24-12-2009, 23:01
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.09.07
|
|
|
עזרה בהגדרות איי פי
שלום,
אני מחובר לאינטרנט דרך בזק בינלאומי בכבלים, ואני משתמש בראוטר NETGEAR DG834G V3, אך מכיוון שהוא משמש גם כמודם ADSL הוא עשה לנו בעיות במס' החיבורים ויש מחשבים שמצליחים להתחבר אלחוטי וכאלו שלא.
הבנתי שעליי להיכנס להגדרות שלו בכתובת 192.168.0.1, ולבטל שם את התפקוד שלו כמודם. עשיתי זאת וזה עבד, אבל מאז אני לא מצליח יותר להיכנס להגדרות שלו, ורציתי להגדיר לו סיסמא שלא יוכלו להתחבר דרכי.
ניסיתי לאפס אותו בעזרת הכפתור של שחזור הגדרות יצרן וזה החזיר את התפקוד שלו כמודם אז שוב יש לנו בעיות בהתחברות. שאלתי מה אני עושה כדי לשנות את ההגדרות שלו? ומה יכולה להיות הבעיה?
ואם יש דרך לפתור אותה.
התשובה שקיבלתי הייתה:
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי RiU
הראוטר הזה לא נועד כדי לעבוד עם התשתית של הכבלים.
לפי מה שאני מבין מהפניה שלך אתה מחובר עם הוט ובזק בינלאומי בחיבור MPLS .
בחיבור זה אתה מקבל את כתובת ה IP החיצונית שלך ישירות מהשרת של הכבלים.
בחיבור זה אתה יכול לקבל עד 3 כתובות IP באותו יום כלומר לחבר במקבלים 3 מחשבים בלבד לאנטרנט.
מה שאתה עשית זה הפכת את הראוטר שלך לסוג של ברידג' ואז כל מחשב קיבל כתובת IP חיצונית מהכבלים ויכל לגלוש.
הבעיה שלך להכנס לראוטר בצורה הזאת היא ברורה מכיוון שכתובות ה IP שקיבלת במחשבים היו של הספק ולא של הרשת הפנימית. על מנת להכנס להגדרות של הראוטר אתה צריך לקבל כתובת IP מתאימה לכתובת IP של הראוטר ברשת הפנימית ולא כך היה הדבר.
וברגע שאתה כן מקבל כתובת IP של הראוטר אתה לא יכול לגלוש כיוון שעם הכתובת הזאתי אתה לא יכול לצאת החוצה לאנטרנט דרך המודם של הוט.
התצורה הזאתי היא סתם מיותרת ומסובכת. פשוט תביא ראוטר שיכול לעבוד גם עם הכבלים וגם עם בזק וסגור עיניין
|
ובכל זאת, איך אני מגדיר זמנית את האיי פי של אחד המחשבים לאיי פי של הרשת הפנימית כדי להתחבר לראוטר, להגדיר לו סיסמא ואז לשנות שוב את האיי פי שהמחשב מקבל לאיי פי חיצוני ולגלוש? אני צריך כתובות בדיוק ל 3 מחשבים, כך שההגבלה הזו תהיה סבבה כל עוד לא יגלשו דרך הרשת שלי אנשים חיצוניים.
הרי עדיף לי להסתבך קצת עכשיו ולחסוך 200-300 ש"ח על ראוטר חדש.
בבקשה שמישהו ייתן לי תשובה לזה כי אני מתחרפן! כל הזמן מתחברים דרכנו ואז אין לנו הקצאות למחשבים שלנו וצריכים לאתחל את המודם!
תודה..
|