לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-10-2009, 14:34
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי The_Merlin שמתחילה ב "נאום קולונל בריטי כנגד דו"ח גולדסטון."

סוף סוף משהו עם אומץ לומר את האמת בפרצוף לכל העולם.
איפה אורנה בנאי, עמוס עוז וכל השאר שחתמו על עצמוה לבדיקה חיצונית של מעשי צה"ל בעזה בעת "עופרת יצוקה"? כנראה עכשיו הם יעלמו בצללים שוב, אחרי דבריו של קולונל ריצ'רד קמפ. הוא גמר את כל הדוח ואמר כמה צה"ל מוסרי יותר מכל צבא אחר.
חמאס וחיזבלה אכן חכמים מאוד בכל הנוגע לתיקשורת ומשתמשים באוכלוסיה המקומית לצרכים שלהם. חמאס אכן הקריב את האוכלוסיה שלו. אני מקווה שעכשיו אותם אנשים שדיברו על צה"ל בצורה רעה, לפחות בארץ... יבקשו סליחה מצה"ל. כולל אלה ממר"צ וכל השמאל כולו!
קולונל ריצ'רד קמפ אמר בדיוק מה שצה"ל אמר בבדיקה שלו לאירועים בעופרת יצוקה.
לא באמת חבר שלנו. אני מבקום ביבי וברק הייתי מזמין את קולונל ריצ'רד קמפ לאות כבוד לארץ ואומר לפני התיקשורת בכל העולם כמה הדו"ח הזה לא נכון!
עצוב שזה לא הגיע מצידה של ארה"ב, אך כנראה ממשל אובמה, נכנע למוסלמים סופית.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

נערך לאחרונה ע"י linuxsboot בתאריך 19-10-2009 בשעה 14:43.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-10-2009, 16:59
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי The_Merlin שמתחילה ב "נאום קולונל בריטי כנגד דו"ח גולדסטון."

זו כבר הפעם השלישית בימים האחרונים שנפתח אשכול בנושא הדברים שאמר הקולונל קמפ, שלא להזכיר שכבר לפני כמעט שנה פורסם פה לינק לראיון טלויזיה שהוא נתן בימי המבצע ואין דוגמה טובה מכך להדגים עד כמה נתדרדר מצבנו שכשמישהו (ומישהו ראוי בהחלט) מדבר בזכותנו זה כזה ארוע שראוי לפתוח כל כך הרבה אשכולות בענינו. לו היינו פותחים ולו אשכול אחד, לא כל שכן שלושה, בכל פעם שאישיות בינ״ל היתה מדברת כנגדנו היה הפורום הזה נסתם מהר מאוד.

ריצ׳ארד קמפ הוא אכן תומך נחשב הן מבחינת נסיונו והן על פי כישוריו כדובר אבל הוא רחוק מלסגור את הויכוח לטובתנו.

ראשית יש מי שיאמר שהרקורד של כוחות הקואליציה בעירק ובאפגניסטאן בנוגע לזהירות בחיי אזרחים אינו מזהיר, אולי אפילו גרוע מהרקורד הצה״לי, למעשה יש הרבה פה בפורום שאוהבים לכתוב את זה בתגובה לביקורת מערבית על התנהלות צה״ל בעזה ולבנון.

שנית, אם כל הכבוד, קמפ, למיטב ידיעתי, לא שהה בעזה, בוודאי לא בזמן המבצע, וככזה הוא ניזון מידיעות כמו כולנו.

שלישית, קמפ מייצג חשיבה צבאית מערבית. הוא רחוק מלהיות היחיד בצבא מערבי שמגלה הבנה והערכה למאמצי והשגי צה״ל בהפחתת האבדות האזרחיות בשדה הקרב. אנשי צבא בהחלט מהווים צד בויכוח אבל לא צד יחיד. משפטנים, פעילי זכויות, כלכלנים, פוליטיקאים ומי לא, לכל אחד הזוית שלו וזויות אחרות מחמיאות פחות להתנהלותנו בזמן מבצע עופרת יצוקה.

בשורה האחרונה הדברים של קמפ חשובים ובעלי משקל וראוי להעלותם ולהפיץ אותם אבל הם רחוקים מאוד מלסגור את הויכוח.

נערך לאחרונה ע"י hamora בתאריך 19-10-2009 בשעה 17:02.
ישן 19-10-2009, 17:38
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
בדיוק - עלינו לזכור שדבריו של קמפ הם בעייתיים מ-ת-ו-ק-ף העובדה שהוא בעדנו...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "זו כבר הפעם השלישית בימים..."

אם לוּמַדְנוּ משהו מעקרונות השלומיזם הבינ"ל, הרי שכאשר מישהו תומך בך - ה-ו-א זה שלא בסדר, ויש
לתקוף אותו בחריפות. מי יודע, אולי קמפ הוא אוונגאליסט מרושע שתומך ביהודים האלה מתוך סיבות
דתיות?! אולי הוא ניאו-שמרן, רחמנא ליצלן, וחושב שצריך להלחם בטרוריסטים במקום לנסות לפייס
אותם ולהבין מה גורם להם להרוג אזרחים?!
בקיצור, ברור שקמפ הוא הבעייה, ודבריו ראויים לכל גינוי - בעיקר מתוקף העובדה שהוא-עצמו פושע
מלחמה ידוע לשימצה שנטל חלק בכיבוש אדמה מסלמית ללא כל סיבה...

ועכשיו ברצינות: עם הדברים שקמפ אמר, אין דרך להתווכח. האיש הזה לא המציא כלום, ומה שהוא
אמר, ידעו גם רוב המבקרים - ויודע גם חמא"ס (שלא במקרה מיקם עמדותיו בלב אזורים אזרחיים,
בדגש על בתי ספר ובתי חולים).

אכן, לא רק אנשי צבא מהווים צד בויכוח האם הצבא פעל בריסון, אלא גם אנשים שלא יודעים איך נראה
צבא, הם צד בויכוח - בעיקר אלה המכנים עצמם בשם "פעילי זכויות אדם", שמשום-מה נטפלים רק
לדמוקרטיות, ולא ממש נראו מתיירים לאחרונה בסודאן, סוריה, קובה, סין ושאר מדינות שוחרות
זכויות אדם...

דבריו של קמפ לא סוגרים שום ויכוח כשם שאמירת אמת בבית משפט לא תעזור לנאשם חף מפשע.
אנשים זדוניים יהיו תמיד - וכשזה נוגע לנאשם עני כמונו שמתמודד מול נאשם עשיר וציני, העובדה
שאנחנו צודקים, לא תשנה כלום - וצבועי העולם כולו (יחד עם הנאיבים שהולכים אחרי סיסמאות הכלום
של "זכויות אדם") ימשיכו לזעוק כנגד פושעי המלחמה הרצחניים שמעזים לירות על מי שיורה עליהם...
ישן 19-10-2009, 18:09
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "בדיוק - עלינו לזכור שדבריו של קמפ הם בעייתיים מ-ת-ו-ק-ף העובדה שהוא בעדנו..."

הקולונל ריצ׳רד קמפ לא המציא שום דבר, וכך גם אני בהודעה שלי ואיןמשום סתירה בין השניים.

קמפ אכן מומחה בתחומו ולא חלקתי על כך.

קמפ לא היה בעזה בזמן המבצע כך שאין לו ידע ממקור ראשון, מה לא מדויק פה בדיוק?

הרקורד של כוחות המערב בעירק ובאפגניסטאן רחוק מלהיות מושלם כפי שגם בפורום הזה אוהבים מאוד להזכיר כשמהמדינות הללו עולים דברים נוחים פחות לישראל, האם גם את זה המצאתי?

חוסר הפרופורציה שבביקורת על ישראל ודמוקרטיות אחרות בהשוואה לכל מיני דיקטטורות ידוע, מתועד וראוי בהחלט לדיון, תזכיר לי רק למה בדיוק בעלת אותו באשכול הזה?

ובשורה האחרונה, מה שכתבתי פה לא בא לסתור את מה שקמפ אמר אונאפילו כביקורת על ישראל אלא רק בכדי לצנן את התלהבות חלק מהמגיבים, כתבתי כבר למעלה, הדברים חשובים וראויים אבל אין בכוחם לסגור את הויכוח או אפילו להטות אותו בצורה משמעותית, איזה חלק מהמשפט האחרון לא ברור לך בדיוק?

למה לא תיטפל למוזס שמצא לנכון להגדיר את קמפ במשתמע ״ידיד״ במרכאות כפולות. אני לפחות לא מזלזל בידידים כאלה וגם בסיכון לקריירה שהם לוקחים על עצמם כשהם באים להביע דעות נחרצות כל כך בעדנו באוירה הבינ״ל הנוכחית. הבחירה שלך לתקוף דווקה אותי מצביעה על רפלקס פבלובי יותר מאשר על שיקול דעת.*

ישן 19-10-2009, 19:00
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הידע של קמפ מכלי שני, שלישי וריבעי - גבוה מהידע של גולדטון מכלי ראשון...
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "הקולונל ריצ׳רד קמפ לא..."

עם כל הכבוד לאלה ש"היו בעזה", הם ראו מה שירצו שיראו ולמדו מה שרצו שילמדו.

הרקורד של מדינות המערב אינו מושלם - אכן, הן פעלו שנחישות בכדי להגן על חיילים שלהן, גם ע"ח
חיי אזרחים של האוייב. לעתים הם גם פעלו מעבר לנדרש - ועדיין עדיף לך להיות אפגני בשטח בשליטה
בריטית, עראקי בשטח בשליטה אמריקנית, או פלסטיני בשטח בשליטה ישראלית - מאשר לחיות תחת
שלטונם של בני עמך הנאורים...

כפי שכבר ציינתי, אין דבר שיגידו לטובתנו שיכול להטות את הויכוח. אני כבר מזמן טוען שההסברה שלנו
מחורבנת, אבל גם לו הייתה מצויינת - זה לא היה משנה. אנחנו משלמים מחיר על פשע חמור במיוחד:
אנחנו יהודים, שרוצים לחיות, ושהמקום בו אנו רוצים לחיות, מאוכלס גם במסלמים שהפוליטיקלי קורקט
יחד עם הריאל פוליטיק, מחייבים לתמוך בהם. השנאה ליהודים והאהבה להשפעה הערבית-מסלמית
חוברים ביחד כדי לגרום לעויינות כלפינו, לא משנה מה נעשה. זה לא מוריד מכך שכאשר ישנו צדיק
בסדום - ראוי לחבק אותו, והקולונל קמפ הוא צדיק בסדום. היה לו ה-ר-ב-ה יותר קל לשתוק או להצטרף
למקהלת הצבועים והשקרנים שמגנים אותנו - ואוהו כמה שהיו מפרגנים לו, ובן רגע כל "פשעי
המלחמה שלו באפגניסטאן היו נשכחים...

האמת היא שלא בדקתי כלל מה כתב מוזס. עכשיו כשאתה מציין זאת, טרחתי לבדוק - ואין לי מה
לומר על דברים כ"כ חסרי הגיון. מי שיורק בפרצופם של ידידיו המעטים, שלא יתפלא שלא יישארו לו
ידידים בכלל.
אני הגבתי לך, ולא לו, כי הנחתי (ובצדק) שאתה תמצא לנכון לבקר אותו (על מעשי אנשיו באפגניסטאן), או את השבחים שהוא זוכה להם (מפי אנשי הפורום שלא מפסיקים לשבחו...) - ולא ממש טעיתי
בהנחה הזו, נכון?...
ישן 19-10-2009, 19:48
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הידע של קמפ מכלי שני, שלישי וריבעי - גבוה מהידע של גולדטון מכלי ראשון..."

אז זהו, שכן, אתה טעית מאוד.

ובמקרה שלך אין לזה גם הצדקה, ההודעה שלי לא היתה כזו ארוכה או מסובכת, בוודאי שלא עבורך.*

אני לא ביקרתי אותו יותר מכפי שאתה מבקר אותו בהודעה שלך, רקורד לא מושלם, כפי, אגב, שכל קורא עיתונים ממוצע יודע. אני לא האשמתי אותו או את כוחות הקואליציה בפשעי מלחמה לא באפגניסטאן, לא בעירק וגם לא ביוגוסלביה לשעבר ששם במיוחד אוהבים, כולל אתה, לנגח את כוחות נאט״ו, אולי משום שהנשיא המכהן היה קלינטון, אולי משום שכוחות נאט״ו הגנו שם על מוסלמים שכידוע הם תמיד אמורים להיות הרעים ואולי פשוט משום שאכן בוצעו פשעי מלחמה ע״י כוחות נאט״ו שם אבל אני לא זה שהאשמתי אותם בכך לא פה ולא בשום מקום!

תודה על נאומך הנמלץ בנוגע להקרבה מצידו של קמפ בבואו להעיד לטובתנו אבל לא תודה, אם תבדוק את הודעתי שנכתבה לפני התגובה שלך תמצא שכתבתי שם דברים דומים עליו ועל דומיו אז את ההרצאות הללו אתה יכול לשמור למוזס.

אין לי מושג ע״פ מה אתה מחליט שהידע של קמפ ממקור שני ושלישי גבוה מהידע של גולדסטון ממקור ראשון למעט העובדה שדעותיו של קמפ נוחות יותר לך (וגם, הפתעה, הפתעה, לי). אני כולי תקווה שקמפ צודק ( למרות שלא בהכרח יש סתירה בין השניים) אבל, וזו היתה מטרת ההודעה שלי, בראיה הגיונית אין לעמדה הנחרצת שאתה מביע פה רגליים. קמפ שמע, קרוב לוודאי שמקציני צה״ל שבכך הם מגינים על עצמם, מה קרה בעזה, גולדסטון שמע מפלסטינאים, שיש להם כמובן אינטרס בעניין, אבל לגולדסטון עומד היתרון האובייקטיבי שהוא היה בשטח ויכול היה להשוות את הסיפורים שמצא עם המציאות בשטח.

תראה, אני לא באמת חושב שנתנו בצה״ל הוראות שהן בגדר פשעי מלחמה, לא כל כך כי אני מאמין בטוב ליבנו ועדינותנו, אלא כי לדעתי צה״ל הוא צבא מודרני ומתוחכם והעומדים בראשו יודעים היטב שאין צורך מיבצעי ושלטווח הארוך עדיף למדינת ישראל שלא תסתבך בפשעי מלחמה. האם כל חייל בצה״ל מילא את הפקודות כלשונן והקפיד על כל כדור? לא יודע, כמו קמפ וכמוך גם אני לא הייתי בעזה אבל להגיד לך את האמת, אני לא מאמין שלא היו חריגות ושחלקן נסתיים בהרג מיותר. על סמך מה אני לא מאמין? על סמך זה שלא היתה מלחמה בהסטוריה שלא היו בה חריגות, על סמך זה שבמהומת הירי ועם נשק ביד לא קל להקפיד על דברים שלחפ״ש בשדה הקרב ניראים לפעמים לא הגיוניים או גרוע מכך וגם, לצערי, על סמך דברים שיצא לי לקרוא שישראלים כתבו, כולל בפורום הזה. יש הרבה שינאה לערבים בארץ, הם זכו בה בדין בהתנהגותם לדעתי וגם אני לא ממש מת עליהם אבל לא זה העניין אלא האינטרסים של המדינה וכולי חשש שהצרוף של הזעם הישראלי על הפלסטינאים עם מהומת הקרב הוא מתכון וודאי למדי לצרות.

אז לסיכום, לא, לא באתי לבקר את קמפ על דבריו האמיצים אבל כן באתי לשפוך מעט צוננים על התלהבות חברי הפורום לא מתוך תקווה שקמפ טועה, כולי תקווה שהוא לא, אלא מתוך ראייה מפוקחת מאוד, יותר מזו שלך, של המציאות הפוליטית תעמולתית בעולם כיום וידיעה, מצערת, שהדברים שלו ישכחו בעוד יום יומיים ולא תהיה להם השפעה מתמשכת על הויכוח על דו״ח גולדסטון.

ישן 19-10-2009, 20:21
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לא האשמתי את נאט"ו ב"פשעי מלחמה" ביוגוסלביה, אלא בייחוס פשעים כאלה רק לסרבים...
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "אז זהו, שכן, אתה טעית..."

בכל מקרה, מעשיו של קלינטון ביוגוסלביה (כולל מעשה הגבורה של אשתו שחצתה את בוסניה תחת אש
תופת מסוכנת במיוחד - כזו שאיש לא ראה, חוץ ממנה...) אכן לא ראויים לאות כבוד - אלא שהם כלל לא
נוגעים לאיש צבא מקצועי שעשה שם עבודתו באופן מלא, ועד כמה שידוע לי, ללא כל עימותים עם מי
מהצדדים.
אני לא יודע מתי מסלמים "אמורים" להיות הרעים, אבל אני מקווה לטובתך, שאתה יודע - כי כשהם מחליטים להיות "רעים" - זה די מסוכן...

לך אין מושג למה אני מחליט שעמדותיו של קמפ נכונות יותר? כי אני מכיר את האזור, את הצדדים, ואת
המציאות פה. גולדסטון נשלח לפה ע"י גוף שרצה דו"ח עויין - והפתעה, הפתעה, זה בדיוק מה שהוא
ניפק...
אני מתקשה שלא לחייך כשאתה טוען שדבריו של קמפ נוחים לך יותר משל גולדסטון, בהתחשב במאמץ
האדיר שלך פה להגן על הבלתי-ניתן-להגנה - דו"ח שכתב יהודון קטנטן שנשלח לפה ע"י גדולי רודני
העולם בידיעה ברורה שחמא"ס יעשה כל מניפולציה בכדי לוודא שייצא דו"ח הזוי בחומרתו על פעולות
צה"ל. הנוכחות של גולדסטון - שאת חוסר יכולתו לחקור כבר הוכיח בעבר כשהעמיד לדין דמות ספרותית - ממש לא מעלה או מורידה מיכולתו לנפק דו"ח נלעג בחוסר הקשר שלו למציאות.
הגזירה השווה שיצרת בין קציני צה"ל שעדכנו את קמפ, לחמא"ס שעדכן את גולדסטון, מקבילה
להקבלה בין חשוד ברצח עם אליבי מוצק לבין חשוד ברצח עם סכין מדממת, וקביעה שלשניהם אינטרס
לסלף בכדי להגן על עצמם...

מכיוון שאיש לא טען שלא היו חריגות, כ-מ-ו ב-כ-ל מ-ל-ח-מ-ה ע-ל-י א-ד-מ-ו-ת, הרי שהניסיון לרדת
מהעץ (לא באמצעות זיכוי הנהגת ישראל, חו"ח, אלא באמצעות הגדרתה כ"מתוחכמת", וקביעה שהש"ג
הוא הפושע מלחמה...), הוא חסר משמעות. חריגות היו ויהיו כשצבא נלחם. זה גוף גדול ובזמן מלחמה
קשה למנוע חריגות, הגם שאצלנו יש כנראה הכי מעט חריגות, דבר מופלא, בהתחשב בכך שהאוייב
שלנו הוא מסלמים "רעים". אכן, אין אהבה גדולה כלפי הערבים בארץ, ובכ"ז, כל אגדות הישראלים
הרצחניים מתנפצות אל מול גלי הגירה פלסטיניים אל אותה מדינת ג'נוסייד מופרעת, והאיום הגדול
ביותר שניתן להניף מעל לראשו של ערבי נושא תעודה כחולה - הוא שלילת אותה תעודה, כך שאולי
אתה מלא חששות, אבל הערבים הרבה פחות חששניים ממך...

לסיכום, הדברים של קמפ יישכחו ע"י האוייב? הדברים של קמפ כבר נשכחו ע"י האוייב, אבל זה לא
ממש משנה, כיוון שאין באמת ויכוח על גולדסטון. יש דיבה מוצלחת שהוטחה בישראל, ואין מה לעשות
בנוגע אליה, מעבר להבנה שהאנטישמים הצליחו להשיג נצחון דיפלומטי נוסף על עשרות נצחונותיהם
הקודמים. מה לעשות, שונאים אותנו הצבועים והתמימים - וכשם שחיינו עם זה אלפיים שנה, כנראה
שניאלץ להמשיך לחיות עם זה בעתיד, מהטעם הפשוט שברגע שנעשה מה שהם רוצים שנעשה -
השנאה כלפינו תסתיים, אבל גם קיומנו יופסק...
ישן 19-10-2009, 18:17
צלמית המשתמש של Leopad
  Leopad Leopad אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.06
אנחנו צריכים לעשות
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "זו כבר הפעם השלישית בימים..."

את מה שאנחנו צריכים לעשות ללא קשר למחיאות הכפיים או זריקת העגבניות.
שהרי מבצע עופרת יצוקה או כל פעולה אחרת בעזה, לא נעשו לשם לכידת גנבי אופניים ועיזים
שברחו לעזה, אם הבחירה היא בין נפגע אחד בצידנו לבין נפגעים בצידם, כמעט כל האמצעים
כשרים שהרי גם כדורי נק"ל ופצצות מרגמה אינם בדיוק תכשיר להורדת שערות מהרגליים.
מיותר להוסיף כי הנזק הוא גם ברכוש ופגיעה חמורה בכלכלת ורווחת תושבי האזורים המאויימים/נפגעים.
איש מהמגנים אותנו לא צייץ ולו פעם אחת על שנים של טיפטוף פצצות קאסם, על אזרחינו, בכוונת מכוון,
כך שברור שלא רוממות הצדק או זכויות אדם בליבם.
יותר מכך, גמור ומנוי לכל שונאינו ומתנגדנו, להכשיל ולנדות אותנו כחלק בלתי נפרד ממדיניותם ולא
מרגישותם ל"זוועות" שישראל ביצעה, כביכול, *בפעולה זו או אחרת.
דבר אחד בטוח, פשעי מלחמה לא היו שם, וכל הנסיונות לעוות את החוקים או את העובדות לטובת העלילה
הזאת, נועדו רק למטרה אחת, להצר את צעדנו ולהחליש את יכולתנו להגיב להפסקת הירי הבלתי פוסק הזה,
בכל פעם שמישהו מקבל הוראה מדמשק או טהרן.
אסור לנו לאפשר לזה לקרות גם אם יהיו עוד חמש גולדסטונים, ויהיו, אם ה"פטנט" הזה יצליח להם.
ישן 19-10-2009, 20:52
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
קמפ אינו ידיד ישראל!
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי Leopad שמתחילה ב "אנחנו צריכים לעשות"

מדובר באיש צבא שעושה השוואה בין תורת הלחימה של צה'ל לבין תורת הלחימה של הכוחות הפועלים באפגניסטאן ועיראק.
ההשוואה אינה מתבקשת מכיוון שהכוחות ה פועלים באפגניסטאן ועיראק רואים בה ארץ אוייב-איזור לחימה והתחככות עם אוכלוסיה שיכולה להפוך את הזירה השקטה לזירת מטענים (ודי לראות את הסרטים האחרונים המתארים את המצב) .על כן טקטיקת הלחימה שם שונה לחלוטין והם רואים הצדקה ברורה במיגור הטרור גם על חשבון אוכלוסיה חפה מפשע. אף אחד לא יעמיד אותם לדין על כך והם לעולם לא יחשבו לפושעי מלחמה.

קמפ הוא איש צבא אבל אנשי צבא לא מכריעים מערכות או מלחמות. המלחמות מתחילות ומסתיימות בידי המדינאים.

יפה מאד ומתחשב שהוא רואה את עזה באותן עיניים שהתבוננו על אפגניסטאן אך לגזור גזירה שווה המרחק עוד גדול.
אני רק מקווה שלא נעשה את אותן שטויות גלותיות, שכל מי שמצייץ ציוץ חיבה הופך מייד ליקיר ישראל וכל עם ישראל משחרים לפתחו (ע'ע מדונה ושות').

צריך למנף את הדברים שלו בצורה כזאת, שנוכל לטעון בכל פורום בינלאומי, בית משפט בינלאומי (אם יעמידו מישהו לדין על פשעי מלחמה) שאנחנו לא עם מוסרי, אלא עם שנלחם על חייו במלחמה שהצד השני לא מכיר במגבלות הכוח. יכול להשען על האוכלוסיה האזרחית (כפי שקורה באפגניסטאן ועיראק), אנו משתדלים שלא לפגוע באזרחים, אבל גם היכולות הללו מוגבלות.
לא צריך לספר לעולם כמה הצבא מוסרי - זאת שטות ממדרגה ראשונה שאינה עומדת במבחן , מול כל עדויות השקר של הצד השני והחד-צדדיות בהתייחסות הבינלאומית

פשוט צריך להראות לעולם כי גם עמים/מעצמות אחרות אינן חסות על חיי אזרחים חפים מפשע ובכלל לא "סופרים" אותם כאשר צריך להגיב ובעצמה רבה.

בקיצור קמפ לא יביא לנו את הטיעון הסניגורי. הוא איש צבא בדימוס ומאחוריו עומדת מדינה שהאינטרס שלה יכול להיות בהחלט שונה .
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:33

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר