לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-12-2009, 11:25
  ben9919 ben9919 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.07.09
איך לעבור מחי'ר לתפקיד אחר?...

שלום לכולם...

עשיתי תאונה קטלנית יום ליפני הגיוס שלי... התגייסתי לאגוז... ועד עכשיו הייתי בבדיקות מכיוון שהיו לי כאבים בגב... אתמול שלחו אותי לאורטופד פרטי והוא אמר לי שיכול ליהיות שיש לי סדק בחוליות או תזוזה שלהם...
עכשיו הוא אמר לי שזה יכול לעבור תוך כמה שבועות/חודשים... ויכול ליהיות שלו ואמר לי שיכול ליהיות שאני לא יוכל לשרת ביחידה קרבית...
אז התחלתי לאכול את עצמי וניכנסתי לבור ללא מוצא...
חשבתי שאולי יסימו אותי טבח/נהג/עובד רסר ולא ככה אני רוצה את השירות שלי ואנ י לא יוכל למלות את התפקידים האלה מבחינה מנתלית כי אני לא בנוי לדברים כאלה אני רוצה שירות עם משמעות...
אז התחלתי לברר וראיתי שאפשר ליהיות מדריך צניחה/צלפים וכו'...
ממה שהבנתי אבל קשה לצאת מבאח גולני מכיוון שהנתונים שלי טובים וגולני לא ירצו לוותר עלי...

כמה שאלות לי אליכם...
במקרה ומורידים לי פרופםיל ואני לא יוכל לשרת ביחידה קרבית לאן יש סיכוי שישבצו אותי?...

ורציתי לדעת איך אני יכול לעבור מיחידת חי'ר ליהיות מדריך צניחה, צלפים, קרב מגע וכו'...???

תודה לכול העונים...

עם אפשר לענות כמה שיותר מהר תודה...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-12-2009, 11:12
  משתמש זכר שפני שפני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.09
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ben9919 שמתחילה ב "המפ של אגוז בא אלי לשיחה..."

ציטוט:
המפ של אגוז בא אלי לשיחה בבית...
במקרה והוא תומך בי ורוצה לעזור לי בשיבוץ שאני עושה או ברצון לעשות יומויות יש לו כוח? הוא יכול להשפיע ולעזור לי?
אז הוא היה אצלך בבית, אז מה? עם כל הכבוד לו, הוא בסך הכל מ"פ בדרגת סגן\סרן שהתפקיד שלו הוא תפקיד לוחמה ולא שלישותי או ת"ש - במצבך כרגע, של שבועיים בצבא, מה הוא כבר יוכל לעשות איתך, אתה אפילו לא 02 בשביל להיות מש"ק ממטרות באגוז.
הוא רק מ"פ - לא קשל"ח, לא מג"ד ולא מח"ט.

ציטוט:
ואם אני רוצה לעשות יומיות אפילו בתפקיד אחר איך אני יכול???...
אמרתי לך כבר מקודם, לא נראה לי שיש בחטיבה תפקיד עם יציאות יומיות, תצטרך להגיש טופס 55 כדי לעבור יחידה (בינתיים, לפי מצבך הבריאותי שתיארת כנראה שתהיה בתפקיד כלשהו במפקדה של החטיבה או של אחד הגדודים).

ציטוט:
ואיך היציאות של תומך לחימה???...
לא יודע איך זה היום ומה היציאות בקווים לסוגיהם ובאימונים.

אנחנו "קצת" לא מצליחים לעקוב בגלל שפה אתה מורעל על פק"לי מאג וצלפים, פה אתה מורעל אגוז, פה אתה כל כך מורעל שאתה רוצה לדעת איך לשפצ"ר לדרמן עוד לפני שהתחלת טירונות, פה אתה שבוז אחרי יומיים של טרום טירונות, אחרי שבוע פתאום יש בעיות ת"ש ואתה רוצה להיות ג'ובניק ולעשות יומיות במשטרה ובאשכול הזה אתה נע בין מדריך צלפים ומדריך צניחה לבין תפקיד יומיות.
אז לסיכום, אם תגדיר במדויק מה אתה רוצה, מה המצב הבריאותי שלך, מה המצב בבית וכו', אז אולי יהיה פה פחות טלפון שבור.

* ותשרשר למי שאתה מגיב אליו (לחץ על כפתור התגובה של ההודעה, לא של האשכול - אתה לא מגיב לעצמך)
ישן 12-12-2009, 13:18

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי ben9919 שמתחילה ב "כרגע מבחינה בריאותית......"

ציטוט:
כרגע אני לא רואה שום משמעות לשירות שלי אם אני לא לוחם.
אז אתה טועה. צא מהגישה של או לוחם, או ג'ובניק יומיות שסופר את הימים עד לשיחרור. ישנם הרבה תפקידי ביניים שתוכל לתת מעצמך ולקבל בחזרה.
נסה לקבל תפקיד שיעניין אותך ממה שיציעו לך, או לבקש כזה, אם אחרי זמן מסויים כשתכיר את התפקיד לא תאהב את מה שאתה עושה אז דבר עם המפקדים שלך ותגיש טופס העברה (או בקש תפקיד אחר במסגרת החטיבה). יש מגוון תפקידים בחטיבה ובגדודים: במבצעים, במודיעין, להדריך בבא"ח (קרב מגע, קליעה, קשר וכו') ועוד מגוון של דברים.
צבא זה דבר מאוד דינמי ואם תהיה חייל טוב, תיצור קשרים ותהיה קשוב לאפשרויות שיצוצו במהלך השירות - לך תדע איפה תהיה עוד שנה.

תבוא בגישה חיובית לשירות הצבאי (כי אם לא, אז יהיה לך קשה לעבור גם חצי שנה).

ציטוט:
ואני מעדיף ליהיות בבית כל יום...
הרבה מעדיפים להיות בבית כל יום.
יש הבדל בין מה שאתה מעדיף\רוצה לבין צרכי הצבא והנתונים שלך, כאן האחרונים שני גוברים על הראשון - תהיה ריאלי.

ציטוט:
מה שאני מחפש כאן שתמליצו לי על הדרך שבא אני יוכל לעשות יומיות....
באופן כללי לגבי מעבר יחידה, הדרך היא טופס 55 ויחס חיובי מצד המפקדים שלך להמלצות.
יומיות, כרגע לגבייך, כפי שכבר אמרתי, לא נראה לי ריאלי.
ישן 12-12-2009, 14:21

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי ben9919 שמתחילה ב "וכמה זמן לוקח כל התהליך הזה..."

ציטוט:
וכמה זמן לוקח כל התהליך הזה במקרה ואני רוצה לעשות יומיות?
תראה, זו לא רק שאלה של כמה זמן לוקח הטיפול בתהליך השלישותי בבקשה, אלא גם שאלה של הסיבות שבעתיין מאושרת\לא-מאושרת בקשת החייל לעשות יומיות כמו: מצב בריאותי של החייל, משפחתי (צריך לעזור בבית), כלכלי (צריך לעבוד) ועוד.
גם אם הטיפול יארך יום, לא יאשרו לך רק בגלל שאתה רוצה (יש קריטריונים כמו שאמרתי).

ציטוט:
בגדול עם אני ילחם על זה בסופו של דבר ניראה לך שאני יצליח לעשות יומיות??
מה זה תילחם? להיות חייל בעייתי במידה ולא ימליצו לך\יאשרו לך? בסוף תגמור בתור עובד רס"ר או משהו, כי לתפקידים אחרים נדרשת קצת יותר רצינות ואחריות.

יש חיילים שגם בלי סיבה רצו יומיות, עשו בעיות ומתחלקים לשלושה סוגים:
  1. כאלו שהעיפו לתפקידים גרועים ונתקעו בלי תפקיד טוב ובלי יומיות.
  2. כאלו שעברו 3-4 יחידות, הגורם הממיין התייאש מהם ושיבץ אותם בסוף ביומיות (תחשוב על הזמן, העצבים וחוסר התועלת הן של הצבא והן של החייל בכל התקופה הזו).
  3. כאלו שהצבא התייאש מהם ושוחררו על אי-התאמה.
ציטוט:
ואני יכול לבקש מהמפקדים שלי ליהיות מדריך קרב מגע וכו'...???
בהחלט כן, זה אומנם דרך הגדוד או החטיבה, אבל אם המפקדים שלך ידחפו קצת אז יש סיכוי טוב.
כשאני ההייתי בטירונות, בנוסף למדריכות מקצועות חי"ר, היו גם מש"ק קשר, מדריך קליעה ומדריך קרב מגע (אני אבל לא יודע מה הרובאי שלהם, למרות שאני בטוח שלמדריכות חי"ר לא היה 07 ולא 05).
ברר קצת מה הולך בבא"ח, בגדודים ובחטיבה בעניין הזה של ההדרכה ועם קצת דחיפה מהמ"פ נקווה שתקבל תפקיד טוב, ושוב הצבא זה מקום דינמי ראה את דברי בהודעה הקודמת בעניין.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:25

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר