לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-11-2009, 18:22
  פלטיאל פלטיאל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.07
שאלה ת"ש 2 מול פיקוד - עזרת מומחים בבקשה

מכר שלי נתקל בבעיה, אני ארשום אותה כאן כמו שהיא תכלס:

הוא לוחם, יש לו ת"ש 2.
הוא קיבל אותו כשהיה רב"ט.
למרות הת"ש 2 המ"מ שלו נלחם כדי שימשיך לקורס מפקדים ובאישור המב"ס הוא אכן יצא וסיים בהצלחה קורס מפקדים.
כעת,
הוציאו אותו להיות מפקד בבסיס ההדרכה, ובאמצע הקורס קראו לו לשיחה שהשורה התחתונה שלה הייתה
"או שאתה מוותר על ת"ש 2, או שאתה מוותר על הדרכה".
ברור לכולם שמפקד בהדרכה באמת צריך לתת הרבה מעצמו, אבל הוא גם מוכן להתגמש עם הת"ש 2 ולוותר איפה שצריך ובאמת כשהיה בעצמו חניך בטירונות ובקורס מפקדים, הוא קיבל את אותם התנאים שכולם קיבלו, לא יצא יותר או פחות מאף אחד אחר!

השאלה שלי היא, האם זו לא אפליה להעמיד אותו במצב הזה?
למה שלחייל שבא מבית עם הורים בריאים ויציבים כלכלית, עם אותם הכישורים כמו שלו יהיו יותר דלתות פתוחות משלו יש?
הצהרה מצידו שהוא יתן את המקסימום תוך כדי שכן, על הנייר יש לו ת"ש 2, לא אמורה להספיק (כמו שהספיקה עד עכשיו)?
אם כך המצב, למה מראש הוציאו אותו לקורס מפקדים?

אשמח לקבל חוות דעות ועובדות מצד המבינים בעניין ושאר עצות.
תודה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-11-2009, 22:20
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי פלטיאל שמתחילה ב "הנהלים של צה"ל הם לאפשר יותר..."

כמו באזרחות, יש דרישות לביצוע תפקיד מסויים - לא תעמוד בו, לא תבצע אותו. גם כך, כפי שנראה, פעלו לפנים משורת הדין (כפי שעושים הרבה מאוד פעמים), הטענה שלך לאפליה היא חסרת ביסוס.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 24-11-2009, 15:55
  משתמשת נקבה נדיה ויינשטיין נדיה ויינשטיין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.11.09
זה צריך להיות כתוב באפיון התפקיד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פלטיאל שמתחילה ב "ת"ש 2 מול פיקוד - עזרת מומחים בבקשה"

הנחיה מסוג כזה צריכה להיות מגובה בפקודת כח אדם כתובה, שמסבירה כי הת"ש 2 ומעלה הוא עילה לפסילת מקצוע.
אי אפשר לזרוק חייל מתפקיד סתם ככה, ולכן יש פקודות לגבי מקצועות. אלא אם כן חוות דעת מפקדים מצדיקות הרחקה. הוא יכול לגשת לשלישות ולבקש לקרוא על אפיון התפקיד שלו, ולראות אם יש דבר כזה בכלל. זה יכול להיות בנמצא גם בשלישות של הבה"ד בו סיים את קורס ההכשרה. אם זה לא כתוב בשום מקום- אני במקומו הייתי מגיעה עד לדרגה הגבוהה ביותר האפשרית בכדי להוכיח את המוטיבציה שלי לתפקיד ותוך כדי הסבר למה הת"ש חיוני. כל הצבא עובד על בקשות חריגות. ואם הת"ש 2 אכן מופיע כגורם לפסילה מתפקיד/מקצוע- אכן יש להחליט או זה או זה....
יש גם שאלה- אם הת"ש הוא שלישותי או רפואי ?
בקיצור, יש מה לעשות....

יעוץ, הכוונה ואימון אישי
לחיילים, מתגייסים והוריהם
nadiabeing@gmail.com
0543329188

ישן 25-11-2009, 09:03
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי נדיה ויינשטיין שמתחילה ב "זה צריך להיות כתוב באפיון התפקיד"

את טועה ומטעה.
פיקוד הוא פריוויליגיה וזכות. יכול מ"פ או מג"ד להחליט שהוא לא רוצה מ"כ או מ"מ כלשהו והוא לא חייב לבוא חשבון לאף אחד למעט המפקד שלו (וגם זה לא נכון תמיד).
במקרה הזה המג"ד החליט נכון - לא יכול להיות שטירון יסגור שבתות קבוע ואילו המ"כ יצא כל שבת.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 25-11-2009, 10:27
  משתמשת נקבה נדיה ויינשטיין נדיה ויינשטיין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.11.09
פיקוד והת"ש
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "את טועה ומטעה. פיקוד הוא..."

אני לא נכנסת לשיפוטים האם המג"ד (או מי שזה לא יהיה) החליט נכון או לא,
ובהחלט מסכימה שפיקוד היא זכות ואחריות רבה.
בתור מי שהיתה מפקדת במשך כמעט כעשור אני יכולה להגיד בוודאות
כי לא לפי הקלות הת"ש נקבעת איכותו של מפקד, או של חייל.
גם המפקד הוא בסך הכל חייל, בנאדם עם חיים, ועם עבר ועם הווה ועם קשיים ובעיות.
לכן לא המג"ד או המפקד הוא זה שיכול לתת הת"ש,או להפסיק אותו,
כי למפקדים זה תמיד לא נח כשלפקודים שלהם יש הקלות או גימלים.
מה לעשות, זה מקשה על התיפקוד.
אך אך לך ולמפקדים אחרים לשכוח,
שמאחורי כל מספר אישי וכל דרגה יש אישיות עם סיפור שלפעמים לא תוכל לדמיין אפילו.
ואם נתעלם מזה- יצא עוד חייל שבור ששונא את המערכת, והרבה תועלת לא יהיה מזה לאף אחד.
ובפעם הבאה לפני שאתה שופט מי צודק מי טועה ומטעה - תעצור רגע להסתכל על המציאות מקרוב ולעומק.
תגלה דברים משונים.....
כל טוב.

יעוץ, הכוונה ואימון אישי
לחיילים, מתגייסים והוריהם
nadiabeing@gmail.com
0543329188

ישן 25-11-2009, 14:27
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי נדיה ויינשטיין שמתחילה ב "פיקוד והת"ש"

לא, המפקד לא יכול לבטל הת"ש, הוא כן יכול לבטל הצבה מסוימת, ובמיוחד הצבה פיקודית.
אני מעדיף לאבד חייל אחד מורמר על המערכת מאשר להקלע לבעיה עם פלוגה שלמה של טירונים שמה שהם מבינים הוא שיש מפקד שיוצא כל שבת ומתמרמרים "למה אותנו דופקים" ופותחים עיניים על המפקד שהולך הביתה בזמן שהם תקועים בבסיס.
היה מקרה אחד עם מפקד בעל מידה חריגה בנעליים שנשחקו לו הנעליים ולא החליפו אותן בזמן, ולכן הוא הלך עם נעלי ספורט. בחודשים הבאים אחוז החיילים שהוציאו פטור לנעליים אזרחיות עלה ב-400% באותה פלוגה. הנזק לפלוגה (ולמשמעת), כאמור נעשה.
אז אחרי כל הקלישאות שציטטת, נשארת עובדה פשוטה - מי שלא מתאים לתפקיד, לא ישרת בו.

אם אני מ"פ שמקבל מ"כ כזה, אני בהחלט מנסה להפטר ממנו או לשים אותו בתפקיד שאינו פיקודי (ב' קודקוד, מש"ק קשר) - הוא יעשה לי נזק מול החיילים והוא יעשה לי נזק מול המפקדים האחרים.

נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 25-11-2009 בשעה 14:29.
ישן 25-11-2009, 17:50
  משתמש זכר שפני שפני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.09
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי נדיה ויינשטיין שמתחילה ב "פיקוד והת"ש"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי נדיה ויינשטיין
הנחיה מסוג כזה צריכה להיות מגובה בפקודת כח אדם כתובה, שמסבירה כי הת"ש 2 ומעלה הוא עילה לפסילת מקצוע.
אי אפשר לזרוק חייל מתפקיד סתם ככה, ולכן יש פקודות לגבי מקצועות. אלא אם כן חוות דעת מפקדים מצדיקות הרחקה. הוא יכול לגשת לשלישות ולבקש לקרוא על אפיון התפקיד שלו, ולראות אם יש דבר כזה בכלל.
אף אחד לא פוסל לו מקצוע, הוא סיים את הקורס, קיבל את סימול המקצוע וזהו.
אף אחד לא מבטיח לאף אחד מה יהיה התפקיד וההצבה בסיום הקורס - דברים פשוט לא עובדים ככה.

למה סתם לערבב בין פסילת מקצוע לבין שיבוץ?!

ציטוט:
אני במקומו הייתי מגיעה עד לדרגה הגבוהה ביותר האפשרית בכדי להוכיח את המוטיבציה שלי לתפקיד ותוך כדי הסבר למה הת"ש חיוני. כל הצבא עובד על בקשות חריגות.
מה קשור מחט לשחת? בסופו של דבר, החייל צריך להשתבץ היכן שהוא, מתוך מס' אופציות שקיימות, מ"כ ביחידה, מ"כ בהדרכה או מש"ק מקצועי. אמרו לו שאם הוא רוצה להדריך אז דורשים ממנו לוותר על הת"ש.
אם מג"ד או מ"פ לא יקבלו אותו לפיקוד, או הדרכה, אף אחד לא יוכל לחייב אותם, וגם אם כן אז בקרוב מאוד הוא ייפלט מהיחידה ויהפוך להיות מש"ק לענייני שקר כלשהו באיזה בא"פ.

ציטוט:
בתור מי שהיתה מפקדת במשך כמעט כעשור אני יכולה להגיד בוודאות
כי לא לפי הקלות הת"ש נקבעת איכותו של מפקד, או של חייל
איכותו של החייל\מפקד תיאורטית, על הנייר אולי לא, אבל בתכל'ס, איכות התפקוד ומימוש היכולות שלו אכן כן נקבעת ע"י הקלות הת"ש.

ציטוט:
גם המפקד הוא בסך הכל חייל, בנאדם עם חיים, ועם עבר ועם הווה ועם קשיים ובעיות.
יש קשיים ובעיות ויש קשיים ובעיות. מעניין שהפיקוד בצה"ל לא בעל הת"ש2.

ציטוט:
לכן לא המג"ד או המפקד הוא זה שיכול לתת הת"ש,או להפסיק אותו,
כי למפקדים זה תמיד לא נח כשלפקודים שלהם יש הקלות או גימלים.
למה עוד פעם לבלבל, אף אחד לא מפסיק ולא מחייב להפסיק, פשוט אם הוא רוצה שיבוץ מסויים אז דורשים ממנו לחתום ויתור, זה לגיטימי לגמרי.

ציטוט:
ואם נתעלם מזה- יצא עוד חייל שבור ששונא את המערכת, והרבה תועלת לא יהיה מזה לאף אחד.
עדיף חייל אחד שבור על כך שלא שובץ כמ"כ על כיתה שלמה שבורה\שבו"זה, ושאר סגל פלוגתי ממורמר.

ציטוט:
אך אך לך ולמפקדים אחרים לשכוח,
שמאחורי כל מספר אישי וכל דרגה יש אישיות עם סיפור שלפעמים לא תוכל לדמיין אפילו.
ובפעם הבאה לפני שאתה שופט מי צודק מי טועה ומטעה - תעצור רגע להסתכל על המציאות מקרוב ולעומק.
תגלה דברים משונים.....
קצת צניעות בבקשה!
את לא מכירה את הכותבים כאן, מי הם, מה הם מכירים ומה הם עברו.

נערך לאחרונה ע"י שפני בתאריך 25-11-2009 בשעה 17:54.
ישן 25-11-2009, 17:03
  משתמש זכר שפני שפני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פלטיאל שמתחילה ב "ת"ש 2 מול פיקוד - עזרת מומחים בבקשה"

ציטוט:
"או שאתה מוותר על ת"ש 2, או שאתה מוותר על הדרכה".
ברור לכולם שמפקד בהדרכה באמת צריך לתת הרבה מעצמו, אבל הוא גם מוכן להתגמש עם הת"ש 2 ולוותר איפה שצריך ובאמת כשהיה בעצמו חניך בטירונות ובקורס מפקדים, הוא קיבל את אותם התנאים שכולם קיבלו, לא יצא יותר או פחות מאף אחד אחר!
יש הבדל בין לתפקד בתור מ"כ בשיגרה ובחרום, על כל המשתמע מכך, לבין להיות חניך בקורס מפקדים או טירון.
זה שהוא קיבל את אותם התנאים כמו כולם בקורס, זה יפה אבל לא אומר כלום לגבי התפקוד שלו לכשיוצב ביחידה שלו, מפקדים מעליו לא ירצו להיות "על תנאי" איתו, כמו שמצפים ממ"כ כישורים מקצועיים ופיקודיים שונים, מצפים ממנו גם לזמינות שאפשר לסמוך עליה ע"מ למלא את התפקיד שלו.

תדמיין לעצמך מה זה עושה לחיילים לסגור שבת בלי המ"כ שלהם, ויותר מכך, מה זה עושה לקפוץ לאירוע בלעדיו.

ציטוט:
השאלה שלי היא, האם זו לא אפליה להעמיד אותו במצב הזה?
למה שלחייל שבא מבית עם הורים בריאים ויציבים כלכלית, עם אותם הכישורים כמו שלו יהיו יותר דלתות פתוחות משלו יש?
לא, זאת לא אפליה. יש גבול של עד כמה הצבא יכול לבוא לקראת חייל\מפקד, אפשר לבוא לקראת החייל עד שהדבר מתחיל לפגוע במילוי התפקיד. לכל חייל יש נתונים אישיים שלא כולם תלויים בו, ובסופו של דבר, כשמגיעים לתכל'ס, צריך לשבץ את המתאימים ביותר לתפקיד, ומה לעשות שלנתונים האישיים של החייל, ובתוכם ת"ש, יש משקל בשיבוץ.

ציטוט:
הצהרה מצידו שהוא יתן את המקסימום תוך כדי שכן, על הנייר יש לו ת"ש 2, לא אמורה להספיק (כמו שהספיקה עד עכשיו)?
לא, הצהרה בלתי רשמית כזו או אחרת איננה מחייבת אותו לדבר, בגלל זה ביקשו ממנו לוותר על הת"ש.

ציטוט:
אם כך המצב, למה מראש הוציאו אותו לקורס מפקדים?
אני לא יודע באיזו יחידה משרת המכר שלך, אבל כאשר יחידה שולחת חיילים לקורס מ"כים, היא מקבלת בחזרה את החיילים פחות מס, שבחלקו נשאר להדרכה, יכול להיות שהוא היה על תקן ה"מס".
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:59

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר