לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-09-2009, 17:45
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
הנלחצים בתופעה טועים, ובגדול
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "אני חושב שכל בר-דעת מבין שמי..."

לא שאינם צודקים מבחינה משפטית ומבחינת זכויות הקניין הרוחני.
אלא שהם דומים לאותו ילד הולנדי שמנסה לאטום את החורים בסכר באמצעות האצבעות.
על כל אתר כזה שנסגר, נפתחים מייד אחרים.
הפוטנציאל לעשות מכך רווחים הוא עצום ואם רוצים להבין את המשמעות, צריך להכנס לאתר כזה ולראות את כמות הפרסום שעוברת שם.
המלחמה אינה נקודתית באותם מפירי חוק, אלא במעגל הרחב הסובב אותם. ומי שנכנס לאינטרנט ורק מקיש "תרגומי סרטים" רואה את הפרץ.
אילו היתה כאן מלחמה רצינית, היא היתה צריכה להתחיל מספקי שרותי האינטרנט (ISP) שהיו יכולים לחסום כל אתר כזה ללא כל קושי, בין אם זה בארץ או מחוצה לה. אבל לא נעשה דבר בעניין ועל כן האתרים הללו חוגגים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-09-2009, 22:11
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
לשמחתי איני עורך דין אך למיטב הבנתי סוגיית תרגום שנעשה ללא תמורה כיצירה נגזרת -אפורה
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "אין קשר בין כך שתרגום של..."

הסעיף המציין את מושג היצירה הנגזרת נועדלמיטב הבנתי להסדיר את היחסים בין היוצר אשר מכר את זכויות היוצרים לבעליהם ולאפשר לו ליצור יצירות המשך מבלי להשתעבד לבעל ההון. כלומר: לא דרקון רע אלא דרקון טוב.

עשיית יצירה אמנותית חדשה שיש בה העתקה חלקית של יצירה קודמת או שהיא יצירה נגזרת של יצירה אמנותית קודמת, וכן כל שימוש ביצירה החדשה כאמור, מותרים ליוצר של היצירה האמנותית הקודמת, גם אם אינו בעל זכות היוצרים בה, ובלבד שהיצירה החדשה אינה מהווה חזרה על עיקרה של היצירה הקודמת או חיקוי שלה.

הסעיף המציין את איסור ביצוע היצירה הנגזרת הגיוני גם הוא. אם מישהו רוצה לקרוא סיפור של עגנון באנגלית - מדוע שלא ישלם כמו הקורא בעברית?

החוק גם אינו קונס אוטומטית את המפר מעבר ל100,000 ש"ח אלא מקנה משקל לתום הלב ולעשיית הרווח - אשר לא קיימים במקרה זה. סביר כי יהיה לבית המשפט מה לומר לגבי תביעה התוקפת כל מתרגם לחוד במקום לחלק בינהם את הנזק. לא ברור מלשון החוק כי 5 מפרים מאוגדים ישלמו כל אחד 100,000 ש"ח.

תמיד יתכן כי ביהמ"ש יזהה חוסר איזון כלשהו בין לשון החוק לבין המקובל עד כה דיני הנזיקין, יגלוש משם לזכות הקניין מנקודת מבטו של העבריין ויפסול את הסעיף הלא מאוזן [הפרת זכות יוצרים שוות ערך ל3 ש"ח? שלם 100,000 ש"ח ללא הוכחת נזק]

תוצאה של התנהלות זו תגרום בסה"כ לכך שהמתרגם הלא חוקי הבא יעשה זאת בעילום שם....

ישן 07-09-2009, 22:27
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
אני מסכים כי החוק כל כך משתדל להגן על בעל הזכויות [שהוא בד"כ בעל ההון ולא היוצר]
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "קרא בהמשך השרשור."

עד התרחקות מהבסיס המוסרי.

למרות שצויינו, הרי שלא הוקדשה תשומת הלב של המחוקק להעדר כוונת רווח, ולתום הלב והשמוש ההוגן צומצם למינימום.

מהיכן צצה הדרקוניות המנתקת נזק מפצוי דווקא בחוק זה?

האם העברת ספר מושאל מהספריה בחוג המשפחה היא עבירה על זכויות היוצר?
האם העלאת סרטון חתונה ביוטיוב שברקע לחופה מסתלסל קטע משירה של אמא של לימור לבנת הוא עבירה על זכויות יוצרים?
סאטירה, האם היא יצירה נגזרת?

כי אם כן - צריך למהר ולשם 100,000 ש"ח לכל דורש מבלי להוכיח נזק.

כרגיל, הרבה חורים אשר יתכן והיו מתמלאים ע"י הפסיקה. אך מאחר וברור כי הגננת שאירגנה קריוקי להורים לא תוכל לעמוד מול עוה"ד שישכור אמ"י - ברור גם במה תתמלא הפסיקה.

אבל אין מה לעשות. זו לשון החוק ולמרות שהמחוקק הופך כמעט כל אחד לשותף לדבר עבירה - אנו כאזרחים נאמנים נמלא אותו.

זה עבד בברה"מ במשך שנים - זה יעבוד גם במערב...

ישן 07-09-2009, 18:12
  Lance Lance אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "איך הם מפרים את זכויות היוצרים של האולפנים???"

ציטוט:
"קניין רוחני" הוא קניין בלתי מוסרי שנכפה עלינו על ידי תעשיית הבידור

רואים שלא יצרת כלום מימיך...
כמוסיקאי אני יכול להגיד לך שקניין רוחני הוא דבר מאוד מוסרי ומאוד לגיטימי,
אדם שעובד ועמל כדי ליצור יש מאין, בין אם זו נעימה מוסיקלית או נוסח\סיפור\תסריט שהוא מלל כתוב
עמל על כך, וראוי שזכויותיו תשמרנה - זה שהאולפנים רוכשים את הזכויות הללו בעבור כסף,
זה אומר למעשה, שהזכויות הן שלהן - יש פה סחר בקניין רוחני בין היוצר לבין האולפנים, שבסופו הקניין הוא רכוש האולפנים
בדיוק כמו כל רכוש שנרכש בעבור כסף ועובר לבעלות המשלם - ככה התעשייה עובדת - ככה העולם עובד.

ציטוט:
כתוביות הינן יצירתו של הכותב

גם פה אתה טועה, כתוביות נכתבות על בסיס עבודה של מישהו אחר,
זה נקרא יצירה נגזרת - יצירה שהיא תוצאה (או נגזרת אם תרצה) של יצירה אחרת,
ובהעדר רשות מהיוצר המקורי, יצירה נגזרת היא בגין גניבת זכויות יוצרים, ככה שגם כאן, התביעה אמנם קטנונית אך לגיטימית.

בלי שום קשר לכל זה, אני חושב שהתביעות הללו הן ילדותיות, כי הנזק הכספי לא נגרם מהמתרגמים,
הנזק הכספי נגרם מקבוצות המפיצים בחו"ל, אלא ש QSUBS שהיא קהילה מוכרת שחבריה קצת נחשפו בעבר, מה שהופך אותה למטרה קלה ולא הוגנת.

נערך לאחרונה ע"י Lance בתאריך 07-09-2009 בשעה 18:14.
ישן 07-09-2009, 18:34
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
תגובה מרתקת.
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "[QUOTE]"קניין רוחני" הוא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Lance
רואים שלא יצרת כלום מימיך...

מה אני אמור לענות על זה? פויה עליך?

כמוסיקאי אני יכול להגיד לך שקניין רוחני הוא דבר מאוד מוסרי ומאוד לגיטימי,

אתה יכול להגיד מה שתרצה, זה לא עושה את זה נכון או צודק.

אדם שעובד ועמל כדי ליצור יש מאין, בין אם זו נעימה מוסיקלית או נוסח\סיפור\תסריט שהוא מלל כתוב
עמל על כך, וראוי שזכויותיו תשמרנה - זה שהאולפנים רוכשים את הזכויות הללו בעבור כסף,
זה אומר למעשה, שהזכויות הן שלהן - יש פה סחר בקניין רוחני בין היוצר לבין האולפנים, שבסופו הקניין הוא רכוש האולפנים.
בדיוק כמו כל רכוש שנרכש בעבור כסף ועובר לבעלות המשלם - ככה התעשייה עובדת - ככה העולם עובד.

אכן רכוש שנרכש על ידי כסף עובר לרכוש המשלם, אלא שפה יצרו מוצר "מיוחד". אתה יכול לשלם עליו כסף, אבל הוא עדיין לא יהיה רכושך. (סרט, ספר) כי לא רכשת "קניין" דמיוני נוסף שנקרא "רוחני".
הקניין הרוחני הזה הוקם בהחלטה חוקית שניתן לשנות אותה. בני האדם הסתדרו בלי הרוחניות היקרה הזאת אלפי שנים.

אני חושב שניתן לומר על מוצר שהוא נמכר לך בתנאי שלא תבצע בו מכירה חוזרת (שלא תרוויח במקום המוכר) אבל הפצה? עד כדי כך? באיזו זכות תמנע ממני להפיץ משהו ששילמתי עליו על ידי איזה חוק מעוות.

גם פה אתה טועה, כתוביות נכתבות על בסיס עבודה של מישהו אחר,
זה נקרא יצירה נגזרת - יצירה שהיא תוצאה (או נגזרת אם תרצה) של יצירה אחרת,
ובהעדר רשות מהיוצר המקורי, יצירה נגזרת היא בגין גניבת זכויות יוצרים, ככה שגם כאן, התביעה אמנם קטנונית אך לגיטימית.

אז כל אחד שמצטט סרט הוא עבריין. נכון? הוא הרי לא מבקש רשות מהיוצר המקורי...
זה רק מוכיח שהאיסור על הפצה הוא פשוט נלעג.
גם אני כותב על שולחן שהוא עבודה של מישהו אחר. רכשתי את השולחן, אולי יחד איתו אני צריך לרכוש "זכויות רוחניות" של שימוש בשולחן?

בלי שום קשר לכל זה, אני חושב שהתביעות הללו הן ילדותיות, כי הנזק הכספי לא נגרם מהמתרגמים,
הנזק הכספי נגרם מקבוצות המפיצים בחו"ל, אלא ש QSUBS שהיא קהילה מוכרת שחבריה קצת נחשפו בעבר, מה שהופך אותה למטרה קלה ולא הוגנת.
ישן 07-09-2009, 18:17
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "איך הם מפרים את זכויות היוצרים של האולפנים???"

מה זאת אומרת בלתי מוסרי?

אני אולפן הוליוודי ואני רוצה פיילוטים לסדרות לעונת הקיץ. מה אני עושה? אני פונה לתסריטאים שיפתחו עבורי משהו או שאני בוחר בתסריטים שהועברו אלי. בכל מקרה אני (האולפן) משלם לתסריטאים ומממן את עלות הפיילוט שזה אומר משכורות לעובדים שמכינים את התפאורה, לשחקנים, לאנשי הפקה, למאפרות (וכו') ועלות הבגדים ועלות החזקת האולפנים עצמם וכו'.

אח"כ אני מתחיל לשלם בשביל לפרסם בעיתונות, בשלטי חוצות, באינטרנט וכו' את התוכניות שלי וכשאני בוחר להמשיך להפיק פרקים לתוכניות מסויימות אני צריך לשלם הרבה כסף בשביל לתחזק את כל המערכת סביב כל תוכנית ותוכנית. מדובר בציוד, משכורות, ביטוחים ומה לא?

בשביל לצלם סדרה כמו "אבודים" צריך להטיס שחקנים, אנשי הפקה וציוד. צריך לבטח כל עובד של האולפנים שמתרוצץ ממקום למקום ולדאוג לממן קורת גג לכולם בזמן הצילומים רחוק מהבית.

אחרי שהוצאתי ים של כסף מישהו יושב בבית בקצה השני של העולם ומוריד את הסדרה שלי (שאני בעל זכויות היוצרים כי קניתי את הזכויות מהיוצרים/תסריטאים שלה ומימנתי את עלויות היצור והפרסום של הסדרה ועשיתי הכל כי זאת העבודה שלי. כי אני מתפרנס מיצירת סדרות כפי שאדם אחר מתפרנס מיצירת סירים ומזלגות).

החבר'ה שמתרגמים את התכנים עבור אחרים מסייעים לתופעת ההורדה כי הם הופכים גם את מי שלא דובר השפה לבעל יכולת להינות מתכנים שאין לו רשות חוקית להנות מהם. יש למתרגמים אחריות עקיפה.

ישן 07-09-2009, 19:12
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "ומי הכריח את האולפנים לשלם..."

לפי ההיגיון הזה אני יכול להיכנס לחנות, לקחת מהמדף PS3 ולצאת מהחנות כי מי הכריח את הבעלים של החנות להסכים לשלם ליצרן כ"כ הרבה כסף ומי הכריח את היצרן לשלם כ"כ הרבה משכורות לעובדים, על חומרי גלם ותחזוקה שותפת של המפעל?

יש פה תופעה חריגה לחלוטין של כשל עצום שכמעט אף מדינה לא עושה שום דבר רציני בשביל לבלום אותו. העובדה שזה כ"כ קל להשיג את החומרים המוגנים בזכויות יוצרים לא אומרת שזה בסדר.

כל הזמן דורשים מהאולפנים להתאים את עצמם למציאות בה אנשים התרגלו לצרוך את הרכוש שלהם ללא מתן תמורה. זה בלתי נתפס. זה אומר שברגע שביצוע עברה מסויימת הופכת למספיק נפוצה בקרב הציבור הרחב צריך להפוך אותה לחלק בלתי נפרד מהקיום האנושי. למה? כי ככה התרגלו.

ישן 07-09-2009, 19:39
צלמית המשתמש של Au79
  משתמש זכר Au79 Au79 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.05.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "לפי ההיגיון הזה אני יכול..."

יש לך טעות בסיסית. עותק דיגיטלי אינו מוצר בר קיימא והעתקתו היא יצירת עותק, לכן לא מדובר בגניבה פיזית.
בעניין התמחור גם יש פער בין ההשקעה שמתבטאת בעלויות הפקת הסרט (במקרה המסוים הזה) לבין כיסוי ההשקעה
ממקורות שונים - כרטיסי קולנוע, DVD, משחקים ושאר "מרצ'נדייז".
תמחור של מוצר פיזי נובע מעלות ייצורו והעלות הזו חוזרת על עצמה בייצור כל יחידה. בסרט מושקע סכום כסף חד פעמי
(הפקה, פרסום, יח"צ וכן הלאה) ולאחר מכן הוא עומד למבחן המציאות והציבור. לא זכור לי שמישהו טען אי פעם
שהסרט שלו כשל בקופות בגלל עותקים פיראטים. לאחר הפצת הסרט אין כמעט עלויות נוספות. (בטח כשכבר לא
צריך לשנע גלילי סרטים, אלא להעביר עותק דיגיטלי שנכנס במעטפה).
ישן 07-09-2009, 21:07

הטענה שלי שרירה וקיימת באשר לאופן המאבק
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אתה זה שטען שאולפני הסרטים המסכנים משלמים המון..."

הטענה כי זכות הקניין הרוחני היא זאת שבעטייה צריך להלחם בכל מי שעושה שימוש בלתי חוקי בתוכן עצמו ומוסיף תרגום היתה יכולה להיות טענה מוצדקת על פי חוקים שנחקקו.
החוק יכול להיות שרירותי או לא ותלוי מי ואיך חוקקו אותו.
העניין שיש חוק בנדון אינה אומרת שיש להפר אותו אם אני לא מסכים איתו.
מבחינה משפטית, ניתן באופן כזה להיטפל לכל חוק ולהחליט באופן סלקטיבי מה אני מקיים כי נוח לי ומה לא.

כפי שכתבתי, הנלחמים בתופעות הללו בחרו להלחם דווקא בחולייה "החלשה" - המתרגמים עצמם.

דומה הדבר למלחמה שהכריזו על הפדופילים ואתרי הפדופיליה. אם לממשלה יש עניין לעקור מן היסוד את התופעה הזאת, ישנם דרכים טכניות להתמודד עם הבעייה , ובהצלחה רבה מאד.
פשוט פונים לספקי השרות ומבקשים מהם פרוט על הרגלי הגלישה באתרים הללו, וראה זה פלא - אנשים נתפסים "על חם" או מאוחר יותר בפשיטות.

במקרה של תרגומים, אם המחוקק החליט שתגרום עצמאי מהווה הפרת החוק - מדוע לא פונים לספקי השרות ומתחילים בהם?
ישן 07-09-2009, 21:40
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
...
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "הטענה שלי שרירה וקיימת באשר לאופן המאבק"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג
הטענה כי זכות הקניין הרוחני היא זאת שבעטייה צריך להלחם בכל מי שעושה שימוש בלתי חוקי בתוכן עצמו ומוסיף תרגום היתה יכולה להיות טענה מוצדקת על פי חוקים שנחקקו.
החוק יכול להיות שרירותי או לא ותלוי מי ואיך חוקקו אותו.

עד כאן אני מסכים

העניין שיש חוק בנדון אינה אומרת שיש להפר אותו אם אני לא מסכים איתו.

מישהו הציע לעשות את זה?

מבחינה משפטית, ניתן באופן כזה להיטפל לכל חוק ולהחליט באופן סלקטיבי מה אני מקיים כי נוח לי ומה לא.

מישהו הציע לעשות את זה?

כפי שכתבתי, הנלחמים בתופעות הללו בחרו להלחם דווקא בחולייה "החלשה" - המתרגמים עצמם.

דומה הדבר למלחמה שהכריזו על הפדופילים ואתרי הפדופיליה. אם לממשלה יש עניין לעקור מן היסוד את התופעה הזאת, ישנם דרכים טכניות להתמודד עם הבעייה , ובהצלחה רבה מאד.
פשוט פונים לספקי השרות ומבקשים מהם פרוט על הרגלי הגלישה באתרים הללו, וראה זה פלא - אנשים נתפסים "על חם" או מאוחר יותר בפשיטות.

אכן, טכנית ניתן לעשות את זה.

במקרה של תרגומים, אם המחוקק החליט שתגרום עצמאי מהווה הפרת החוק - מדוע לא פונים לספקי השרות ומתחילים בהם?

כאן התייחסת לעניין עצמו ! למעשה, נתת דוגמא למקרה פרטי של הבעייה שלי - תרגום עצמאי. אני שואל למה המחוקק החליט שאסור להפיץ מוצר שקנית ושילמת עליו ?(ובכלל זה תרגום עצמאי). אני טוען שחוק כזה איננו מוסרי ומהווה פגיעה בזכויות הקניין.

ישן 07-09-2009, 21:51
צלמית המשתמש של maorhag
  maorhag maorhag אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.01.06
שלח הודעה דרך MSN אל maorhag
מספיק כבר עם טענות כאלה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "האולפנים למתרגמי הסרטים: פצו אותנו במיליון ש"

שכל אחד יחשוב לעצמו-לפי הקריטריונים שלי והמוסר שלי זה בסדר או לא בסדר?
אם זה בסדר,מה אכפת לי מה כתוב בחוק?
אם זה לא בסדר אז מספיק עם התירוצים המפגרים האלה שאוהבים להביא אותם-"הם מוכרים יקר מדי" ,"חברות גדולות לא נפגעות מזה","הם בעצמם גנבים" וכו'
הרי אם זה לא בסדר וזה נחשב גנבה אז באותה מידה אני יכול ללכת לגנוב טלוויזיה מחנות ולהגיד שהם לוקחים עליה יותר מדי כסף גם ככה....עלות ייצור שלה אולי 100 ש"ח
אני אישית לא רואה בזה בעיה,והחוק לא מרגש אותי-הוא נחקק ע"י 120 בני אדם לא כל כך חכמים ברוב המקרים,חלקם הגדול מושחת וחלקם פועלים ממניעים זרים,הם יכולים להחליט.

ישן 07-09-2009, 21:58

אם הבנתי - אדם לעצמו דיין
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "מספיק כבר עם טענות כאלה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי maorhag
שכל אחד יחשוב לעצמו-לפי הקריטריונים שלי והמוסר שלי זה בסדר או לא בסדר?
אם זה בסדר,מה אכפת לי מה כתוב בחוק?

אם זה לא בסדר אז מספיק עם התירוצים המפגרים האלה שאוהבים להביא אותם-"הם מוכרים יקר מדי" ,"חברות גדולות לא נפגעות מזה","הם בעצמם גנבים" וכו'
הרי אם זה לא בסדר וזה נחשב גנבה אז באותה מידה אני יכול ללכת לגנוב טלוויזיה מחנות ולהגיד שהם לוקחים עליה יותר מדי כסף גם ככה....עלות ייצור שלה אולי 100 ש"ח
אני אישית לא רואה בזה בעיה,והחוק לא מרגש אותי-הוא נחקק ע"י 120 בני אדם לא כל כך חכמים ברוב המקרים,חלקם הגדול מושחת וחלקם פועלים ממניעים זרים,הם יכולים להחליט.

או בתרגום חופשי של מה שהדגשתי בקטע של מה שכתבת: אם החוק לא נראה לי אז בוא נצפצף עליו.
מה פתאום שהמחוקק יתקע לי ליד הבית שלט חד-סטרי. אם אני יכול לנסוע ברוורס כי זה מקצר לי את הדרך,
אז בוא נשים פס על החוק?
או שאולי טעיתי במה שכתבת.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:51

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר