לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-10-2009, 15:09
  משתמש זכר mt999 mt999 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.10.06
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "שחיל האויר יטיל מספר פצצות חודרות בונקרים"

הם לא דורשים שגלעד יתאבד, ולא שיפסיקו את המו"מ לשחרורו, אבל הם כן דורשים שהמחיר שנצטרך לשלם יהיה סביר. בסופו של דבר הם ימצאו את עצמם נלחמים מול אותם מחבלים שנשחרר בשביל שליט, יכול להיות שישראלים, אזרחים חפים מפשע, ישלמו את המחיר בסופו של דבר. הם דורשים שיתחשבו גם בשבועה שהם וגלעד שליט נשבעו חודשים ספורים אחרי גיוסם "הנני נשבע(ת) ומתחייב(ת) בהן צדקי לשמור אמונים למדינת ישראל, לחוקיה ולשלטונותיה המוסמכים, לקבל על עצמי ללא תנאי וללא סייג עול משמעתו של צבא הגנה לישראל, לציית לכל הפקודות וההוראות הניתנות על ידי המפקדים המוסמכים ולהקדיש כל כוחותיי ואף להקריב את חיי להגנת המולדת ולחירות ישראל." אני לא יודע מה איתך אבל אני לקחתי את זה מאוד ברצינות כשאמרתי "אני נשבע"...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-10-2009, 18:29
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אתה בטוח שבתקופה שהיה באיזור א"י לא הייתה עדיין בשליטת בית תלמי?"

"נראה כי אנטיוכוס השלישי הצליח לשקם את האימפריה הסלאוקית במזרח. ב-205/204 לפנה"ס עלה תלמי החמישי, והוא רק בן 5, על כיסא המלכות במצרים. עלייתו לוותה באי יציבות והעוצר שהשתלט על הממלכה לא היה מוכשר לנהלה. אנטיוכוס ראה את חולשת השלטון במצרים כהזדמנות להתפשטות טריטוריאלית והוא כרת ברית סודית עם פיליפוס החמישי לחלוקת ממלכת תלמי.
אנטויוכוס פתח במלחמה הקואלה-סורית החמישית והצליח להביס את הכוחות התלמיים בקרב פניום ליד מקורות נהר הירדן ולהשתלט על לבנון וארץ ישראל, בנוסף הוא כבש מספר ערים בקיליקיה וליקיה שהיו כפופות למצרים. אולם הצלחתו התקרבה לסופה, יועציו של תלמי פנו לעזרה לרומאים ואלו שיגור משלחת בראשותו של מרקוס אמיליוס לפידוס והוא דרש הפסקה על המלחמה. כתוצאה מפחדו מהתערבות רומאית אנטיוכוס הגיע להסכם שלום עם תלמי בשנת 199 לפנה"ס. לפי הסכם השלום תלמי יתחתן עם קלאופטרה בת אנטיוכוס וכחלק מהסדר הנישואים יקבל את ארץ ישראל ולבנון כנדוניה מצד אבי הכלה. הנישואים נערכו בשנת 193 לפנה"ס, אולם בסופו של דבר אנטיוכוס לא עמד בהסכם וסירב להחזיר את השטחים למצרים.
המתח המדיני עם הרפובליקה הרומאית גדל לאחר שבשנת 196 לפנה"ס השיג אנטיוכוס דריסת-רגל בתראקיה: פינוי היוונים בידי הרומאים נתן לאנטיוכוס את ההזדמנות שחיכה לה. בנוסף, חניבעל הפליט היה כעת בחצרו של אנטיוכוס ועודדו להמשיך."

מהערך אנטיוכוס השלישי, וויקיפדיה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90...%99%D7%A9%D7%99

ישן 11-10-2009, 13:22
  BigSmoke BigSmoke אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.09
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "טעות בידיכם. לא יתכן, שלאחר..."

זה לא העניין של לעשות "שריר". זה העניין של מה נכון ומה לא נכון.

הרעיון שלך דומה לשיטת המחשבה של מהמר כפייתי שאומר לעצמו "רק עוד פעם אחת ואז אני אפסיק". הרי ברור שהחייל הבא שיחטף לא יהיה נחות יותר מגלעד שליט. זה שאני ואתה לא יודעים עדיין מי זה יהיה, זה לא אומר שהחיים שלו יהיו שווים פחות, והרי תמיד יהיה מי שיקום ויגיד "למה דווקא עכשיו? הרי תמיד זה היה ככה".

אף אחד לא מבצע עסקה כשאין חייל בשבי ולכן הויכוח, לצערנו, הוא כשהחייל נמצא בשבי.

ההשלכות שאתה מדבר עליהם הן דו כיווניות. יש עשרות משפחות שספגו פגיעות קשות מאותם אסירים שאתה מציע לשחרר או נלחמו נגדם, מה אתה חושב שתהיה דעת המשפחות על שירות למען המדינה כשהמדינה לא ממצה את הדין עם מי שפגע בהם ומשחררת אותם כאילו כלום לא קרה.

מדינת ישראל צריכה לפעול לשחרורו של גלעד שליט כל הזמן, אבל גם בצבא יודעים שבטחון אזרחי המדינה הוא מעל לכל ותפקידו של צה"ל לדאוג לכך. על כך כולנו נשבעים בטקסי ההשבעה.
ישן 09-10-2009, 18:26
  Avinoam666 Avinoam666 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.11.05
k
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "אוהל מחאה בירושלים: "גלעד, אתה חייל ואני דורש ממך להקריב""

אני אמרתי את הדברים האלה כבר לפני שנה ואנשים הסתכלו עליי כאילו שאני תומך בנאצים או משהו....

יפה שיש להם ביצים לבוא ולהגיד את זה למרות שזה כואב.... אבל תסתכלו על כמות החיילים שנהרגו בקרב במטרה להציל את גלעד ו/או את הכבוד שלנו ושלא נדבר על הפצועים..... כל אחד מהחיילים האלה הוא עולם ומלואו והדם של גלעד שליט לא יותר טוב מהדם של אף אחד....

למה אין כתבות וקמפיינים על כל החיילים שמתו עד היום במלחמה האחרונה? חבל..... פשוט כואב הלב.

ועכשיו גם לשחרר מחבלים רוצחים עם דם על הידיים? זו טעות אסטרטגית כואבת ואנחנו יוצרים פה תקדים בעייתי שרק יסבך אותנו בעתיד
ישן 11-10-2009, 13:54
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
החלטה קשה ביותר מה לעשות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "אוהל מחאה בירושלים: "גלעד, אתה חייל ואני דורש ממך להקריב""

זוהי בעייה ודילמה קשה, הטיעונים בעד ונגד כולם יודעים.

אבל המחבלים עצמם עוזרים לנו להחליט. הם מתעקשים לא לשחרר את שליט עד שזה יהיה ברור מעבר לכל ספק שהשחרור שלו יתרום לעוד ועוד הרוגים רחמנא ליצלן בצד הישראלי.

לכן הם מתעקשים שהמחלבים לא ישוחררו ממדינת ישראל ויעברו לעזה או לכל מדינה אחרת, רק הם מתעקשים שהמחבלים יישארו בשטח ישראל שיוכלו לבצע עוד ועוד פיגועים.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 11-10-2009 בשעה 13:57.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:40

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר