05-01-2010, 00:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.07.04
|
|
שמחים שהסכמת לשתף אותנו בצילומים שלך.
המצלמה שברשותך מסוגלת להרבה מאוד.
ניתן "לסחוט" ממנה די הרבה נוכח האפשרויות שהיא מציעה (זום נרחב, זווית רחבה שמתחילה ב-27 מ"מ, מייצב ועוד)
מה שכן, עדשה של לייקה מסוגלת לצבעים טובים יותר לדעתי משאנחנו רואים כאן, ולכן לדעתי בחלק מהעיבודים שלך משהו הולך לאיבוד בצבע.
אם יורשה לי להתייחס לצילומים עצמם.
אני מבין את הרצון לחתוך מן התמונה את הפרטים הלא רצויים, אך בעשותך כן, אתה יוצר פריימים שהם צרים מאוד, וצפופים במידת מה, ולהלן הפירוט:
1.

הסיטואציה מאוד מסקרנת והדמות שבקדמת המסוק מוסיפה הרבה.
אך ישנה תחושה מאוד צפופה וצרה. הייתי מעדיף לראות קצת שמיים מעל המסוק כדי לפתוח במידת מה את הפריים. כמו-כן, סימנתי עבורך את המקומות בהם הרוטורים של המסוק "נחתכים" בגבולות התמונה. היה כדאי להכניס גם אותם פנימה כדי ליצור מודל/אובייקט שלם אחד (ללא התחושה כאילו גרענו פרט כלשהו ממנו).
2.

צילומי עשן ומטוסים תמיד נראים טוב כשהם מצולמים, בייחוד בתאורת שקיעה חמימה - אולם גם כאן מדובר בפריים צר, וכדי להמחיש את העובדה כי המטוס טס בגובה כלשהו, הייתי מעדיף לראות קצת יותר מהשטח שנמצא בתחתית המטוס (רקע של שמיים/אחר).
גם אם הרקע היה נראה כשטח כחול ריק כשאר השמיים, הוא היה מציב את המטוס ביחס כלשהו במרחב עבורנו כצופים. תוכל לראות שגם במקרה זה קצה כנף המטוס נמצאת קרוב מדי לפינה. מומלץ מאוד להימנע מתחושת הצפיפות הזו ולהשאיר ממש עוד קצת מקום.
3.

אני אוהב צילומי צלליות בסיטואציות שונות, בייחוד אם מדובר בקבוצת אנשים.
אולם יש כמה נקודות שכדאי לשים אליהם לב. בצילומי צללית יש לשים דגש רב יותר על צורניות
במקרה זה, קשה מאוד להצביע על יחס כלשהו בין הפרטים המופיעים בה. צללית המטוס מופיעה כמעט במרכז התמונה, מה שגורע לדעתי ו"מעמיס" על יתר הצורות (כגון הדגלים).
כמו כן, כדאי לשים לב לדמויות הנחתכות מימין ומשמאל, כדאי היה להתקרב יותר, או לחילופין לבצע חיתוך של כמה מילימטרים מימין וכמה מילימטרים משמאל, רק על מנת לא לכלול חצאי-פרטים.
בנוסף, לדעתי הגוונים נראים דהויים מדיי (גם עבור צילום צללית) - ניתן לראות זאת בעיקר בגווני הדגל הימני שהוא אינו מושחר וקיבל גוון חום מדיי במקום כתמתם או אדמדם.
4. התמונה מופיעה באקסיף ברגישות ISO 800. בגלל תנאי התאורה ומדידת אור אוטומטית של המצלמה מנושא כהה, המצלמה ניסתה "לפצות" על זה תוך שהיא מעלה את רגישות החיישן לאור.
התוצאה היא כאמור רעש.
באחד המדריכים הבאים שאפרסם בפורום, אפרט את הדרך שלי להסרת רעש בצורה מדוייקת מתמונות בעזרת כלים מובנים בפוטושופ. זה יסייע בעיקר במקרים אלה, בהם יש קווי מתאר ברורים ומעברי גוונים של רקע.
בכל מקרה, אני ממליץ לך ללמוד את יכולות המצלמה שלך בשליטה חצי אוטומטית או ידנית (תוך כדי שאתה לומד את מושגי היסוד כגון צמצם, תריס, מדידת אור וכו') - כך תוכל להשיג שליטה טובה יותר בתוצאה הסופית.
5.

חלוקת הפריים לאורך היא טובה מאוד . תמונת שכבות קלאסית (שהולכת יד ביד עם חלוקה לשלישים) וגם אובייקט מעניין.
היה כדאי לראות פריים פתוח יותר לרוחב (עם עדיפות כמובן לכיוון שמאל של התמונה, לכיוון מבטה).
הייתי מנסה להבהיר את הגוון הלבן שייראה קצת פחות אפור. (איזון הלובן - WB ככל הנראה לא היה מדוייק ולכן הלבן קיבל גוון אפרפר).
זו דעתי האישית, כמובן 
המשך לשתף אותנו בהמשך בעוד צילומים...
|