לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-11-2009, 01:45
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "מזל שאובמה עסוק בטיפול בבעייה הזו ונלחם כנגד הצבת טילים איראניים בגילה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
מזל שאובמה עסוק בטיפול בבעייה הזו ונלחם כנגד הצבת טילים איראניים בגילה...

לא פייר אורי, לא כלפי ולא כלפי אובמה!

לא פייר כלפי כי על מה ולמה העלת את אובמה בתגובה להודעה שלי ומכל מקום, ואני יודע שזה יבוא לך כשוק מוחלט, אבל יש לי בדיוק אפס נקודה אפס השפעה על המדיניות של אובמה שברוב חוצפתו לא מתייעץ איתי (או, במילים אחרות, זו לא אשמתי). אני מבטיח לך בזאת ח-ג-י-ג-י-ת שאם אובמה יתקשר לשאול אני אמליץ לו על תקיפה באירן ואם אתה רוצה אני אומר לו שגם אתה תומך ברעיון.

לא פייר כלפי אובמה (היי... אתה התחלת) כי אתה יודע טוב מאוד שיש לו שפע צרות על הראש, צרות שפחות מעניינות אותנו אבל מענינות אותו אולי יותר, כמו, למשל, צפ"ק, פקיסטאן ואפגניסטאן, סין ובכלל אתה לא ממש צריך אותי בשביל פירוט כל הצרות של אובמה. בכל אופן גם לאובמה יש משאבים מוגבלים וגם הוא מחויב לסדר עדיפויות.

(אה, כן, ובנוגע לגילה, בוא נשמור על פרופורציות, אז אובמה אמר, אבל זה לא בדיוק שהוא מכנס את המועצה לבטחון לאומי או שוקל סנקציות על ישראל ואתה יודע היטב שכמות האנרגיה שהוא משקיע באירן, מוצלחת או לא, גדולה לאין שיעור מכמות האנרגיה שהוא משקיע בגילה).

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-11-2009, 23:55
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
אם אתה בונה על הרתעה מול פונדמנטליסטים אסלאמיים, אתה אופטימיסט מושבע...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "מצד שני, האיראנים יודעים..."

מי שמוכן למות ומוכן להרוג מליונים מבני עמו כדי לקרב את שיבת המהדי, לא יירתע מהסכנה של ספיגת
מכה שנייה נוראה, במסגרת הג'האד.
איראן שלחה ילדים לפנות שדות מוקשים. רפסנג'אני (המתון/רפורמיסט/ליברל מחק את המיותר...) הבהיר
שאיראן נכונה לספוג מכה גרעינית שנייה של ישראל, ובלבד שהיא זו שתנחית את הראשונה, שתחסל,
בעצם, את היישות הציונית. אפשר להאמין לו.

אנחנו יכולים לספר לעצמנו אגדות על אובמה הנפלא שיושיע את כולם, ולקוות לנס כלשהו של סנקציות
מופלאות שישכנעו את החבר'ה לחזור בהם - אבל בפועל, אין לנו על מי לסמוך. בארה"ב יש ממשל
שבמקרה הטוב לא יפריע לנו לתקוף את איראן, ומי שסומך על אירופה, שיהיה בריא...

תקיפה על איראן תביא בוודאות גמורה למלחמה בלבנון ובעזה, ולמרות זאת זו האפשרות הכי פחות
גרועה כרגע. תחי ההבלגה שהביאתנו עד הלום...
ישן 22-11-2009, 02:26
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אם אתה בונה על הרתעה מול פונדמנטליסטים אסלאמיים, אתה אופטימיסט מושבע..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
מי שמוכן למות ומוכן להרוג מליונים מבני עמו כדי לקרב את שיבת המהדי, לא יירתע מהסכנה של ספיגת
מכה שנייה נוראה, במסגרת הג'האד.
איראן שלחה ילדים לפנות שדות מוקשים.

שליחת הילדים לשדות המוקשים היתה רעה לעם האירני (ולילדים) אבל טובה למשטר האייטולות שהרי אין כמו מלחמה ע"מ ללכד את העם מאחורי השליט ויהה זה גרוע ככל שיהה. ככזה לא היה זה מהלך לא רציונאלי.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
רפסנג'אני (המתון/רפורמיסט/ליברל מחק את המיותר...) הבהיר
שאיראן נכונה לספוג מכה גרעינית שנייה של ישראל, ובלבד שהיא זו שתנחית את הראשונה, שתחסל,
בעצם, את היישות הציונית. אפשר להאמין לו.

אתה חושב שרפסנג'אני הוא מנוול ואני מסכים איתך, אתה לא חושב שהוא מתון/רפורמיסט/ליברל מחק את המיותר וגם בזה אני מסכים איתך אבל ניראה שאתה מייחס לו טמטום ופה אני דווקה חולק עליך.

האירנים הם אלופי העולם בדיבור חמקמק. מה שרפסנג'אני אמר הולך בערך כך (תרגום שלי מאנגלית, אני מאמין שאתה מכיר את המקור):
ציטוט:
במקור נכתב על ידי רפסנג'אני
"the use of even one nuclear bomb inside Israel will destroy everything. However, it will only harm the Islamic world. It is not irrational to contemplate such an eventuality."

"השימוש באפילו פצצה גרעינית יחידה בתוך ישראל יהרוס את הכל. לעומת זאת זה רק יפגע בעולם המוסלמי. זה לא לא-הגיוני להרהר באפשרות כזאת."

עכשיו, אל תקפוץ עלי, גם בעיני זה (ודברים אחרים) מספיק חמור בכדי להצדיק פעולה צבאית (כמוצא אחרון) ע"מ למנוע נשק גרעיני מהאירנים. אני מודה שאני קצת משחק פה devil's advocate ובדיוק כמוך גם בעיני זה רעיון רע מאוד לסמוך על ההגיון האירני לעתיד ישראל.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
אנחנו יכולים לספר לעצמנו אגדות על אובמה הנפלא שיושיע את כולם, ולקוות לנס כלשהו של סנקציות
מופלאות שישכנעו את החבר'ה לחזור בהם - אבל בפועל, אין לנו על מי לסמוך. בארה"ב יש ממשל
שבמקרה הטוב לא יפריע לנו לתקוף את איראן, ומי שסומך על אירופה, שיהיה בריא...

אם לחזור לרגע לשתי הנקודות הראשונות, משלוח הילדים האירנים לפנוי שדות המוקשים ונאום רפסנג'אני, לדעתי השמדת מדינת ישראל במחיר מתקפה גרעינית ישראלית, גם אם אירן תשרוד את המתקפה הזו, יחסל את משטר האייטולות. הציבור באירן שישראל לא ממש בראש מעייניו ירצה להבין מדוע ע"מ לעזור לפלשתינאים הוא נאלץ להקריב הרבה כל כך. במקרה מלחמת אירן עירק (הילדים בשדות המוקשים) סדאם חוסיין היה בבירור התוקפן והמלחמה התנהלה על הגבול האירני וכך קל היה יחסית לגייס את העם למאמץ המלחמתי. זו אחת הסיבות העיקריות מדוע מתקפת מנע ישראלית היא האופציה האחרונה ומאוד מאוד מאוד רצוי למצוא פתרון אחר. מתקפה כזו תקל מאוד על הקיצונים באירן לגייס את העם למלחמה בישראל ויום אחד עלולה להצדיק (בעיניים אירניות כמובן) מתקפה גרעינית כנגד ישראל וזה בדיוק הפרדוקס, אם כבר נצא למתקפה כזו כדאי שנתפלל שהיא תהיה מאוד מאוד מוצלחת ותחסל את היכולת האירנית להשגת נשק גרעיני להרבה שנים (עשר לא יספיקו פה) כי עצם ביצוע מתקפה כזו מגדיל את הסיכויים שהיה ויהיה להם נשק גרעיני יום אחד הם יחליטו להפעיל אותו נגדנו.

זו הסיבה מדוע כדאי מאוד שאובמה, ניפלא או לא, יוציא את הערמון הזה מהאש בשבילנו וכשמצליבים את זה עם האינטרסים האמריקאים במזה"ת ועם החששות (המוצדקים) של מדינות המפרץ יש בהחלט סיבות לאמריקאים לעצור את ההתחמשות האירנית. שוב, אני לא טוען שאובמה יצליח אבל אני כן טוען שאין טעם לבטל את המאמצים שלו במחי יד כשהאלטרנטיבה יכולה לעלות לנו מאוד ביוקר.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
תקיפה על איראן תביא בוודאות גמורה למלחמה בלבנון ובעזה, ולמרות זאת זו האפשרות הכי פחות גרועה כרגע. תחי ההבלגה שהביאתנו עד הלום...

תקיפה על אירן זו בהחלט לא האפשרות הכי פחות גרועה. למעשה תקיפה באירן זו כמעט האפשרות הגרועה ביותר. האפשרות היחידה שגרועה יותר מתקיפה באירן היא אירן גרעינית.

ישן 22-11-2009, 18:07
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=ori]מי שמוכן למות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
שליחת הילדים לשדות המוקשים היתה רעה לעם האירני (ולילדים) אבל טובה למשטר האייטולות שהרי אין כמו מלחמה ע"מ ללכד את העם מאחורי השליט ויהה זה גרוע ככל שיהה. ככזה לא היה זה מהלך לא רציונאלי.

אני כל הזמן טוען וחוזר וטוען, שתקיפה איראנית מכל סוג שהוא, היא רציונאלית בהתאם לתפיסה שלהם.
אי אפשר לנסות לייחס להם רציונאל מערבי, כיוון שאצלם המוות למען הג'האד, הוא דבר מבורך ומקובל,
והאיום בהשמדה הדדית (איום שאינו קיים - יש יותר מדי מהם ומעט מדי מאיתנו), לא רלוונטי עבורם.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
אתה חושב שרפסנג'אני הוא מנוול ואני מסכים איתך, אתה לא חושב שהוא מתון/רפורמיסט/ליברל מחק את המיותר וגם בזה אני מסכים איתך אבל ניראה שאתה מייחס לו טמטום ופה אני דווקה חולק עליך.
האירנים הם אלופי העולם בדיבור חמקמק. מה שרפסנג'אני אמר הולך בערך כך (תרגום שלי מאנגלית, אני מאמין שאתה מכיר את המקור):
עכשיו, אל תקפוץ עלי, גם בעיני זה (ודברים אחרים) מספיק חמור בכדי להצדיק פעולה צבאית (כמוצא אחרון) ע"מ למנוע נשק גרעיני מהאירנים. אני מודה שאני קצת משחק פה devil's advocate ובדיוק כמוך גם בעיני זה רעיון רע מאוד לסמוך על ההגיון האירני לעתיד ישראל.

לא טענתי לרגע שרפסנג'אני הוא אדיוט. הוא חכם והוא מבין בדיוק את המצב. הם יכולים לשרוד מכה שנייה
שלנו בעוד שאנו לא יכולים לשרוד בפועל מכה ראשונה שלהם.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
אם לחזור לרגע לשתי הנקודות הראשונות, משלוח הילדים האירנים לפנוי שדות המוקשים ונאום רפסנג'אני, לדעתי השמדת מדינת ישראל במחיר מתקפה גרעינית ישראלית, גם אם אירן תשרוד את המתקפה הזו, יחסל את משטר האייטולות. הציבור באירן שישראל לא ממש בראש מעייניו ירצה להבין מדוע ע"מ לעזור לפלשתינאים הוא נאלץ להקריב הרבה כל כך. במקרה מלחמת אירן עירק (הילדים בשדות המוקשים) סדאם חוסיין היה בבירור התוקפן והמלחמה התנהלה על הגבול האירני וכך קל היה יחסית לגייס את העם למאמץ המלחמתי. זו אחת הסיבות העיקריות מדוע מתקפת מנע ישראלית היא האופציה האחרונה ומאוד מאוד מאוד רצוי למצוא פתרון אחר. מתקפה כזו תקל מאוד על הקיצונים באירן לגייס את העם למלחמה בישראל ויום אחד עלולה להצדיק (בעיניים אירניות כמובן) מתקפה גרעינית כנגד ישראל וזה בדיוק הפרדוקס, אם כבר נצא למתקפה כזו כדאי שנתפלל שהיא תהיה מאוד מאוד מוצלחת ותחסל את היכולת האירנית להשגת נשק גרעיני להרבה שנים (עשר לא יספיקו פה) כי עצם ביצוע מתקפה כזו מגדיל את הסיכויים שהיה ויהיה להם נשק גרעיני יום אחד הם יחליטו להפעיל אותו נגדנו.

אין דבר עצוב יותר מאשר לקבוע שאם נתקוף את איראן אזי נלכד את העם האיראני נגדנו. בוא נניח לשם
הדיון שהם לא נגדנו - זה עוצר צנטרפוגה אחת בנתנז? אני מעדיף שמליוני איראנים יזעקו נגדנו, בלי
שתהיה להם פצצה, מאשר שידברו בבתיהם על הצורך בשלום, בעת בהממשלה שלהם תבנה ותחמש
פצצה...
אני אכן מתפלל להצלחת תקיפה, אבל הגיע הזמן שיהיה ברור - איש לא יתקוף את איראן בשבילנו ואיש
לא רואה בהם איום (והאמת היא שהם איום קודם כל עלינו). לא קיימות סנקציות שיעצרו את הממשל הזה,
גם לו היו סנקציות שנאכפות באמת (תראה את צפון קוריאה...). אם תיכשל תקיפה שלנו, אז נהיה במצב
שהוא רק קצת יותר גרוע מאשר אם לא נתקוף, ונחכה בסבלנות לפצצה שלהם. הסיכון בתקיפה הוא עצום,
אבל הוא קטן מהסיכון שבנקיטת עמדה פאסיבית.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
זו הסיבה מדוע כדאי מאוד שאובמה, ניפלא או לא, יוציא את הערמון הזה מהאש בשבילנו וכשמצליבים את זה עם האינטרסים האמריקאים במזה"ת ועם החששות (המוצדקים) של מדינות המפרץ יש בהחלט סיבות לאמריקאים לעצור את ההתחמשות האירנית. שוב, אני לא טוען שאובמה יצליח אבל אני כן טוען שאין טעם לבטל את המאמצים שלו במחי יד כשהאלטרנטיבה יכולה לעלות לנו מאוד ביוקר.

יהיה נפלא אם אובמה יתקוף. יכולותיו גדולות לאין שיעור מאלה שלנו. למרבה הצער, הוא לא יתקוף, ולא רק
בגלל שבאמת-באמת לא אכפת לרוב הממשלה שלו אם איראן תהיה גרעינית ותאיים עלינו. הוא לא יתקוף
בגלל מחוייבות אמיתית לא לתקוף, ולא משנה מה...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
תקיפה על אירן זו בהחלט לא האפשרות הכי פחות גרועה. למעשה תקיפה באירן זו כמעט האפשרות הגרועה ביותר. האפשרות היחידה שגרועה יותר מתקיפה באירן היא אירן גרעינית.

לו הייתה דרך למניעת גרעון איראן בדרך לא צבאית, אז זה היה עדיף. אין דרך כזו, ולכן מבין שתי האופציות
(לתקוף ואולי להכשל, ולעמוד במלחמה קונבנציונלית בלבנון וברצועה; ולא לתקוף ולקבל איראן גרעינית תוך
שנתיים) עדיף לתקוף. איראן גרעינית זה תחילת הסוף.
ישן 22-11-2009, 18:45
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "[QUOTE=hamora]שליחת הילדים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
אין דבר עצוב יותר מאשר לקבוע שאם נתקוף את איראן אזי נלכד את העם האיראני נגדנו. בוא נניח לשם
הדיון שהם לא נגדנו - זה עוצר צנטרפוגה אחת בנתנז? אני מעדיף שמליוני איראנים יזעקו נגדנו, בלי
שתהיה להם פצצה, מאשר שידברו בבתיהם על הצורך בשלום, בעת בהממשלה שלהם תבנה ותחמש
פצצה...
אני אכן מתפלל להצלחת תקיפה, אבל הגיע הזמן שיהיה ברור - איש לא יתקוף את איראן בשבילנו ואיש
לא רואה בהם איום (והאמת היא שהם איום קודם כל עלינו). לא קיימות סנקציות שיעצרו את הממשל הזה,
גם לו היו סנקציות שנאכפות באמת (תראה את צפון קוריאה...). אם תיכשל תקיפה שלנו, אז נהיה במצב
שהוא רק קצת יותר גרוע מאשר אם לא נתקוף, ונחכה בסבלנות לפצצה שלהם. הסיכון בתקיפה הוא עצום,
אבל הוא קטן מהסיכון שבנקיטת עמדה פאסיבית.

אני לא טענתי שהאירנים יושבים בביתם ודנים בשלום. אני מניח שרוב האירנים חושבים שאנחנו חלאות אבל יש הבדל בין לתעב מישהו לבין להיות מוכן לעשות משהו כנגדו. כדוגמה אני חושב שממשלת צפ"ק הם חלאות, אני מייחל לשחרור החלק של העם הקוראני שאיתרה מזלו לגור בצפון ולאיחוד משפחות שניקרעו ללא כל סיבה מצודקת לפני שישים וחמש שנים. אני גם חושב שמחירות הנשק והטכנולוגיה הפרועות של צפ"ק לאויבים הגרועים ביותר שלנו מציבות אותם כמדינה עוינת מאוד. למרות כל זה אני לא מוכן לראות שערה נופלת מראשו של חייל ישראלי במאבק הצודק על חרות העם הקוראני ובנוגע לאינטרסים שלנו בעוד אני אצדיק ואתמוך בראש ממשלה ישראלי מימין או משמאל שיורה על הפצצת אירן אני אראה בהפצצה ישראלית בצפ"ק (לצורך הויכוח כמובן, נעזוב לרגע עניינים כמו התכנות טכנית וטווחים) הרפתקה מטורפת. באותה המידה התמיכה המובנת בעניין הפלשתינאי באירן כמו גם העוינות כלפנו לא בהכרח מתרגמים לנכונות למעשי הקרבה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
יהיה נפלא אם אובמה יתקוף. יכולותיו גדולות לאין שיעור מאלה שלנו. למרבה הצער, הוא לא יתקוף, ולא רק
בגלל שבאמת-באמת לא אכפת לרוב הממשלה שלו אם איראן תהיה גרעינית ותאיים עלינו. הוא לא יתקוף
בגלל מחוייבות אמיתית לא לתקוף, ולא משנה מה...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
לו הייתה דרך למניעת גרעון איראן בדרך לא צבאית, אז זה היה עדיף. אין דרך כזו, ולכן מבין שתי האופציות
(לתקוף ואולי להכשל, ולעמוד במלחמה קונבנציונלית בלבנון וברצועה; ולא לתקוף ולקבל איראן גרעינית תוך
שנתיים) עדיף לתקוף. איראן גרעינית זה תחילת הסוף.

לא יודע מה להגיד לך.

אפילו אם אובמה יעשה את הבלתי יאמן וירתום את הרוסים לסבב סנקציות נוסף (במחיר הסכם מפוקפק מאוד שאפילו לו האירנים אומרים כרגע לא) לא יהיו כניראה סנקציות נוספות מצד מועצת הבטחון. אחת המסקנות מהביקור הלא כל כך מוצלח של אובמה בסין היא שאין בכלל על מה לדבר עם הסינים על סנקציות (מעניין אם אפשר להחזיר את טיוואן לכסא הסיני במועצת הבטחון ). למעשה אפילו כשמדברים עם הרוסים על סנקציות כבר לא כל כך מדברים על מועצת הבטחון אלא על שת"פ בינ"ל וללא הרתמות סין (והודו) ובהתחשב בהשקעות הסיניות בתשתית באירן ובסחר בין המדינות הרי שאפילו נשק יום הדין של הסנקציות, סנקציות על יבוא נפט מזוקק לאירן, כבר לא ניראה מאיים כל כך.

גם לאובמה יתכן מאוד שלמעט האופציה הצבאית אין בעצם אופציה לעצור את תכנית הגרעין האירנית.

מה שבאמת עצוב הוא שנידמה לי שלאמריקאים, בניגוד אלינו, יש את היכולת לא רק לעשות את זה טוב יותר אלא גם בהרבה יותר קלות. אירן היא לא מעצמה צבאית או טכנולוגית ולאמריקאים שפע בסיסים יבשתיים על גבולות אירן כך שהם לא צריכים כרגע אפילו לסכן את נושאות המטוסים שלהם במפרץ הפרסי.

מה שעוד יותר עצוב זה שהטרוף של אירן גרעינית הוא, לדעתי, מסוכן עוד יותר לרוסים מאשר לאמריקאים. רוסיה קרובה בהרבה לאירן (גאוגרפית) מארה"ב, קל יותר להבריח את גבולותיה והיא לכודה בעימותים מדממים אם האסלם עוד יותר מארה"ב. אין לי מושג מה עובר לפוטין בראש כשהוא מהמר ככה על כל כך הרבה. אולי זה פשוט משחק ציני בו הרוסים שיודעים שאין מדינה שמוטרדת יותר מהגרעין האירני מישראל מצפים שאנחנו נעשה את העבודה המלוכלכת והם יוכלו לקצור את הפירות באירן לאחר מעשה.

ישן 22-11-2009, 22:18
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

ממש לא אכפת לי אם האיראנים "יהיו מוכנים לעשות משהו נגדנו", כל זמן שלא תהיה להם יכולת
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=ori]אין דבר עצוב יותר..."

זה עדיף בהרבה על מצב שבו "מיעוט קטן ושנוא", שולט באיראן, ומחזיק בפצצת אטום...

אני טענתי כל הזמן שלאובמה אין שום דרך לבלום את איראן למעט זו הצבאית - והוא לא מוכן לשקול
אופציה כזו. למעשה, חלק מיועציו סבורים שאופציה צבאית צריך לשקול כנגד מי שינסה לפעול צבאית
נגד איראן (למשל, זביגנייב קשישא, שהציע להפיל מטוסי צה"ל בדרכם לנתנז...).

פוטין הוא מהמר קטן בהרבה מכפי שנדמה לך: איראן, בניגוד ליכולתה לאיים עלינו קיומית, לא יכולה
לאיים על רוסיה באופן כזה - ופוטין, בניגוד אלינו, לא יהסס יותר משתי שניות לפני שימחק אותם (ולרוסיה
יש מספיק פצצות בשביל זה...).
ישן 22-11-2009, 23:35
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ממש לא אכפת לי אם האיראנים "יהיו מוכנים לעשות משהו נגדנו", כל זמן שלא תהיה להם יכולת"

הכל טוב ויפה אורי (למרות שכמינהגך לא הצלחת להתאפק ועשית קרקטורה קלה מהדברים שלי שהרי מעולם לא דיברתי על ההנהגה האירנית כעל "מיעוט קטן ושנוא" וכרגיל אני נאלץ לבקש ממך לא לנסות להדביק לי קלישאות שלא השתמשתי בהן) אבל אתה מודע לכך שכל עוד אובמה לא רוצה בכך לא בטוח שאם הנוכחות האמריקאית בעירק ובמפרץ יש לישראל בכלל אופציה צבאית מול אירן?

אתה גם לרגע לא עוצר לשאול מה יקרה ביום שאחרי? מה יהיה אם התקיפה תהיה כשלון? הצלחה חלקית? הצלחה מרעישה אבל כמה זמן יקח לאירנים לשקם את התשתית הגרעינית שלהם? מה הסיכוי שניזכה לראות טיסים ישראלים שהופלו חו"ח חוזרים אי פעם הביתה? תגובת הציבור הישראלי לעשרה רון ארדים חדשים? תגובת הידידם שלנו כשמחירי הנפט ינסקו לשמים ואנחנו נואשם בכך? ההשלכות ארוכות הטווח על החוסן שלנו ושל המערב עם מחירי נפט גבוהים וכמה ההכנסות מהנפט הזה יקלו ויזרזו את השיקום האירני? ועוד ועוד ועוד...

אני יודע את התשובה שלך, הברירה האחרת היא התאבדות ואי אפשר להכריח אף אחד להתאבד, זה הטיעון שלך כמעט כנגד כל טענה שסותרת את תפישת העולם שלך אבל ככזו היא מחניקה כל נסיון לדיון של ממש ביתרונות ובחסרונות של כל אופציה ומה עלולות להיות ההשלכות של הבחירות שלנו.

(בעניין פוטין, אני לא חושב שהאייטולות יתקפו את רוסיה אבל אני כן חושב על האפשרות של זליגת חומרים מאירן. כמו כן אם אתה מתעקש שאי אפשר להשליך מההגיון המערבי על התנהגות האייטולות אז במה שונה המצב עם רוסיה? אם להגיון אין תפקיד בשיקולים של טהרן אז מה איכפת להם כמה פצצות יש לפוטין במרתף? הכל שווה ע"מ לזרז את בוא האימאם, לא?)

נערך לאחרונה ע"י hamora בתאריך 22-11-2009 בשעה 23:39.
ישן 23-11-2009, 01:23
צלמית המשתמש של Leopad
  Leopad Leopad אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.06
בשורה התחתונה
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "הכל טוב ויפה אורי (למרות..."

המסקנה המתבקשת היא שאם האמריקאים יתנגדו לתקיפה באיראן (כפי שזה נראה כרגע),
אין מצב שנוכל לעשות זאת, ואם לא יעשה דבר, עוד ארבע שנים, לכל היותר, נעמוד בפני איראן גרעינית.
זה לא אומר שבעוד ארבע שנים ויום הם ישלחו לעברנו טיל בעל ראש נפץ גרעיני, אבל המשמעות ברורה.
המדינה תתפורר בכל תחום אפשרי, בעלי האפשרות ו/או היכולת יעשו מאמץ להתנדף מכאן, תחת איום
גרעיני (אל תשווה זאת למלחמה הקרה), יברחו גם המשקיעים הזרים.
יוותרו כאן כל אותם אומללים שאין בידם אפשרות או יכולת ואלו שמאמינים שהקדוש ברוך הוא יצילם מכל רע.
על בסיס זה בנוסף לכלכלה מתדרדרת, הסוף יהיה מהיר ולא מתוק.
במובן זה אפשר כבר עכשיו לסגור עניין על מדינה אחת לשני העמים.

עדיין יש מצב שהאמריקאים (ולא רק) יפתיעו, לפחות כך אני מאוד מקווה.
ישן 23-11-2009, 16:43
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לא הדבקתי לך שום קלישאות, פשוט שועשעתי מהניסיון שוב לצייר לנו "דעת קהל" כמשהו רלוונטי
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "הכל טוב ויפה אורי (למרות..."

דעת הקהל באיראן חשובה כקליפת השום - ואגב, אני שב ומזכיר ש"המתונים" שם רוצים בהשמדתנו
בדיוק כמו "הקיצוניים". אפשר להפסיק לעסוק בשאלה האם תקיפה שלנו שם תגרום להם לשנוא אותנו
פחות או יותר. הם בונים פצצת אטום, וזה ממש לא משנה אם האשמי סוחר השטיחים מהבזאר אוהב או
שונא אותנו...
אכן, לאובמה יש היכולת למנוע מאיתנו לתקוף. אלא מה? כל זמן שלא ברור כמה חמור נתפס האיום
האיראני בעיני ממשלת ישראל, יכולתו של אובמה לאיים - היא מוגבלת למדי. הסיבה לכך פשוטה למדי:
אובמה תלוי מאוד בכך שאיומיו על ישראל לא יהיו פומביים, ולא ייתפסו כהגנה על משטר האייתאללות מפני דמוקרטיה
בעלת ברית של ארה"ב, שזוכה לאהדה בריכוזים דמוקרטיים (ובשנת בחירות, אובמה זקוק לריכוזים אלה יותר
מתמיד - כפי שהקפיד לשקר לגבי יחסו לישראל במהלך שנת הבחירות, במטרה לא למנוע אובדן קולות אוהדי-ישראל
לכיוון מקיין). אם בישראל תהיה מסקנה שהאיום האיראני חמור עד כדי כך שצריך להגיע לעימות דיפלומטי פומבי עם
ארה"ב, גם לאובמה יש המון מה להפסיד (שוב, שנת בחירות אמצע...), ולא רק לישראל.
כל זמן שממשלת ישראל לא החליטה סופית מה יותר מסוכן למדינה (ריב עם אובמה, או פצצה איראנית), הרי
שאובמה ייזהר מאוד לפני שיאיים לעצור בכוח תקיפה ישראלית.
בניגוד אליך, אני שואל עצמי כל הזמן מה יקרה ביום שאחרי - היום שאחרי הניסוי הגרעיני האיראני, שמובטח לנו
שיבוא, אם נחכה ל"אחד" שיבוא להושיענו...
כבר כתבתי שאין לי ספק שיום אחרי התקיפה, מוצלחת או כושלת, תהיה כאן מלחמה, ואני יכול לבשר לך שהמדינה הזו
תצטרך להתמודד עם הרבה יותר מאשר עשרה נפגעים (אפילו ת"א תספוג), אבל שוב - אין דרך אחרת למנוע התגרענות
איראנית, ועד כמה שאני מצטער שאין לנו יכולת להבטיח סופית את חיסול התכנית האיראנית, הרי שאין שום דרך אחרת,
בטח לא משיכת הזמן הנלעגת שהאיראנים מדגימים ל "האחד"...
לתקוף זה סיכון של כשלון על כל השלכותיו. לא לתקוף זה סיכון של השמדה ודאית בטווח של שנים ספורות, בין אם
באמצעות שימוש בפועל בפצצה, ובין אם באמצעות איום בשימוש בפועל בפצצה. די קשה לשכנע הורים לילדים בגוש דן
להמשיך לגדל ילדיהם תחת ההנחה שלאחמדי נג'אד אין חשק להשמידם לעת-עתה. תהיה כאן ירידה היסטרית, בעיקר
של מי שיכולים להרשות לעצמם. מה שיישאר ייפול כפרי בשל לידי האוייב.

אני שמח שאתה מנסה לעשות מאמץ לעסוק בתיאולוגיה של ההוג'תייה, אבל מוטב היה לו בדקת קצת יותר לעומק את
התפיסה העומדת מאחורי הגישה הזו, היית מגלה שהיא מדרגת את האוייבים. מה לעשות שרוסיה נמצאת מאוד נמוך ברשימה האיראנית,
ואני מבטיח לך שפוטין מקבל דיווחי מודיעין שוטפים לגבי איראן (כולל זליגות אפשריות של נשק מכיוונה - אתה יודע, הוא
אמנם לא עילוי כמו "האחד", אבל הוא עשה דבר או שניים בתחום הזה בדיוק בטרם נכנס לפוליטיקה, ואפשר להניח
שלפחות עד כמה שזה נוגע אליו, הוא יודע שרשימת אוייבי איראן ארוכה דיה בכדי להניח שעד שיגיע הג'האד השיעי,לעימות
עם רוסיה, כבר לא יישארו לו הרבה "נושאי צלב"...
אנחנו, לעומת זאת, נמצאים גבוה מאוד ברשימת אוייביו של מסבח יאזדי (אותו קיצוני סהרורי מהמימעוט השנוא, שלא
מדבר בשם האומה האיראנית שוחרת השלום, שמוחה על זיוף הבחירות המזעזע...), ובניגוד לרוסיה, כנראה שניתן
להניח שלא נזכה לראות בחורבנה המוחץ של איראן בעקבות מכה שנייה שלנו. ההבדל הזה, ידוע גם לאיראנים, גם
לרוסים - וגם לכל אלה שמוכנים לנהל מו"מ במהירות של נדידת קרחונים, בזמן שאיראן מתקדמת בתכניתה. מה לעשות,
האיום האיראני הישיר ביותר הוא על מדינה אחת בלבד - ולא יעזור כמה נצעק שאיראן היא בעייה של העולם כולו.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:06

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר