האם חייל משוחרר יכול להחזיק בשתי עבודות אשר אחת מהן מועדפת ועדיין להיות פטור ממס הכנסה בשנים שלאחר שחרורו?
זאת בהנחה ושתי המשכורות ביחד לא עוברות את ה7000 ש"ח בחודש (ללא התחשבות במענק השחרור והמענק הנוסף על העבודה המועדפת).
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מורה"ל שמתחילה ב "מענק שחרור, עבודה מעודפת ומס הכנסה - מס' שאלות"
כן, אפשר
כל עוד אתה לא עובר את תקרת השכר שעומדת על 8400 ומשהו אז לא יורידו לך מס
רק מה אתה חייב לעשות תיאום מס! במס הכנסה
במקרה ולא תעשה תיאום מס ירד לך בסביבות ה40% מס מכל משכורת!!!!
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי מורה"ל שמתחילה ב "תודה על התשובה.
מתחיל להיות..."
הניסיון שלי
אני השתחררתי שבוע שעבר ואני כרגע עובד בשתי עבודות אז גם אני צריך לעשות את הפרוצדורה הזאת
הראשונה והעיקרית אבטחת טיולים והשניה עבודה בחנות
מה שצריך לעשות זה למלא טופס שנקרא 116 ולהוסיף לו צילומים של שתי תלושי המשכורת (אחת מכל עבודה) ותעודת שיחרור (ככה הפקיד ברשות המיסים אמר לי)
בקשר ל8400 שקל זה הנתון שאמרו לנו בקורס משתחררים היה לי את זה כתוב איפשהו אבל אני לא מוצא
עוד דבר ממליץ לך לבדוק אם באמת שווה לך העבודה מועדפת
בדרך כלל התנאים שם על הפנים ומשכורת מינימום
אני עשיתי חישוב שיוצא לי תנאים הרבה יותר טובים ומשכורת מעולה בעבודות שאני עובד בהם כרגע ולכן זה לא שווה העבודה המועדפת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מורה"ל שמתחילה ב "מענק שחרור, עבודה מעודפת ומס הכנסה - מס' שאלות"
אם תעשה תיאום מס לא יורידו לך כלום.
אני זוכר שבזמנו עשיתי תיאום מס בשביל שאוכל לקבל תענקים מהנבחרת על הישגים בלי שיורידו מס כל הפרוצדורה לקחה לי בערך 50 דקות וקיבלתי פטור ממס ל16 אלף..