לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-10-2009, 12:39
צלמית המשתמש של Zed3
  Zed3 Zed3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.11.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי orenpl שמתחילה ב "עריקות"

לא.
בפעם האלף, וזה לטובת כל אלו שסיפרו, נשבעים או מכירים.
הזמן בכלא לא נמנה על השירות הצבאי (מה קוראים בעברית "הפז"מ לא דופק").
אם העבירה נעשתה בתחילת השירות ניתן לשלוח בקשה לביטול תב"ן בשנה האחרונה לשחרור.
הבקשה לא חייבת להתקבל, תלויה בין השאר, בכמה ילד טוב היית לאחר מכן, וגם לא חייבת לכלול את כל הימים.
נוסף על כך, ימי נפקדות אינם ניתנים לביטול.

הגשת בקשה? התעלמו? הגש עוד אחת.
זה צבא, לא קייטנה ואין מה לעשות.
אני יודע שזה נשמע מייאש, אני יודע שזה לא הוגן, אני יודע שזה מעצבן לראות כאלו שנמצאים בדיוק בקצה השני שלך וזורקים לפח גיוס ליחידה לוחמת.

אלו החיים, ככה זה גם באזרחות ואין מה לעשות. חלק מתהליך ההתבגרות זה להתמודד, בין השאר עם אכזבות.
נפקדות/עריקות מה שלא יהיה אולי יתן לך את מבוקשך לבסוף. מה שבטוח זה שזו תהיה חוויה שלילית שבלי צל של ספק תשפיע עליך, גם אם לא במודע, ובסופו של יום גם אז לא בטוח שתקבל מה שתרצה.
אני יכול להגיד לך, בתור מפקד, שאחרי אמינות הדבר השני שחשוב לי זה חייל טוב. מבחינתי חייל שעושה צרות, נפקד או עריק, הוא מבחינתי לא חייל שאני סומך עליו.

נערך לאחרונה ע"י Zed3 בתאריך 14-10-2009 בשעה 12:42.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-10-2009, 13:07
  משתמש זכר שפני שפני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי orenpl שמתחילה ב "עריקות"

שמע, קראתי את האשכולות שפתחת והשאלות ששאלת, זה מעצבן שפשוט אין לי איך לעזור לך ואני מבין אותך ויכול להבין איך אתה מרגיש במצב שלהיות תלוי באויר.

על ימי נפקדות לא יוותרו לך! על דפוק של כלא, רק בשנה האחרונה אפשר להגיש בקשה וגם זה לא בטוח.

נסה שוב להגיש טופס 55 והפעם לדרוש במפגיע לזרז הליכים, נסה לערב את קצינת הת"ש הפיקודית או הזרועית (אתה חיל אוויר, נכון?) לך אליה לבסיס שהיא נמצאת בו ותישן לה ליד הדלת של המשרד, לך למפקד של המסגרת שאתה כרגע נמצא בה שב לו על הוריד ואל תעזוב אותו! אל תשכח כל הזמן להצהיר שאתה רוצה קרבי וכל הזמן דוחים אותך ומושכים אותך - ספר את כל השתלשלות העניינים שלך עם הטופס הזה. תבקש להיות מסופח לרס"ר או משהו באופן זמני עד שתקבל תשובה שמגיעה לך בתור חייל שהגיש את הטופס, כי אחרי קורס זה בעייתי.

פנה לקפ"צ, תגיד להורים שלך שיפנו לקצין העיר ושלא יעזבו אותם עד שלא תתקבל תשובה, שיפנו גם למפקד של בטלפון.

ספור עד מאה, לא עד 10, לפני שאתה חושב על עריקות, זה יהיה תהליך לא נעים בכל מקרה.

נערך לאחרונה ע"י שפני בתאריך 14-10-2009 בשעה 13:12.
ישן 14-10-2009, 18:32
  orenpl orenpl אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.09.09
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי שפני שמתחילה ב "שמע, קראתי את האשכולות שפתחת..."

חיל האוויר יכול לשבור המלצה של גחלת?
ואם הגחלת ממליצה להעביר אותי לקרבי, אז מהכלא אני ישר הולך לחיל או לבקום? או שאני חוזר ליחידה שלי ומשם מתחיל עוד פעם את הטופס 55? אם כן אז אני אוותר...
אבל אם היא יכולה לשלוף אותי למקום מסוים אני אלך על זה בגדול.
בטכני צוחקים על כולנו בעיניים.
בבקו"ם אומרים לנו: תגישו טופס 55. מגיעים לטכני- ואומרים לנו- בטירונות אי אפשר להגיש 55, הגשתי בכל זאת. בשבוע מיונים- לא מטפלים ב-55, רק בקורס אפשר לטפל.

והיום מה אני מגלה?
כשהמשק"ית בבסיס האם אמרה לי שהטופס נאבד, נכנסתי למצב רוח זיפת וראו את זה עלי. אז סיפרתי הכל למפקדים בבסיס הסיפוח והם ישר הפנו אותי למשק"ית ת"ש שאמרה לי- כשתהיה בקורס לא יטפלו בטופס 55 שלך... אז אני מגלה שגם האימרה בטכני- טופס 55 אפשר רק בקורס- היא שקר.

מה אני כבר יכול לעשות?

עד שאני אסיים קורס ואתייצב בבסיס קבוע, ואעבור את תקופת ההסתגלות- יהיה לי פז"ם של שנה. הכי קטע אם פתאום בבקו"ם יגידו לי- למה נזכרת רק אחרי שנה להגיש טופס 55?...

יש מישהו שמכיר את כל עניין הגחלת? הדבר הזה, זה התקווה האחרונה שלי.
כמה יום צריך לערוק כדי בטוח לקבל גחלת?

נערך לאחרונה ע"י orenpl בתאריך 14-10-2009 בשעה 18:35.
ישן 14-10-2009, 19:35
צלמית המשתמש של DeepSpace
  DeepSpace DeepSpace אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.09.03
תגובה
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי orenpl שמתחילה ב "למי ההמלצה הזו מגיע? 3..."

חוץ מהגורמים של גחלת, אף אחד לא יודע מה הקרטריונים. מן הסתם הם מסווגים.

אין סף של מספר חודשי עריקות שאחריהם אתה נפלט מהיחידה. הכל החלטה של הגורמים הנוגעים בדבר.

ותהיה בטוח שזאת לא הדרך שתביא אותך לקרבי.

המלצת גחלת יכולה להגיע למספר גורמים, החל מלמפקד היחידה שלך (במידה וההמלצה היא שינוי תפקיד ביחידה או שיפור יציאות) או אלוף הפיקוד במידה ומדובר בשינוי שיבוץ (לדוגמא, אני לא יודע איך זה עובד בדיוק בחה"א) וכו'.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook

נערך לאחרונה ע"י DeepSpace בתאריך 14-10-2009 בשעה 19:38.
ישן 14-10-2009, 23:00
  orenpl orenpl אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.09.09
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Zed3 שמתחילה ב "פספסתי את השורה שאומרת שהטופס..."

המשק"יות חיפשו במשרד ת"ש, והן אומרות שהטופס לא נמצא. מאידך הן אומרות שהטופס שלי גם לא עבר להחתמות. כל מה שהן מצאו- מכתב מהמפקדת הישירה ששואלת בשמי מה עם הטופס. לבקו"ם גם לא הגיע הטופס.
בתכלס, לדעתי זה לא נאבד אלא נמצא באיזה ארגז באחד המדפים. או אולי מרוכז בכלל במפקדת הגף. בכל מקרה- כרגע אין טופס. ואני לא הראשון שזה קורה לו...
לפני חודש וחצי ישבתי עם כמה בוגרים שבאו לעשות שמירות אצלנו. אחד מהם גם הגיש טופס 55 בזמנו- חודש וחצי הוא חיכה לתשובה ואז אמרו לו שהטופס לא נמצא יותר, אז הוא הגיש חדש. שיחק לו מזל והפעם זה זרם אבל שללו לו את הבקשה (אגב את התשובה הוא קיבל בחצור) כי הוא למד י"ג י"ד.

וגם בטכני יש עוד אחד שעובר מהטכני למג"ב, בדיוק כשבאתי הוא עשה יום קודם ראיון בבקו"ם. הוא דפק נפקדויות חבל על הזמן וגם ישב בכלא. אחרי 8 חודש בטכני אישרו לו לעבור לקרבי.
עד עכשיו כל מי שהצליח לקבל תשובה חיובית בטכני היה כזה שפסל מספר נכבד של קורסים וכבר קרוב מאוד לרב"ט.
ישן 14-10-2009, 23:05
צלמית המשתמש של Zed3
  Zed3 Zed3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.11.05
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי orenpl שמתחילה ב "המשק"יות חיפשו במשרד ת"ש, והן..."

אתה צריך להבין שהרבה חיילים מנצלים לרעה את הטופס הזה.
כמו הרבה חולות רעות בצבא, ניצול של משהו יוצר חשדנות אוטומטית.

אני מציע לך דבר כזה. פנה לקצינת הת"ש (או בקש מהמפקד שלך) והסבר את אשר ארע, שאל אם יש משהו שהיא יכולה לעשות על מנת לזרז את הליך הטופס הבא.
בטופס הבא שתגיש הקפד על הסיבות לבקשת שינוי השיבוץ.
זכור כי ישנם הרבה שמגישים את הטפסים הללו בגישת "אין לי מה להפסיד" וחשוב שלא תיצור רושם כזה.
אל תקשיב לאף חייל/מכר/חבר/בן דוד. מקרים בדידים בפירוש אינם יכולים ללמד אותך דבר וחצי דבר על המקרה שלך. מספיק שאותם חיילים באו בגישה שציינתי / היו חיילים בעייתיים וכבר קיבלת סיבות טובות למה לפסול את הבקשה.

דבר אחרון, קח בחשבון שלא חייבים לאשר את שינוי השיבוץ, עם כל הצער שבדבר.

ישן 14-10-2009, 22:52
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי orenpl שמתחילה ב "ירדתי מהרעיון. אני נותן לצבא..."

בא נבהיר - יש זמן מקסימום שלאחריו חייבים להחזיר לך תשובה. אתה יכול לקבול על טיפול לא ראוי.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:17

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר