לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-09-2009, 10:59
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
לינץ' - הוא משפט אספסוף!
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "למען ההגינות יש לציין שגם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
למען ההגינות יש לציין שגם עורך העיתון "במשפחה" יצא נגד, וש"הלינץ' " הוא לא ממש לינץ'.. אני לא מוריד מחומרת התקיפה באבן, אבל זה היה אדם בודד מתוך הקהל.

באנגלית נקרא הביטוי MOB JUSTICE .
ברגע שאספסוף משולהב, קורא קריאות גנאי כלפי בודד/ת, משליך לעברה חפצים, פירושו של דבר שמבוצע משפט אספסוף.
לעיתים ההתקהלות באה לידי ביטוי בקריאות גנאי ובמקרים החמורים עלולה להתבצע פגיעה גופנית.
מהרגע שהושלכו לעברה חפצים, ביניהם אבנים, לא היה רחוק שאבן תפגע,תפצע ואולי חמור מזה.
"משטרת המהפיכה החרדית, כבר טיפלה בעבר ו"בהצלחה" מרובה ב"פורעי חוק" , נערות יהודיות כשירות שהתרועעו רחמנא ליצלן עם פושטקים ועוד מקרים רבים אחרים.

אבל שוב, ככה זה מוכר יותר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-09-2009, 12:29
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
ההסטוריה של הלינץ לא מתחילה במערב הפרוע - זה רק בסרטים.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "כמובן שאני מגנה כל מעשה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי elvis1977
כמובן שאני מגנה כל מעשה אלימות, אבל גם את הבורות של מי שהשתמש במונח לינץ' בלי להבין בכלל מה זה.

כדי להרחיב קצת דעת קבל קישור בנושא

לינץ' היה בימי המערב הפרוע: מסירת אדם חשוד בפשע ,ואשר לא הורשע בערכאה משפטית, לעשיית שפטים/הוצאה להורג על ידי ההמון המוסת, כביכול של אנשים ישרי דרך.

במערב עשו בכך שימוש נרחב- בעיקר בסרטים (שווה לראות את הסרט The hanging tree - עמוד התלייהׂ. מי שעשה בכך שימוש נרחב יותר היה זה בארה'ב, החל מביטול העבדות ועד ועד כמעט סוף שנות השישים - מעשי לינץ באוכלוסיה השחורה

כאן, זה פשוט תקיפה חבלנית על ידי פושע, אין הגדרה אחרת, וראינו איך זה נגמר בתל ברוך, ובעוד מקרים עצובים.

זה לא תקיפה על ידי פושע אחד. זאת תקיפה על רקע אידיאוליגיה דתית של המון משולהב ומוסת באופן קבוע. ההסתות הללו הן פרי יוזמה של ראשי קהילה (אני נמנע במיוחד לא להשתמש בביטוי רבנים) שאינם
שבדרכם המתוחכמת זורעים את זרעי הפורענות הזאת שקהל מאמיניהם שותה בצמאה.
הבעייה היא שבלי משים אנו מתחילים להראות כמו אותם קהלים אחרים בקרב דתות קנאיות, שאינן מוכנות להתפשר עם סובלנות ורואות כל סטייה מהעקרונות שלהם, תופעה שיש להלחם בה בכל הכוח.
ואם לא יושם קץ להשתוללות הזאת נגיע ל"איראניזציה של הדת היהודית"

בעצם יש כאן הגדרה אחרת: "פשע שנאה".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:27

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר