לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-09-2009, 18:17
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "ואני מציע שלקראת יום כיפור..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי metooshelah
ואני מציע שלקראת יום כיפור תחדל מההשתלחויות שלך כנגד דתיים באשר הם. אנטישמי.

אם למצוא פגם בהבלים שנפלטו מפיו של ישיש רקוב-שכל שהמידע היחיד שהוא מקבל על העולם החיצוני מגיע מעסקנים תככנים וסוטים זה אנטישמיות, אז שיהיה.

אסיים בציטוט מפואמה אנטישמית של המשורר האנטישמי הידוע פאולוס טשרניחובסקי:

מתי ימלך אדוני לבדו

כמאמר-נביאיו ותורת-כהניו,

אם לא לכשתושרשו מן הארץ

ותתלשו כהתלש היבלית מן הקרקע?

וחקותם חוקות, ונדרים וסייגים

למעשר ותרומה – באפס תנובה;

הלכות-קודשים תעמיקו תדרשון –

ועולותיכם וזבחיכם לא תקריבו;

דיני שבתות ומועדים תגבירו –

כי ידיכם מעבודה ומעשה שבתו;

אחרים יחרשו – ואתם תאכלו;

נכרים ירעו – ואתם תשבעו;

זרים יבנו – ואתם תשבו…

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-09-2009, 17:14
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
קוקס שנעל קרוקס ביוהכ"פ שחל בשבת, מה דינו?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "מלחמת קרוקס בקרוקסד: הרב אלישיב: אסור לנעול קרוקס בכיפור"

ונחלקו הפוסקים. רבי מאיר התיר- מכיוון שהוא הולך בבגדי נשים, ונשים רגילות להתענות בנעלי עקב וממילא ביוהכ"פ שהן לובשות נעלי בד - אינן מתענות בהן ועל כן התיר גם הקרוקס וסנדלי הטבע נאות ויתר המנעלים ובלבד שיכנס לעזרת נשים שאומר הכתוב "התך סריס המלך - שומר הפלגשים" (אסתר , שם ,איפה? שם שם)

. ורבי יהודה אוסר. שמא אוסר הוא מכיוון שישראל אף על פי שחתך ישראל הוא? (ולא ישראלה ולא יפיפיה ) ועל כן יכנס לעזרת גברים וינהג כגברים שאינם נועלים קרוקס בשעה ששערי שמים נפתחים בפניהם ומלאכי השרת רוקדים? (ואינם רוקדים בקרוקס)?! אלא מקיש מהקרבת הקורבנות לתפילת יום טוב. מה הקורבן "ריח ניחוח הוא לה'" אף התפילה צריכה להיות בריח ניחוח והקוקס שבקרוקס יזיע כמו גבר ורגליו החשופות לא יעלו ריח ניחוח כלל וכל המתפללים יהפכו לקורבנות של ממש. ועל כן יבוא בלא קרוקס, הן לעזרת הגברים והן לעזרת הנשים. ולא יתקיים בו הכתוב "במקום שבו בעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד" (מפאת הריח) בעלי תשובה? קל וחומר קוקס. *
ישן 26-09-2009, 00:59
צלמית המשתמש של looklook

המילה מוכרת לי, אבל לא היה שבר.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "המילה לקוחה מהז'רגון של..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג
המילה לקוחה מהז'רגון של הבניינישים (מוכרת לך?)
הס מלהזכיר את המילה חוזר בשאלה.

אני, אגב, מסכים עם המילה "שבר". זו לא שאלה של הסכמה, כל אחד חווה תהליך אחר
משהו נישבר בך כאשר מדובר בערכים המתנפצים מול העיניים שלך מידי יום. זה לא קרה
כאשר אתה רואה את המסיכה המתקלפת מעל פני אותם רבנים (שלא תמיד נאה דורש נאה מקיים). גם זה לא קרה
פה מתחיל התהליך של החזרה בשאלה. אתה מתחיל לשאול שאלות את עצמך בלבד, זה דווקא כן קרה, אבל זה לא שבר

כי התשובות של הסביבה הקרובה מלווה בחשדנות,בתיעוב עד כדי שנאה ועוד דברים שבטח ראית וחווית
החשדנות נמוגה כאשר אתה מספר באופן אסרטיבי. תיעוב ושנאה לא ראיתי ולא חוויתי. אבל שוב, אני חזרתי "בשאלה" באוניברסיטה, לא ביתר"ג.
ישן 26-09-2009, 08:06
צלמית המשתמש של looklook

השתגעת לגמרי?
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי פשוט שמתחילה ב "ירד לי האסימון ."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פשוט
כנראה ששונאי הדתיים הכי גדולים הם אלה שגדלו בתוך המערכת הדתית.
מעולם לא חשבתי על זה בצורה הזאת אבל כנראה שיש בזה משהו.
כי גם אלה החוזרים בתשובה מנסים להיות הכי קיצוניים לכוון השני.

הלו, תרגיעו. מה קרה?
לא רוצים לנעול קרוקס? שלא ינעלו. למי משנה בדיוק מה נועלים ?
אנשים שעל דגלם כתוב חופש רוצים להכתיב לאחרים איך לחיות מה ללבוש ומה לנעול..

נ.ב מה זה יתר"ג?

על סמך מה הפכת אותי לשונא דתיים? ועוד מהכי גדולים?? וכל זה בגלל שהתבדחתי על הקרוקס? ההפך, אני חושב שבסך הכל האוכלוסייה הדתית לאומית היא מאוד חיובית. מישהו ביקש להכתיב למישהו מה לנעול? מישהו אמר שהדגל שלי הוא חופש? אתה בכלל מתייחס אליי או שהתגובה שלך הייתה מוכנה מראש??
ישן 26-09-2009, 11:27
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי פשוט שמתחילה ב "אני לא דתי ולא גדלתי בתור דתי..."

אנא הזכר לי היכן ראית אותי מכנה רב בתואר רקוב?
אני יוצא חוצץ באופן קבוע ולא מתבייש בכך, כנגד מוסד הרבנות שהפקיעו את הדת מהעם ועושים בה ככל העולה על רוחם.

זאת זכותו של כל אדם, גם אם מדובר במוסד אחר, שעושה ככל העולה על רוחו ומפקיע את זכותנו הדמוקרטית.

אם תשים לב ואף "תחפש בנרות" בפורום, אינני נוהג להשתלח בחברי הפורום, או לרדת לרמת שפת רחוב.

בפורום נועד כדי להביע דעות/להלחם על מה שאתה מאמין בו. נרשמתי לפורום כדי להביע, בין השאר את אותה הרגשת תיעוב ממה שקורה בחברה הישראלית, איך ממדינת כל אזרחיה היהודיים, אנו מאמצים את אותן שיטות הפחדה/כליאת מחשבה חופשית באמצעות גופים/אנשים שרואים בדת קרדום לחפור בו ויותר מזה הזדמנות וסטטוס חברתי וכלכלי.

זאת גם הסיבה שאני פוסל את המושג "דתי ולא דתי". אני דתי בן דת משה וישראל, מקיים את המצוות על פי תפיסתי, כשהגדולה שבהן היא העובדה שאני חי ונותן עבור מדינה זאת. ואני דתי לא פחות מאותו רב הזוי או רבנים הזויים, שכל תפיסתם הדתית היא הכלאה בין כפייה לבין שלילת הצד שכנגד , שעליו נמנים גם חסידיהם של רבנים (הזויים9 אחרים.

הדוגמא הבנאלית משהו של נעילת נעלי קרוקס המחישה זאת. רב פוסק, השני פוסל. וכך הלאה והלאה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:46

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר