמו כפי שהוא כיום, אין סיבה שמערת המכפלה בחברון תהיה שונה מכך שגם יהודים וגם מוסלמים יוכלו להתפלל בו. אני בסך הכל בעד, אם כי ברור לי שמדובר בשינוי סטטוס קוו שעלול להביא למאבק מהצד המוסלמי וזו תיבת הפנדורה שבגללה אף ממשלה לא תעשה צעד חריג שכזה, בעיקר אחרי מה שראינו ב1996 עם מנהרת הכותל.
ישן 06-09-2009, 15:46
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "יהודים על הר הבית הם לא נקודת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי BigSmoke
יהודים על הר הבית הם לא נקודת פילוג, אלא בנייה על הר הבית היא נקודת הפילוג. אם המשמעות היא רק עלייה להר הבית, אז אני תומך בה, אם כי אני הייתי מעדיף את התפילה בכותל המערבי.

אתה טועה ומטעה.
על עצמם העליה להר הבית יש היום דין כרת ע"י הרבנות הראשית לישראל, ובתמיכרת רוב הרבנים של כל הזרמים (כולל הזרם הדתי לאומי מבית הרב קוק - שמכיל את רובה המוחלט של האופוזיציה לפסיקה זו).

ישן 06-09-2009, 16:21
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "יתכן שאתה צודק, לא בדקתי..."

להבנתי המוגבלת הוא נובע מכך שאמנם יש זיהוי מקובל למיקום בית המקדש עך הר הבית, אבל הוא לא וודאי, כך שאתה לא יכול להיות בטוח על איזו אדמה אתה עומד - ויש חלקים בו שיש עונש כרת על כניסה אליהם כמו הדביר, ולאנשים טמאים - נידה, מגע במת ואפילו טומאה קלה - כמו אכילת בשר נבלה (כלומר משחיטה לא כשרה).
כך שכל מי שאכל בשר שלא עבר שחיטה כשרה, ולא היטהר ממנו אח"כ - דינו כרת אם יעלה בהר.
אף אחד לא רצה להיכנס לפינות הללו - אז פשוט אסרו עליה להר הבית.

ישן 05-09-2009, 17:59
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "דיין החרמן ושודד העתיקות הורה..."

אדון דיין היה נחש יותר גדול ויותר גרוע משמעון פרס. אדון דיין הפיל את האשמה שלו על אחרים יותר מפעם אחת.
לדוגמא "עסק ביש". בניגוד למה שרשום בויקיפדיה, היה לו יד בעניין. לאחרונה נחשפו נתונים חדשים ודיין בהחלט היה מעורב בעסק הזה.
ב 67, אם אותו קצין גבוה בצה"ל שלא ארשום את שמו. היה מקשיב לאותו רבי והורס את הר הבית לפני שהדרג הפוליטי התערב(אדון דיין). היה עושה לישראל טובה ענקית.
ב 73 הוא וגולדה דאגו לעזור למצרים, שיהיה סיכוי להשיג שלום עם המצרים אחרי זה על חשבון הנופלים במלחמת יום הכיפורים.
הדבר המצחיק והעצוב הוא עוד יותר הוא, שישראל יכלה לקבל הסכם הרבה יותר טוב עם מצרים כמה שנים לפני כן. בו עזה הייתה חוזרת למצרים. הממשלה בישראל לא קיבלה את אותו הסכם ואנחנו משלמים את המחיר עד היום עם החמאס.
ככה שאם נשפוט את התרומה של אדון דיין, הוא יותר הזיק לנו מאשר עזר למדינה שלנו.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

נערך לאחרונה ע"י linuxsboot בתאריך 05-09-2009 בשעה 18:01.
ישן 05-09-2009, 20:16

בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "דיין, כמו רבין, גרמו לנזק..."

רבין עשה את הטעות בגלל שמעון פרס. פרס, כמו שרבין קרא לו "נחש",פרס היה נחש ונשאר נחש. הסכם אוסלו שייך לפרס ולא לרבין במקרה ולא ידעת זאת על זה אתה מדבר. תאשים את שמעון פרס בהסכם אוסלו בלבד ואז את ביבי בהסכם אחריו. זה שהתיקשורת עשתה מה שעשתה עם רבין אחרי מותו, זה משהו אחר כבר. רבין לפחות חשב על עם ישראל, בניגוד לדיין לשם הדוגמא.

דיין היה נחש גרוע מפרס. עקב המעשים של דיין השם הציבורי של יותר מדי אנשים נפגע ולא בצדק, כמו עסק ביש למשל או מלחמת יום הכיפורים.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 05-09-2009, 20:39
  elvis1977 elvis1977 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.07
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "רבין עשה את הטעות בגלל שמעון..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי linuxsboot
רבין עשה את הטעות בגלל שמעון פרס. פרס, כמו שרבין קרא לו "נחש",פרס היה נחש ונשאר נחש. הסכם אוסלו שייך לפרס ולא לרבין במקרה ולא ידעת זאת על זה אתה מדבר. תאשים את שמעון פרס בהסכם אוסלו בלבד ואז את ביבי בהסכם אחריו. זה שהתיקשורת עשתה מה שעשתה עם רבין אחרי מותו, זה משהו אחר כבר. רבין לפחות חשב על עם ישראל, בניגוד לדיין לשם הדוגמא.

דיין היה נחש גרוע מפרס. עקב המעשים של דיין השם הציבורי של יותר מדי אנשים נפגע ולא בצדק, כמו עסק ביש למשל או מלחמת יום הכיפורים.

"כשכש בכלב"?

יש תמונות, יש נאומים ( מצמרר לשמוע את "נאום הקטיושות" שלו ) , אז תהיה בטוח: רבין חתם על ההסכם מרצונו ,אם כי לא בדקתי את רמת האלכוהול בדמו בעת החתימה.

ישן 06-09-2009, 02:09
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "אדון דיין היה נחש יותר גדול..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי linuxsboot
הדבר המצחיק והעצוב הוא עוד יותר הוא, שישראל יכלה לקבל הסכם הרבה יותר טוב עם מצרים כמה שנים לפני כן. בו עזה הייתה חוזרת למצרים. הממשלה בישראל לא קיבלה את אותו הסכם ואנחנו משלמים את המחיר עד היום עם החמאס.

ומי לדעתך תמך פה באותו הסכם שהיה חוסך לנו את 73 ואת עזה?
אתה טוען שהם הצדיקים היחידים שבאמת דאגו למדינה?

ישן 06-09-2009, 02:40

בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "[QUOTE=linuxsboot] הדבר..."

ישראל (מפא"י-העבודה של היום.) דחתה את ההסכם הטוב עקב גאווה בעיקר.
אלה בהחלט אותם אנשים שמכרו את עם ישראל וחיילי צה"ל ב 73 רק כדי להשיג הסכם.
לוי אשכול ניסה להחזיר את השטחים עם הסכם אחרי 67, אך מת לפני שהצליח. כבר אז הוא הבין מה יקרה בישראל עקב התוצאות של ששת הימים. לוי אשכול היחיד שניסה לעצור את המלחמה של ששת הימים בשיחות חשאיות, אך זה היה כבר מאוחר מדי. בגין ובן גוריון יצרו מצב שדיין שלט בצבא וניהל את הכל בלי דעה של לוי אשכול. זאת אולי הטעות הכי גדולה של בן גוריון ובגין.
למזלינו לערבים לא היו גנרלים טובים זה מה שהציל אותנו בעיקר ב 73 ועזרה בתחמושת מארה"ב. אם סוריה לא הייתה עוצרת, מי יודע מה היה קורה. למזלינו הם עצרו.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:39

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר