03-10-2009, 02:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "הכח היחיד בעולם שיכול להפוך את המדינה שלנו לדו לאומית.."
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי looklook
זה אם השמאל ישתף פעולה עם הערבים ויכונן אחת כזו. עד אז , היחס בין הערבים שהם, לצערנו, אזרחי ישראל ובין היהודים אזרחי ישראל (שכרגע הוא 1 ל - 5 ) הוא בעל חשיבות עצומה. מהפלסטינים לאף אחד לא אכפת.
|
*
א. רוב השמאל, לפחות הציוני, תומך ברעיון שתי המדינות (נעזוב לרגע את הויכוח אם הרעיון ישים או לא) לא משוח אהבת הערבים כמו מתוך הפחד ממדינה דו לאומית כך שה״סכנה״ שהשמאל יעשה יד אחת אם הערבים לכפות מדינה שכזו לא מאוד ריאלית.
ב. בינתיים מי שיוצר מצב בלתי הפיך בו לא ניתן להפריד בין שני העמים הוא דווקה הימין עם מדיניות יישוב יו״ש שלו.
ג. בתור מי שכבר הוכיחו יכולת לא מבוטלת למרר את חיינו אולי כדאי שכן יהיה איכפת לנו מהפלסטינאים, שוב, לא כל כך מאהבת הערבים כמו מראיית טובת עצמנו. כ״כ עדיין, לדעתי, לא נוכל לקיים לנצח את שליטתנו בפלסטינאים ולטווח הארוך יש רק שלוש אפשרויות;
1. שהם ״יעלמו״ מכאן (לא ריאלי)
2. שיהפכו לאזרחי מדינת ישראל (אסון מוחלט מבחינתנו)
3. שיקבלו מדינה משלהם (חלופה גרועה ומסוכנת ולא בטוחה שברת יישום אבל אולי החלופה היחידה שהיא גם ריאלית וגם הרת ניהול).
ציטוט:
|
בכל זאת לא נעים (כדבריך) לחיות במדינה אחת השולטת על סך אוכלוסין של למעלה מ-10 מיליון איש כאשר בתוכם 3.5 מיליון ערבים, שרובם ברברים, בעלי תרבות מפגרת מכל בחינה שהיא ואנטישמים לעילא. מה עושים?
|
נדבר א״כ על מה עושים אבל בו נתחיל בלא לתת ציונים לתרבות שלהם (שזו הבעיה שלהם ולא ענייננו). אפשר בנתיים להסתפק בהערכה הריאלית למדי שהם לא ממש אוהבים אותנו.
ציטוט:
|
א. מנסים לדחוק החוצה את האוכלוסייה הפלסטינית, בדומה למה שעושה עמותת אלעד.*
ב. מעודדים ערבים להגר מכאן.
|
אפשרויות א׳ וב׳ הן אותה האפשרות ושתיהן לא ריאליות באותה המידה.
*
ציטוט:
|
המצאה לפיה ערבים אינם מוכנים להגר מכאן היא שטות שהמציאו אינטרסנטים פוליטיים
|
למרות מה שאנחנו אוהבים לספר לעצמנו בדבר היותנו המוסריים בעולם, תנאי הלוקסוס בהם חיים כביכול הפלסטינאים ביו״ש ותנאי מלונות חמשת הכוכבים בהם חיים כעשרת אלפי הפלסטינאים העצורים בידי ישראל (בהם נשים, כולל ילדות, כולל נשים הרות וכולל אימהות עם תינוקות) הפלסטינאים מאוד לא מלקקים דבש ודווקה מוכיחים דווקות ונכונות הקרבה שהן, לפחות, ראויות להערכה (זלזול באויב, ובוא לא נייפה את המציאות, הפלסטינאים הם האויב מספר אחד שלנו, זה תמיד עניין מסוכן). אפרופו מלונות חמישה כוכבים, אין לי מושג בכמה כאלה התארחת אבל אין לן ספק שאילו לא התנאים להם זוכים העצורים הפלסטינאים וגם לא תנאים של ארבע, שלושה, שניים או אפילו כוכב איש בודד.
**
ציטוט:
|
ג. מנסים לאזן את הילודה בכל המגזרים
|
*
לא ממש רעיון חדש, כבר שנים מנסים לעודד את הילודה במגזר היהודי ומקפחים במשאבים את הערבים. הבעיה היא שרוב היהודים פשוט רוצים לחיות את החיים שלהם ולא רואים את עצמם כמכונות ייצור לאיזון ספרי הדמוגרפיה הציונית. ככה זה כשמנסים להקים מדינה נורמלית ובמובן מסויים זו עדות דווקה להצלחת הרעיון הציוני (ורק תזכר באיזה גועל אנחנו מסתכלים כשמראים לנו איזו אם פלסטינאית שמתגאה בהקרבת ילדיה על מזבח הלאומנות הפלסטינאית).
ציטוט:
|
אני מבין שלאנשים המחזיקים בהשקפתך הפוליטית מאוד לא נוח עם הידיעה שהערבים לא עומדים להפוך לרוב בין הירדן לים ועל כן אין צורך להקים פה מדינה ערבית נוספת, אבל אם יש לך נתונים סותרים הביאי אותם לכאן ואל תסתפקי בהשתלחות במחבר.*
|
הערה מעליבה ומרגיזה לוקלוק, התנצלותך תתקבל פה בעין יפה!
אתה באמת חושב שרוב ערבי בין הירדן והים הוא האפשרות המועדפת עלי? אתה הרי כבר קורה זה זמן מה את התגובות שלי ויכול ליצר פרופיל סביר של העמדות החברתיות שלי, חברה חילונית בעלת אוריינטציה מערבית, שוויון זכויות והזדמנויות לנשים, זכויות, כולל נישואין, לקהילה ההומו לסבית, סובלנות דתית ואתנית וכו׳. אתה באמת חושב שלדעתי מדינה אם רוב ערבי תהיה בעלת אופי שתואם את תפישת העולם שלי? בבקשה אל תייחס לי טמטום מוחלט!
באשר להבאת נתונים סותרים במקום ״השתלחותי״ במחבר (איפה בדיוק ״השתלחתי״ אין לי צורך בכך (וגם אין לי נתונים משל עצמי) פשוט משום טענתי, כפי שהובאה לידי בטוי בתגובתי המקורית, שגם לפי מספרי המחבר אנחנו בצרה דמוגרפית כי לא מספיק להיות רוב, צריך גם שהמיעוט יהיה קטן בהרבה אפילו מהמיעוט שכבר יש לנו.
התשובה שלי ל״מה עושים״ עלולה להיות קצת ארוכה וודאי שלא תהיה מקובלת עליך וגם בעיני לא בטוח שהיא ישימה בכלל אבל בקצרה היא כולל חלופי שטחים בהם ההתנחלויות הגדולות נשארות בידינו וחלק מהטריטוריה בה יושבים ערביי ישראל עובר למדינה הפלסטינאית העתידית (והם מאבדים את אזרחותם הישראלית ועכשיו תורי לומר שבכלל לא מעניין אותי מה יש להם להגיד על כך, ממילה הם לא בדיוק הפגינו אהבה גדולה או נאמנות למדינה).