לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-11-2009, 21:18
  BigSmoke BigSmoke אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.09
מתכוננים לבחירות? סקר הארץ: קדימה ללא שינוי. העבודה מתרסקת ל6. הליכוד מתחזק ב6.

שר החוץ הצרפתי, ברנאר קושנר, איבחן השבוע בכמה מלים את מצבה של המערכת הפוליטית בישראל: "אין יותר מחנה שלום", אמר קושנר. והוא צדק. תשעה חודשים לאחר הבחירות גוש השמאל מתאייד, גוש הימין מתעצם והוא חזק יותר משהיה מאי פעם.

מפלגת העבודה ומנהיגה ממשיכים לצלול מטה מטה - אבל הציבור הרחב דווקא מפגין גמישות מחשבתית ומתינות מדינית: רוב הציבור, כולל רוב מצביעי הליכוד תומך בכך שישראל תנהל משא ומתן מדיני עם החמאס, אם זה יזנח את דרך הטרור ויכיר בישראל.

אלה המסקנות העיקריות העולות מסקר דעת קהל מיוחד שנערך אתמול ושלשום ל"הארץ" על ידי מכון "דיאלוג", בפיקוחו של הפרופ' קמיל פוקס מהחוג לסטטיסטיקה באוניברסיטת תל אביב. הסקר מצביע על התחזקות מרשימה של "גוש הימין" והצטמקות מכאיבה ל"גוש המרכז-השמאל". אם בכנסת הנוכחית יחס הכוחות הוא 65 מנדטים לימין, 55 למפלגות המרכז והשמאל - הרי שבסקר הנוכחי מאזן הכוחות הוא 72-48. בתשעה חודשים עברו 7 מנדטים מן המרכז-שמאל לימין. קדימה לא מתחזקת, היא שומרת על כוחה, אך העבודה מתרסקת עם 6 מנדטים בלבד במקום 13 בכנסת הנוכחית, והיא בדרכה להיעלם מהמפה הפוליטית.

זרימת המנדטים היא כזו: העבודה מאבדת מנדטים לקדימה, שמאבדת מנדטים לליכוד, שמאבד מנדטים למפלגות הימין. אבל הליכוד מגביר את כוחו בכ-20%, שישה מנדטים, והוא שומר באדיקות על המספרים הללו, מאז הבחירות.

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1128013.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-11-2009, 22:34
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
מסכן ורטר. מול סקר כ"כ קשה, הוא מוצא עצמו מתפתל במיומנות...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "מתכוננים לבחירות? סקר הארץ: קדימה ללא שינוי. העבודה מתרסקת ל6. הליכוד מתחזק ב6."

להגדיר את כ"מתינות מדינית" את הקביעה שהציבור מוכן לדבר עם חמא"ס בהנחה שחמא"ס יזנח את כל
עקרונותיו, זו התפלפלות מופלגת. אני, לא בדיוק שלומיסט מושבע, מודיע שאני מוכן לדבר גם עם הנהגת
חזבאללה, אם יוותרו על רעיון הג'האד, יתגיירו ויכריזו שהם תומכים בחוק הגולן...
גם ניסיונותיו של ורטר למצוא "השפלה" ביחסו של אובמה לביבי, מעלים חיוך סלחני ולא יותר.

האמת פשוטה: השמאל בישראל מצביע ברובו למפלגת פלקט סתמית, שבעצמה מורכבת מכל מיני חשודים
בפלילים מהליכוד, פליטי עבודה, וחובבי כסא ממקומות שונים.

הדבר היחיד שמעניין בסקר, הוא המספרים - ולא הפרשנות של ורטר למספרים.

הליכוד - 33
ליברמן - 14
האיחוד הלאומי - 7 (התוצאה הכי מעניינת בסקר הזה - מפלגה מימין לליכוד שכמעט מכפילה כוחה).
מפד"ל - 3

הימין הציוני מקבל 57 מנדטים עוד לפני ספירת החרדים. זוהי תוצאה חסרת תקדים בסקר כלשהו.

ש"ס - 9 (משעשע לראות איך סוקרי שמאל ממשיכים לפנטז על החלשות ש"ס...).
אגודה - 6

אט"ד - 29 (תופעה מופלאה ומרשימה היא הצלחת ארדלר להשמיד את השמאל הציוני. אמנם למדינת
ישראל עדיף עבודה ומרצ על פני אט"ד, אבל אשקר אם אומר שמצבן של השתיים לא מעלה אצלי
חיוך...)
עבודה - 6 (בשתי מלים - אין צ'אנס. רק הפנסיונרים שלה שווים 9-10 מנדטים).
מרצ - 3 (גם כאן הגענו אל המינימום...).

שמאל ציוני של 38 מנדטים, שכולל את בכירי השמאל צחי הנגבי, עתניאל שנלר, רוני בר-און, רוחמה,
אפללו ושאר צעירי מפא"י. אין כמו שמחה לאיד - כמה טוב שהם במחנה אנ"ש ולא במחנה הלאומי...

הערבים כרגיל "יפתיעו" ויקבלו יותר מנדטים מהחזוי. הלוואי ויקבלו 10 כמו שחוזה להם פוקס, אבל
המגמה שלהם עקבית. הם לא יקבלו פחות מכפי שקיבלו בכנסת הנוכחית, אלא אם יקרה נס ובל"ד
פשוט לא תעבור...
ישן 15-11-2009, 20:39
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
אני זהיר באופטימיות שלי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "מתכוננים לבחירות? סקר הארץ: קדימה ללא שינוי. העבודה מתרסקת ל6. הליכוד מתחזק ב6."

אני חושש שהתקשורת/הסקרים מטעם יכולים להגדיל את כוח הימין מתי שזה רחוק מהבחירות, בכדי שיהיה מקום לפני הבחירות להקטין אותו ולהראות שהנה יש מגמה שעוברים מימין לשמאל...

גם בכתבה עצמה מוזכר איך הציבור קצת מבולבל - רוצה להצביע ימין אבל מקבל את עמדת מופז למשא ומתן עם החמאס. ייתכן גם שהסקר נועד "לשכנע" את העבודה להתאחד עם קדימה ואת קדימה להעמיד את מופז בראש, ואחר כך התקשורת כבר תדע איך לקדם את המכירות...

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 15-11-2009 בשעה 20:44.
ישן 16-11-2009, 09:41
  "המעז מנצח" "המעז מנצח" אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.12.06
הבעיה של מפלגת העבודה. ושל הפוליטיקה
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "אני זהיר באופטימיות שלי"

הבעיה של מפלגת העבודה זה שאין לה "מנהיג"-אבא שכולנו נרגיש בטוחים בחיקו
ברק כיום בעיני הציבור הרחב לא "חזק" דיו להנהגת מדינה לאור כמות המנדטים בכנסת האחרונה
ולאור הפרידה הצפויה שתגרום לפירוק מפלגת העבודה.
וכשהיא תתפרק אז העוזבים אותה יעלמו מהר,קשה לי להאמין שיכנסו לכנסת הבאה.
כדי שציפי לבני תיהיה ראש ממשלה היא צריכה לעשות משהוא "מפוצץ" כדי להעיר את הציבור כלפיה ושאול מופז צריך לעשות גם כן מהלך דרמטי נועז,הרי דיבורים של ציפי ומופז על אני יעשה אני ואני כולם יודעים שאלו דיבורי סרק ורק במעשים ניתן לשכנע את הציבור.
כדי שביבי ימשיך להיות ראש ממשלה צריך לעשות מהלך מפתיע כמו שלום עם סוריה ומהלך אגרסיבי להפצצת הכור באיראן,הדרך הכלכלית שלו לבד לא תגרום לו לבחירה נוספת מכיוון שהעוני בשכבות החלשות רק גדל.
אך לדעתי הכוכב העולה הבא בפוליטיקה ומי שעתיד להיות ראש ממשלה בעתיד יהיה הרמטכ"ל גבי אשכנזי,
ולאחר ההתקפה באיראן במידה ושתצלח בהצלחה מרובה יהיו לו קבלות רבות יותר.

לכן הנקודות שבהם הפוליטקאים ישפיעו בצורה הרבה ביותר הם אלה שיגרמו לו/לה לנצח ולהיות ראש ממשלה הבא:
-התקפה באיראן
-שלום עם סוריה לפני הפלסטינים ולאחריו הקמת מדינה פלסטינית
-החזרת הכבוד למורה בבית ספר ומיגור הפשיעה במעשים ע"י החזרת הביטחון לאזרחים
-הקצאת משאבים "למלחמה" בעניים ובאבטלה ע"י צימצום העובדים הזרים למינימום הנדרש
-פירסום חיובי יתר על המידה בכלי תק' בעולם בנוגע לחיים,לתיירות,אוצרי הטבע במדינה
-דוגמא אישית של המנהיגים,לרדת לעם לא רק בתקופת בחירות
ישן 16-11-2009, 12:06
צלמית המשתמש של רומק
  רומק רומק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.06.02
העלת נקודות חשובות אבל הסיכוי שיקרו קלוש
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי "המעז מנצח" שמתחילה ב "הבעיה של מפלגת העבודה. ושל הפוליטיקה"

-התקפה באיראן-מדובר על מבצע עם השלכות רבות ומסוכנות מידי. נהיה חייבים לקבל ערובה להגנה מהמעצמות כי מדובר על השלכה של מלחמה ב3 חזיתות בו זמנית (אירן,חיזבאללה מצפון וחמאס מדרום)
-שלום עם סוריה לפני הפלסטינים ולאחריו הקמת מדינה פלסטינית-עד כמה שאני זוכר הסורים הצהירו בעבר שלא יחתמו על הסכם שלום איתנו כל עוד לא תקום מדינה פלסטינית
-החזרת הכבוד למורה בבית ספר ומיגור הפשיעה במעשים ע"י החזרת הביטחון לאזרחים-זה תהליך שצריך להמשך שנים שכן צריך לגייס שוטרים עם מוטיבציה ולא כברירת מחדל,להקים בתי ספר פרטיים כי כנראה רק ברגע שתהיה נהירה לכיוונם, מישהו במשרד החינוך והאוצר יתעורר ויבין שגם למשפחות מעוטות יכולת מגיע חינוך ואז יתחילו בחבילת תמריצים לשכנע מורים ללמד שם
-הקצאת משאבים "למלחמה" בעניים ובאבטלה ע"י צימצום העובדים הזרים למינימום הנדרש-לא יעזור. עובד ישראלי עולה יותר מעובד זר ורוב הישראלים לצערנו רואים בעבודה סניטרית או חקלאית כמשהו שהוא מתחת לכבודם
-פירסום חיובי יתר על המידה בכלי תק' בעולם בנוגע לחיים,לתיירות,אוצרי הטבע במדינה-ניסינו ואז הירדנים והפלסטינים קופצים ואומרים "זה שלנו"
-דוגמא אישית של המנהיגים,לרדת לעם לא רק בתקופת בחירות-גם המנהיגים יודעים שלציבור יש זכרון קצר וגם אם שאול מופז יעזור לזקנה לעבור את הכביש, אני בספק אם עד הבחירות היא תזכור את זה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:54

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר