
08-10-2009, 16:49
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
|
|
|
מדען ישראלי זכה בפרס מרקוני, אבל אתם לא ידעתם את זה
אבל אתם לא שמעתם על זה, נכון?
The Marconi Prize is an annual award recognizing advancements in communications awarded by the Marconi Foundation. The Prize includes a $100,000 honorarium and a work of sculpture, and honorees are called Marconi Fellows. The Society and Prize are named in honor of Guglielmo Marconi, a Nobel laureate and one of the of pioneers of radio.
Past winners of the Prize include Lawrence E. Page and Sergey Brin for the development of Google, Tim Berners-Lee for the World Wide Web, and Martin Hellman and Whitfield Diffie for the Diffie-Hellman key exchange.
מתוך וויקיפדיה.
אם כך, למה לא שמענו על הזכיה?
רק מי שיחפש טוב טוב בעיתונות המקומית, יגלה במקומון של קרית שמונה שאיתן יעקובי, בן 29, הוא הזוכה בפרס זה, פרס שקיבלו למשל מייסדי גוגל, או מפתח ה-WWW .
איתן סיים בהצטיינות תואר ראשון כפול במתמטיקה ומחשבים בטכניון, ובהצטיינות תואר שני במחשבים, גם כן בטכניון. את הדוקטורט שלו עשה בסן דייגו.
http://www.readme.co.il/articles/news-4308.html
פסקה קטנה תוכלו למצוא גם באתר הטכניון
http://www.cs.technion.ac.il/he/news/2009/330/
ובאתר התיכון שלו
http://www.danciger-school.com/
אבל למה לא שמעתם על זה בעיתונים ארציים? מי ראה אזכור בערוצי החדשות?
ובנימה אישית- איתן הוא גם אדם מיוחד. לאחר הצבא נענה לקריאה של מורהו לשעבר בפיזיקה בתיכון דנציגר בקרית שמונה והגיע לתגבר את תלמידי המגמה במספר שעות שבועיות על חשבונו וללא שכר. בכך תרם ליצירת מגמה מפוארת למדעים בעיר פיתוח, ואולי עזר לכמה תלמידים למצוא כיוון בחיים, לאחר שתרם להצלחה הכבירה של המגמה בבחינות הבגרות.
בנושא נתקלתי לאחר שקראתי את המקומון של קרית שמונה שהתגלגל לידיי.
|