18-12-2009, 14:31
|
|
מנהל פורום סטודנטים
|
|
חבר מתאריך: 03.09.08
|
|
|
הפרשנות שלי
מה אני לומד מסיפור יוסף? לענ"ד זהו סיפורו הקלאסי של היהודי בגלות. הוא מתחיל מתוך כורח. יוסף הוגלה למצריים. לאחר כמה שנות התאקלמות השילטון מגלה את הכישרון ומעלה אותו לגדולה. באותו הרגע, יוסף מוצא את העמדה שלאורך ההיסטוריה ימלאו המון יהודים מוכשרים בחצרות שונות. הוא לא השליט הרישמי אבל הוא השליט בפועל. הכישרון לכסף והבנת נפש האדם עוזרת ליוסף להשתלט על כל הממון ועל כל הנפש שבמצריים. הוא מוצא את שיווי המשקל בין שלטון מוחלט מצד אחד, ומיסוי סביר (20%) מצד שני. כך שהוא מקטין את הסיכוי למרד. בהמשך כאשר המעמד שלו מתחזק יותר הוא מעודד את אחיו ומשפחתו להגר, ומייצר קהילה מבודדת בתוך מצריים. (זה כבר פרשת ויגש וויחי) הקהילה הזאת שלה יש קשר ישיר עם השלטון ותנאים מעודפים, משגשגת ומתרבה. חולפות להם כמה עשרות שנים. הקהילה הזאת, שמצד אחד היא עשירה ומצד שני מעולם לא התחברה לקהילה המקומית, נראית כאיום בעיניי השליט שבוחר להתעלם, מהשגשוג שבעבר אדם מסויים מהקהילה הביא לארץ. והפתרון שהוא מביא הוא תמיד פתרון ראדיקאלי ואנטישמי. אני יכול לנסות לפתח את זה יותר, אבל אז עשויים לגמרי לסקול אותי. אבל כמה נקודות למחשבה. מה דעתכם על היהודים שכל חייהם בגולה אבל חשוב להם להיקבר בארץ? ומי בדיוק נתן ליוסף את התואר צדיק? ולמה בדיוק הבנים שלו קיבלו חלק כפול בירושת הארץ? האם עמדת כוח מוצלחת ממש בתחילת ההיסטוריה שלנו השפיעה גם על הנארטיב? שבת שלום, אני צריך עוד רגע להדליק נרות חנוכה
נערך לאחרונה ע"י eshely77 בתאריך 18-12-2009 בשעה 14:36.
|