לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-09-2009, 20:05
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
אין כזה דבר "הקפאה מוחלטת של הבנייה לכמה חודשים" - שכן זה יוצר תקדים
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "אני לא מבין את הפחד הזה..."

המושג הסורי, שעבר בירושה לכל שאר הפרטנרים שלנו הוא ,להמשיך במו"מ מהנקודה בה הופסק,,
שמשמעותו פשוטה מאוד: זוכרים את כל הויתורים שלכם? זוהי נקודת הפתיחה, ועכשיו נתחיל לדון בסוגיות הבעייתיות...
ההיסטוריה של הויתורים לימדה אותנו שאחרי שנסוגנו ממשהו - הוא כבר לא יחזור שוב, גם אם הצד השני
יחרבן עלינו מלמעלה. ברגע שתפסיק את הבנייה בכל היישובים מעבר לקו הירוק - היא כבר לא תחודש
יותר.
אם נפסיק את הבנייה באיו"ש באופן מוחלט, נביא לתוצאה מאוד פשוטה:
נביא במו ידינו לכך שהמושג המעורפל-גם-ככה של גושי ההתיישבות, ימות באופן סופי, וניתן לצד השני
להבין שאנחנו ב-א-מ-ת רואים אפשרות של טרנספר ל300,000 יהודים שגרים באיו"ש, גם אם זה מטר
וחצי מעבר לקו הירוק, גם אם זה קילומטרים בתוך הגדר. הצד השני ישוכנע באופן סופי (שוב) שאין על מה להתפשר איתנו - שכן אנחנו תמיד מוכנים לסגת עוד (אפילו כביש מספר אחד, עומד לדיון כעת - שכן הוא
מטר מעבר לקו הירוק, והוכחנו שאנחנו מוכנים לקבל תכתיבי בנייה אפילו במקומות כאלה.
תושבי היישובים באיו"ש הם לא מטומטמים, ורבים מאלה מהם שגרים ביישובי איכות חיים שרק
במקרה מוגדרים כ"התנחלויות" (יישובים כמו גבעת זאב, מעלה אדומים, הר גילה, עץ אפרים, בית
אריה, בית חורון, גבעון החדשה, אלפי מנשה, אריאל וערי הענק החרדיות ביתר עילית ומודיעין עילית)
ייכנסו להיסטריה וירצו לברוח (ככה זה כשמבינים שסניף קופ"ח לא ייפתח, ושמעתה יש אפס השקעה
בתשתיות עתידיות), אלא שמה לעשות? המדינה לא ערוכה לקלוט מאתיים אלף איש, ולפצות אותם
בוודאי שאינה יכולה. והאירוניה היא כמובן, שהיישובים בגב ההר, אלה שלגבי עתידם יש פחות הסכמה
לאומית - שם לא תהיה עזיבה, כי שם חיים אנשים שנמצאים במקום מתוך אידיאולוגיה.

אז מה עשינו עם הקפאה כזו? יצרנו משוואה בין מאחז כמו אזני קרניאל ג', שנמצא אי-שם בגבעה 678,
לבין העיר אריאל או העיר מעלה אדומים.
מה עוד עשינו? שכנענו את הפלסטינים לא לעשות אפילו בדל של צעד לקראתנו, שכן הם מבינים
שאנחנו מוכנים לשלם במזומן אפילו תמורת פוטו-אופ ריקני.
ומה עוד, אתה שואל? הצלחנו לחזק נשיא אמריקני שנמצא כרגע בשיא חולשתו, אחרי רצף בזיונות
אדיר, שהגיע לשיאו כעת, כשמינוי אישי שלו ליועץ בכיר התברר כקונספירטור תמהוני שחושב שבוש
אחראי ל9.11...
מאז שנמדד ה"job approval rating" של נשיאי ארה"ב, לא היה נשיא שירד מכ"כ גבוה לכ"כ נמוך,
בזמן כ"כ - ואחרי זמן כהונה כ"כ קצר. אם תוסיף לזה את העובדה שהתקשורת עדיין נמצאת בכיס
שלו, תבין שמצבו לא טוב. למדינת ישראל ממש-ממש אין אינטרס להיות המקום היחיד שאובמה יכול
לחשוב שהוא יכול לשחק בו את האבו עלי (כי בדר"כ חדל-אישים שדורכים עליו ופתאום מוצא מישהו
שהוא-עצמו יכול לדרוך עליו - נותן את כל הנשמה שלו בדריכה על אותו מישהו...). לאובמה אין באמת
דרך ללחוץ עלינו, למרות מה שהתקשורת כאן (שנורא-נורא-נורא רוצה שילחץ עלינו, כיוון שהיא מאוד
מוטרדת מכך שממשלה ישראלית שנבחרת לקיים מדיניות ימנית, אשכרה תקיים את המדיניות שעליה
היא התחייבה...) אומרת...

בקיצור, למדינת ישראל אין מה לתמוך בהקפאה מוחלטת בכל היישובים - בשום תנאי. למרבה
השמחה, אין דרך בעולם להגשים הקפאה מוחלטת, שכן הממשלה לא תשרוד מהלך כזה, וטוב שכך.
כרגע נצטרך לחיות עם האטה בבנייה - אבל האטה זה לא דבר בלתי הפיך. הקפאה (בעיקר כאשר
היא כוללת את כ-ל היישובים) היא דבר בלתי הפיך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-09-2009, 17:18
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אין כזה דבר "הקפאה מוחלטת של הבנייה לכמה חודשים" - שכן זה יוצר תקדים"

אני חושב שהגדה לא תישאר שלווה (באופן יחסי) לנצח והימים שיבואו אחרי אבו מאזן יהיו ימים שחורים. אם לא יקומו ישראלים (כי מהערבים לא תבוא הישועה) עם מוכנות לעשות צעדים "מחוץ לקופסה" אז בעוד 10 שנים לא יהיה בגדה פת"ח. יהיה שם משהו אחר עם הרבה יותר שנאה כלפי ישראל.

יש איזושהי פנטזיה שאפשר לגרור את המציאות הזאת לנצח כי אין לזה מחיר מלבד כמה אזרחים מתים מידי פעם אבל בפועל המזרח התיכון הולך לכיוון של הקצנה והתמשכות הסכסוך הישראלי-פלסטיני תורם את שלו לחוסר היציבות. הסיכון שכרוך בקיפאון מדיני גדול מהסיכון שכרוך בקיפאון זמני של הבנייה.

במוח האנושי הקצת מעוות שלנו זה נראה לנו מאוד אמיץ לשלוח ילדים למות במלחמות או להוכיח סיבולת לנוכח התקפות טרור על ריכוזי אוכלוסיה בעוד שביצוע וויתור כלשהו נתפס כאקט של פחדנות. בפועל לוותר על משהו זה הרבה יותר קשה מלשלוח מטוסים לכתוש את הדחיה או את עזה.

ישראל צריכה להראות נכונות לפשרה היום כשהיא חזקה וכל וויתור שלה יוכל להיות מוסבר כגמישות כי החלופה היא שישראל תאלץ לעשות וויתורים הרבה יותר כואבים בעתיד מעמדה של חולשה, כשהמזרח התיכון יהפוך לחבית נפץ ויקום (חס וחלילה!!!) נשיא אמריקאי עם מספיק שכל בשביל להבין שהצעד האסטרטגי הנכון למדינתו הוא להפקיר את ישראל ולעבור לצד הרוב הערבי/פרסי.

מבחינתי, ישראל היא הצד החזק בסכסוך. לעומת הפלסטינים ישראל היא אמפריה. זה לגיטימי שהחזק יעשה את הג'סטה הראשונה בשביל להתניע את התהליך. תמיד נוכל מחר "למחוק" אותם מהאוויר.

ישן 08-09-2009, 21:22
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "אני חושב שהגדה לא תישאר שלווה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'נדלר בינג
אני חושב שהגדה לא תישאר שלווה (באופן יחסי) לנצח והימים שיבואו אחרי אבו מאזן יהיו ימים שחורים. אם לא יקומו ישראלים (כי מהערבים לא תבוא הישועה) עם מוכנות לעשות צעדים "מחוץ לקופסה" אז בעוד 10 שנים לא יהיה בגדה פת"ח. יהיה שם משהו אחר עם הרבה יותר שנאה כלפי ישראל.

תחזית סבירה בהחלט. הצרה היא שעד עכשיו הפלסטינאים הראו חוסר יכולת כרוני ממש למנהל תקין ואחראי. אנחנו ניצבים בפני שתי ברירות מחורבנות ומסוכנות. במה לבחור?
ציטוט:
יש איזושהי פנטזיה שאפשר לגרור את המציאות הזאת לנצח כי אין לזה מחיר מלבד כמה אזרחים מתים מידי פעם אבל בפועל המזרח התיכון הולך לכיוון של הקצנה והתמשכות הסכסוך הישראלי-פלסטיני תורם את שלו לחוסר היציבות. הסיכון שכרוך בקיפאון מדיני גדול מהסיכון שכרוך בקיפאון זמני של הבנייה.

אתה צודק לחלוטין. זה בדיוק מה שזה, פנטזיה.

אחד התיסכולים הגדולים ביותר במגוון העמדות הישראליות בסכסוך הישראלי ערבי הוא שהן השמאל הן הימין נכשלים לחלוטין! כל נסיגות וויתורי השמאל רק הרעו את מצבנו. אם, לפני רק עשר שנים, היית מספר לאנשים שאותותו יהרגו למעלה מ1,000 ישראלים בפיגועי טרור, שבחודש אחד יהרגו למעלה ממאה אזרחים וכמעט שלושים חיילים, שצה"ל יאלץ לגייס מילואים ולשלוח חטיבות חי"ר וכוחות שריון להלחם במרחק תצפית מרמת השרון, ששכונות בירושלים יעמדו חודשים תחת אש צלפים, אם היית מספר למישהו את כל זה ב1999 היו מאשימים אותך (כולל אני) שאתה כהניסט היסטרי שלא יודע מהחיים שלו.

מצד שני לימין אין רבע פתרון חוץ מלהאחז במצב הנוכחי שהופך נואש יותר ויותר, בדיוק כפי שאתה כותב. גרוע מכך, הימין עושה כל שביכולתו להפוך את המצב בו אנחנו תקועים בתחת של הפלסטינאים והם בתחת שלנו לבילתי הפיך.

אבל, אבל, אבל ושוב פעם אבל, לא ניראה שכל זה משנה כי שכנינו המקסימים ממזרח ממילא אומרים לא לכל הצעה סבירה לבד מכאלו שמשמעותן הברורה היא חיסולה של מדינת ישראל. לפעמים נידמה שזה בכלל לא משנה מה אומרים ומנסים לעשות היהודים מימין ומשמאל, התוצאה תמיד תהיה עוד דם.
ציטוט:
במוח האנושי הקצת מעוות שלנו זה נראה לנו מאוד אמיץ לשלוח ילדים למות במלחמות או להוכיח סיבולת לנוכח התקפות טרור על ריכוזי אוכלוסיה בעוד שביצוע וויתור כלשהו נתפס כאקט של פחדנות. בפועל לוותר על משהו זה הרבה יותר קשה מלשלוח מטוסים לכתוש את הדחיה או את עזה.

לדעתי רוב הישראלים לא רוצים לוותר לא מתוך אומץ אלא מתוך פחד. הנסיון לימד שלבד מהסכם השלום החמוץ עם מצרים וההסכם נטול ההשראה עם ירדן הפסדנו מכל ויתור שויתרנו. אתה, נידמה לי, צעיר מכדי לזכור אבל לי זכורה היטב האופוריה של ימי המו"מ עם מצריים בסוף שנות השיבעים. אנשים באמת ובתמים רצו שלום והיו מוכנים לוותר על המון. אתה לא יודע איזו התלהבות היית לתייר במצרים ולפגוש אותם (נכון, הייתה גם המון בורות והתנשאות אבל אנחנו לא מיוחדים בזה). המצרים אמנם לא הפרו את ההסכם אבל הצליחו להחמיץ אותו כל כך שרק בני ציפר עוד מתלהב מהם. המצרים מכל מקום הם עוד מציאת העשור בהשוואה למה שכנופיית תוניס עשתה לנו פה.
ציטוט:
ישראל צריכה להראות נכונות לפשרה היום כשהיא חזקה וכל וויתור שלה יוכל להיות מוסבר כגמישות כי החלופה היא שישראל תאלץ לעשות וויתורים הרבה יותר כואבים בעתיד מעמדה של חולשה, כשהמזרח התיכון יהפוך לחבית נפץ ויקום (חס וחלילה!!!) נשיא אמריקאי עם מספיק שכל בשביל להבין שהצעד האסטרטגי הנכון למדינתו הוא להפקיר את ישראל ולעבור לצד הרוב הערבי/פרסי.

זה בדיוק היה השיקול של אנשי אוסלו במחצית הראשונה של שנות התישעים, אותו חלון הזדמנויות מפורסם של רבין, המצב אז היה טוב לאין ערוך ממצבנו כיום, אירן עוד הייתה חלשה, האימפריה הסובייטית קרסה וניראה היה שאין לה תקומה, ארה"ב ניראתה בילתי מנוצחת לאחר מערכה מזהירה במפרץ, סוריה ועירק מעולם לא היו חלשות יותר, הפלסטינאים היו בלתי רצויין לחלוטין אצל המממנים העיקריים שלהם במפרץ לאחר שהימרו על הסוס של סדאם חוסיין והאיסלם הקיצוני ביעבע אמנם מתחת לפני השטח אבל עדיין לא היווה איום ברור כל כך. כל מי שטוען שאוסלו היה טמטום מפגין חכמה שלאחר מעשה. היה צריך להיות פרייר מוחלט לא לנצל את הזדמנות הפז ההיא שכמוה לא תיקרה שוב בדרכנו.

תראה איך כל זה ניגמר!

המצב עכשיו גרוע בהרבה משהיה לפני חמש עשרה שנים. תגיד לי אתה למה הפעם זה יעבוד?
ציטוט:
מבחינתי, ישראל היא הצד החזק בסכסוך. לעומת הפלסטינים ישראל היא אמפריה. זה לגיטימי שהחזק יעשה את הג'סטה הראשונה בשביל להתניע את התהליך. תמיד נוכל מחר "למחוק" אותם מהאוויר.

לא כל כך פשוט צ'נדלר. עם כל נסיגה מבטיחים לנו שאם הם לא יתנהגו יפה נימחק אותם מהאויר. זוכר מה אהוד (ברק) אמר עם הנסיגה מלבנון? גם לא בטוח מי פה לטווח הארוך הוא באמת החזק. הם אולי לא יכולים לנצח אותנו כרגע אבל לטווח הארוך אנחנו לעולם לא נוכל למחוק אותם מהמפה, הם דווקה יכולים לעשות לנו בדיוק את זה ("הם" זה לא רק הפלסטינאים. מעגל השנאה לא מוגבל לגבולות פלסטין המנדטורית).

ישן 09-09-2009, 09:11

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=צ'נדלר בינג]אני חושב..."

אין לנו את הפריבילגיה לומר שאוסלו הוכיח לעד שאין טעם בתהליך מדיני. מנסיון מר צריך להפיק לקחים ולא פשוט להפסיק לנסות.

הטראגדיה של אוסלו הייתה שבצד השני עמד פחדן עלוב שלא היה מסוגל (כנראה מבחינה נפשית) למנף את הסיטואציה לגיוס עמו לכיוון של סיום הסכסוך.

היום המציאות הרבה יותר מסובכת כי כבר יש פה 3 ישויות שמתקשות לסבול האחת את השנייה. אני חושב שבטווח הארוך ההתנתקות מעזה בדרך של נטישה ולא כתמורה במסגרת תהליך מדיני היא אירוע בעל השלכות היסטוריות חמורות פי כמה וכמה מאוסלו כי זו הייתה הקוביית דומינו הראשונה שנפלה והובילה לבסוף לעליית הישות השלישית.

אילו אבו מאזן היה עומד היום בראש כל הישות הפלסטינית הייתי אומר שצריך לחזור למתכונת מדורגת של העברת סמכויות באיזורים שאין לגביהם מחלוקת כדי שהפלסטינים יתחילו ללמוד איך לנהל את עצמם עצמאית בינם לבין עצמם במישור האזרחי והבירוקרטי.

ישן 08-09-2009, 22:05
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

ה"גדה" (לא עדיף לוותר על השם הערבי הלא-מדוייק?) לא שקטה בגלל אבו מאזן או פת"ח
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "אני חושב שהגדה לא תישאר שלווה..."

אדרבא, פת"ח היה ועודנו אחראי לרוב הפח"ע בעשור האחרון, וזה רק אנשים מהצד שלנו שממשיכים
לספר לעצמם אגדות על מתוני הפת"ח וקיצוני חמא"ס (בדיוק כמו שהם מספרים לעצמם אגדות על מתוני
חמא"ס וקיצוני אל-קאעדה...).
הסיבה היחידה לשקט באיו"ש היא מחיקתו בפועל של הסכם אוסלו - וביטול כל ההגבלות הביטחוניות
שהשיתה ישראל על עצמה בעקבות אותם הסכמים מטומטמים.
הסיבה היחידה שמאיו"ש אין ירי היא בגלל שצה"ל יושב באיו"ש. אם נצא משם - כל מה שסבלו התושבים
שגרים לא מספיק רחוק מהרצועה, יסבלו אלה שלא גרים מספיק רחוק מאיו"ש.
הדובמא הטובה ביותר היא כמובן שכונת גילה בדרום י-ם, שבראשית מלחמת אוסלו סבלה מירי יומיומי,
שלא פסק, מכיוון שהוראות הממשלה היו להימנע מכניסה קרקעית לבית ג'אללה. בסופו של דבר צה"ל
השיב לעצמו את חופש הפעולה בבית לחם ובנותיה - וגילה שקטה להפליא, כפי שמעידים מחירי הדירות
להשכרה שם...
יש איזו פנטזיה שאפשר למצוא פתרון באמצעות נסיגה. למרבה הצער, הפנטזיה הזו כבר התפוצצה לנו
בפרצוף המון פעמים, ודי מגוחך שממשיכים לספר לנו שהיא-היא שתביא לפתרון. עד כה הסתבר
ש"קפאון מדיני" (איזה מושג מצמרר, ממש מעורר רצון להביא את "פליס-השלום" המחמם ולהתעטף בו...) גורם ל-ה-ר-ב-ה יותר הרוגים, מהטעם הפשוט שכל נקודה שנסוגנו ממנה במסגרת "תהליך
השלום" הפכה לבסיס שיגור והכשרה של מחבלים, ולמרכז להברחות וייצור אמל"ח.

הקביעה שישראל היא הצד החזק של הסכסוך, היא כמובן חסרת שחר. אין שום משמעות להבדלים
האדירים ביחסי הכוחות, אם אין נכונות לעשות שימוש בפערים אלה. הקביעה השנייה ש"תמיד נוכל
למחוק אותם מהאוויר", הופרכה גם היא בשני המקרים האחרונים שבהם לחמנו בטרור, ובעצם לא
השגנו דבר. ואחרי הכל: למרות המגבלות האדירות שהטלנו עצמנו - עדיין אנחנו נאלצים להתגונן מפני אישומים בפשעי מלחמה (שחלק גדול מהן מגיע ישירות מ"ישראלים נאורים"), ואתה משלה עצמך
שמישהו כאן יאפשר שימוש מאסיבי יותר בכוח, כאשר ה"ג'סטה של הצד החזק" תתפוצץ לנו בפרצוף
בדיוק כפי שהתפוצצו כל עשרות קודמותיה...
כדי שנהיה צד חזק, הצד השני צריך להאמין שאנו אשכרה מסוגלים לעשות שימוש ביכולת הצבאית
שלנו, ואין סיכוי שיאמין בכך, כאשר יש מי שמוכנים אצלנו להציע ג'סטות "כדי שלא ירביצו לנו"..
ישן 09-09-2009, 09:31

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ה"גדה" (לא עדיף לוותר על השם הערבי הלא-מדוייק?) לא שקטה בגלל אבו מאזן או פת"ח"

כמו שאמרתי, מנסיון מר לומדים. מה שקרה בירושלים, אסור שיחזור על עצמו. אם תוקפים ישראלים משטח שהועבר לידי הפלסטינים אז נכנסים פנימה והורגים את מי שצריך להרוג. אין בכלל התלבטויות. אין ריסון עצמי. אם רואים שזה חוזר על עצמו אז "מתלבשים" על השטח מחדש וברגע שהמציאות מאפשרת את זה נכנסים שוב לתהליך מדיני עם נסיון נוסף שנוכל ליישם אותו אם הדברים ישתבשו.

אני, בניגוד אליך, לא מאמין שנסיגות הן דבר סופי. כשרואים שהמציאות לא תואמת את הציפיות מתשלטים על השטח מחדש. זו שיטת המקל והגזר.

אני מאמין שכשאתה מושיט יד לשכן והוא נושך לך אותה אז יש לך זכות מלאה לשבור לו את הידיים והרגליים אבל אחרי שהוא ייצא מהבית חולים אני שוב אושיט לו את היד ואם הוא שוב יינשך אותי אז אני שוב הכניס אותו לבית חולים וכו' וכו'. למה לעשות את זה? כי בניגוד למצב של קיפאון ביחסים לפחות בתוך מסגרת של סבבים שכאלה יש סיכוי שבאחד מהם השכן יפסיק לנשוך לך את היד.

המציאות גדולה מהרצונות שלנו ואם לא נתבגר ונתגבר על הפנטזיות שלנו למצוץ את הסוכריה ולהשאיר אותה שלמה אז סופנו יהיה מר.

ישן 09-09-2009, 23:34
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

יש סתירה בין השורה הראשונה - לכל השאר...:)
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "כמו שאמרתי, מנסיון מר לומדים...."

בשורה הראשונה שמניסיון מר לומדים, ובהמשך הטקסט אמרת שגם אחרי שינשכו בידך, תחזור להושיט
אותה לנשכן. זה לא נשמע לי כמו לימוד לקח מניסיון מר...

אתה צריך להבין, בדרך שלי אמנם לא יהיה שלום (שהוא הפנטזיה הראשית והלמעשה-בלעדית בכל השיח
המדיני הישראלי...), אבל יהיו הרבה פחות "נשיכות ידיים", כי נורא קשה לנשוך, כאשר אתה קשור ועל
פיך הושם זמם מפלדה.
בדרך שלך, יש סיכוי של אחת למליון שיהיה שלום, וסיכוי של 999,999 למליון שיהיו נשיכות, שיהיו חזקות
למדי, ככל שתקרב את ידך (או בעברית, תיסוג ותציע ויתורים מהותיים, מהסוג שראינו באוסלו ובגירוש).

אני בעד ללמוד מלקחים מרים: אין סיכוי לשלום במזה"ת בדור הנוכחי, שכן הם סבורים שאתה יושב על
אדמתם. לא נתנאל ממאחז גבעות יהואחז ג', אלא אתה, שיושב בלב לבו של הקו הירוק. שם מקורה של
בעיית הפליטים.
הדרך הבטוחה ביותר להבטיח שלא יהיה שלום גם בדורות הבאים, היא לשכנע אותם שאתה זמני פה,
ואין דרך טובה יותר לעשות זאת, מאשר בנסיגות שמשכנעות אותם שאת החלש...
ישן 08-09-2009, 22:26
  omry n omry n אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.08.07

אתה מדבר על "ג'סטות" כאילו מדובר על תרומה של מזגנים.
עשית מספיק ג'סטות שהתנפצו לך בפנים. אתה לא יכול להמשיך ולתת ולתת כשברור לכל שהצד השני לא מוכן ללכת שום צעד קדימה, וזה מגובה בניסיון העבר.

נניח ויצאת מיהודה ושומרון, הרי אתה בעצמך אומר שהפת"ח עוד כמה שנים כבר לא יהיה לגיטימי (ואני לא מדבר על זה שאתם מדברים על הפת"ח כאילו מדובר בפעילי אהבת חינם). אז מה תשיג מלבד פריסת שטיח אדום לחמאס או כל ארגון אחר שיצוץ, מעזה ועד ליו"ש? אתה בעצמך מבין ש"הפתרון" שלך הוא קצר ימים, ובעצם מה שאתה עושה זה להסתיר את הלכלוך מתחת לשולחן, עד ליום שהלכלוך יעלה על גדותיו והטיפול בו, אם יהיה אפשרי, יהיה מסובך וקשה בהרבה.
ישן 09-09-2009, 09:38

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי omry n שמתחילה ב "אתה מדבר על "ג'סטות" כאילו..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי omry n
אתה מדבר על "ג'סטות" כאילו מדובר על תרומה של מזגנים.
עשית מספיק ג'סטות שהתנפצו לך בפנים. אתה לא יכול להמשיך ולתת ולתת כשברור לכל שהצד השני לא מוכן ללכת שום צעד קדימה, וזה מגובה בניסיון העבר.

מה שאני מצפה ממך זה שתעשה מה שאני עושה: תכתוב מכתב ללשכת ראש הממשלה רק שבמכתב שלך תסביר לו שהוא צריך להגיד לנציגי הפלסטינים שבגלל שניסינו והם פישלו אז גורלם הוא לחיות תחת שלטון זר ושהם פשוט צרכים לקבל את הצורת קיום הזו.

אני בטוח שברגע שנתניהו פשוט יסביר לפלסטינים בכנות וברגישות שהם אשמים במצבם הם יחליטו מיוזמתם לשבות רעב עד המוות ובכך כל הנושא יסגר סופית.

ישן 09-09-2009, 07:42
  BigSmoke BigSmoke אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.09

ציטוט:

ישראל עושה צעדים "מחוץ לקופסה" כבר 16 שנה. הבעיה שככל שעובר הזמן אנחנו מגלים שאנחנו בתוך בובת מטריושקה. כל שנה מבקשים מאיתנו "לצאת מהקופסה החדשה" שאנחנו נמצאים בה אחרי שיצאנו מהקופסא הקודמת וכל פעם זה קופסה גדולה יותר.

ציטוט:

אני לא מחבב את ביבי במיוחד וזה לא חדש פה, אבל אני בהחלט בעד הגישה שלו שהגיע הזמן לראות לאן מיועדות פניהם של הפלסטינים לפני שנצא מקופסאות נוספות.

הגישה של "תמיד נוכל מחר למחוק אותם מהאויר" זו גישה ששומעים אותה כל פעם לפני שיוצאים מקופסא כלשהי. כשנסוגנו מרמאללה ומיריחו אמרנו שמקסימום נוכל למחוק אותם מהאויר, אותו דבר כשנסוגנו מחברון, אותו דבר כשבנינו את גדר ההפרדה ואותו דבר כשנסוגנו מהערים הישראליות ברצועת עזה.

הגיע הזמן שהעם הפלסטיני יראה את הנכונות שלו לחיות במדינה לצד מדינת ישראל היהודית. כשזה יקרה, אני אתמוך ביציאה מהקופסא הבאה בתקווה שאין עוד יותר מדי קופסאות לצאת מהן.
ישן 09-09-2009, 11:37

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "בהחלט. אבל זה עדיין לא מסביר..."

כי אם אנחנו תופסים את עצמנו כבוגרים שמבינים שהאינטרס שלנו הוא להגיע בסופו של דבר לפתרון אז אין שום סיבה שאנחנו לא נהיה אלה שמרימים את הכפפה.

המדינה הזאת משקיע יותר מידי אנרגיות וכסף בתחזוקה השוטפת של המציאות הזאת וזה לא שאני חושב שהפלסטינים כאלה תמימים. אם החופש ואיכות החיים שלי ושל משפחתתי (כפלסטיני) היה מונח על כף המאזניים והדמות הבכירה שמייצגת אותי הייתה אומרת שעד שלא תהיה הפסקה בבנייה אני תוקע את התהליך אז הייתי רוצה לזרוק לו לבנה בראש כי עצם זה שהוא בוחר לשבת על הגדר מוביל בינתיים לבנייה חסרת מעצורים.

אם זה היה תלוי בי הייתי תופס את נתניהו ואת אבו מאזן באוזניים ואונס אותם לשבת בחדר או שהם יצטרכו ללמוד לחיות בלי אוזן אחת. אני לא מבין איך המשחקים האלה שהפוליטיקאים האלה משחקים אחד עם השני לא מרתיחים לציבור בשני הצדדים את הדם.

בכל מקרה, אני לא משחק את המשחק הזה של "מי עשה יותר מאמצים עד היום". אפשר להתווכח על זה מעכשיו ועד שהעולם יחריב את עצמו.

ישן 09-09-2009, 13:18
  BigSmoke BigSmoke אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.09
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "כי אם אנחנו תופסים את עצמנו..."

דווקא יש סיבה. לישראל כבר יש מדינה, לפלסטינים לא ועד כה זה נראה שאנחנו מעוניינים שתהיה להם מדינה יותר ממה שהם מעוניינים. האמת היא, שישראל לא רוצה לכפות על הפלסטינים להקים מדינה. בדרך כלל נהוג שכאשר עם כלשהו מעוניין להקים מדינה הוא זה שמרים את הכפפה, אבל לפלסטינים כנראה נוח במצב שהם נמצאים בו יותר מהרצון להקים מדינה - ההוכחה לכך היא שבכל פעם שהרמנו כפפה קיבלנו מצד אחד "לא מספיק" גדול ומצד שני פיגועים.

רק שתבין, אני בצד שלך. אני תומך בהסדר מדיני עם הפלסטינים. אבל אני מרגיש כרגע כמו ב"משא ומתן" לשחרור גלעד שליט שבו "המשא ומתן" הוא בעצם דרישה של הצד השני - או הכל, או שנפוצץ את זה. הרי זה לא תהיה הפעם הראשונה שאנסו מנהיגים משני הצדדים לשבת באותו חדר ולדון על זה ואני לא צריך להזכיר לך מה התחיל חודש אחרי שזה קרה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:42

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר