29-11-2009, 15:59
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 17.11.05
|
|
תראה, אני לא יודע באיזה פורום אחר כתבת.
אני יכול לומר לך שחלק גדול מן הכותבים כאן, כולל כותב שורות אלו, שירתו בתפקידים פיקודיים.
בין השאר, ביליתי בכתיבת המלצות לחיילים על מנת לבטל תב"ן (תקופה בלתי נמנית, התקופה שישבת בכלא אינה נספרת לך במניין השירות).
חלק קטן מן החיילים קיבל מה שרצה. חלק גדול יותר רק הסתבך עוד ועוד עד שמצא את עצמו בתפקידים בהם בכלל לא רצה כמו עובד רס"ר, טבח, ש"ג (אין לי שום ביקורת או דעה על תפקידים אלו, הם טובים כמו כל תפקיד אחר, רק ציינתי אותם כיוון שלא זו היתה מטרת החייל) ולא עבר יום בו הם הצטערו על הרגע שבחרו לעשות בעיות כאלו או אחרות.
זה אולי נראה קל לומר עכשיו שתעשה בעיות שתשב בכלא ומה לא, אבל המציאות היא שהחוויה היא קשה, משפילה (לא רק לך, יש לך הורים ומשפחה), תלווה אותך בהמשך כאשר בכל פעם שתידרש למסור גיליון התנהגות יופיע שם הדבר.
באותה מידה שיכולים לתת לך מה שתרצה יכולים לשחרר אותך על אי התאמה או לתת לך תפקיד אחר שלא תרצה.
הצבא השקיע בך, תן לזה צ'אנס. תמיד אפשר להגיש טפסי 55 והאמן לי שמתייחסים אליהם ביותר רצינות אחרי חצי שנה-שנה בתפקיד. גם מתאקלמים לבסיס ולתפקיד ואפשר באמת לראות את המצב בצורה אובייקטיבית וכך גם נתפס הדבר אצל אותו מפקד שאמור לאשר את הטופס.