27-11-2009, 21:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 05.03.09
|
|
|
ביו"ש חולקו צווי הקפאת בניה. ראש מועצת בית אל קרע את הצו: "אני לא מכבד את הצו הזה"
פחות מיומיים מאז החלטת הקבינט על הקפאת הבנייה בהתנחלויות למשך עשרה חודשים, החלו היום (ו') קציני המינהל האזרחי לחלק לראשי המועצות בשטחים צווים המורה על ההפסקה של הוצאת היתרי בנייה חדשים, שעליו חתם אמש אלוף פיקוד המרכז, אבי מזרחי. בד בבד, נערכה הבוקר גיחת צילום אווירית מטעם משרד הביטחון, שבמסגרתה תועד מצב הבנייה בכל ההתנחלויות נכון להיום, כדי לאפשר מעקב מעתה והלאה אחר הפרות בנייה.
המתנחלים, בלשון המעטה, אינם עוברים לסדר היום על חלוקת צווי ההקפאה. כשהגיעו נציגי המינהל האזרחי להתנחלות בית-אל הסמוכה לרמאללה, אף נרשם רגע דרמטי: ראש המועצה המקומית, משה רוזנבוים, קרע את הצו לנגד עיני הנציגה שמסרה לו אותו. "אני לא מכבד את הצו הזה", אמר. "אותי לא יגרשו מהבית. לי לא יגידו להקפיא את הבנייה ביישוב שלי".
עד כניסת השבת, קיבלו שבעה ראשי רשויות את הצווים לידם, ועם שבעה נוספים נוצר קשר בטלפון. היו מקרים נוספים שבהם סירבו ראשי מועצות לשתף פעולה. ראש מועצת בית אריה, עמו יצר המינהל קשר טלפוני, הודיע כי הוא אינו מעוניין לקבל את נציגי המינהל ואת הצו שברשותם, משום שלטענתו הוא אינו חוקי.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3811699,00.html
|