לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-12-2009, 08:31
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
העתיד של כדור הארץ כולו נמצא בקופנהגן

מאת: מערכת וואלה! חדשות

יום שני, 7 בדצמבר 2009, 8:15
ועידת האקלים הגדולה בעולם נפתחת בקופנהגן. מנהיגי המעצמות לצד מנהיגי מדינות עולם שלישי ינסו להגיע להסכמה על צמצום פליטת גזי החממה. עיני העולם כולו נשואות בתקווה לבשורה חדשה מקופנהגן

תגיות: קופנהאגן 2009,איכות הסביבה,התחממות כדור הארץ,ברק אובמה,זיהום
פגישת האקלים הגדולה ביותר בעולם עם לא פחות מ-15,000 משתתפים מ-192 מדינות תחל היום (שני) בקופנהגן. מנהיגי המעצמות הגדולות לצד מנהיגי מדינות מהעולם השלישי ומתפתח ינסו להגיע להסכמה לגבי צמצום פליטת גזי חממה, גיוס מיליארדי דולרים לסיוע למדינות עניות והקמת טכנולוגיה נקייה יותר. בשבועיים הקרובים ידונו פוליטיקאים ומדענים ירוקים כיצד ניתן לנסות להציל את כדור הארץ ממעשים ידי אדם לפני שיהיה מאוחר מדי. המטרה - הסכם שיהיה מקובל על כל אומות העולם, ושיחליף את אמנת קיוטו שנחתמה לפני עשור ותפוג לה בשנת 2012. אז התחייבו המדינות המפותחות להפחית את פליטת גזי החממה לאטמוספירה

http://news.walla.co.il/?w=/2/1619448&m=1&mid=79247

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-12-2009, 10:05
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
כותרת יומרנית משהו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "העתיד של כדור הארץ כולו נמצא בקופנהגן"

העתיד של כדור הארץ אינו נמצא בקופנהאגן.

אותם מנהיגים המתכנסים - יחלקו אחד לשני מחמאות ובסופו של דבר אותם קרטלים עצומים ימשיכו לחכך את ידיהם בהנאה ולהזרים ולהניע את גלגלי הממשל באותן מדינות.

במדינות מפותחות - פליטת הגזים הרעילים תמשיך במלוא הקצב, מי יכול נגד כל התאגידים.
במדינות העולם השלישי - ימשיכו אותם קרטלים להשמיד ולהחריב כל פינת חן , החל מכריתת יערות הגשם וכלה בשעבוד אותה מדינה לצרכים התעשיתיים שלהם [ כמו מצבורי ענק להטמנת פסולת באפריקה ובמדינות שבהם השלטון המושחת מקבל בעבור ההרשאה כסף טוב].

מעבר לכך, העתיד של כדור הארץ נמצא בידי כל אחד מאתנו, זה שמלכלך את חופי המדינה שלו, זה שלא מתחשב בזולת ומשליך את הפסולת שלו [לעיתים רעילה] ברשות הרבים ועוד פגיעות בטבעץ
ישן 07-12-2009, 11:25
צלמית המשתמש של המממ
  המממ המממ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.01
Follow me...
יפה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "העתיד של כדור הארץ כולו נמצא בקופנהגן"

זה נחמד שבני אדם מתכנסים ביחד כדי לקבל החלטות הנוגעות לגורלם.

אבל כפי שציינתי בעבר , העתיד של כדור הארץ כולו מובטח לעתיד הקרוב ואפילו לרחוק
למעט מקרה חריג שבו אסטרואיד גדול מספיק יתנגש בירח ויגרום לו להתרסק על כדור הארץ ולהשמיד אותו
הכוכב שלנו ישאר כאן עד שהשמש תהפוך לענק אדום ותבלע אותו.

במקרה הטוב, מדובר כאן על עתיד האנושות (לא יהיה נעים אם כל ערי החוף יוצפו - אבל אין לנו הרבה מה לעשות, זה יקרה במוקדם או במאוחר)
ובמקרה הגרוע - גם על עתידם של זני בעלי חיים שונים שרגישים לשינויי אקלים (הם יאלצו להסתגל ולהתפתח כמו שעשו בסוף עידן הקרח האחרון)

יש מחקרים חדשים למדי שמראים שאנחנו כבני אדם מעריכים יתר על המידה את היכולת שלנו להשפיע על מערכות גלובאליות.
אבל גם אם אנחנו אשמים בהתחממות המואצת של הכוכב הזה
לא יקרה לו כלום אם כולנו נעלם פתאום...
תראו, אפילו החייזר נהיה ירוק מזה

ישן 07-12-2009, 17:00
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "עובדה? מדובר בתאוריה שלא הוכחה."

אפקט החממה שינה עוד כמה דברים, שכבר הוכחו.
למשל בארה"ב היה איזור שלא סבל מסופות קטלניות והן הגיעו לאותו איזור ובעוצמה הרבה יותר חזקה והרסנית.
לא הבינו כיצד הסופות הגיעו לאותו איזור בכלל בארה"ב ובהן נהרגו כמה עשרות אזרחים ונזק במאות מיליוני דולרים לאותו איזור עקב עובדה פשוטה. היה ידוע לכולם,שסופות לא מגיעות לשם עד אחרי אותו תאריך. אחרי שבדקו ובדקו מדוע ולמה זה קרה, אחרי שנתיים בערך מצאו את כל התשובות. אפקט החממה שינה,הזיז ועדיין מזיז זרמי רוחות, שאף אחד לא לקח בחשבון לפני כן בעבר ולכן ערים, כמו שיקגו בארה"ב בסכנה בקצב הזה. האדם יהרוס את סביבת המגורים עם אפקט החממה, זאת עובדה. יש בארה"ב מכון מחקר,שהוקם אחרי אותו אסון, שבודק כיצד לבנות בתים יותר עמידים נגד סופות עקב העובדה, שהבינו שם שגם ערים כמו שיקגו בסכנה עתידית נגד סופות רוח שונות. תאר לך סופה קטלנית בשיקגו, כמה אנשים ימותו ומה יהיה היקף הנזק לדעתך? הם כבר חשבו על זה ורוצים למנוע זאת בארה"ב. כל זה עקב אפקט החממה וזה רק באיזור אחד על הכוכב שלנו, מה יהיה עם שאר האיזורים?
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 07-12-2009, 17:11
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
אתה מבלבל בין מספר מושגים.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "אפקט החממה שינה עוד כמה..."

יש את נושא ההתחממות הגלובלית - משמע, מגמת עלייה בטמפרטורות בכל העולם, ויש את אפקט החממה, שהוא הסבר אפשרי להתחממות הגלובלית.

ניתן להסכים כי בממוצע, חלה התחממות בתקופה האחרונה (וגם כאן הדיעות חלוקות. בסופו של דבר, נשאלת השאלה באיזה קנה מידה מסתכלים), אולם אין זאת אומרת כי הסיבה לכך היא אפקט החממה או כל פעולה אחרת מעשי ידי אדם.

אני לא אומר שלא צריך לפעול סביבתית, ברור כי גם ללא נושא ההתחממות הגלובלית ראוי וכדאי שנדאג לאיכות הסביבה ולמנוע את זיהומה, אולם, ע"י אימוץ אוטומטי של תאורית ההתחממות הגלובלית כתוצאה ממעשי ידי אדם, אנחנו עלולים לפספס אספקט רחב יותר.

שלא נגיע, בוספו של דבר למצב בו נבין כי אין לנו שליטה על התחממות/התקררות כדור הארץ, ונאכל את הכובע שלא השקענו את אותם משאבים שהושקעו על מנת להפחית את זיהום האוויר במציאת דרך לשרוד על אף אותם שינויי אקלים..

ישן 07-12-2009, 17:29

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "אתה מבלבל בין מספר מושגים."

ההתחממות הגלובלית קשורה לאפקט החממה באופן ישר, אם אתה טוען שלא אז מדוע מדפי קרח שלמים נשברים, מדוע יש פחות שלג בהרים שהיה בעבר יותר שלג ועוד שאלות באותו נושא?
יש לכל השאלות הללו ושאלות אחרות על שינויי מזג אויר בעולם תשובה אחת אפקט החממה.
אפקט החממה, משפיע על זרמי רוחות,טמפרטורות ועוד. אותם מחקרים, שביצעו אחרי אותו אסון בארה"ב הוכיחו קשר ברור בין ההתחממות הגלובלית,שינויים במזג האויר וכו... לאפקט החממה באופן ישר.
אפקט החממה אפשר לומר יותר גרוע משואה גרעינית, כי בסופו ההתחממות הגלובלית הקשורה אליו תציף ערים שלמות עקב כל הקרח שעדיין קפוא באלסקה ואנטרטיקה תוך כמה עשורים בודדים. עשו בדיקה ממוחשבת על בניין מרכזי ב new york, רוב הבניין יהיה במים, יש ערים שלמות ושטחים שלמים, שפשוט יעלמו מתחת למים.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 07-12-2009, 17:42
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
מומלץ שתחדד את ההבדל בין עובדה לתאוריה.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "ההתחממות הגלובלית קשורה לאפקט..."

אפקט החממה, בהקשר של התחממות גלובלית, היא תאוריה שמנסה להסביר מדוע יש עליה בטמפרטורה.

"מדוע מדפי קרח שלמים נשברים?" "מדוע יש פחות שלג בהרים שהיה בעבר יותר שלג?" - כי יש עליה בטמפרטורה.

מה הסיבה לכך?
לאו דווקא אפקט החממה.

אתה מוזמן להביא קישורים למחקרים אשר מוכיחים את הטענה כי אפקט החממה הוא האחראי לתופעת העליה בטמפרטורה, והוכחה היא יותר מקשר נסיבתי.
למיטב ידיעתי, אין מחקרים כאלו.

לגבי החזון האפוקליפטי שלך, תחשוב מה יקרה אם רגע לפני שהוא יתרחש, אנשים יבינו כי ההתחממות היא תהליך טבעי מחזורי בטבע, וכי לא רק שבני האדם לא גרמו אותה, אלא שגם אין בכוחם למנוע אותה, ואז תחשוב על כל הכספים והמשאבים שהושקעו במניעת זיהום אוויר (שזה אלמנט חשוב בפני עצמו) כאשר היה ניתן להשקיע לפחות חלק מאותם משאבים במחשבה איך לשרוד נוכח האסון הממשמש ובא.

ישן 07-12-2009, 20:14
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "אתה שוב פעם מניח הנחה ומנסה להציג אותה כעובדה."

"אפקט החממה" הוא לא תאוריה מדעית אלא עובדה קיימת ושאינה ייחודית לכדור הארץ. אפקט החממה למשל גורם לכך שפני נוגה יהיו חמים מפני כוכב חמה למרות שזה האחרון קרוב לשמש הרבה יותר.

אפקט החממה עובד על פני כדור ארץ כל הזמן וללא קשר לפעילות האנושית, למעשה ללא אפקט החממה היו בני האדם מוצאים את הפלנטה מאוד מאוד לא נעימה למחייה (אהממ... לשון המעטה). הדיון בהשפעת פעילות האדם על אפקט החממה דומה לדיון עם הרופא שלך רמת הכולסטרול בדם, אכן תישעים אחוז מרמת הכולסטרול תלויה בגנטיקה אבל האם זה אומר שבגלל זה אין לך שום בעיה לאכול ביצים ובשר אדום בכל יום? בוודאי שלא! הרי זה שיש לך השפעה, בקושי, רק על עשרה אחוזים מרמת הכולסטרול אומר שאתה צריך להיות הרבה יותר זהיר כי מרחב התמרון שלך מוגבל מאוד.

הבדיקה של רמות הפחמן הדו חמצני באטמוספרה היא לא תיאוריתית בכלל ונעשית ע"י קידוח גלילי קרח לעומק במזרח הכיפה האנטרקטקית, כיפה הקרח העתיקה בעולם. בקרח נלכדו כיסי אויר עתיקים שניתן למדוד כיום את הרכבם.

נכון אמנם שהיו תקופות בהן רמת הפחמן הדו חמצני היו גבוהות בהרבה מרמתו כיום, למשל לפני חמש מאות מליוני שנים, אבל זו נחמה קטנה מאוד כי כניראה שהתנאים על כדור הארץ לפני חמש מאות מליוני שנים לא ממש התאימו לחיי אדם ובוודאי שלא לציוויליזציה מהסוג שאנחנו מנהלים כיום.

תקופה רלונטית הרבה יותר לאדם היא שמונה מאות אלפי השנים האחרונות והתמונה פה היא חד משמעית. החל מבערך לפני מאתיים שנים, תחילת המהפכה התעשייתית, ישנה עלייה חדה ברמות הפחמן הדו חמצני באטמוספרה ומבט חטוף בגרפים מגלה תמונה חד משמעית גם לצופה מאוד לא מיומן כמוני וכמו רוב המגיבים בפורום הזה.

אכן צדק מי שכתב פה שכדור הארץ כפלנטה אינו נימצא בשום סכנה ושעדיף מאוד עבור כולנו שאכן שנויי האקלים אם הם אכן קוראים יהיו ב"אשמתנו" ולא חלק ממחזור טיבעי כלשהו שאין לנו כל שליטה עליו. אפשר לקחת את הטענה הזו רחוק הרבה יותר, עצם קיום החיים על פני הפלנטה אינו בסכנה, יש יצורים שחיים בתנאים קיצוניים הרבה יותר מאלו שצופים לנו כרגע ואפילו המין האנושי כמין יתכן מאוד שאינו בסכנת הכחדה. הסכנה היא בעיקר לציויליזציה שלנו וזה רע מספיק ע"מ שכיצורים תבוניים ניתן יהיה לצפות שנעשה משהו בנידון.

גם אם אתה צודק ואין קשר מוכח בין פעילות אנושית לבין שינויי האקלים (ונידמה לי שרוב המדענים הרציניים בתחום מדברים על רמת סבירות של כתישעים אחוזים לביסוס הקשר, לדעתי רמה גבוהה מספיק ע"מ להצדיק פעולה) עדיין, בהתחשב בחומרת התוצאות הפוטנציאליות, ראוי היה להפעלי את הכלל הישן והטוב של "אם יש ספק אז אין ספק".

אפילו מעבר לכך יש כיום שפע ראיות במגוון תחומים המצביעות על השפעת הפעילות האנושית על בריאות הפלנטה והמין האנושי החל מעלייה במקרי האלרגיה אצל ילדים דרך ירידה באיכות המים המתוקים, הכחדה המונית של זני בע"ח והתדלדלות הדגה באוקינוסים. התמונה המתקבלת היא של מערכת שיוצאת משיווי המשקל כשרמות הדרישה שהן כבר גבוהות כניראה מרמות ההצע רק ממשיכות לעלות ללא קשר לסופיות של רוב המקורות על הפלנטה.

ישן 07-12-2009, 20:25
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

רוב המדענים גם חשבו שהשמש מקיפה את כדו"א, ורדפו את המעוט שחשב אחרת...
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב ""אפקט החממה" הוא לא תאוריה..."

המושג "רוב" אינו אומר כלום. עובדתית, יש לאותם מדענים הרבה מה להסביר. אני זוכר
מדעני מחשב משובחים להפליא שבישרו לנו שב31.12.1999 ב00:00 ייפלו מטוסים
מהשמיים, טילים ישוגרו מעצמם, מערכת החשמל תקרוס, מערכות ניווט יכניסו ספינות
אחת לתוך השנייה, וכיו"ב...
זה לא קרה. לעומת זאת, התעשייה ש"באה להצילנו מבאג 2000: גרפה סכומים
שמוערכים ב11 ספרות בדולרים. ציניקן עלול לשוב שאולי היה קשר ביןם הרוומ העתידי
של אותם חבר'ה, לבין נכונותם לתופף על תופי הטם-טם של האסון המתקרב...
\העובדה שיש ביניהם שטוענים ש"ההכנה הצילה את כדו"א", אינה מחזיקה מים לאור
העובדה שהיו מדינות עם אפס הכנה, שועדיין יש בהן מערכות ממוחשבות פרימיטיביות
כאלה ואחרות - ובכ"ז דבר לא קרה להן...

אין לי מושג אם יש או אין סכנה גלובלית, אבל ברור לי שיש אינטרסנטים ציניים ששוב
מפעילים אזעקות - ומרוויחים מכך בענק. אל גור הפך למולטי מילוינר בזכות זה (9
ספרות בדולרים), והוא ממש לא המרוויח הגדול...

חשיפת חילופי האימיילים בבריטניה צריכה להדאיג את כולם. היושר המדעי הועמד
בסימן שאלה ענקי, ויש מקום לחקירה יסודית בנושא.

אגב, שיהיה ברור, העובדה שאולי כל תיאוריות האסון האקולוגי הממשמש ובא, אינה
רלוונטית לשאלה האם עלינו לשמור על איכות הסביבה, ולנסות לצמצם את זיהום
האוויר. גם אם העולם לא מתקרב לקיצו - זיהום אוויר הורג בכל שנה הרבה אנשים.
ישן 07-12-2009, 20:35

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "רוב המדענים גם חשבו שהשמש מקיפה את כדו"א, ורדפו את המעוט שחשב אחרת..."

לגבי 31.12.1999 ב00:00 אתה טועה אורי, למה? היו אנשים בתחום שלא שיתפו פעולה עם הזרם עליו אתה מדבר ואמרו שלא יקרה כלום. נכון שיש אנשים, שגרפו מזה הון.

הזיהום אויר מתקשר למחלות סרטן או מחלות נשימה וכו... ככה שמדינות ככגון ארה"ב וסין חייבות לעצור את עצמן ולעבור לאנרגיה נקייה, שכבר ניתן להפיק אחרת ליותר אנשים יהיו בעיות נשימה וכל שאר התופעות הקשורות בזיהום אויר הלא כך אורי?
סרטן העור למשל דוגמא טובה לתוצאה של פגיעה במקום בו אנחנו חיים.

ישן 07-12-2009, 20:54
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "רוב המדענים גם חשבו שהשמש מקיפה את כדו"א, ורדפו את המעוט שחשב אחרת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
המושג "רוב" אינו אומר כלום. עובדתית, יש לאותם מדענים הרבה מה להסביר. אני זוכר
מדעני מחשב משובחים להפליא שבישרו לנו שב31.12.1999 ב00:00 ייפלו מטוסים
מהשמיים, טילים ישוגרו מעצמם, מערכת החשמל תקרוס, מערכות ניווט יכניסו ספינות
אחת לתוך השנייה, וכיו"ב...
זה לא קרה. לעומת זאת, התעשייה ש"באה להצילנו מבאג 2000: גרפה סכומים
שמוערכים ב11 ספרות בדולרים. ציניקן עלול לשוב שאולי היה קשר ביןם הרוומ העתידי
של אותם חבר'ה, לבין נכונותם לתופף על תופי הטם-טם של האסון המתקרב...
\העובדה שיש ביניהם שטוענים ש"ההכנה הצילה את כדו"א", אינה מחזיקה מים לאור
העובדה שהיו מדינות עם אפס הכנה, שועדיין יש בהן מערכות ממוחשבות פרימיטיביות
כאלה ואחרות - ובכ"ז דבר לא קרה להן...

אחד הדברים שלא מפסיקים להפתיע אותי בדיאלוג שלי איתך זה איך אנחנו יכולים לחשוב דומה כל כך בכל כך הרבה תחומים ועדיין להגיע למסקנות שונות לחלוטין.

אני מעולם לא האמנתי בשטות של באג 2000 מכיוון שהרבה לפני שהגיע התאריך האפוקליפטי כבר היו שפע מערכות מחשב שהיו צריכות להתמודד עם תאריכי 00 (למשל כרטיסי אשראי שהוצאו ב1998). לכשעבר התאריך כפולני (למחצה, החצי השני לא אשכנזי בכלל) טוב מהרתי להציק לכל מי שרק היה מוכן לשמוע ב"אמרתי לך" ועל הטיעון העלוב ש"כן אבל זה רק בגלל שהשקענו מליארדים בעידכון המערכות שלנו" הגבתי בדיוק באותו הטיעון שלך (בדוגמה שלי השוואתי בין ההשקעה בארה"ב להשקעה ברוסיה של טרום ימי פוטין).
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
אין לי מושג אם יש או אין סכנה גלובלית, אבל ברור לי שיש אינטרסנטים ציניים ששוב
מפעילים אזעקות - ומרוויחים מכך בענק. אל גור הפך למולטי מילוינר בזכות זה (9
ספרות בדולרים), והוא ממש לא המרוויח הגדול...

זה טבע האדם ובמיוחד החברה הקפיטליסטית לנסות להרויח מכל מצב ללא כל קשר לרמת המוסר.

יש גם מי שמרויח מתיווך בעיסקעות נשק שמיועד לישראל ולא תמיד בצורה הוגנת, האם זה אומר שאנחנו לא צריכים את הנשק הזה או שהמטרה של הגנה על אזרחי המדינה לא כשרה רק בגלל שיש מי שתופש עליה טרמפ? בוודאי שלא.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
חשיפת חילופי האימיילים בבריטניה צריכה להדאיג את כולם. היושר המדעי הועמד
בסימן שאלה ענקי, ויש מקום לחקירה יסודית בנושא.

החקירה כבר מתקיימת והמדען שעומד במרכז המחלוקת, הפרופסור פיל ג'ונס, ראש המחלקה לחקר אקלים באוניברסיטת מזרח אנגליה השעה את עצמו לתקופת החקירה, הלוואי ובכל מיקרה של חשד אנשים היו מזדרזים לנהוג כך (דוגמה שאתה בוודאי תאהב במיוחד, מה עושה ראש ממשלה ישראלי ממוצע כשמועלים כנגדו חשדות על שחיתויות?).

אישית מהמעט שקראתי (לא ממש התעמקתי בשערוריה הזו) לא ראיתי שום "אקדח מעשן", רק התבטעויות לא מוצלחות ואסור לשכוח שכל השערוריה מתייחסת לאוניברסיטה אחת (אם גם חשובה מאוד בהקשר של חקר שנויי אקלים). גופים מאוד מאוד רציניים ברחבי העולם כולל נאס"א תומכים בתאוריות המצביעות על קשר בין הפעילות האנושית לבין התחממות כדור הארץ.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
אגב, שיהיה ברור, העובדה שאולי כל תיאוריות האסון האקולוגי הממשמש ובא, אינה
רלוונטית לשאלה האם עלינו לשמור על איכות הסביבה, ולנסות לצמצם את זיהום
האוויר. גם אם העולם לא מתקרב לקיצו - זיהום אוויר הורג בכל שנה הרבה אנשים.

ושוב אנחנו מסכימים לחלוטין וזה רק גורם לי לתהות לשם מה לשים מקלות בגלגלים של עגלה שלכולנו ייטב אם תתחיל לזוז גם אם לא כל הנימוקים לתזוזה כתובים באבן.

והערת צד, לנו כישראלים יש אינטרס גדול מאוד באחת התוצאות הפוטנציאליות של שנוי מקורות האנרגיה העולמית, הפחתת התלות הרעילה (פוליטית) כל כך של החברה שלנו בדלק מאובנים. מהסיבה הזו לא ברור לי מדוע נתניהו מהסס האם להופיע בקופנהגן או לא, אחרי הכל זו אירן שלא מכירה בנו ולא להיפך, היה ונתניהו ואחמדינג'אד יפגשו במסדרון, בעיה של אחמדינג'אד, למה לתת לו זכות וטו על ההשתתפות שלנו בעניין שיש לנו אינטרס בהצלחתו.

ישן 07-12-2009, 21:08
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני חושב שיש אקדח מעשן, והעובדה שתפסו מקרה כזה רק באונ' אחת, לא מנקה את השאר...
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=ori]המושג "רוב" אינו..."

שמערכת המייל שלהן אולי מאובטחת טוב יותר...
הפרופ' הזה השעה עצמו, אבל אני מניח שדי ברור שהוא לא המציא את הפטנט של
הסתערות על מי שמעז לדבר נגד הזרם...
כאמור, אין לי מושג אם יש אין התחממות גלובאלית בגללנו (הנתונים מהקטבים מלמדים
שבימי הביניים היה חם יותר מאשר היום, ואז לא ייצרנו CO2 ואפילו הפרות שלנו
היו מעטות יותר והפליצו פחות...
אני לא מוטרד מכך שיש אנשים שמרוויחים ממצב מסויים - אני מוטרד מכך שאולי הם
ממציאים מצב מסויים בכדי להרוויח...
וויליאם רנדולף הרסט שלח צלם לקובה לצלם את המלחמה בין ארה"ב לספרד. הצלם
השיב שאין מלחמה, והרסט ענה לו "אתה תספק את התמונות ואני אספק את
המלחמה". אני חושב שהנמשל ברור...

באשר לעניין הזיהום - אני חסיד גדול של צמצום זיהום האוויר, ושל מציאת מקורות
אנרגיה חלופיים. איכשהו, אני בספק אם יגיעו לעסוק בזה. הרבה יורת קל לעסוק במה
שלא מעצבן ת'ערבים - ואיכשהו יש סיטואציה שגדולי ה"אקולוגיסטים" במערב הם גם
גדולי שונאינו שם (הם גם אלה שנגד גלךובליזציה ובעד שיוויון לנשים ולחד מיניים - ובכ"ז
תומכים במזה"ת בדיוק שמשטרים שמתנגדים לגישה זו...).
אני חושב שלביבי אין מה לחפש שם. אם הוא יגיע, ישראל תהפוך לאישיו הראשי, והם
עוד יעבירו החלטה שתולה בנו את כל האשם בהתחממות כדו"א, ובאפקט החממה,
ויום למחרת ישיעות אחרונות יגלה שעד לעליית ביבי לשלטון ב1996, האקלים היה
נפלא, ורק אח"כ החלו הבעיות...
אין לנו שום השפעה על הוועידה הסתמית הזו, ועדיף לא להגיע אליה. כשסין והודו יפסיקו
לרכוש נפט, יהיה טעם בוועידות הללו. כשאובמה החמוד יפסיק להשתחוות למלך סעודיה, אלא יתחיל לחפש כיצד להתנער מהתלות בראשי השבטים המפרץ, יהיה טעם
בוועידה כזו...
ישן 07-12-2009, 21:33
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני חושב שיש אקדח מעשן, והעובדה שתפסו מקרה כזה רק באונ' אחת, לא מנקה את השאר..."

נו באמת,

אני מאתגר אותך עכשיו למצוא לי ולו פיסת תקשורת אחת וחידה שמאשימה את נתניהו בשנויי האקלים (השמצות על זיעה לא נחשבות).

ואתה לא חושב שמאשימים אותנו במספיק דברים מבלי שנתנדב לספוג עוד יותר? באותה הנשימה אני מאתגר אותך למצוא לי פיסת מידע שמאשימה את ישראל והיהודים בהתחממות הגלובלית, עליית ריכוזי גזי החממה באטמוספרה והתדלדלות מקורות האנרגיה.

ואגב, יש לישראל דווקא מה לעשות בועידה כזו. דווקא בגלל שאנחנו מדינה קטנה אנחנו יכולים להפוך לטסט קייס שמקדים את זמנו, קצת בדומה לכמה קהילות בצפון אירופה שהגיעו להישגים מרשימים בצמצום התלות שלהן בדלקי מאובנים לטובת מקורות אנרגיה מתחדשים ונדמה לי שבעניין הזה נתניהו עצמו קרוב יותר לדעתי מאשר לדעתך.

מעבר לכך, האם אתה סבור שמדינת ישראל צריכה לימנע מפורומים בינ"ל? אני מהחלט מבין ותומך החרמת פורומים נילעגים המשמשים כבימה לצליבת ישראל כמו למשל ועידות דרבן למיניהן אבל בשום פנים ואופן לא צריך לגרום למקרים הללו למנוע מאתנו את הזכות להיות שותפים שווי זכויות בהקהיליה הבינ"ל. האם לא בשביל זה הקמנו מדינה? שנהיה עם כמו כל העמים? האם לא אתה עצמך טענת פה בעבר שהחרם הערבי היה אחד הדברים הטובים שקראו לנו כי הוא הפך אותנו מכלכלה חקלאית מקומית שסוחרת עם שווקים עניים לכלכלתה עתירת ידע שמתקשרת עם הכלכלות החזקות והמתקדמות בעולם? אתה הרי יודע שאנחנו צריכים את האינטראקציות הללו וצריכים להפגין נוחכות בפורומים בינ"ל ושאין דבר שישמח את האויבים שלנו יותר מאשר אם נגזור על עצמנו פרישות מרצון ונותיר להם את הבימה.

בעולם המערבי כיום מערכת נושאים ששינויי האקלים הם רק חלק ממנה, אקולוגיה, זיהום אויר, התדלדלות מקורות האנרגיה וחוסר היציבות הפוליטית שהריכוז שלהם באיזורים בעייתיים מאוד גורם, כל אלא הם חלק חשוב מרכזי בשיח המערבי העכשווי ואם ישראל רוצה להיות חברה במועדון היא חייבת להיות שותפה.*

ישן 07-12-2009, 22:00
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

תן לו להגיע לוועידה - ותראה...
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "נו באמת, אני מאתגר אותך..."

אם אנחנו המדינה הגרועה ביותר בכל מה שנוגע לזכויות האדם - קטן עליהם לטעון שאנו
אשמים גם בהתחחמות הגלובאלית - בדגש על ביבי (ושרה, כמובן....

וודאי שעלינו להיות יוזמים בתחום מציאת מקורות אנרגיה חליפיים -0 אבל ממש לא צריך
ללכת לוועידה מטופשת בשביל זה. הפיתוחים בתחום יהיהו במעבדות, ולא בקוקטיילים של
פוליטיקאים.

אני חושב שפורומים בינ"ל הם בעקרון מיותרים מבחינתנו. איש לא יכול להסביר מה התעולת בהמשך חברותינו באו"ם, מלבד הצורך של כמה פקידונים בקיום משלחת
מנופחת של שליחים במנהטן...
אני משוכנע שיש לנו יותר שגרירויות, וראוי לחתוך לפחות חצי - כשבראש יהיה שגריר-לא
תושב.
אני סבור שעמדותו הפייסנית של משרד החוץ כלפי אירופה נובעת הרבה יותר מהצורך
של פקידים שם לצאת בסבב השליחות הבא למדינה מערב אירופית, בלי שאותה
מדינה תפסול אותו אישית, מאשר בצורך של ישראל להיות פייסנית...

לישראל חשובים הקשרים עם ארה"ב, בה יש לקיים נוכחות רצינית בערים הגדולות.
הקשרים עם אירופה יכולים להשמר גם אם לא נגיע לכל כנס מטופש, שבו יסבירו לנו
מה הפעם עשינו לא בסדר...

ישראל היא לא חלק משום שיח על בעיות של יציבות בעולם. למעשה, אותם גורמים
שמנהלים דיונים אפולוגטיים בעולם המערבי לגבי הבעיות - סבורים שאנחנו זו אחת
הבעיות הראשיות, וזה שננסה לנהל מו"מ על סוגייה זו, לא בדיוק מחליש את הטענה
הזו.

אין לנו מה לחפש בשיח של כל גופי השמאל החדש. כאשר אותם גופים יצליחו ליישב
בראשיהם המעורפלים איך אפשר לקבל כסף מסעודיה ואז לבקר את ישראל על מצב
זכויות אדם, יהיה טעם בשיח עימם.
השיח המערבי הנוכחי הוא תוצר של הון ערבי ונוכחות אסלאמית עצומה באירופה. כתב
ישראלה נכון שלפני שהם רצים לטפל באסון האקולוגי של עוד 100 שנה, שיטפלו
בעובדה שתוך עשוריים יהיו 80 מליון מסלמים באיחוד...
ישן 08-12-2009, 06:25
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "תן לו להגיע לוועידה - ותראה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
אין לנו מה לחפש בשיח של כל גופי השמאל החדש. כאשר אותם גופים יצליחו ליישב בראשיהם המעורפלים איך אפשר לקבל כסף מסעודיה ואז לבקר את ישראל על מצב
זכויות אדם, יהיה טעם בשיח עימם.

הימין יעשה טעות ענקית אם הוא ינקוט בגישה שאתה מציע פה. הויכוח בין הימין לשמאל בשיח האוקולוגי לא צריך להיות בנוסח "השמאל רוצה לעשות, הימין מתנגד" אלא באיזו דרך לעשות. השמאל יכול לתבוע הגדלת מיסים בעוד הימין יכול למשל להציע תמריצים לגורמים פרטיים (ואגב, גישת הימין צריכה לראות הזדמנות עיסקית בטיפול במשברים שבאים עלינו) אבל חייב להיות קונצנזוס שהאנושות צריכה להתנהג בצורה אחראית יותר בגישתה לצריכת משאבי הפלנטה. סה"כ משברי האקולוגיה והמשאבים גדולים, חשובים ומסוכנים מכדי שצד שלם במפה הפוליטית פשוט יתעלם מהם והצד השני יינכס את הטיפול בהם לעצמו.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
השיח המערבי הנוכחי הוא תוצר של הון ערבי ונוכחות אסלאמית עצומה באירופה. כתב ישראלה נכון שלפני שהם רצים לטפל באסון האקולוגי של עוד 100 שנה, שיטפלו
בעובדה שתוך עשוריים יהיו 80 מליון מסלמים באיחוד...

זה קצת כמו להגיד, בו לא נטפל במערכת החינוך או הבריאות עד שאנחנו פותרים את הסכסוך הישראלי ערבי". זה גם קצת כמו לומר "עד שלא נגסוס מסרטן אין טעם בכל טיפול מונע או בדיקות". בעוד מאה שנה (למעשה הרבה קודם לפי רוב המדענים) יהיה מאוחר מידי לטפל במשבר.

ישן 10-12-2009, 03:28
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הימין יעשה טעות ענקית אם ייכנס לתוך הטריטוריה הנגועה של הספק-בלוף של היסטרית הפחמן...
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=ori]אין לנו מה לחפש..."

בדומה לתופעה של המלחמה המוצדקת בגלובליזציה, עליה השתלטו כמה פנאטים מקצהו השמאלי /של המחנה השלומיסטי, גם על העניין האקולוגי, השתלטו כמה
חנטרישים
מאותו אגף. לישראל יש אינטרס לפעול למציאת מקורות אנרגיה חלופיים, אבל אין מה
לבנות על כך שהם יביאו לשינוי - המערב בכיס של חברות האנגריה ומדינות אופ"ק.

להתנגד לפעילות במגרש משחקים שבו בטוח שרק נחטוף מכות, זה ממש לא דומה להזנחת מערכת החינוך רק בגלל שאין שלום. המגרש הבינ"ל זה שטח ערבי כבוש, שנהנה
מתמיכתם של המוני אדיוטי מועילים, שחלקם ממומנים בידי הערבים, וחלקם מטומטמים
מספיק כדי לעשות זאת בהתנדבות...
ישן 10-12-2009, 07:02
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הימין יעשה טעות ענקית אם ייכנס לתוך הטריטוריה הנגועה של הספק-בלוף של היסטרית הפחמן..."

רק לידיעתך אורי, מי שקפץ על "שערוריית" האי מיילים כמוצא שלל רב הם, בין השאר, הסעודים שקראו, בדיוק כמוך, לחקירה מעמיקה וחשיבה מחודשת על אמינות הראיות לקשר שבין הפעילות האנושית ועליית רמות הפחמן הדו חמצני באטמוספירה.

אתה יודע, אני חושב שאני יכול בהחלט להבין, אם גם לא להסכים, לעמדות שלך בעניין הסכסוך הישראלי ערבי ואני בוודאי שרואה את ההגיון בטיעונים שלך. אני לא יכול לומר את אותו הדבר בנוגע לעמדות שאתה מציג באשכול הזה שבעיני נעות בין תאוריות קונספירציה מפוקפקות לבין עוינות לא ממש ראציונלית לכל מה שמריח "לברליזם". ישראל ממש לא מותקפת בקונטקסט הזה (אנחנו אפילו לא ברשימת המדינות שנדרשות להקריב את המירב) ויש לה אינטרס מובהק בצמצום תלות העולם בדלקי מאובנים.

ה"מפקפקים" למיניהם דומים יותר ויותר ליצרני הסיגריות שאף פעם לא היו "בטוחים" לגמרי שהסיגריות שלהם אכן מסרטנות וזאת כנגד כמות כבירה של ראיות או, כמו קרקטורה שהתפרסמה לפני כמה שנים בניו יורקר והציגה, על שולחן הנשיא, שתי ערימות מסמכים, על האחת שהכילה נייר בודד היה כתוב "ראיות לקיום נשק להשמדה המונית בעירק" ועל השניה שהגיעה לתקרה היה כתוב "ראיות להשפעת פעילות האדם על התחממות כדור הארץ".

ישן 10-12-2009, 11:50
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הסעודים לא ממש קפצו - לו היו קופצים "Vאחד" המשתחווה כבר היה מוצא דרך להיכנע...
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "רק לידיעתך אורי, מי שקפץ על..."

הם כנראה משוכנעים שאין מה להתרגש מכל הסיפור...
אני ממש לא לליברליזם - בוודאי לא במשמעות המקורית של המושג, בטרם חטפו אותו השלומיסטים, בשת"פ מטומטם מצד השמרנים, שאפשרו
להם והפכו אותו למגדיר של עמדה פוליטית הזוייה מצד שמאל.

הקריקטורה בניו יורקר היא איוולת בהתגלמותה. מי שרוצה הוכחות לקיום נשק
ל"ק בעראק צריך פשוט לשאול את הכורדים בחלבצ'ה - הם ראו אותו
בפעולה...
העובדה שכנראה הצליחו לחסל לו את המאגרים טרם המלחמה, או שהצליח
להחביאם - ממש לא מבטלת את העובדה שלאיש היו שאיפות בכיוון,
ושהוא הוכיח נכונות להשתמש בנשק כזה, במידה ויכול היה.

לא פסלתי לרגע את הקביעה שאולי אכן אנחנו מציפים את אטמוספירה
בפחמן, אבל אני לא משוכנע בזה כ"כ, בדיוק מהסיבה שמופיעה במיילים:
העובדה שהרבה מדענים טוענים משהו לא מחייבת שבאמת כולם מאמינים
בזה, אלא שבעלי עמדות מפתח (כאלה ששולטים על מענקי מחקר ומלגות)
החליטו שזו האמת - והשאר פשוט מיישרים קו. אלה שלא מיישרים קו,
יוצגו כפסיכים. מה שקובע הרוב - אינו בהכרח נכון - ומה שמופיע במיילים
מ-א-ו-ד צריך להטריד.

ההשוואה בין אנשים נטולי אינטרס אישי שמפקפקים בתיאוריה לא מוכחת,
לבין ענקי טבק שיש להם אינטרס כספי ישיר לפקפק בנזקי הטבק, היא כ"כ
אבסורדית שאני שגם אתה מבין שהיא הייתה מיותרת. להשוות את אל גור
שעשה 9 ספרות בגלל שאלת האקלים, לחברות הטבק - יהיה ה-ר-ב-ה
יותר מדוייק...
ישן 10-12-2009, 19:04
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.06
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הסעודים לא ממש קפצו - לו היו קופצים "Vאחד" המשתחווה כבר היה מוצא דרך להיכנע..."

ציטוט:
לא פסלתי לרגע את הקביעה שאולי אכן אנחנו מציפים את אטמוספירה
בפחמן, אבל אני לא משוכנע בזה כ"כ, בדיוק מהסיבה שמופיעה במיילים:
העובדה שהרבה מדענים טוענים משהו לא מחייבת שבאמת כולם מאמינים
בזה, אלא שבעלי עמדות מפתח (כאלה ששולטים על מענקי מחקר ומלגות)
החליטו שזו האמת - והשאר פשוט מיישרים קו. אלה שלא מיישרים קו,
יוצגו כפסיכים. מה שקובע הרוב - אינו בהכרח נכון - ומה שמופיע במיילים
מ-א-ו-ד צריך להטריד.

בתור מישהי שקצת קרובה לנושא, אני רוצה להוסיף. אין ספק שקיים אפקט חממה. יכול להיות אפילו
שהמין האנושי גורם לפליטה של גזי חממה, אך עד היום לא הצליחו להוכיח בצורה בלתי ניתנת להפרכה
את העובדה הזו, וכן לא הצליחו לסתור את הטענה (המאד הגיונית בעיני) שהתחממות כדה"א היא
בכלל חלק מיציאת הכוכב מתקופת הקרח האחרונה - מחזור שכבר קרה כמה וכמה פעמים
לאורך ההיסטוריה של כדה"א. כ-ל התופעות שאנו עדים להן, של התחממות אקלימית (שאותה, אגב, לא הצליחו להוכיח)
של מידבור וירידה במקורות מים, הכחדה מאסיבית של מיני בע"ח וצמחים של נסיגת קרחונים ועלייה בפני הים אינן קורות בפעם הראשונה בתולדות הכוכב, אלא קרו כבר בעבר במחזורי היציאות מעידני קרח קודמים.

מאד יכול להיות שהאנושות תשרוד, ובעוד אלף שנה פתאום תחך התקררות גלובלית כהתחלת כניסה לעידן
הקרח הבא. העניין הוא, שאני מאמינה שאלה תהליכים כ"כ מאסיביים ושלוקחים כ"כ הרבה זמן,
שהפסיק בהסטוריה שנקרא האנוות אין לו באמת השפעה כ"כ גדולה עליהם כפי שנטען ע"י קבוצה, שבהחלט
לא נקייה מאג'נדה (וקבלת גראנטים למחקר זו יופי של אג'נדה).

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

ישן 07-12-2009, 12:27

הם רק תורמים להרס הכוכב יותר מאשר עוזרים לו עם הטיסות המיוחדות לקופנהגן שיש כבר משנות ה 70 פיתרונות לאנרגיה נקייה וזה לא תלוי בערבים או בהרס הטבע באלסקה בשביל נפט לשם הדוגמא.
סין מספר 1 בהרס כדור ארץ היום, לא הולכת להוריד את רמות הזיהום, אחרת אנשים יאבדו שם מקומות עבודה. מה שכן לפחות סין מנסה לקבל יותר אנרגיה נקייה מהטבע בניגוד לארה"ב, מספר 2 ברשימה של הרס הכוכב, שלא הולכת לעשות שינוי ירוק בקרוב באמת, אובמה מקשקש על מהפכה ירוקה וכו... בפועל ארה"ב ממשיכה לחיות על הנפט. בארה"ב בשנות ה 70, כבר הייתה מכונית שלא פוגעת בשכבת האוזון,ג'ק ניקולסון הציג אותה ב 79 אם זכורה לי השנה. (יש לזה גם צילומי וידאו) חברות הנפט קברו את הרעיון כמובן.

יש מקורות אחרים לדלק נקי בלי הגבלה, שלא כוללים הרס של הטבע ושל הכוכב, אך אף ממשלה לא תצא נגד חברות הנפט בגלוי, לכן כל הטיסות לשם זה בלוף אחד גדול.

ישן 07-12-2009, 20:08
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08

טוב, אני רואה חלק כאן הולכים שולל אחרי הטעיות (למשל חובב הלינוקס)

אז ככה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3809515,00.html

"דויות רבות מראות לנו שהטמפרטורה הגלובלית עלתה בכ-0.8 מעלות צלסיוס במהלך המאה ה-20. הנתון הזה מתקבל ממספר מקורות מגוונים - החל במדידות ישירות של הטמפרטורה ועד לנתוני המסה של הקרח הימי באזור הקוטב. לפני שקופצים מהמספר 0.8 למסקנות ופעולות, כדאי לשים לב למספר נתונים שונים.

במקרים רבים, מדידת ההתחממות אינה טריוואלית. ישנן השפעות רבות היכולות לדמות התחממות. הדוגמה הקלאסית היא ה"השפעה האורבנית" - העובדה שתחנות המדידה הקרקעיות נמצאות לרוב באזורים מיושבים שעם הזמן מאוכלסים בצפיפות רבה יותר.

כאשר נסלל כביש ליד תחנת מדידה, תגרום התחממות האספלט לתחנת המדידה לדמות התחממות. אם בוחנים בעזרת לוויינים את ההתחממות ב-30 השנים האחרונות בחלקה התחתון של האטמוספירה, מגלים עלייה פחותה במידות החום מזו שנמדדה בתחנות המדידה הקרקעיות.

בנוסף, עדויות עקיפות רבות המעידות על התחממות כביכול אינן בהכרח נובעות מהתחממות. למשל, חלק ניכר מעליית גובה האוקיינוסים אינו נובע כלל מהתחממות, כי אם משינויים בעקבות היציאה מתקופת הקרח האחרונה. דוגמה אחרת היא השלג על הר הקילמנג'רו, שאכן נמס אך ככל הנראה נובעת ההמסה משינויים מקומיים בצמחייה שבאזור ההר."

הכותב:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0...%91%D7%99%D7%91

פרופסור לפיזיקה במכון רקח שבאוניברסיטה העברית בירושלים. חוקר בתחומים של אסטרופיזיקה ושינוי אקלים.

והנה הפרשייה החמה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3811566,00.html

משמע- אל תסמכו יותר מדי על נשיונל ג'אוגראפיק...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:18

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר