לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-10-2009, 18:55
  elvis1977 elvis1977 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.07
יו"ר בצלם: "אני מעריצה את סרבני הגיוס"

ציטוט:
סרבני הגיוס "בשל הכיבוש" זוכים לתמיכה של יו"ר הנהלת בצלם, גילה סבירסקי, המציינת כי "מורידה בפניהם את הכובע", "מעריצה אותם" ומכנה אותם "גיבורים"
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.news1.co.il/img/midBull.jpg]
ארגון 'פרופיל חדש' המסייע לסרבני הגיוס הינו אחד הארגונים החבר ב'קואליצית נשים לשלום' שסבירסקי הייתה שותפה להקמתו
▪ ▪ ▪
יו"ר הנהלת בצלם, גילה סבירסקי, תומכת בקבוצת "השמיניסטים" ובכלל סרבני הגיוס לצה"ל על-רקע "מצפוני". בראיון שקיימה בשבוע שעבר (פורסם ב-26.9.09) בעת שהותה בארה"ב אמרה סבירסקי, כי היא "מעריצה" את סרבני הגיוס ומוקירה את מעשיהם והחלטתם.

וכך השיבה לשאלת הכתב בנוגע לסרבני הגיוס: "יש מספר ישראלים, בעיקר צעירים שהגיעו לגיל 18 וגויסו לשירות צבאי בישראל. בישראל מונהג גיוס חובה. הם מסרבים לשרת בצבא ואומרים שהם היו נכונים לשרת בצבא ישראלי שהוא צבא הגנה בעת מלחמה, אך הם מסרבים לשרת בצבא של כיבוש. אני באמת מורידה את הכובע בפני אנשים צעירים אלה. הם עומדים מול תקופות מאסר בכלא והם יתמודדו עם בעיות להשיג עבודה בהמשך הדרך, אבל הם עושים זאת מתוך אידיאליזם. אני יכולה רק להעריץ אותם". במקום אחר היא צוטטה כאומרת: "רבים נכלאו פעם אחר פעם בגלל שהם סירבו להתגייס לאחר ששוחררו מהכלא. חלקם נמנים על תנועת השמיניסטים... אחרים קיבלו את ההחלטה שלהם בעצמם. כולם גיבורים".

אחת מסרבניות הגיוס הזוכה לתמיכתה של יו"ר הנהלת בצלם, גילה סבירסקי, הינה הדס עמית. באתר האינטרנט של יו"ר סבירסקי מופיעה הדס עמית עם סרבניות גיוס אחרות ולצד תמונתה היא מסבירה במילים אלה את התנגדותה לשירות בצה"ל: "אם הייתי מגויסת לצבא היה צעד זה נוגד את כל אמונותיי ודרך חיי, שכן אלימות, הרג, לאומיות וונדליזם אינו חלק מהם. אינני רוצה ללבוש את המדים של ארגון האחראי להרג והרס ופועל בדרך הפוגעת בסביבה. כל מדינה, כולל ישראל צריכה לפעול אך ורק בדרכים של שלום, אפילו אם היא מותקפת, עליה להימנע מתגובה באש. בכל מצב, ובכלל זה בישראל, זו טעות לקיים כוח צבאי המאומן למלחמה ולהרג. דבר זה עומד בסתירה לחיפוש השלום והדו קיום עם שכנינו במזרח התיכון".

גילה סיברסקי הינו אחת המייסדות של 'קואליצית נשים לשלום', שהוקם בנובמבר 2000, עם פרוץ האינתיפאדה השנייה, ובו חברים עשרה ארגוני שלום פמיניסטיים ופעילות עצמאיות. באתר האינטרנט של הארגון נכתב, כי "הקואליציה מחויבת לפעילות לסיום הכיבוש; למעורבותן המלאה של נשים במשא-ומתן לשלום; לצמצום המיליטריזם בחברה הישראלית; ולשוויון ולצדק חברתי וכלכלי לכל אזרחי המדינה ולכל תושביה". אחד הארגונים החבר בקואליציה הינו 'פרופיל חדש', שחבריו תומכים בביטול חובת הגיוס לצה"ל ומסייעים בייעוץ לחיילים המעוניינים להימנע משירות צבאי. ב-15 בספטמבר 2008, הורה היועץ המשפטי לממשלה לפתוח בחקירה משטרתית כנגד התנועה, בחשד שבפעולותיה יש עבירות של הסתה להשתמטות מגיוס. כחלק מהחקירה המשטרתית כנגד התנועה, נעצרו בחודש אפריל 2009 כשבעה מפעילי "פרופיל חדש", ונחקרו בחשד של הסתה להשתמטות משירות צבאי ועזרה למשתמטים.
http://www.news1.co.il/Archive/001-...ml?tag=18-33-29

נו מה חדש בביוב הזה שנקרא שמאל קיצוני? ומה הם שונים מחרדים שלא מתגייסים?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-10-2009, 20:50
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
הם שונים מאוד מרוב החרדים שלא מתגייסים. הם גרועים בהרבה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "יו"ר בצלם: "אני מעריצה את סרבני הגיוס""

רוב החרדים שלא מתגייסים, אמנם משתמטים מגיוס והגנה על המדינה, אבל ההזדהות שלהם היא
טוטאלית. למקום העבודה שלי מגיע מדי יום עיתון הליטאים "יתד נאמן", ואני מודה שעד לאחרונה, כלל
לא נחשפתי לעיתונות חרדית - ואני יכול לבשר בוודאות מלאה, שהם בצד שלנו, בלי אבל ובלי כאילו ובלי
ספקות. הם שייכים לפה ושותפים, לפחות במובן הרגשי, לכל מה שכואב לנו (ושוב, זה לא מזכה אותם
מחובת השותפות האמיתית).
פעילי ההשתמטות משמאל, מחוייבים נפשית לצד השני, וזה ההבדל כולו. אם רוצים להשוות אותם
לחרדים, אזי הקבוצה שיש להשוותם אליה, היא הקבוצה הזעירה המכונה בשם "סיקריקים", שבראשה
עומדת משפחת הירש מי-ם, ושאפילו שונאי מדינת ישראל מסאטמר, מחרימים אותה.
ישן 03-10-2009, 06:33
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
סרבנות לגיוס לא ולא והסתה לסרבנות חמורה שבעתיים
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הם שונים מאוד מרוב החרדים שלא מתגייסים. הם גרועים בהרבה"

חייבים להוציא חוק (אם עדין אינו קיים) כנגד הסתה לסרבנות והסתה בכלל ולהעמיד לדין ולהעניש בחומרה את המסיתים.

כל צעיר וטוב (וגם הרע) מחוייב בהתגייסות למען המדינה, ללא כל הבדל, בהשקפה, במוצא ובדת. מי שמסיבותיו הוא, איננו מסוגל לאחוז בנשק, שיעלה טענותיו בפני ועדת מומחים ואם ישתכנעו, שישובץ בתפקידים אזרחיים, שבהם יתרום את חלקו ולא חסרים כאלו. אני מדגיש כל אחד מסיבותיו הוא ולא כקבוצה מאורגנת כל שהיא.

באשר לצד שלנו או לצד האחר - מי אתה שתקבע באיזה צד מצוי כל אחד. מהו בכלל ה"צד שלנו" בעיניך ?
האם אלו הרוצים להחזיר אותנו אחורה, הנלחמים בכל קדמה. אלו החיים על חשבון החברה והדבקים אך ורק בתורה והנותנים "גט עולם" לכל מלאכה. אלו שאתה סולח להם על השתמטותם מגיוס והגנה על המדינה ו/או כל תרומה אחרת למדינה. הם הם הצד שלנו ( שלך ) ?

אני מסכים שפעילי ההשתמטות משמאל אינם "בצד שלי" . אבל אינני סבור (והרבה יותר מסבור) שהם אינם מחוייבים נפשית לצד השני, כהגדרתך. הם עושים זאת ( ולדעתי טועים ) מתוך דאגה אמיתית לגורלה של מדינת ישראל. אגב, גם אתה טוען לא אחת ששמאלנות היא דת - אז מה גורם לך להבדיל בין דת לדת.
בניגוד לחרדים, השמאלנים סרבני הגיוס, תורמים את חלקם למדינה, לפחות באותו התחום של פיתוח ויצירה וביסוסה הכלכלי והחברתי.
ישן 03-10-2009, 09:51
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

"במלואם" - ממש כפי שכתבתי לך בעבר, אתה כל הזמן נע עוד ועוד שמאלה...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "השמאלנים סרבני הגיוס תורמים את חלקם למדינה? לאיזו מדינה?"

לפני שבועות ספורים בלבד עוד סיפרת לנו על "תיקוני גבול", וכעת אתה נחרץ יותר מאבו מאזן, ודורש
טרנספר לכ600,000 יהודים. אני מניח שיש לך איפה לשכן את המגורשים-למען-השלום (ממש כפי
שדאגת נורא למגורשים הקודמים...).
מכיוון שמדינת ישראל שלך עודנה פנטזיה, די קשה להבין מה בדיוק יכול למוטט אותה. מדינת ישראל
שלך היא מדינה לא-יהודית ולא-ציונית שנשלטת ע"י "ישראלים", עד לסיפוחה לשכנתה הגדולה והחזקה,
פלסטין שעל שתי גדות הירדן...

החבר'ה שלך, משתמשים בכסף זר במטרה להפיץ בחו"ל תעמולה שמטרתה לכפות על מדינת ישראל
מדיניות שרוב הציבור הצביע נגדה. אני יודע שהדמוקרטיה זרה לך (בעיניך, ממשלת ימין נבחרת אינה
לגיטימית, אלא אם מעלה באמון בוחריה וביצעה מדיניות הפוכה...), אבל המקרה של קבלת כסף זר כדי
לפעול בחו"ל נגד המדינה, זה "טיפה" בעייתי, ולהציג זאת כתרומה למדינה, זה הזוי אפילו במושגים של
שלומיזם אורתודוכסי קשה...
ישן 03-10-2009, 11:00

אצלך עוותי דברי הולכים ומחמירים
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב ""במלואם" - ממש כפי שכתבתי לך בעבר, אתה כל הזמן נע עוד ועוד שמאלה..."

במכתבי עליו אתה הגבת, התייחסתי לסרבנים, שאני מתנגד להם בכל תוקף. ציינתי את דרכם, שהיא איננה דרכי. ואתה "קופץ על המציאה" כמוצא "שלל רב" לעוות את "משנתי".

1. אני בעד תקוני גבול, בהתאם למצב הדמוגרפי שנוצר בעקבות כבושי 1967. אני בעד כלילת שטחים, שמזרחה ל"קו הירוק" לשטחי גבולות הקבע של המדינה.
2. מהיכן לקחת 600,000 יהודים ? אני מתייחס להחזיר לתחומי מדינת ישראל (הישנים/החדשים (בעקבות ההסכם)), את אלו הנמצאים בהתנחלויות שהוקמו בלהט קריאתו של אריאל שרון - רוצו ןהתיישבו, תחת כל עץ רענן ועל כל גבעה. התנחלויות שהוקמו בכוונת מכוון, שלא לאפשר כל הסדר עם הפלסטינאים.
3. אני בעד לאפשר לכל מי שחפץ בכך, להשאר במקומו הנוכחי ולקבל את דין השלטון כמו כל אזרח במדינה בה הוא חי.
4. אני נגד סיפוח של כ- 250,000 פלסטינאים, שבתחומי ירושלים ועוד אינני יודע כמה עשרות אלפים, מאלו הנמצאים כיום מזרחית לקו הירוק, למדינת ישראל.
5. אני תומך בעזרה מלאה למפונים וישובם במקומם החדש.
הסיוע חייב להנתן תוך כדי שתוף פעולה עם המפונים (לא כפי שהייתה ההתנגדות המוחלטת בגוש קטיף). יש להערך מראש למצב של חזרה הביתה וכבר כיום יש לחוקק חוק, שיאפשר סיוע לכל מי שחפץ לחזור כבר היום.
6. מדינת ישראל שלי - היא זאת שכולם מאמינים בה, כולל ראשי הממשלה הימניים (ראה הצהרותיו האחרונות של בנימין נתניהו - בחיר לבך), הפועלים מכוח האילוץ למימושה. זוהי מדינה, חזקה ובטוחה מכל הבחינות ומסוגלת לאפשר גם למדינות שכנות לחיות לידה, תוך כדי כיבוד הדדי.
7. מדינת הפנטזיה, היא זאת שמוטת שליטתה תהיה על הגדה המערבית כולה ויש הסבורים גם על רצועת עזה - זוהי מדינה שלא תשרוד לאורך ימים ותקרוס תחת משקלם העודף של הפלסטינאים שבתוכה.
8. מדינת ישראל הוקמה כמדינה ציונית ותשאר כזאת, אם תדע לשמור על עקרונות הציונות. מדינה המקיימת את זכות השבות לגבי יהודים (לדעתי יש להרחיב את המושג יהודי, מעבר המוגדר כיום). יחד עם זאת היא מדינה דמוקרטית לגבי תושביה הלא יהודים.
9. הישראליות בהגדרתי, כפי שהסברתי רבות, היא למען הפרדת הדת מן המדינה. ההגדרה הזהה בין הדת היהודית (האמונה) לבין הלאום היהודי גורמת לעוות המציאות.
ישראלי על פי הגדרתי הוא יהודי שעלה למדינת ישראל, ללא כל קשר לאמונתו או לאי אמונתו. לעם ישראל ניתן להצטרף על פי קריטריטנים, היסטוריים ותרבותיים ולאו דוקא בעקבות גיור כהלכה.
10. אינני יודע מהיכן הידע הרחב שלך בהקשר לחברים שלי. החברים שלי הם אלו שבנו ועדין בונים את מדינת ישראל בעשר אצבעות. הם אלו ששרתו במערכות ישראל והגנו ומגינים על גבולותיה. הם מלאו וממלאים את חוקי מדינת ישראל ופועלים על פי החלטות הממשלה והכנסת - גם אם החלטות אלו מנוגדות ולהשקפתם.
11.במדינת ישראל "מקדשים" את והדמוקרטיה ונגד ממשלה פועלים אך ורק בשיטות דמוקרטיות. החברה שלי פועלים אך ורק לטובתה של מדינת ישראל ללא כל שיקולים זרים.
12. אני נגד פעולה בחו"ל נגד מדינת ישראל וכנגד החלטות לגיטימיות של ממשלות ישראל. לא משמאל ולא מימין. אני גם נגד מימון חיצוני של פעולות שביסודותיהן פוליטיות - כולל תמיכה בישובם של שטחים בעיתיים ושטחים במחלוקת.
13. אני מציע, שתקבל את דברי כפי שאני מעלה אותם על הכתב. אתה יכול שלא להאמין להם אבל ליצור פנטסיות המעוותות את דעותי ומעלות על הכתב מהרהורי לבך השקריים - זוהי איננה התנהגות של אדם נורמטיבי.
אתה מבקש התייחסות מלאה ורצינית - מה הטעם בכך, כאשר אתה בודה דברים שלא כתבתי, שאפילו לא חשבתי בכוונם, כאילו ממקלתי הם באו.

ישן 03-10-2009, 12:25
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

וואו, מסמך מרגש. כמובן שמנותק מהמציאות - אבל, היי, שלומיזם זה שלומיזם...
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אצלך עוותי דברי הולכים ומחמירים"

1. אולי פעם אחת ולתמיד תנסה לפרט את תיקוני הגבול המרתקים שלך? כל פעם אתה כותב משהו, ואז
סותר אותו (אם תיקוני הגבול לא כולל את סיפוח מזר י-ם - אז אתה בעד הפקרת רבע מליון יהודים שחיים
מ-ע-ב-ר לשכונות ערביות בי-ם...).
2. לא אני לקחתי. אני בעד שיגורו במקומם הנוכחי. אתה בעד לקחת יהודים ולגרש אותם לתוך קרטונים
(זו רמת הדאגה שלך ל"מפונים"...).
3. אתה בעד להפקיר לשחיטה בידי ערבים, כל יהודי שיסרב לעבור לגור בקופסת קרטון.
4. אתה נגד סיפוח רבע מליון פלסטינים במזרח י-ם, ובעד מסירת ערשת קיומו של העם היהודי, שכן אתה
מתנגד לקיומו של עם שכזה ורוצה להעלים את ההוכחות לקיומו...
5. אתה תומך בגירוש העקורים לקופסאות קרטון, בדיוק כפי שצהלת על הגירוש הקודם לקופסאות קרטון.
6. מדינת ישראל שלך היא מדינת ישראל שמוותרת על זהותה היהודית ואכן תתמוך בכל מנהיג כאן שיפעל
ברוח זו.
7. מדינת הפנטזיה שלך קיימת יותר שנים מאשר מדינת החלום המכווצת שלך, זו שיש בה מליוני ערבים, אבל שטח אין בה. מצד שני, מדינת הפנטזיה שלך תשרוד לאורך שנים רבות, כי לא יהיו לה
אוייבים מבחוץ (ישראל היהודית וירדן יושמדו...).
8. מכיוון שאיש לא יודע מהו עקרון השבות שלך (בהתחשב בכך שאתה מתנגד לעם היהודי), נלעג
מצידך להמשיך לכנות עצמך ציוני. זה בערך כמו שבשארה יגדיר עצמו כציוני...
9. טוב, נו. אתה נגד היהודים, וטבעי שתנסה להשען על טיעוני האינטלקטואל הומובהק בנוגע לזהות
היהודית...
10. החברים שלך בונים את א"י בעשר אצבעות? סחתין, אני מציע שתגיד לאחמד ולעזיז להתחיל
השתמש בכלי עבודה - חבל על האצבעות...
11. החברים שלך פועלים במימון זר בחו"ל נגד מה שהבוחר הישראלי רצה.
12. יפה מצידך שאתה נגד פעולות כאלה - אבל משום-מה אתה לא מפסיק לשבח את הפועלים כך...
13. איש לא בודה מה שכתבת. כל פעם שנשאלת שאלה ישירה, התפתל וסירבת. נסה פעם אחת
ותמיד להפסיק להתחמק ולהגיד מהם הגבולות שאתה רואה כקו אדום למדינת ישראל. פעם אחת
תנסה.
ישן 03-10-2009, 06:48

אין שום הצדקה שבעולם למעשי רצח וטרור
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "כשמדובר באמונה דתית, למציאות אין כל חשיבות. היא מפורשת באופן שונה לגמרי"

קיימות דרכי מחאה לגיטימיות, ללא אלימות, שהישיגיהן גובר על כל טרור שהוא.

זכותם של הפלסטינאים למחאה אודות הסבל הרב הנגרם להם. סבל, שבחלקו, אולי אפילו מרביתו, "רכשו אותו בזכות". התנגדותם הנחרצת לחזרתנו לארץ ישראל ולהקמתה של מדינת ישראל היא שורש הבעיה. נסיונם לפתור זאת באמצעות מלחמות, רצח וטרור, הוא שהביא אותם למצבם דהיום.

אך בעוד הפלסטינאים בשטחים שנכבשו ב- 1967 ממשיכים בדרך הטרור, דרך שלא תוביל אותם ליעדם הנכסף ו/או לכל יעד אחר, מרבית הפלסטינאים אזרחי מדינת ישראל, כמהים להשתלב במדינה כשווים בין שווים וממשלות ישראל (כל הממשלות) מונעות זאת מהם.
ישן 03-10-2009, 09:53

לא זאת דרכם של מרבית הפלסטינאים אזרחי מדינת ישראל
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "כן, הם מה-זה כמהים להשתלב במדינה. בתנאי שתחדל מלהיות המדינה שהוקמה ב1948..."

הם מצפים, שמדינת ישראל, מעבר היותה מדינה יהודית, תהיה גם מדינה דמוקרטית ושיהיה שוויון בין כלל אזרחיה.
היום אתה שופט אותם לאור הנסיבות בהם הם מופלים לרעה בכל התחומים.

"פוגרום" זו איננה הדרך שלי ואני מתנגד לכל אלימות שהיא.
הפגנה היא דרך פעילות נאותה - בתנאי שהיא מאושרת ע"י הגורמים המוסמכים וכאשר אין סטיה מתנאי האישור.
אבל, אינני גם מסכים להגדרתך כ"פוגרום אוקטובר" . אכן הקיפוח הוציא אותם לכבישים, לחסום אותם ולשבש את התנועה , בדיוק כפי שנוהגים אזרחים אחרים המפגינים ללא התר חדשות לבקרים. הפגנה זו יצאה מכלל שליטה לא מעט בגלל פעילות המשטרה (ראה דו"ח ועדת חקירה בנידון)
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:27

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר