לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-09-2009, 22:49
  משתמש זכר שפני שפני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עודדליפ שמתחילה ב "שאלה על תפקיד בצבא"

ישנן מס' אופציות:

להישאר בחטיבה ואז להיות במפקדה של אחד הגדודים או החטיבה - לא ידוע לי על תפקידים "קרביים" כל כך שם.

לצאת למז"י לרמ"ד חי"ר, שזה כמו קצין מיון בבקו"ם רק שבבקו"ם אתה 0 וכאן אתה 07 (או 05),
ממנו אפשר להגיע לביסלמ"ח ולהיות מדריך באחת ממקצועות החי"ר כמו האמרים ועוד (עוברים קורס ואז עוברים להדרכה) - שאל את המ"כים שלך, בטוח שיש להם בני מחזור שיצאו לשם.
אני מכיר בן מחזור שלי (חי"ר) שיצא למז"י עם רובאי 07 או 05, הגיע לביסלמ"ח, משם יצא לקורס חובשים קרביים והיה חופ"ל בקורס מ"כים (כן, ממש סגל של פלוגת חי"ר).
עוד בן מחזור שהיה רס"פ בקורס מ"פים בבה"ד 1 (רובאי כנ"ל) הגיע לשם ככל הנראה ממז"י.
חוץ מביסלמ"ח שולחים ממז"י לאוגדות מרחביות יוצאי חי"ר שישמשו נהגים\קשרים, כמו חפ"ק, לאוגדונרים ומח"טים - אבל לא תמיד יש בהם צורך ויכול להיות שתיתקע כסמב"צ או משהו לא קרבי בעליל באג"ם של האוגדה\החטיבה המרחבית.

יש גם כאלו שנשלחים ליחידות שדה של חיל המודיעין - תלוי פרופיל.

בכל מקרה אני ממליץ לך לנסות ולסיים רובאי 07 (דבר עם הסגל בפלוגה שלך\רופא יחידה\מג"ד -שמעתי כבר על מקרים ש"סחבו" חיילים עד ל 07) ואז לצאת למז"י לשיבוץ מחדש.
ממז"י נסה להגיע לביסלמ"ח יש שם הרבה אופציות, גם כאלו שלא אמרו לך עליהן במז"י.
יכול להיות שיציעו לך הצעות נוספות או אחרות, שקול בצורה רגועה ואל תחשוש לבקש חצי שעה לבירורים ולמחשבות, זה הולך להיות תפקיד של שנתיים וחצי !!

בכל מקרה דבר עם המ"כים שלך, לגבי האופציות שיש היום לנפלטי חי"ר, יש להם בני מחזור כמוך שיצאו מהגדוד בתקופה כזו או אחרת, וגם עדיף להגיע עם איזה מכתב המלצה מאחד הקצינים שיעיד שאתה לא איזה פרופילניק אלא אחד שרוצה להיות כמה שיותר קרבי, הבקשה לחריג חי"ר צעד נכון - הבא אותה איתך אם אתה מגיע למז"י.

אשמח לענות על עוד תהיות או שאלות.

נערך לאחרונה ע"י שפני בתאריך 10-09-2009 בשעה 22:55.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-09-2009, 11:34
  משתמש זכר שפני שפני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.09
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי עודדליפ שמתחילה ב "תודה על העזרה... המצב שלי קצת..."

אם אני מבין נכון אתה בפלוגת מפקדה באחד הגדודים, כמה זמן כבר אם אפשר לשאול?
לא יצאת בסוף אימון מתקדם\טירונות כחלק מההקצאות למז"י וכרגע אין אופציה ממשית לצאת למז"י בתור "נפלט" חי"ר ואתה מעוניין לבצע תפקיד יותר קרבי ממפקדיונר.

אני רואה שרק דרך היציאה ממפקדת הגדוד תוכל לשנות משהו,
אפשרות ראשונה היא להשיג את החריג חי"ר,לסיים א"מ ובסופו או לאחר מכן לצאת למז"י כחלק מההקצאות של הפלוגה למז"י - צריך להתחבב על המפקדים שלך שם ולהראות השקעה אבל להדגיש שיש לך בעיה להמשיך.
אפשרות שניה, לעבור לתפקיד קרבי אחר ביחידת שדה אחרת, אולי מודיעין שדה, שהמעבר יהיה דרך שיחות עם מ"פ מפקדה, שליש גדודי ומג"ד, זה לוקח זמן והצלחה לא מובטחת וחשוב להיות בקשר טוב עם המפקדים ולקבל המלצות. לפני שאתה עושה דברים על דעת עצמך (כגון טופס העברה) תדאג ליחס חיובי לעיניין מהאחראים לכך, לא ירצו להעביר\לקבל חייל עם המלצה בעייתית.
זכור שמעבר ליחידה אחרת תלוי גם בגורמים אחרים כמו יחידה קולטת ובטח אישור של מז"י, לכן אם יש לך חברים ביחידות כאלו, שהפרופיל או הסעיפים שלך מתאימים להן, נסה להפעיל אותם שישתדלו בשבילך אצל המפקדים ביחידות שלהם שהם יבקשו אותך מהגדוד\ממז"י - מניסיון זה עוזר.

תדגיש כל הזמן שאתה רוצה לתרום בתפקיד כמה שיותר קרבי, בהתאם ליכולות שלך, ושאתה לא מתכוון לוותר - היה נחוש ובו זמנית נהל את העניינים ברוח טובה. יחס חיובי מהממונים עלייך יעשה רק טוב.

בהצלחה וסובלנות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:42

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר