לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-12-2009, 19:17
  BigSmoke BigSmoke אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.09
הרבנית שולמית מלמד (אמו של...): "אני חוששת שגישת הימין הקיצוני תביא עלינו חורבן בית"

הוא עלה לישראל בשנת 1936, השתקע במושב שדה יעקב, התגייס להגנה, ואחרי ששת הימים היה בין מייסדי תנועת עוז ושלום שתמכה בנסיגה מהשטחים. מהר מאוד הפך לאחד האידיאולוגים הבולטים של השמאל הציוני-דתי. תלמיד של מרטין בובר, חבר של פרופ' אבי רביצקי, ומפרסם בעיתון "הצופה" מאמרים נוקבים נגד ההתנחלויות ביהודה ושומרון.

לבתו, שנולדה בשנת 1939 עם פרוץ מלחמת העולם השנייה, קרא שולמית, "כדי שיהיה שלום". באחד ממאמריו הביע את עמדתו הפילוסופית-הומניסטית. "אין זה מקרה שז'בוטינסקי בחר בשמשון כגיבור לאחד מספריו", כתב. "אינני רוצה שתלמידיי יתייחסו אל שמשון כאל דמות מופת, אלא מעדיף אני את גישתם הערכית של חז"ל והפרשנים, אשר דנו אותו לכף חובה".

אבל בשנות השבעים, משהו במשפחה של פרופ' יוסף ולק לא התנהל לפי התכנון. בתו, שולמית, התחתנה ועברה לגור בהתנחלות בית אל. וילק הפסיק לכתוב את מאמריו ב"הצופה", והעביר את הוויכוחים למפגשים המשפחתיים. "אם יש ויכוח בתוך המשפחה", אמר, "לא צריך להתווכח בציבור". בעלה של שולמית הוא הרב זלמן מלמד, היום אחד מרבני הציבור החרד"לי בציונות הדתית וראש ישיבת בית אל. בנו, נכדו של ולק, הוא הרב אליעזר מלמד, שעמד השבוע במרכז הסערה הציבורית כששר הביטחון החליט לבטל את ההסדר עם הישיבה בהר ברכה שבראשה הוא עומד.

הראיון המלא עם הרבנית: http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/...&loc=3&tmp=1251
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:19

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר