23-11-2009, 13:29
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
כבר עניתי על השאלה הזאת אבל שכנעת אותי להוסיף עוד תשובה.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי linuxsboot
אתה חושב פוליטית לצד שלך ולא על התמונה היותר גדולה.
תן לי לשאול אותך שאלה רצינית ותענה עליה בבקשה בלי לחשוב על הדעות הפוליטיות שלך בבקשה, כאשר אתה עונה עליה.
מה יותר גרוע סרבן מצפון של צבא כיבוש או סרבן מצפון שלא מפנה יהודים??? התשובה אין הבדל למעשה, אם תביט בתמונה הגדולה.
על זה כבר עניתי. יש הבדל מהותי בין מי שלא רוצה לפגוע בערבים שהם אויבים ובין מי שלא רוצה לפגוע ביהודים שהם אזרחים. אתה יודע למה? כי המדינה הזאת היא י-ה-ו-ד-י-ת.
מה ימנע מאותם סרבני פינוי יהודים להפר פקודה במלחמה חשבת על זה לעומק?
הם חשבו על זה לעומק ואף ענו בכתבת הטלוויזיה - אנחנו התגייסנו כדי לשמור ולהלחם לא בשביל לפנות יהודים.
צבא מבוסס על מילוי פקודות וכל עוד הפקודה חוקית צריך למלות אותה. אחרת לא יהיה לנו צבא ומשטרה או חוק במדינה ומה תקבל? אנרכיה ותאבד את המדינה סופית ולכן התופעה הזאת רעה מאוד וחייבים לעקור אותה מהשורש.
כאן אני אוסיף משהו שלא כתבתי עד עכשיו בפורום. אם אתה חושב שצבא המבוסס על מילוי פקודות בלבד יכול לנצח - אתה טועה. אם החיילים יחשבו שבניגוד לערכים הפנימיים שלהם מטרת הצבא היא לפגוע ביהודים (ואפילו בצדק!) תקבל צבא חסר מוטבציה שמתאמן פחות טוב, נלחם פחות טוב ואין לו אפילו אינטרס לנצח. אני נגד הפעולה של החיילים - אבל מי שיצר את הבעייה שאותה הם ניסו לפתור (בדרך לא נכונה) זה הדרג המדיני. רק מדינות טוטליטריות מפעילות את הצבא שלהם בפעולות שיטור נגד האזרחים שלהם ועוד מצפות מהם ל"דבקות במשימה" הזאת. צה"ל איננו צבא שכירי החרב של ברק, לבני, ליברמן או נתניהו - זה צבא העם וחייבת להיות סולידריות עם מעשיו.
אין לי בעיה אם אדם מאמין, שאסור לפנות יהודים מהשטחים או לשרת בשטחים, שיעשה שירות לאומי וזהו, אך להתגייס לצבא ולסרב פקודה או להשתמש במדים למטרות פוליטיות זה פסול מהיסוד. אותם חיילים דתיים או חילוניים עליהם אתה מגן צריכים לעבור לשירות הלאומי ואז שיעשו קמפיין פוליטי חופשי, אך לא כאשר הם בצבא!
לי דווקא כן יש בעיה עם זה. אני לא נגד שרות לאומי , אבל אני נגד שרות לאומי על פי בחירת החייל. מי צריך להחליט לאן ילך המלש"ב זה רשות אחת מתואמת ולא הוא עצמו, ולא משנה מה ההשקפה שלו" להשתמש במדים למטרות פוליטיות זה רע מאוד ואסור ולהשתמש בצבא למטרות פוליטיות שאינן שמירה, מלחמה, תיאום בטחוני וכיו"ב זה עוד יותר רע. משהב"ט לא יכול להפוך את הצבא למליציה! אין לזה אח ורע בעולם - זה כמו לשלוח חיילים בתור גובים של הוצאה לפועל. גם זה לגיטימי מבחינתך? האם הם כוח שמיועד לכל מטרה שבה חפץ שר הבטחון???
גם אם אותה רשות תחליט לבסוף שהמלש"ב לא ילך לצבא אלא לשרותי הכבאות, מג"ב , קופות החולים וכיו"ב - עדיין אסור יהיה לו להביע את עמדתו הפוליטית ולעשות קמפיינים.
|